Jump to content

Праљак попио отров

Оцени ову тему

Војвода7

Препоручена порука

пре 50 минута, Кратос рече

I misu mu održali,nisam znao da po katoličkim kanonima mož se organizuje misa za samoubojicu....

Код Хрвата може све. Њихова ,,Црква у Хрвата" је све само не хришћанска.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 519
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 11 минута, Срђан Шијакињић рече

Заправо не узимам у обзир уопште то шта људи, и Срби и Хрвати, приватно мисле и причају са пријатељима, него посматрам само званичну линију државе и јавног мнења. Шта год мислио народ о томе, Србија је испоручила све оне које је Хаг тражио, суђени су и осуђени. Доста људи је осуђено и пред судом у Београду. Са друге стране, у Хрватској је Олуја дан државности. У Хрватској се толерише ревизија НДХ, још мало па ће то постати сасвим легитиман став у јавном дискурсу. Дакле, чуди ме како нормалним Хрватима не смета званична политика Загреба која негира било какве злочине од стране Хрвата, која аеродром назива по Фрањи Туђману, која толерише појаве као што је Томпсон. Мени би јако сметало да званична политика Србије промовише сличне ствари (ако имаш можда неке примере које ја не видим, слободно изнеси).

Мислим да једини здрав хрватски национализам јесте онај који се гради на антифашизму и НОБ-у. За оне који не могу да поднесу комунизам, једина друга опција је да забораве на ХХ век хрватске историје и да повесне изворе хрватског идентитета траже у даљој прошлости или само у будућности. Како ти гледаш на ово?

Budem kasnije razmislio o ovome...idem 0703_readpiti kavu.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kopitar рече

Budem kasnije razmislio o ovome...idem 0703_readpiti kavu.

ајде, пријатно :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Bas sad listam da vidim sta ste ispisali na ovih 15ak strana, kad ono:

пре 18 часа, Дидим рече

Нека је најгори човек на свету, највећи ратни злочинац, највећа кукавица. Човек се поноси својим учешћем у рату, одбија квалификацију ратног злочинца и убио се, одбијајући да учествује у нечему што сматра фарсом против националних интереса његовог народа и његове државе.

. . .

. . . Ми у овој генерацији немамо вође, немамо војсковође, немамо хероје на битним позицијама.

Dafaq happened to u? :(( 

пре 14 часа, Дидим рече

Није у томе поента. Поента је у томе да они који су се борили на противничкој страни показују више срца и већу спремност за највећу жртву, него ми који на њих гледамо са неке позиције лажне супериорности.

Da ne bude posle da ti ucitavam, sta mu dodje ta "najveca zrtva"?

пре 14 часа, Дидим рече

Код нас би људи који су протестовали кад су хапсили Младића или Караџића стали у три аутобуса

Da pogadjam: trebalo je da ih bude vise, jerbo su "mi", "nasi" i sl. kolektivisticke baljezgarije? #samopitam

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Iulianus рече

@Војвода7

Kao hrišćanin koji veruje u Isusa kao Spasitelja bi trebao da znaš da neće biti spašeni narodi  kao takvi nego pojedinci iz raznih naroda do kojih je Hristova reč doprla. Ne postoji obećanje u spasenje onoga što mi nazivamo "nacija" ma koliko neki smatrali baš svoju skupinu "odabranom" ili "nebeskom" (nacijom ili narodom). 

Ni praotac Avram nije mogao da spase Sodomu i Gomoru đuture već samo pojedince, pa ni njih sve nije uspeo da ubedi da pođu sa njim niti da se ne osvrću žalobno unazad zbog zaprećene kazne. 

Kada budeš jednom ulazio u Raj (a ja se zaista iskreno nadam da ćeš zaslužiti nagradu u koju veruješ da ćeš dobiti) hoćeš li se osvrnuti i pogledati unatrag da vidiš da li ceo tvoj "narod" ide za tobom? Ako vidiš nekog svog poznanika ili nepoznatog sunarodnika (zaista, kako ćeš raspoznati "svoje" od "tuđinaca"?) da ga odvode u pakao hoćeš li se nadgornjavati sa Bogom kao Avram? Šta češ da uradiš?

Crkva jeste kolektiv, ali kolektiv sastavljen od različitih pojedinaca. I u svakom kukolju ima žita (da obrnem malo), i džaba se "narodi bune a plemena snuju isprazne snove" jer na kraju samo Jedan odlučuje o svakome od nas ponaosob. Jer, "nema više ni Jevreja ni Grka...nego su svi jedno u Hristu..." i samo u njemu, ne kao narodi već kao jedinstvene i neponovljive jedinke. 

Аха, ово си ми написао због тога што сам ти дао минус на овај коментар

пре 12 часа, Iulianus рече

Ne spadam u te "mi" o kojima govoriš. Ja sam pojedinac, ličnost za sebe. Ne sekiram se zato što su jednog "našeg" generala (ili više njih) osudili za ratne zločine. Krivica generala Mladića nije i moja krivica samo zato što, i to sasvim slučajno, pripadamo istom narodu.

Isto tako ne pripisujem sebi niti sam egzaltiram pobedama Đokovićevim na teniskim terenima širom sveta. Nisam niti ponosan kada pobedi niti sam tužan kada izgubi neki meč. To je u svakom slučaju njegova stvar i ja lično, a bogami i osobno, s tim nemam ama baš nikakve veze. 

Nikada se nisam povodio za mišljenjem "krda" zato ne osećam nikakvu superiornost u odnosu na pojedinačna, druga, ljudska bića niti svoje možebitno "krdo" smatram superiornim naspram isto takvog "krda" ma kojim imenom to drugo "krdo" izvoljevalo sebe imenovati. 

Evo, da bih to i dokazao, reći ću da se slažem sa koleginicom Isusovo magare kad veli - 

Posebno sam saglasan s drugim delom rečenice. 

...

I naravno da nisam omašio poentu. Stvar je perspektive iz koje se posmatra. A ja sam svoju obrazložio. 

Дао сам ти минус јер ти уопште не волиш свој народ, не знам како бих ннаписао шта мислим о таквим људима а да ми коментар буде одобрен. И Бог воли народе, зар није Израелце извео из ропства, а како је њих извео из Египта тако исто може да одлучи и да Србе уведе у рај, наравно ако се окренемо ка Њему.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Православни Србин рече

Код Хрвата може све. Њихова ,,Црква у Хрвата" је све само не хришћанска.

Kod hrvata može sve..ali brate da se zovem Katolički Hrvat to je van pameti..bolje bit magare.:))

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Isusovo magare рече
пре 16 часа, Снежана рече

Ja sam samo čula za Čika Jovu Zmaja..:))

Види 35-у по реду.

Какву ми тугу стварате, а какво тек сажаљење... Истински онако.
Као старији брат над млађим батом који није баш као сав остали свет.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Војвода7 рече

Аха, ово си ми написао због тога што сам ти дао минус на овај коментар

E neka si skonto.

Дао сам ти минус јер ти уопште не волиш свој народ, 

Olako, suviše olako donosiš zaključke o pojedincima na ovom forumu. 

(Parafraza) - Kad god mi neko spomene "narod" ja se odmah uhvatim za džep da mi taj neko ne ukrade novčanik.

Ne mogu da volim apstraktne pojmove, mogu jedino da volim konkretne ljude, one bližnje, one dalje mogu da poštujem (ako to zavređuju). Nisam nikada, niti sada ikoga mrzim. Ako mi se neko ne dopada nastojim da ga/je se klonim. "U tom je sav zakon i proroci".

. И Бог воли народе, зар није Израелце извео из ропства, а како је њих извео из Египта тако исто може да одлучи и да Србе уведе у рај, наравно ако се окренемо ка Њему.

Kada prestaneš da misliš glavom M(ega) P(okvarenjaka) izlečićeš se od ovakvih trućanja. 

Подели на овим сајтовима

Какав год да је човек, смрт једног човека није за исмејавање.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Марина Савковић рече

Види 35-у по реду.

Какву ми тугу стварате, а какво тек сажаљење... Истински онако.
Као старији брат над млађим батом који није баш као сав остали свет.

Svaka čast kako ste vi plemenita i dobra osoba..

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Поуке.орг инфо рече

Какав год да је човек, смрт једног човека није за исмејавање.

Samo nečovek može da bude ustaša.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...