Jump to content

Колико пута годишње је Црква обавезна да одржи Архијерејски сабор?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 23. 1. 2018. at 14:18, Милан Ракић рече

Жељко Ињац: Свеправославни раскол!

Expand  

Одличан текст. Мени уопште није престрог, напротив. Ствари су у свакодневној црквеној реалности много горе ... а у погледу теологије и индентитета Саборне Цркве мислим да су критичне.

Подели на овим сајтовима

Могу одговорно да тврдим да наши главни епископи, теолози, и учесници у екуменским дијалозима и радњама, неће успети донети никакав плод по питању јединства Цркве. Главну смерницу ка једином могућем, правом јединству Цркве, коју је задао митрополит Зизјулас, наши главни епископи су отворено одбацили, и тиме издали самог Зизјуласа у оним учењима у којима су га дуго следили.

Данас је српској Цркви преча политика и борба са ветрењачама. До које мере ће ићи наше слепило остаје нам само да видимо. Рекао бих да је наша генерација показала неуспех у теолошком доприносу, ако не рачунамо препричавање нечега, а да наду можемо очекивати од оних после нас.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Patrijarh: Vanrednog sabora SPC neće biti

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej izjavio je da vanrednog arhijerejskog sabora SPC neće biti i da će najverovatnije na redovnom zasedanju u maju jedna od glavnih tema biti Kosovo i Metohija.

On je za izdanje dnevnog lista "Danas" od srede rekao da su do sada stigla samo tri zahteva za održavanje vanrednog zasedanja Sabora, a da je za to potrebna natpolovična većina članova tog tela.

Mediji u Srbiji ranije su pisali da je u poslednja dva meseca šest vladika tražilo održavanje vanrednog zasedanja Sabora, kako bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, kako bi se zauzeo jedinstven stav po tom pitanju.

http://rs.n1info.com/a358981/Vesti/Vesti/Patrijarh-Vanrednog-sabora-SPC-nece-biti.html

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Најбоље би било цели архијерејски сабор (и пензионисане владике такође) одвести да заседају у Забелу и већина може тамо комотно остати да се подвизава!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...