Jump to content

Vaš stav o ulasku Srbije u EU

Оцени ову тему

Кратос

Da li ste za ulazak Srbije u EU?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste za ulazak Srbije u EU?

Препоручена порука

пре 7 минута, εργασία рече

Камо лепе среће кад би тако било. Њихове машине нису исто што и твоје машине

Небитно. Битн оје да раде код тебе и да купиш порез од њих.

пре 8 минута, εργασία рече

А за тај луксуз платићеш нереално ниским платама и ево нас у теби мрском феномену експлоатације рада за капитал.

Ми ћемо платити тако што ћемо добити плате које иначе не бисмо могли добити?

Значи губимо новац када добијамо новац.

Или си мислио да ћемо платити у смислу да смо могли добити веће плате од тога? Да јесмо, поготово од домаћих предузетника, добили бисмо већ. Реалност је таква да смо јефтина радна снага и то не можемо промијенити тек тако. Потребне су деценије рада и развитка, чак и по ниским платама. Наравно, не треба све ниско прихватати и држава мора да пази да грађани имају макар основни систем заштите. Али или ћемо радити за 10 долара или за 0, док у оба случаја желимо да радимо за 100. Једно су жеље, друго су могућности.

пре 11 минута, εργασία рече

Европски капитал обожава да се пенетрира широм Африке и Азије које су далеко, далеко од граница ЕУ. Опет не видим шта се ту добија пуким уласком.

Уммм, добија се капиал који покреће производњу нечега чега иначе не би било без тог капитала. 

Пуким уласком у ЕУ иначе се добијају само могућности и ништа више ( добро, и те паре из ЕУ фондова за развој, али и ту зависи како их уложимо ).

пре 12 минута, εργασία рече

Ево како контролишу Вучића. Тако што му Ангела Меркел пусти додатну траншу кредита, а тзв. проевропска опозиција нека пишти напољу колико хоће. Какав цинизам...

Пребацујеш лопту. Нисмо причали о геополитичкој контроли једне државе над другом, него о контроли наших политичара од стране нас и од стране правног система ЕУ. Меркел ће Вучка вући и овако и онако. Дакле, унутар ЕУ имамо више институционалних могућности да контролишемо политичаре, као што имамо и репер по којем бисмо их оцјењивали.

пре 14 минута, εργασία рече

Мора да се шалиш са нама!? Избијају скандали са политичарима и корупцијом уздуж и попреко целе ЕУ, чак и у Немачкој. Ти баш живиш у илузијама.

Да, избијају скандали и шта бива са тим политичарима? Губе посао, склањају се, не смију остати на функцијама. Но то је више до политичке културе тамо него до било чега другог. 

И опет, је ли стварно упоређујеш корупцију у некој ЕУ земљи са корупцијом у Србији? И послије ја живим у илузији? Код нас корупција бира и влада, корупција ти одређује кад ћеш мооћи код љекара, корупција одређује хоћеш ли уписати и завршити факултет, корупција контролише разне нивое власти. И упоређујеш такво стање са стањем у ЕУ као да су имало упоредиви? Мојне матере ти.

Јест, има корупциије и кдо њих, али то је тако небитно наспрам нивоа корупције код нас да је срамота упоређивати то двоје.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 96
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 1 сат, Ћириличар рече

Само кажу.

Не да кажу,него и протестују :

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:696003-Rumunija-Protest-lekara-iz-cele-zemlje-ispred-vlade

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ћириличар рече

Небитно. Битн оје да раде код тебе и да купиш порез од њих.

Порез би купио и од својих фирми. 

Значи губимо новац када добијамо новац.

Баш тако. То је основни механизам експлоатације рада у капитализму да се од новостворене вредности што више отргне од радне снаге. С тим што у међународном кретању капитала то добија карикатурно срамотне размере. Када се погледају разлике у платама за исти посао, са истом опремом и машинама, са истом продуктивношћу, а иста роба се пласира на исто тржиште онда постаје све јасно. И наравно, да би се то цементирало, страни капитал се радује када у некој земљи царује корупција, а на закон се жмури, у ствари најбоље да га нема. То важи и за периферију ЕУ са Вишеградским земљама. Имам лично искуство са Самсунгом. Ништа ту закони ЕУ не помажу. 

Да јесмо, поготово од домаћих предузетника, добили бисмо већ

Управо је то велики проблем. Наши "предузетници" неће да уче хемију, јер је то много тешко и захтевно, па уместо да направе свој сапун и пласирају га на тржиште ЕУ, они лепо оду у Турску па га купе и овде продају за масне паре. 

Велики део наше економије почива на ћевапџиницама, бензинским пумпама, фото Жика слика радњама, фризераијима, продавничацама и киошчићима, разноразним радионицама, а са таквом структуром привреде у којој има и превише таквих ствари није могуће исплатити веће плате јер капитал има ниску акумулациону основицу.

С друге стране, о нама ће тек писати историчари кроз 30-40 година, о томе како смо страствено уништили индустријску базу кроз криминалне приватизације. Стварно смо генији. И ето, сад ће доћи ЕУ да нас спаси. 'Оће...

Да, избијају скандали и шта бива са тим политичарима? Губе посао, склањају се, не смију остати на функцијама. Но то је више до политичке културе тамо него до било чега другог. 

Ништа се не збива. Дође нова гарнитура која настави са корпуцијом, а у међувремену ти се појављују и усташе. Но, нема везе... :) 

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

СРБИН САМ

(Иван Бабић)

Што ћутиш мали човече
Ћутиш зато што си мали
Сав учаурен, утамничен
Себе варкаш
Док ти се огањ жалотињом пали
Тиња и дими да ти га и не тапкаш
Ћутиш!
И његове буктиње се плашиш

Сам у свом оклопу
Тих зидина биваш
Аре и хектре адута свог
Зидином машиш
О неком бољем
Кажеш времену сниваш
О неким стазама тамо
Лепшим и страним
Лету преко баре
Твом бекству од туге
О вилама, кулама
И колима враним
О животу тамо
Негдје иза дуге

Што ћутиш јадни човече
Док пацов и сипац
По дому ти гребе
Ћутиш јер сад
Остављаш за довече
На туђему пољу
Мислиш наћеш себе
А сам се плашиш сенке
И одраза свога
Сам призиваш тугу
Сам дозиваш јад

Ћутиш јер у себи
Ти убио си Бога
Ћутиш ти матор
По годинама млад

Што ћутиш
Не пришаш
Шта је

Што не вирнеш
Мало главом из блата
Да пољубиш оног
Ко ти мрве даје
Коме си се дао
За грумен асфалта
Оног што ти каже
Да твоје није твоје
Оног што те крсти
У безумно биће
Што те боји и маже
У дугине боје
Крај кога ти јутро
Већ данима свиће

Да одгурнеш комшију
Пријатеља, брата
Сиромаха убогог
Не желиш да видиш
Душманину широм
Да отвориш врата
И пред светом такав
Да се не постидиш

Ћутиш ли можда
Ти голема туго
Због чињења твога
Сад буди без речи
Несрећо српска
Ти злослутна куго
Од образа и части
Посао ти пречи
Од морала дражи ти
Партијски кодекс
А рада се клањаш
Кажеш сељак ниси
Убише те, згазише
Сопствени комплекси
Свезали ти омчу
Над главом ти виси

Место верник Христов
Тиси фан страствени
А од родитељства
Преча каријера
Љубави те учи
Сулејман Величанствени
Твоја глава шупља
Твоја баријера

Ћутиш несрећо нема
Без вида и слуха
Свезала те тама
Стегла вратне жиле
Истиска из тебе
Задње зрно духа
Вране ти се скриле
Где су песме биле
Где су ти вашари
Прела и посела
Испрачаји, свадбе
Славе које славиш
Твојим селом звоне
Вуци и опела
Па где си ти тамо
Да животу здравиш
Да тробојку дигнеш
На рог нове куће
Шубару да метнеш
Ђе је ђеду била
Иконом и Свецем
Славиш васкрснуће
Да ти њива плодна
Буде друга мила

Па и ћути, затвори око
Да ништа не види
То слепило твоје
Даће и предност
Јер гледаш оног
Ког се паметан стиди
У џипове скупе
К’о мерило вредности
Видиш криминалце
К’о највеће зналце
Метросексуалце
К’о интелектуалце
С насловница штампе
У Цецино салце
Одушевљен на то
Горе дижеш палце

Реци Србине јасно и гласно
Реци Србине име ти је часно
Реци овог дана
Реци ради Видовдана

Нисам глобалиста
империјалиста
материјалиста
мондијалиста
хедониста
екумениста
атеиста
протестант
ни великозајебант.

Нисам марксиста
нациста
фашиста
вечити статиста
педофил
канибал
некрофил
нисам о`кеј
ако сам геј.

Не желим педере, транџе
на киоску ганџе
коморе гасне
поделе расне и класне
нећу Каталонију
Баскију, Валонију
ни у ком стању
нећу Бретању
ствари стоје
хоћу моје.

Не шаљем бомбе
да правим катакомбе
на туђе дјете
никад ракете
не шаљем глад
болест, ни јад
не дајем вето
да напредни гето
не правим вирусе због вакцина
цигарете због адреналина
метак због јеврејина
не откупљујем грехе
не крадем смехе
тако ми главе и браде
Срби то никад не раде.

Већ певам бре и играм коло
групно, соло
пружам љубав, здравље
чувам православље
крст и отаџбину
Савину постојбину
што је недрила
хранила, ведрила
децу своју
у миру, у боју
добро сачувала
а лоше одувала
са Филиповим стиховима
на очима плиховима
што тачнијим и финијим
са везовима Јефимијиним
са сузама царице
свете нам старице
са Теслиним умом
његовом снагом
са Солунским друмом
крвавим трагом
лепотом
чистотом
добротом
својим животом
Србин бре!

О њему пишем
баш како мислим
како и дишем
и зато желим
са њим да делим
истину, правду
у победи и паду
да не би страдали
већ владали
са светом у себи
овде, а где би
нисам Европљанин
срце ми пише
становник Европе
и много сам више
СРБИН САМ!

Додатак:

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

On 11/26/2017 at 13:08, Juanito рече

Лично не видим ни један други разлог за улазак. А и они ће се вероватно распасти у скоријој будућности. 

Ја не верујем да ће се распасти, али нека поларизација се мора догодити унутар уније да би постала функционалнија. Баланс културе, економије, снага и те приче:)

Подели на овим сајтовима

"Да". Јер ми не идемо нигде за почетак, такође тек сада креће време када је Европска Унија као један организам нама прихватљивија, да се разумемо. Немамо ми културу као Холанђани са културом наркотика, или као италијани да нам мафија држи пола земље дуже него што држава постоји... Европска Унија је већ ушла у Србију, правно, економски... Без КиМ-а наравно ми не би смели да постанемо чланица. Гледајући скорашњу анализу Руса који су прогнозирали (и као нека сила данас ипак, ургирају међународно) да ће КиМ остати део Србије са неким новим административним поделама унутар те регије... Само нам треба јака војска, неприватизација војне индустрије и војна неутралност.

Што се распада исте тиче. Шанса је данас 0.001%, јер су почели да штампају Евро (да скратим причу) на начин да ако Долар пропадне или је Америка у кризи, ЕУ то неће осетити као остатак света. Што је политички потресло Америчко-Европски трансатлантски споразум о слободној трговини ако се неко разуме у економију. Пре ће НАТО него ЕУ да се распадне. 

Како год било, ја сматрам да ћемо погрешити ако не уђемо у ЕУ. Јер ЦГ, Македонија, Албанија (са 2.000.000 становника не 10.000.000 како Вучић имаше навику да их хвали) и БиХ са Републиком Српском ће вероватно приступити кад тад:). Сумо сумаре:

1. Турке ћемо тиме пребацити западној европи, док ћемо ми бити као Бугарска која има преко 1.000.000 муслимана али ти исти нису инструмент (неке стране Исламске силе) у стомаку Бугара, па самим тим неби ни нама били. Проблем који смо са Исламским радикализмом имали, унутар ЕУ не можемо да доживимо из доле образложеног.

2. Са Хрватима више не можемо да имамо проблеме, јер исте блокирају Мађари и Словенци са којима смо добри, практично су Хрвати немачки пион у ЕУ. По закону ЕУ, влада Републике Српске Крајине (https://sr.wikipedia.org/wiki/Република_Српска_Крајина) са својих више од 500.000 Срба ће моћи временом да поврати своју аутономију унутар Хрватске. Назначено тиме, што ће морати да се покрене питање повратка Српске приватне имовине у тој бившој Југословенској републици, по Аустроугарском катастру и осталим документима који су у Србији сачувани. Ту треба знати да су Срби у Краљевини СХС имали веће земљопоседство од краљевине и хрвата заједно:), та прича би имала свој ток даље уколико би се Срби кроз неко време, вратили натраг.

3. Све забране и проблеме које Срби имају у ЦГ, Хрватској...би несталe. То значи нпр. да би на гласачким изборима у ЦГ могло да гласа преко 400.000 Срба из Србије који воде порекло из ЦГ. Такође би нелегитимне интелектуалне установе попут Дукљанске академије наука или неких језика под ревизијама изгубиле национални легитимитет у складу са ЕУ регулативама. И уместо званичних институција би постали евентуално удружења. 

4. Дрина би престала да нас разграничава и вероватно би смо први пут у историји имали прилику да као Срби, трајно избришемо ту старо римску поделу која нам је толико патње нанела. И притом остваримо јединство, које би унутар ЕУ или распадом исте постало запечаћено јединственом Српском државом.

5. Културна сличност са православним народима, Бугарима, Румунима и Грцима (преко 50.000.000 православаца) па онда етничка блискост са Словенима (који су заједно са нама, најбројнија етничка група у Европи) нам је довољна за очување интегритета, притом једна пријатељска екипа са којима имамо исти циљ и Немци и Италијани нам не могу ништа. Такође, након пада комунизма Французи су нам опет савезничка нација.

6. У Аустрију, Трст и Словенију имамо сада око 500.000 Срба... 

Проблеме са ЕУ бирократијом, исламским тероризмом и АнтиРуском политиком немамо само ми. Већ и Французи, Италијани... Та подела је довела до тога да се Вишеградска група први пут после распада СССР-а, окрене ка Русији са којом се и граниче директно и преко Белорусије. Такође су нам највећи савезницу унутар ЕУ. Док Хрвати, Летонци и Литванци раде како Немци желе, што се видело у ситуацији са Украином и са сваким Српским питањем. 

1200px-Visegrad_group_countries_svg.thumb.png.410d1533c4378807c26361f9db02f117.png

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Mиљан Л. рече

Са Хрватима више не можемо да имамо проблеме, јер исте блокирају Мађари и Словенци са којима смо добри, практично су Хрвати немачки пион у ЕУ. По закону ЕУ, влада Републике Српске Крајине (https://sr.wikipedia.org/wiki/Република_Српска_Крајина) са својих више од 500.000 Срба ће моћи временом да поврати своју аутономију унутар Хрватске.

:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 11/27/2017 at 22:44, εργασία рече

Порез би купио и од својих фирми. 

Не би од оних које не могу да се баве пословима коима се могу бавити стране фирме јер имају капитал, технологију и све остало што домаће фирме немају. А немају због социјализма ранијег, страних притисака, наше лоше владе итд. итд. итд.

Баш тако. То је основни механизам експлоатације рада у капитализму да се од новостворене вредности што више отргне од радне снаге. С тим што у међународном кретању капитала то добија карикатурно срамотне размере. Када се погледају разлике у платама за исти посао, са истом опремом и машинама, са истом продуктивношћу, а иста роба се пласира на исто тржиште онда постаје све јасно. И наравно, да би се то цементирало, страни капитал се радује када у некој земљи царује корупција, а на закон се жмури, у ствари најбоље да га нема. То важи и за периферију ЕУ са Вишеградским земљама. Имам лично искуство са Самсунгом. Ништа ту закони ЕУ не помажу. 

Само што ти то почива на радној теорији вриједности - која је нетачна. А о томе смо већ дискутовали нашироко. Дакле идемо даље:

Управо је то велики проблем. Наши "предузетници" неће да уче хемију, јер је то много тешко и захтевно, па уместо да направе свој сапун и пласирају га на тржиште ЕУ, они лепо оду у Турску па га купе и овде продају за масне паре. 

Велики део наше економије почива на ћевапџиницама, бензинским пумпама, фото Жика слика радњама, фризераијима, продавничацама и киошчићима, разноразним радионицама, а са таквом структуром привреде у којој има и превише таквих ствари није могуће исплатити веће плате јер капитал има ниску акумулациону основицу.

С друге стране, о нама ће тек писати историчари кроз 30-40 година, о томе како смо страствено уништили индустријску базу кроз криминалне приватизације. Стварно смо генији. И ето, сад ће доћи ЕУ да нас спаси. 'Оће...

Наши предузетници уче све што је исплативо у Србији. То што би радије куповали сапун у Турској него га рпавили у Србији је резултат чињенице да га је ваљда тамо лакше купити него овдје направити. Оно што је исплативо производити, то ће се кренути производити ако се неки трећи фактор не умијеша и не помрси рачун.

Наша привреда почива на оно мало предузећа што је преостало у државној својини, на пољопривреди и малом приватном сектору. То што је у државној својини је риједак случај да ваља, пољопривреднике држава не испомаже ( и ту се слажем са тобом да се не смије ићи у либерални капитализам код пољопривреде, ејр је она посебна и специфична грана ) а приватни сектор је мизеран што због државних ограничења, што због државне веће подршке странцима, што због мањка иновација ( што је узроковано малом правом образованошћу, јер нам је образовни систем и даље по менталитету комуњарски - набубај напамет и ништа не разуми ). Само пуштање приватног сектора, подршка тамо гдје треба и већа иновативност заједно могу ишта промијенити. А ћевабџинице и фризераји постоје јер су потребни и макар неки људи имају посла од тога... шта ћеш.

И опет, не спочитавај ми безвезе да заступам "спасоносну ЕУ" када и сам кажем да она ништа неће ријешити него ће само олакшати нама рјешавање проблема, али само ако ми хоћемо да их рјешавамо  - а олакшаће јер ћемо имати приступ новцу којем сада не можемо приступити. Логика 101. Него анти ЕУ клапа не може да не посегне за погрешним представљањем про-ЕУ аргумената јер је много лакше некога прогласити "евроталибаном" или рећи како наивно мисли да ће нас ЕУ спасити и глумити неку мудрост. Сто пута виђено.

Ништа се не збива. Дође нова гарнитура која настави са корпуцијом, а у међувремену ти се појављују и усташе. Но, нема везе..

Кренеш са корупцијом по "васцијелој ЕУ" на шта ти одговорим да је она далеко мањег опсега него код нас ( јер код нас мораш тражити везу за све, док на Западу не мораш тако да је безобразно уопште користити такав аргумент јер су разлике ту као небо и земља ), ти кажеш "дође нова гарнитура" ( океј, али опет је корупција у ЕУ генерално на западу свјетлосним годинама удаљена од наше која управља и државом и друштвом, без обзира на гарнитуру ) и онда спомињеш усташе ( Хрватска није Запад, колико год они вољели да мисле да су то. Они су источноевропски словенски унтерменшеви као и ми - са фенсерајским говором. Тако да - нема везе с везом ).

Подели на овим сајтовима

On 11/27/2017 at 22:31, Зосима рече

Кажу да сљедеће:

Цитат

Navodi se da su demonstranti poručili da je zbog loših radnih uslova na hiljade doktora i medicinskih sestara potražilo posao u inostranstvu.

А не да "нема кога више да их лијечи".

Небо и земља, значи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Mиљан Л. рече

Ја не верујем да ће се распасти, али нека поларизација се мора догодити унутар уније да би постала функционалнија. Баланс културе, економије, снага и те приче:)

Наравно да ћу ово да спамујем :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Mиљан Л. рече

Са Хрватима више не можемо да имамо проблеме, јер исте блокирају Мађари и Словенци са којима смо добри, практично су Хрвати немачки пион у ЕУ. По закону ЕУ, влада Републике Српске Крајине (https://sr.wikipedia.org/wiki/Република_Српска_Крајина) са својих више од 500.000 Срба ће моћи временом да поврати своју аутономију унутар Хрватске.

Не.

РСК је мртва. Заувијек. Нема народа - нема државе. А народа тамо више нема да може ишта територијално организовати.

пре 58 минута, Mиљан Л. рече

Дрина би престала да нас разграничава и вероватно би смо први пут у историји имали прилику да као Срби, трајно избришемо ту старо римску поделу која нам је толико патње нанела. И притом остваримо јединство, које би унутар ЕУ или распадом исте постало запечаћено јединственом Српском државом.

Дрина нас ни данас фактички не дијели нешто претјерано. РС се понаша стално као продужетак Србије, народ се осјећа дијелом Србије, Србија даје посебне повластице Србима из РС тако да се државна раздвојеност обесмишљава функционално...

Граница Србије се завршава код Приједора, фактички.

1 hour ago, Mиљан Л. рече

Проблеме са ЕУ бирократијом, исламским тероризмом и АнтиРуском политиком немамо само ми. Већ и Французи, Италијани... Та подела је довела до тога да се Вишеградска група први пут после распада СССР-а, окрене ка Русији са којом се и граниче директно и преко Белорусије. Такође су нам највећи савезницу унутар ЕУ. Док Хрвати, Летонци и Литванци раде како Немци желе, што се видело у ситуацији са Украином и са сваким Српским питањем. 

Источна Европа је амерички играч, поготово Пољска која би водила тај могући будући источни блок. Против Берлина и против Москве.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ћириличар рече

Наравно да ћу ово да спамујем :ani_biggrin:

Ово је Пољска идеја од пре 100 година. Мислиш да је релевантна данас као могућност?

Не пратим претерано политику у ЕУ. Али морала би тренутна Украинска власт, балтичка тројка и Хрватска да се одрекну политике против Русије, типа да председник Хрватске током званичне посете Кијеву изјави у медије, да Русе треба протерати у Русију по принципу Олује. Иако је Горбачов ту територију са већином Руса, поставио у Украину мимо Руске федерације. Јер Вишеградска група није под немачким утицајем као ове остале потенцијалне чланице Интермаријума. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Mиљан Л. рече

Ово је Пољска идеја од пре 100 година. Мислиш да је релевантна данас као могућност?

Не пратим претерано политику у ЕУ. Али морала би тренутна Украинска власт, балтичка тројка и Хрватска да се одрекну политике против Русије, типа да председник Хрватске током званичне посете Кијеву изјави у медије, да Русе треба протерати у Русију по принципу Олује. Иако је Горбачов ту територију са већином Руса, поставио у Украину мимо Руске федерације. Јер Вишеградска група није под немачким утицајем као ове остале потенцијалне чланице Интермаријума. 

Не знам. Свакако је занимљива идеја која би могла постати могућа у будућности. Али ако ће настајати, насстаће као амерички пијун. У то нема сумње.

Под условом да источна Европа може остати сложна ( АХАХАХАХАХАХАХАХА ЈЕС БАШ ЋЕ БИТ ), Међуморје је невјероватно користан пројект. Много је бољи оквир за нас него просто једна ЕУ, јер нас неће тек тако преплавити Западне компаније, него ћемо се такмичити са нама равним унтерменшевима у много више фер оквиру. А и ја се мислим, оно... радије бих дао лакши приступ нама пољској вотки и чешкој пиви него њемачком пиву или француском вину. Има ту и културно-историјске повезаности на крају крајева. Све нас су газили или Швабе, или Турци или Руси и свима нам је доста да нас други газе. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ћириличар рече

Само што ти то почива на радној теорији вриједности - која је нетачна. А о томе смо већ дискутовали нашироко. Дакле идемо даље:

Ништа нисмо дискутовали јер нема шта да кажеш на емпиријска истраживања која потврђују валидност радне теорије вредности, добио си списак радова на ту тему, за разлику од субјективизма и маргинализма који чак ни то не могу.

пре 2 часа, Ћириличар рече

То што би радије куповали сапун у Турској него га рпавили у Србији је резултат чињенице да га је ваљда тамо лакше купити него овдје направити.

Вероватно гравитација са Јупитера спречава наше фабрике да направе добар сапун. Кад већ морам да будем циничан...

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

Ovdje piše zašto se Srbija ne bi trebala angažovat toliko na ulasku u EU i ja se s tim napisanim tamo slažem:

http://www.protiproud.cz/politika/3487-srbsko-se-opatrne-stavi-na-nohy-bude-nadale-otrokem-otazka-kosova-stale-zhava-zapad-nadale-dvojim-metrem-pred-vstupem-do-eu-oskubat-rusko-nabizi-sanci-otazka-sily-a-odhodlani.htm

http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky/pro-srbsko-je-lepsi-zustat-mimo-eu.html

Ovo čeka Srbiju u EU:

Proti-struja kontrarevolucionarni magazin Petra Hajka 

Svako ima svoj izbor: lagano plovit u ropstvo ili zakoračiti u protistruju.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hayek

Tri slike i tri jaka razloga zašto Srbija ne treba nastojati uci u EU:

1. Bicete tamo samo magarac kojeg treba maximalno iskoristiti, glavno ekonomski i politički. 

2. Preko EU ce vas USA lakše dokrajčit, ovladati i orobiti, zotročit, glavno vojno i svakako drugačije.

3. Kosovo vam EU nikad nece vratit vec naprotiv, definitivno oduzeti i dat ga Albancima až na věky věku.

Da ne kažete da to niste znali i da vam o tom niko nije rekao ništa. Tadic a ni Vučic vam o tom nisu rekli nikad ništa? I s razlogom! A ni ne reknu!

20140318195824_srbsko-osel.jpg

Srbsko - Osel

20170926103855_srbsko-zapad..jpg

Srbsko - Západ

20171129105459_kosovo-mordor.jpg

Kosovo Mordor

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...