Ведран* Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 8 часа, Zoran Đurović рече Киселим ја овде и то на брзи начин. 15-20 дана ми се укисели. Овде је топло, па не може као код нас. Зато мање количине укиселим. За брзо кишељење иде полента и неко парче хлеба. То дође као катализатор. Може да траје месец дана. Расо је као и класичан. Ја то не верујем! ВСБ, С и мој селф, још од Божића чекамо и још вам се није укиселио! Zoran Đurović, Trifke, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 44 минута, Zoran Đurović рече Кад се видимо у Смедереву, и ти ћеш да платиш туру! Ja cu da platim dve ture i depozit ako treba! Sta jos treba da platim da spasim porodicu? ´Ebeno me briga za novac! Gospod je uz mene! Zoran Đurović, Trifke, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 3 минута, Тања1 рече Oce Zorane, trebam vasu podrsku, pomolite se za mene i moju porodicu, samo se pomolite za @Tanju1, Gospod zna ko sam i za sta se molite! Svako vam dobro, oce, pomaze mi vasa molitva! Амин. А те молитве на слепо имају и у Василијевој литургији: И за све оне који су нас молили... То ми је стална, али и најчешћа молитва. И само плачем над свима вама. Не као грешницима или мртвима, него онима које ми Господ даде да се молим, а ја као занемарујем... То што не знамо имена је незначајно. Јер знамо особе. Никад није било једног који је ме замолио а да сам га заборавио. Господ да те гледа... Ведран*, Жика, Volim_Sina_Bozjeg and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Амин. А те молитве на слепо имају и у Василијевој литургији: И за све оне који су нас молили... То ми је стална, али и најчешћа молитва. И само плачем над свима вама. Не као грешницима или мртвима, него онима које ми Господ даде да се молим, а ја као занемарујем... То што не знамо имена је незначајно. Јер знамо особе. Никад није било једног који је ме замолио а да сам га заборавио. Господ да те гледа... Oce, Tanja jeste meni ime. Cak dolazim na Siciliji, u Italiji, da platim turu! Bogorodica mi je najvise pomogla! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 17 минута, Ведран* рече Пази. Каже да је човек направљен по слици of the Son of he Father, descended of David. Нема сецирања! То је тај Син Очев, од Давида. И по Њему је саздан човек. А како је по Сину Давидовом саздан човек, кад је сам Давид саздани човек? То ће вам објаснити логосолози. Паметан човек. Ми имамо само Ис Хс. Немамо никакве друге богове. Религија нам је откривена, Царство припремљено од постања света. Царство Божије је дошло. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 4 минута, Тања1 рече Oce, Tanja jeste meni ime. Cak dolazim na Siciliji, u Italiji, da platim turu! Ih, pa nije on Cosa Nostra Ta cast pripada meni! Zoran Đurović and Тања1 је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 5 минута, Тања1 рече Oce, Tanja jeste meni ime. Cak dolazim na Siciliji, u Italiji, da platim turu! Bogorodica mi je najvise pomogla! За Васкрс служим у Палерму, ако Бог да. Ведран* and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Паметан човек. Ми имамо само Ис Хс. Немамо никакве друге богове. Религија нам је откривена, Царство припремљено од постања света. Царство Божије је дошло. Meni je zanimljivo da andjeli nisu stvroeni po oblicju Bozjem. Makar tako kaze Sv Atanasije. Oni koji su ih videli kazu da lice na nas. Ako lice na nas a nisu oblicje Bozje onda u cemu se sastoji to oblicje Bozje u nama? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 Управо сада, Trifke рече Meni je zanimljivo da andjeli nisu stvroeni po oblicju Bozjem. Makar tako kaze Sv Atanasije. Oni koji su ih videli kazu da lice na nas. Ako lice na nas a nisu oblicje Bozje onda u cemu se sastoji to oblicje Bozje u nama? Теологија није то спојила. Анђели су остали горе, ми доле. Друга линија, ова аскетска и гностичка, спојила је људе и анђеле. Код Августина имамо да анђели виде то остварено царство Божије. Иако он не дели небеса нити каже да зна који и какви су анђелски редови. То имамо у Агиорита, али су то само неоплатоничке маштарије. Он никада није био међу анђелима. Из хр теологије је једноставна порука: Анђели и људи се сједињју са ИС. Ван њега нема спасења. Никакве везе нема што анђели неки нису сагрешили. Они се спасавају само кроз Хр. И ако су словесна бића, као што верујемо, они су по обличју Божијем. Јер обличје божије означава афинитет, оно што нас сједињује са Богом. Марија је већа од керуба (херувина). По чему? По томе што је родила Ис. Што је од ње Ис. Део тог Ис је од ње. Али реалан део. Но, анђели су у пламену божијем. Они су сједињени са њиме. И они учествују једнако у тајни која се пројавила кроз човека, кроз Марију. И та тајна им је од векова била позната. Зато имамо Иблиса из Курана који одбија да се поклонио Адаму. Наводим вам текст који није из наших књига, али јесте. Идентичну идеју имате у Иринеја Лионског. Онај који је од ватре/светлости не може да се клања ономе који је од земље! И сада, када питаш шта је обличје Божије у нама. Нема га. Обличје је Ис Хс од крви и меса. Он је то. Ведран*, Жика, Trifke and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 Isus Hristos spasioc i sazdatelj. Trifke, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Теологија није то спојила. Анђели су остали горе, ми доле. Друга линија, ова аскетска и гностичка, спојила је људе и анђеле. Код Августина имамо да анђели виде то остварено царство Божије. Иако он не дели небеса нити каже да зна који и какви су анђелски редови. То имамо у Агиорита, али су то само неоплатоничке маштарије. Он никада није био међу анђелима. Из хр теологије је једноставна порука: Анђели и људи се сједињју са ИС. Ван њега нема спасења. Никакве везе нема што анђели неки нису сагрешили. Они се спасавају само кроз Хр. И ако су словесна бића, као што верујемо, они су по обличју Божијем. Јер обличје божије означава афинитет, оно што нас сједињује са Богом. Марија је већа од керуба (херувина). По чему? По томе што је родила Ис. Што је од ње Ис. Део тог Ис је од ње. Али реалан део. Но, анђели су у пламену божијем. Они су сједињени са њиме. И они учествују једнако у тајни која се пројавила кроз човека, кроз Марију. И та тајна им је од векова била позната. Зато имамо Иблиса из Курана који одбија да се поклонио Адаму. Наводим вам текст који није из наших књига, али јесте. Идентичну идеју имате у Иринеја Лионског. Онај који је од ватре/светлости не може да се клања ономе који је од земље! И сада, када питаш шта је обличје Божије у нама. Нема га. Обличје је Ис Хс од крви и меса. Он је то. Sa time ,verovatno, ima veze to sto se vade cestice i za njih na proskomidiji. Zasto onda Sv Atanasije kaze da andjeli nisu po oblicju Bozjem? Jeli i kod njega uticaj platonizma? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Sa time ,verovatno, ima veze to sto se vade cestice i za njih na proskomidiji. Zasto onda Sv Atanasije kaze da andjeli nisu po oblicju Bozjem? Jeli i kod njega uticaj platonizma? Јесте. А проскомидија није постојала у његово време. Зато ти размишљаш у другом кључу. Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 33 минута, Trifke рече Ih, pa nije on Cosa Nostra Ta cast pripada meni! Bratac, Vito Korleone (tvoja profilna) je u romanu u filmu,ubio ga je Don Čiču, a Majkl kao starac, sedi u dvoristu svoje vile i umire sam. Majkl je uz mene celo vreme, i kad znam i kad ne znam! Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 1 минут, Тања1 рече Bratac, Vito Korleone (tvoja profilna) je u romanu u filmu,ubio ga je Don Čiču, a Majkl kao starac, sedi u dvoristu svoje vile i umire sam. Majkl je uz mene celo vreme, i kad znam i kad ne znam! Jok strefio ga infrakt u sred paradajsa! Снежана and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Анђели су остали горе, ми доле Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука