Jump to content

Секте и масони стигли и у Пљевља

Оцени ову тему

Препоручена порука

26637729_860336370811802_409541583_n-696

Вечерас у Пљевљима, у Дому војске, на програму је приредба за дјецу поводом Нове године и Божића, у организацији Ротари клуба Пљевља, Јеванђеоске цркве и Удружења за дјецу и породицу „Дјечија мисија“.

Тим поводом огласило се свештенство и монаштво Српске православне цркве у Пљевљима, у чијем прогласу се каже:

„Православна браћо и сестре, не дајмо се завести секташким утицајима који супротно духу православног Божића, настоје да уруше наше јединство. Обавештавамо вас да Православна црква није организатор дјечије приредбе заказане за 4. јануар у Дому војске у Пљевљима. Наша света Православна црква не благосиља одлазак на овакве и сличне приредбе.“

26241471_859947707517335_1529013432_n.jp

седмица.ме

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

У чему је проблем у наведеноме? У слободном друштву је слободно проповедање на различите начине, нема државне цркве или вере па да је забрањено проповедање против ње као што смо некада имали када је у ставу писало:

Члан 3.
Државна је вера у Србији Источна Православна.
Православна Црква Краљевине, по догматима једнака са Источном Васељенском Црквом, независна је и автокефална.

Члан 33.

Слобода је савести неограничена. Све су признате вере под заштитом закона, у колико вршење њихових обреда не вређа јаван ред или морал.
Забрањује се свака радња (проселитизам) против Државне Вере.

НИКО НЕ БРАНИ НАШИМА ДА СЕ БОЉЕ ОРГАНИЗУЈУ, ПРОПОВЕДАЈУ...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Драгана Милошевић рече

,,Православна браћо и сестре, не дајмо се завести секташким утицајима који супротно духу православног Божића, настоје да уруше наше јединство.

Уопште нисам у току, шта се дешава доле?  @Ronald, знаш ли ти нешто о овим настојањима?

• Свиђа ми се 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Џуманџи рече

Уопште нисам у току, шта се дешава доле?  @Ronald, знаш ли ти нешто о овим настојањима?

Ne znam Dzu:) Znam neke adventiste, jehovine svedoke I clanove rotari kluba u PV ,ali o ovoj manifestaciji  ne znam nista:)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Бранко Авдагић рече

У чему је проблем у наведеноме? У слободном друштву је слободно проповедање на различите начине, нема државне цркве или вере па да је забрањено проповедање против ње као што смо некада имали када је у ставу писало:

Члан 3.
Државна је вера у Србији Источна Православна.
Православна Црква Краљевине, по догматима једнака са Источном Васељенском Црквом, независна је и автокефална.

Члан 33.

Слобода је савести неограничена. Све су признате вере под заштитом закона, у колико вршење њихових обреда не вређа јаван ред или морал.
Забрањује се свака радња (проселитизам) против Државне Вере.

НИКО НЕ БРАНИ НАШИМА ДА СЕ БОЉЕ ОРГАНИЗУЈУ, ПРОПОВЕДАЈУ...

To je to:)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Ne znam Dzu:) Znam neke adventiste, jehovine svedoke I clanove rotari kluba u PV ,ali o ovoj manifestaciji  ne znam nista:)

Нисам мислила на манифестацију, него на ово што сам подвукла - о "урушавању јединства"

• Свиђа ми се 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Џуманџи рече

Нисам мислила на манифестацију, него на ово што сам подвукла - о "урушавању јединства"

Ne znam sta pod tim podrazumijevaju.:)

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ronald рече

Ne znam sta pod tim podrazumijevaju.:)

Мало слободније речено: губитак монопола на хришћанском верском тржишту.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...