Jump to content

Isus Hristos i 'Ja jesam'

Istok17

Препоручена порука

1 hour ago, Istok17 рече

Da li se Isus Hristos javio Mojsiju kada mu je rekao da mu je ime 'Ja sam onaj koji jeste' i 'Ja jesam'? Nasao sam povezanost izmedju tog stiha iz starog zavjeta i nekih iz novog. Kad podignete sina covjecijega, onda cete doznati da Ja jesam'  i '..jer ako ne povjerujete da Ja jesam, pomrijecete u grijesima svojim'

Moze li se navedeno povezati i sa ovim, jer ne vidim drugi razlog zbog kojeg bi popadali pred Isusom 'A sa njima stajase Juda, izdajnik njegov. A kada im rece: "Ja sam", odstupise nazad i popadase na zemlju"

14.  А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама. ( 2. Mojs. 3, 14 ).
Ovde su neka tumacenja otaca o ovom stihu i rec , ...'Koji Jeste' ili 'Ja Jesam'...se odnosi na Bozansku prirodu Hristovu.
От единой же сущности есть Слово, Премудрость, ее собственная и неотлучная от нее сила, по естеству и истинно Сын. ( sv. Atanasije Veliki ).

Inace, Hristos u telu se u SZ projavljuje u praobrazima i slikama, kao sto je i sama kupina neopaljiva. itd.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Istok17 рече

Sto O. Tadej kaze; Bog strpljivo ceka da sami shvatimo da smo gresni i da se sami okrenemo Njemu.. bez ikakve prisile

Naravno sve u slobodi i bez prisile drugačijeg večnog života je nemoguće i zamisliti.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече
14.  А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама. ( 2. Mojs. 3, 14 ).
Ovde su neka tumacenja otaca o ovom stihu i rec , ...'Koji Jeste' ili 'Ja Jesam'...se odnosi na Bozansku prirodu Hristovu.
От единой же сущности есть Слово, Премудрость, ее собственная и неотлучная от нее сила, по естеству и истинно Сын. ( sv. Atanasije Veliki ).

Inace, Hristos u telu se u SZ projavljuje u praobrazima i slikama, kao sto je i sama kupina neopaljiva. itd.

Da slazem se. Ima jedna zanimljiva simbolika. To sto se Bog javio u kupini nesagorivoj prikazuje tadasnje stanje jevrejskog naroda u Egiptu, koji je 'gorio' od iskusenja ali ipak nije 'izgorio' (jer je Bog bio s njim).

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Благовесник рече

I? To i kazem, to su i ocekivali, zato su pali u zaklon.

Mislio sam da su popadali jer su shvatili sta je Isus rekao, ali kako god. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...