Срђан Шијакињић Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 . Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 4 минута, Срђан Шијакињић рече Прво, мого си да кажеш и Французи друго, то је релативно шта је за кога срамота. Треће, Јапан се већ осрамотио до тог тренутка силним злочинима у рату, тако да су овим само показали да су људи испраних мозгова, неспособни да изграде идентитет мимо традиције којој су учени... Не треба да их кривимо, али нема ту ничег херојског, мотиви дело красе. Ако је за мој народ корисније да преживим осрамоћен, онда ћу преживети и подносити срамоту. Izgleda da ne delimo isti sistem vrednosti. Za mene je predaja daleko veća sramota od bilo čega što su Japanci uradili u Mandžuriji. Ništa to nije bilo novo u odnosu na ono što su vekovima radili među sobom, dok Oda Nobunaga nije uspeo (skoro) sve da osvoji, ništa novo u odnosu na ono što se po Evropi radilo u to vreme i što je Rim radio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 1 hour ago, Muramasa рече Onda se razumemo. To je nešto što me najviše oduševljava kod Japanaca. Ostali bez municije, ali neće da se predaju. Oficir vadi svoj gunto tachi, ostali natiču bajonete i kreću u samoubilački juriš. Najverovatnije nemaju uspeha, jer je M1 Garand vrh, a tu je i 1911, ali je izuzetno slavna pogibija i nema sramote predaje. Има и пример оног јапанског војника што су га дуго ловили по шумама јер није хтео да се преда, рекао је да ће пре умрети него да се преда и да ће заувек остати веран свом цару Хирохиту. То је њихова самурајска етика и то већ можда јесте за неки респект. Не улазећи у то да ли је то паметно или није. Мада, тај порив за самоубиством, који постоји код Јапанаца, је за мене проблематичан, иако и у томе има места за неки респект. То је њихов бушидо кодекс и они су га доказивали на бојном пољу. Зато и јесте за респект. Али са Хрватима и усташама је сасвим друга прича. Али, ово Праљково дело, нити је за респект нити је некако ,,херојство". Само чист театрализам, пошто прочитах да је покојни Праљак био редитељ. Тетрално је изрежирао своју смрт не би ли напрасно постао ,,херој". Пошто вероватно ништа херојско није учинио на бојном пољу, решио је да се прослави као ,,херој" у хашкој судници. Али, за мене нити је такав херој нити заслужује било какав респект. Paradoksologija, Кратос and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 11 часа, Вилер Текс рече Овоме што је урадио Праљак се само црни ђаво радује...Бог да сачува. O tome ja govorim cijelo vrijeme.. Ja jesam hrvatica ali nisam bolesnik da se radujem kad se netko ubije..iskreno ne bih se mogla radovati da je to učinio Slobodan Milošević,Ratko Mladić i da ne nabrajam..,a ipak oni su "ubili mog medu"(plišanca)..kao dijete sam toliko znala. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 17 минута, Срђан Шијакињић рече @Isusovo magare па зашто, форум и служи за дискусије... Ево једноставно, хајде и да узмемо (само за потребе овог разговора), да је рат у Хрватској био "великосрпска агресија", зар није евидентно да је и хрватска на у њему починила злочин? Па имамо снимке на којима Туђман говори о протеривању Срба... И нико није одговарао за то, а 200.000 тамо више нема... Занима ме да ли се слажете, и ако не, заштп не. Јер ме жуља што нешто што је по мени очигледно, највећи број људи код вас одбацује, како то може бити... Svaka država gleda svoje interese to što RS nije dovoljno radila na tom pitanju da se to sve riješi pred nekim MS te da se kazne odgovorni i naplate oštete . Možda je to politički dogovor da se to ne poteže a radi eventualne potražnje R.H. prema Srbiji za ratnu odštetu za 91- 95. Ja sam za to da se sve raščisti a to je jedino moguće pred stranim sudovima. Tebe vjerojatno zanima kako prosječan Hrvat i Srbin gleda na sve ovo i zašto tako dijametralno suprotni stavovi? Možda zato što ovi prosječni normalni ljudi vole svoju domovinu i svoje " ratne heroje i teško im je prema tome biti indiferentni. Tako nešto možeš očekivati samo od ljudi tipa Drago Pilsner i Sonja Biserko , najomraženiji kod svojih , ali najbliži istini. Iulianus and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Стигли већ да направе спот свом "хероју": http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 16 часа, Isusovo magare рече Je jesi sretna??? Most of the time. A ti, kakvu kafu pijes? Sta ima novo? sqny је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 I misu mu održali,nisam znao da po katoličkim kanonima mož se organizuje misa za samoubojicu.... Православни Србин је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 11 минута, Muramasa рече Izgleda da ne delimo isti sistem vrednosti. Za mene je predaja daleko veća sramota od bilo čega što su Japanci uradili u Mandžuriji. Ništa to nije bilo novo u odnosu na ono što su vekovima radili među sobom, dok Oda Nobunaga nije uspeo (skoro) sve da osvoji, ništa novo u odnosu na ono što se po Evropi radilo u to vreme i što je Rim radio. Ма ок што не делимо, али предаја у изгубљеном рату је већа срамота од експериментисања на живим људима у Манџурији? Не верујем да тако мислиш... Такође, твој систем вредности када се разложи, дође се до идеја које су за тебе апсолутне и теби саморазумљиве попут "предаја је срамота" и "погинути у борби је супер". И иза њих нема ништа даље. Супротно, систем по коме је ултимативни циљ служити некоме је заснован на другим људима и њиховим жељама, осећањима итд. а не на апстрактним исказима. У том смислу је по мом мишљењу ближи објективности. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Red bi sad bio da ga proglase za blaženoga mučenika Krista radi stradalnoga Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Predaja je najveća sramota. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 20 минута, Џуманџи рече Most of the time. A ti, kakvu kafu pijes? Sta ima novo? Kasniš ja već popih kavu na tu temu sa Snjegovićem tj.Snežanom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Данас је Дан Републике и стари је попио мало Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 31 минута, kopitar рече Svaka država gleda svoje interese to što RS nije dovoljno radila na tom pitanju da se to sve riješi pred nekim MS te da se kazne odgovorni i naplate oštete . Možda je to politički dogovor da se to ne poteže a radi eventualne potražnje R.H. prema Srbiji za ratnu odštetu za 91- 95. Ja sam za to da se sve raščisti a to je jedino moguće pred stranim sudovima. Tebe vjerojatno zanima kako prosječan Hrvat i Srbin gleda na sve ovo i zašto tako dijametralno suprotni stavovi? Možda zato što ovi prosječni normalni ljudi vole svoju domovinu i svoje " ratne heroje i teško im je prema tome biti indiferentni. Tako nešto možeš očekivati samo od ljudi tipa Drago Pilsner i Sonja Biserko , najomraženiji kod svojih , ali najbliži istini. Заправо не узимам у обзир уопште то шта људи, и Срби и Хрвати, приватно мисле и причају са пријатељима, него посматрам само званичну линију државе и јавног мнења. Шта год мислио народ о томе, Србија је испоручила све оне које је Хаг тражио, суђени су и осуђени. Доста људи је осуђено и пред судом у Београду. Са друге стране, у Хрватској је Олуја дан државности. У Хрватској се толерише ревизија НДХ, још мало па ће то постати сасвим легитиман став у јавном дискурсу. Дакле, чуди ме како нормалним Хрватима не смета званична политика Загреба која негира било какве злочине од стране Хрвата, која аеродром назива по Фрањи Туђману, која толерише појаве као што је Томпсон. Мени би јако сметало да званична политика Србије промовише сличне ствари (ако имаш можда неке примере које ја не видим, слободно изнеси). Мислим да једини здрав хрватски национализам јесте онај који се гради на антифашизму и НОБ-у. За оне који не могу да поднесу комунизам, једина друга опција је да забораве на ХХ век хрватске историје и да повесне изворе хрватског идентитета траже у даљој прошлости или само у будућности. Како ти гледаш на ово? Ivan Marković and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 20 минута, Isusovo magare рече već popih Prirodno priglup, dakle. Fino, bas nam je takvih nedostajalo. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука