Jump to content

Праљак попио отров

Оцени ову тему

Војвода7

Препоручена порука

пре 7 минута, Снежана рече

@Ћириличар не, и ти и Дидим машите суштину, ако немате респекта према преживелима имајте макар према жртвама, ово што пишете је срамно било ко да је у питању.

Не слажем се, али добро. Пошто се ситуација усијала, није добро настављати.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 519
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 часа, Isusovo magare рече

Mislim da su vas malo više odalamili,svakom prema zasluzi..

Ево делујте ми као особа са којом се може водити комуникација. Надам се да сам у праву. Елем, већ неко време ме фасцинирају невероватне разлику у доживљају последњег рата (да не идемо уназад до Другог светског) у Србији и Хрватској. Ево ви сада кажете "сваком према заслузи". Како коментаришете чињеницу да је практично целокупно руководство РКС, РС, ВРС и СРЈ, осуђено на казне за злочине над свим странама у рату (не спорим да је злочина било и да руководство у суштини, али по индивидуалној доказаној кривици, треба да одговара), док је врло мало Хрвата осуђено за злочине над Србима? Колико се ја у историју разумем, до 1991. Срби су у Хрватској имали статус конститутивног народа, који је на тим просторима, упркос геноциду, живео вековима. 1995. Је етнички очишћено око 200.000 Срба, а око 2.000 је убијено и нестало. Што је директна последица државне операције. Ко је одговарао за то? Нико. Данас се слави као дан државности. Како је дакле могуће да на основу наведних чињеница ико поштен у Хрватској може да негира злочиначки аспект " домовинског рата"? Да ли можда оспоравате чињенице (не ви лично, ви као владајуће мишљење у друштву), које сам навео? Или шта је у питању... Да не говорим да се надам да сте као хришћани згрожени константним флњртовањем са успоменама и наслеђем сатанистичке НДХ, у виду "За дом спремни" које је постало к'о добро јутро комшија кад уђем у Идеу, или чињеницом да креатура која пева о "Максовим месарима" има концерте о државним празницима.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Православни Србин рече

А тај исти Ћириличар је писао овде како Младић треба да се суочи са кривицом, блас,б ла, бла. А сад, одједном, други један који није хтео да се суочи са кривицом, него се уби, испаде неко ко је за респект.

Ма да...у сваком случају, срамотни ставови, разочарао ме Ћириличар.

Само погледај о чему сам говорио око чега је расправа. Уопште нема везе са овим :0201wink:Саааамо ми провршљај кроз профил и наћи ћеш негдје ( недавно исписан ) пост о мом ставу око свих ових ратова и његових актера. 

Но, то је то од мене вечерас. Извините, пошто видим да није већини угодно шта причам. Не гледамо исто на неке детаље. Фин, енде :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ћириличар рече

Продерао се "Лажете!" и бацио слушалице. У јеееееее, "хаос". Него мора то мало сензације у новине, шта ћеш. Мислим се само како ли би Информер смислио наслов...

Аха, а да се убио добро би било?

То је све шири контекст. Али ајд, да не дужимо пошто је више штете него користи од ове наше расправе, као што видиш.

Није шири контекст, то је одговор на вашу причу да су ,, Хрвати су далеко спремнији нешто урадити него ми"  и објашњење да није тако, као и објашњење зашто су они данас, тренутно, активнији од нас (а признајем да јесу). Није поштено критиковати данас наш народ, а не узети све ово у обзир. И зато сам против Дидима, јер су његови ставови екстремистички и јер су готово србомрзачки. Једном сам му то и рекао на једној теми, реко сам му одприлике: ,,Тебе, Дидиме, кад човек чита шта пишеш о Србима, просто да му буде жао што Павелић и усташе нису завршиле свој крвави пир". Тако некако. А стварно је тако. Наравно на то он ништа није одговорио, игнорисао је. И није га било на форуму једно време и кад се вратио, помислих да је бар мало променио ставове, али не, он нажалост, наставља у истом тону.

Је ли мислиш да се не слажем донекле са тим? Наравно. Јест да је себе довео у такву ситуацију својим потезима, али оно - што јес' јес'.

Слагао се, не слагао, истина је оно што сам рекао. Ако већ тражиш примере одважности и који су за респект, па макар се и не слагао са њима, Слободан 1999. је одличан пример, а не Праљак.

разумијем те, али као што већ све рекосмо. 

Е ако разумеш, онда схваташ да ја такав став имам не зато што су усташе непријатељи, већ зато што су убице, крвници, злочинци. Достојне непријатеље поштујем свакако и уважавам их. Турци, на пример.

Усташтво је било право луциферско зло на овим просторима, чакк је то по мени и већи степен зла од нацизма, сатанизам у свом најгорем облику.Од усташа су сви други ,,учили". 

Подели на овим сајтовима

@Војвода7

Kao hrišćanin koji veruje u Isusa kao Spasitelja bi trebao da znaš da neće biti spašeni narodi  kao takvi nego pojedinci iz raznih naroda do kojih je Hristova reč doprla. Ne postoji obećanje u spasenje onoga što mi nazivamo "nacija" ma koliko neki smatrali baš svoju skupinu "odabranom" ili "nebeskom" (nacijom ili narodom). 

Ni praotac Avram nije mogao da spase Sodomu i Gomoru đuture već samo pojedince, pa ni njih sve nije uspeo da ubedi da pođu sa njim niti da se ne osvrću žalobno unazad zbog zaprećene kazne. 

Kada budeš jednom ulazio u Raj (a ja se zaista iskreno nadam da ćeš zaslužiti nagradu u koju veruješ da ćeš dobiti) hoćeš li se osvrnuti i pogledati unatrag da vidiš da li ceo tvoj "narod" ide za tobom? Ako vidiš nekog svog poznanika ili nepoznatog sunarodnika (zaista, kako ćeš raspoznati "svoje" od "tuđinaca"?) da ga odvode u pakao hoćeš li se nadgornjavati sa Bogom kao Avram? Šta češ da uradiš?

Crkva jeste kolektiv, ali kolektiv sastavljen od različitih pojedinaca. I u svakom kukolju ima žita (da obrnem malo), i džaba se "narodi bune a plemena snuju isprazne snove" jer na kraju samo Jedan odlučuje o svakome od nas ponaosob. Jer, "nema više ni Jevreja ni Grka...nego su svi jedno u Hristu..." i samo u njemu, ne kao narodi već kao jedinstvene i neponovljive jedinke. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Православни Србин рече

Аха, а да се убио добро би било?

Јок. И опет бих исто причао као сада. "Разумијем перспективу и има нечега ту, али ја бих волио да је другачије".

А остало не бих да настављам, макар не на теми због усијаног стања. Ако би да наставимо на ПП, па да поштедим свијет своје хладнокрвности?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ћириличар рече

Јок. И опет бих исто причао као сада. "Разумијем перспективу и има нечега ту, али ја бих волио да је другачије".

А остало не бих да настављам, макар не на теми због усијаног стања. Ако би да наставимо на ПП, па да поштедим свијет своје хладнокрвности?

Не, нећемо на ПП, ако више не желиш да о томе причамо ок, ја сам ионако оно што сматрам суштином рекао.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Православни Србин рече

Не, нећемо на ПП, ако више не желиш да о томе причамо ок, ја сам ионако оно што сматрам суштином рекао.

Што се мене тиче, мислим да можемо још расправити, али због стања тренутног остаје ми једино ПП. Шта да кажем, увијек је ту принтскрин, тако да немам шта крити ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ћириличар рече

Што се мене тиче, мислим да можемо још расправити, али због стања тренутног остаје ми једино ПП. Шта да кажем, увијек је ту принтскрин, тако да немам шта крити ne_shvata

Ок, ако желиш на ПП можемо и тамо пренети ту расправу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Iulianus рече

@Војвода7

Kao hrišćanin koji veruje u Isusa kao Spasitelja bi trebao da znaš da neće biti spašeni narodi  kao takvi nego pojedinci iz raznih naroda do kojih je Hristova reč doprla. Ne postoji obećanje u spasenje onoga što mi nazivamo "nacija" ma koliko neki smatrali baš svoju skupinu "odabranom" ili "nebeskom" (nacijom ili narodom). 

Ni praotac Avram nije mogao da spase Sodomu i Gomoru đuture već samo pojedince, pa ni njih sve nije uspeo da ubedi da pođu sa njim niti da se ne osvrću žalobno unazad zbog zaprećene kazne. 

Kada budeš jednom ulazio u Raj (a ja se zaista iskreno nadam da ćeš zaslužiti nagradu u koju veruješ da ćeš dobiti) hoćeš li se osvrnuti i pogledati unatrag da vidiš da li ceo tvoj "narod" ide za tobom? Ako vidiš nekog svog poznanika ili nepoznatog sunarodnika (zaista, kako ćeš raspoznati "svoje" od "tuđinaca"?) da ga odvode u pakao hoćeš li se nadgornjavati sa Bogom kao Avram? Šta češ da uradiš?

Crkva jeste kolektiv, ali kolektiv sastavljen od različitih pojedinaca. I u svakom kukolju ima žita (da obrnem malo), i džaba se "narodi bune a plemena snuju isprazne snove" jer na kraju samo Jedan odlučuje o svakome od nas ponaosob. Jer, "nema više ni Jevreja ni Grka...nego su svi jedno u Hristu..." i samo u njemu, ne kao narodi već kao jedinstvene i neponovljive jedinke. 

Ја не контам зашто си ми ово написао, јел се ово односи на неки мој коментар, ако се односи, молим те да га цитираш.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Срђан Шијакињић рече

Ево делујте ми као особа са којом се може водити комуникација. Надам се да сам у праву. Елем, већ неко време ме фасцинирају невероватне разлику у доживљају последњег рата (да не идемо уназад до Другог светског) у Србији и Хрватској. Ево ви сада кажете "сваком према заслузи". Како коментаришете чињеницу да је практично целокупно руководство РКС, РС, ВРС и СРЈ, осуђено на казне за злочине над свим странама у рату (не спорим да је злочина било и да руководство у суштини, али по индивидуалној доказаној кривици, треба да одговара), док је врло мало Хрвата осуђено за злочине над Србима? Колико се ја у историју разумем, до 1991. Срби су у Хрватској имали статус конститутивног народа, који је на тим просторима, упркос геноциду, живео вековима. 1995. Је етнички очишћено око 200.000 Срба, а око 2.000 је убијено и нестало. Што је директна последица државне операције. Ко је одговарао за то? Нико. Данас се слави као дан државности. Како је дакле могуће да на основу наведних чињеница ико поштен у Хрватској може да негира злочиначки аспект " домовинског рата"? Да ли можда оспоравате чињенице (не ви лично, ви као владајуће мишљење у друштву), које сам навео? Или шта је у питању... Да не говорим да се надам да сте као хришћани згрожени константним флњртовањем са успоменама и наслеђем сатанистичке НДХ, у виду "За дом спремни" које је постало к'о добро јутро комшија кад уђем у Идеу, или чињеницом да креатура која пева о "Максовим месарима" има концерте о државним празницима.

Previše brate tema ti otvori,ovo ne bi mogli ni ovi u Hagu raspravit za 10 godina a kamoli ja i ti na ovom forumu..:naklon:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Previše brate tema ti otvori,ovo ne bi mogli ni ovi u Hagu raspravit za 10 godina a kamoli ja i ti na ovom forumu..:naklon: Premda si preskočio sa 91.na 95.godinu ali ajd oprostit cu ti to..

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ћириличар рече

Конкретан примјер који у себи садржи исту логику коју садржи и Вермахт. Не заборави да је Вермахт у саставу имао оне Ајнсацгрупен што су чистиле Јевреје и Роме. па опет, Вермахт када упосли Тигра у бици не можеш а да не осјетиш неки респект према таквом непријатељу - колико год га мрзио и колико год он био зао.

Припадници Вермахта су стрељали скоро 3000 невиних цивила у Крагујевцу, укључујући неколико стотина малолетника. Читаво одељење крагујевачке гимназије. Још десетине хиљада невиних су убили у Краљеву, Београду, Нишу...А пошто помињеш Einsatzgruppen, шта мислиш ко им је пружао логистичку подршку за извршавање зверстава?

Ко према тој багри осећа било какво поштовање има неки врло, врло гадан проблем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...