Jump to content

Evropa je prestala da veruje u Boga i okrenula se Sotoni!

Оцени ову тему

Кратос

Препоручена порука

пре 7 часа, Iulianus рече

@Zayron 

Prosim te lijepo, dečec mili em dragi, a da nekaj našega pustiš, nekaj z brdovitega Balkana, hm? 

Kaj nas tu maltretiraš z Moravskimi popevkami? Buš zaboravil (ampak već jesi) našu lepu glazbu i to kak naši znadu vrsno i lasno tancovati!

Evo za tebe i samo za tebe jedna lepa zagorska pjesma (umalo ne rekoh štruca) s primjesama južnobratskog melosa. Dapače, i etnosa.

Prijatno.

(Da bi ugođaj bil potpun, preporuča se odslušati do samega kraja  :D)

Nije mi jasno samo kako si nadošao na to da je moravski folklor sličan zagorskom?

Mislim na taj prvi dio videa, taj drugi su zagrebački Hercegovci doseljeni za Tudjmana u ZG. :D 

Hajd da si rekao medjimurskom ili podravskom ali zagorskom? To je podobnost! :D 

O medjimurskom i podravskom se još može raspravljat jer su to ustvari bili najjužniji dijelovi

Velike Morave, poslije upada Madjara na blatnohradsko odvojeni i postepeno kroatizirani.

Sa zagorskim ima zajedničko isto ko Vranjanski, ahahahaha. Moravski folklor je sa ruskim i ukrajinskim ustvari najzadumčiviji slovenski folklor na svijetu.

Možda samo još ruske pogrebne pjesme su dertovnije i tamnije. Takve tamne i mračne vojničke imaju samo Moravani, Ukrajinci i Rusi! Niko više na svijetu!

Ovo tebi liči na zagorski folklor? No, Mongolima su takodjer sve slovenske pjesme iste ko ruske! Tako i ta onda može proci ko zagorska.  :) 

Ili nedaj Bože ovo ima bit slično tom folkloru zagorskom?

Ili ovom? Zagorski folklor je lijep ali sličan moravskom otprilike isto tako ko i bosanske sevdalinke što su slične slovenačkim zdravicama. :) 

Ili ovom? Ovo i zagorski folklor? To je slično?

Ili nedaj Bože ovo je isto ko zagorski folklor? Ovako izgleda tipična zagorska popevka?

Nije slično čak ni medjumurskom, koji je lingvistički najbliži a kamo li zagorskom. Stvarno je potrebno bit gluh ili nemat uopšte sluha za takav zaključak.

Ovo je radi usporedbe! Ruske pogrebne i o smrti.

Onda čemu je to slično?  :)

Ukrajinski folklor.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Muramasa рече

Blago veri kad je komunjara brani.

Био је комуниста, пријатељу, немој то да заборавиш. Дакле, он сад није комуниста, био је. И Павле је био Савле. Није да их поредим, али наводим као пример да човек може да се промени.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Iulianus рече

SrBske putinoljupce bi trebalo poslati u Rusiju na godin` dana da vide tu "hrišćansku" Rusiju izbliza. Ako im pri boravku onde vodka kojim slučajem zamuti ono malo pameti koju imaju, kada se budu (pokušali) vraćali na granici im zabraniti ulaz i deportovati natrag u majčicu (da ne kažem, materinu) Rusiju, & dasvidanija. 

Па рецимо да имам рођаке који, замисли, раде у Русији и уопште им није лоше и да знам људе који тамо живе и ситуација уопште није таква каквом је представљају углавном, гле чуда, западни медији. Русија се доста опоравила, у много чему вратила себи и својим коренима. Побољшали су се и у духовном и моралном смислу. И економски су ојачали, и војно и по много чему јесу сређена земља. Стабилна. Наравно, није још све савршено, али се ради на томе.

У сваком случају, то више није она земља каква је била 90-тих, у време процвата .,,либерализма и демократије" за време Јељцина када су људи умирали по улицама великих градова од глади и алкохола. Према томе, није баш све тако како си представио и требало би о Русији нешто да научиш из прве руке а не из западних медија.

Чисто ради објективности, пошто овај твој коментар одише острашћеношћу. Острашћеност није добра и није у складу са нашом вером. Истинољубовост је у складу са нашом вером, а свако ко је истинољубив, види да Путин, какав год да је, јесте много тога позитивног урадио за Русију и са њим на челу она је постала сређена и стабилна држава која се нешто пита у свету. А и опоравак се десио и на духовном и моралном плану.

пре 10 часа, Iulianus рече

KGB djengi, maladjec.

Што се тога тиче, најбољи одговор западњацима који нападају Путина због КГБ-а дао је велики Солжењицин, вреди то прочитати. И замисли, Солжењицин је одбио да прихвати орден од ,,демократе" Јељцина, али је прихватио од ,,комуњаре" Путина. Размислите о томе.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Iulianus рече

Verujem ti da je tako, ali to naravno zavisi od stanja svesti, svakako. Od ovlaženosti mozga vodkom, htedoh kazati da zavisi to stanje svesti. 

Од алкохолизма, наркоманије и сличних болести, нажалост, пате и други европски народи, није то само руски бренд, побогу људи, мало истинољубивости и објективности вам не би фалило. Русија се бори против тога и, веровао ти или не, тај проблем јесте у много већој мери решен и алкохолизам је доста сузбијен од када је Путин на власти.

Такође, ако гледаш по томе, алкохолизам је у Русији највише био сузбијен у време комунизма, као и проституција и многе друге болести које су данас итекако присутне на Западу. А највећи процват су ове болести доживеле опет у време процвата ,,демократије и либерализма" за време Јељцина. Опет није све тако како ти мислиш да јесте. Треба некад чути и другу страну, а не само једну.

Што се тиче тога да је Путин ,,диктатор", то је глупост, Русија је демократско друштво и никакве ,,диктатуре" нема. Такође, ни тоталитаризам није опет неки ,,руски бренд", Запад је итекако био тоталитаран- фашисти, нацисти, разни фалангисти, итд- то су били владари западне Европе дуги низ година. И произвели су много страдања и трагедија. Тако да, кажем, није све црно-бело.

пре 8 часа, Милан Ракић рече

Jok. To je bolest

Зашто је поштовати било кога као човека или државника ,,болест"? Или је ,,болест" само кад је Путин у питању?

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Кратос рече

Čovek suvi demokrata

You takin' a piss mate? :smeh1:

Путин ти је попут Вучића, истина бирају га већински на изборима али човјек злоупотребљава своју власт и врши репресију над опозицијом, док се у држави разне малверзације раде као у Србији. Сјећам се прије 5-6 година када је интернетом шибала фора како су Руси 140% па "insert something Russian", јер је у једном округу фалсификован резултат избора да се на крају добила излазност од 140%. Наравно, исте године смо ги ми заебали када је на КиМ у К. Митровици мислим ( или у неком мањем мјесту? ) излазност била преко 200% :)))

Једина је разлика што Путинова економска политика ради... док има нафте. А требаш бити дебил да немаш пара ако имаш нафту... или комуњара :ani_biggrin:

Него, је ли неко гледао Интервјуе са Путином? Недавно сам прочитао књигу. Путин је свакако политичар за респект.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ronald рече

Evo kako se on ponaša, hahaha:D

К'о оно када је Цезар направио да му на процесији народ "спонтано" нуди императорску круну :0205_whistling:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Muramasa рече

Ja ti nisam prijatelj. Vučić je bio radikal, hteo da kolje zarđalim kašikama i strelja 100 kebaba za jednog Srbina, a sad je evropejac. Nešto mislim da je i Putinova promena tog tipa.

Само што је Вучићева ,,промена" лажна, а Путинова је истинска и суштинска. Дела то показују. Солжењицин је то јасно увидео, зато је и подржао Путина, а не Јељцина.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Ћириличар рече

You takin' a piss mate? :smeh1:

Путин ти је попут Вучића, истина бирају га већински на изборима али човјек злоупотребљава своју власт и врши репресију над опозицијом, док се у држави разне малверзације раде као у Србији. Сјећам се прије 5-6 година када је интернетом шибала фора како су Руси 140% па "insert something Russian", јер је у једном округу фалсификован резултат избора да се на крају добила излазност од 140%. Наравно, исте године смо ги ми заебали када је на КиМ у К. Митровици мислим ( или у неком мањем мјесту? ) излазност била преко 200% :)))

Једина је разлика што Путинова економска политика ради... док има нафте. А требаш бити дебил да немаш пара ако имаш нафту... или комуњара :ani_biggrin:

Него, је ли неко гледао Интервјуе са Путином? Недавно сам прочитао књигу. Путин је свакако политичар за респект.

Искрено, мислим да је поређење Србије, која је банана држава и Русије, која је светска сила, у најмању руку неумесно. Мислим да ни начин владавине није исти. Што се тиче опозиције у Русији- Русија има јаку опозицију и то нису само оне либералне и проевропске партије, имаш ту и КПРФ, па ЛДПР и оне су исто опозиционе.

А што су ови либерали и проевропљани слаби то није због ,,диктатуре" и ,,гушења опозиције", већ због тога што их народ неће. А зашто их неће није тешко закључити ако се зна да су вође тих партија били владајућа елита у време Јељцина када је Русија била у свом оном хаосу.

То је поента.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Православни Србин рече

Само што је Вучићева ,,промена" лажна, а Путинова је истинска и суштинска. Дела то показују. Солжењицин је то јасно увидео, зато је и подржао Путина, а не Јељцина.

То не мијења чињеницу да је Путин либералчина какве на Западу нема нигдје, осим можда Рона и Ренда Пола. Његова економска политика је економски једна од најлибералнијих у свијету чак.

Друштвени конзервативизам је друга ствар која заправо иде природно уз економски либерализам из неког разлога који ми није сасвим јасан...

А онда имаш наше конзервативне националне социјалисте који обожавају Путина... што је... урнебесно :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

То не мијења чињеницу да је Путин либералчина какве на Западу нема нигдје, осим можда Рона и Ренда Пола. Његова економска политика је економски једна од најлибералнијих у свијету чак.

Друштвени конзервативизам је друга ствар која заправо иде природно уз економски либерализам из неког разлога који ми није сасвим јасан...

А онда имаш наше конзервативне националне социјалисте који обожавају Путина... што је... урнебесно :smeh1:

Па ја лично не спадам у ту групу, већ у ову коју си ти навео. И ја сам свестан тога што си написао, зато су ми и смешни они који Путина зову ,,комуњаром" и слично. Па, чини ми се да сам негде прочитао да је у Русији мањи порез него у ЕУ. Више је ЕУ лева него Путинова Русија.

Подели на овим сајтовима

Искрено, мислим да је поређење Србије, која је банана држава и Русије, која је светска сила, у најмању руку неумесно. Мислим да ни начин владавине није исти.

Зависи у ком контексту. Ако причамо о ауторитарности њихових владара онда су Србија и Русија свакако сродне, као што је читава источна Европа сродна по том питању, осим Чеха и Јанеза. Вучић користи јако сличне тактике владавине као Путин кроз јак притисак на медије и контролу десничарских и националистичких група.

Што се тиче опозиције у Русији- Русија има јаку опозицију и то нису само оне либералне и проевропске партије, имаш ту и КПРФ, па ЛДПР и оне су исто опозиционе.

Комуњаре су небитне, као у остатку нормалног свијета, док је Жириновски опозиција само на папиру док се идеолошки не разликује од Путиновог правца јаке Русије која се супротставља Америци и економског либерализма. Идејне опозиције, валидне идејне опозиције, у Русији нема у Думи. Још к томе не можеш бити озбиљан у тврдњи да постоји јака либерална опозиција у Русији коју нико не дира када су их скоро све или похапсили, или протјерали или убили као Њемцова ( испред Кремља чак штавише! ). 

А што су ови либерали и проевропљани слаби то није због ,,диктатуре" и ,,гушења опозиције", већ због тога што их народ неће. А зашто их неће није тешко закључити ако се зна да су вође тих партија били владајућа елита у време Јељцина када је Русија била у свом оном хаосу.

Јесте, народ их неће да ево побједише у изборима у центру Москве :) 

Истина је да руска опозиција нема жестине у својој борби, али је истина и да Путинова власт их немилосрдно сабија, како већ рекох шта би са силним опозиционарима. Додај на то изборне малверзације као оних 140% излазности, недоступност масовних медија и недостатак било каквог правог дијалога у Русији око политике ( јер је консензус да се мора бити националиста у Русији, што и није неразумно с обзиром како се Запад понаша према њој ) и онда заиста не можеш озбиљно тврдити да је Русија у том смислу боља или другачија од Србије. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Iulianus рече

Oprosti, ja sam kriv za nesporazum, tj. krivica je potpuno na mojoj strani.

:skidamkapu:

Ма какви опроштаји и кривице, бре? :) It hurted cuz I thought u didn't like ma song, maaaan. :D:D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Па ја лично не спадам у ту групу, већ у ову коју си ти навео. И ја сам свестан тога што си написао, зато су ми и смешни они који Путина зову ,,комуњаром" и слично. Па, чини ми се да сам негде прочитао да је у Русији мањи порез него у ЕУ. Више је ЕУ лева него Путинова Русија.

Не само да је пореска стопа у Русији нижа, него Русија има "flat tax" тј. једну пореску стопу за све порезе ( мислим да је 17% ) и плус неке изузетке са олакшицама или посебним случајевима са додатним опорезивањем - али све у свему Русија је либерална а ЕУ је СССР када се упореди са њом.

Нпр. код нас имаш стопу од 10% на зараде, 15% на капиталне добитне или приходе од капитала, 20% на неке друге приходе ( као од ауторских накнада ), је прогресивни порез за богатуне који зарађују 3 просјечне плате или више који им износи 15% до 6 просјечних зарада и 60% на све преко тога, па ПДВ је 20% а негдје 10%, порез на приходе правних лица је 15% - па имаш онда брдо олакшица, одбитака, и док се све то прерачуна прође воз. У Русији једна стопа за све, однах унапријед израчунаш ефективну стопу и довиђења! Милина пословати и још ти остане пуно пара ( а замисли 17% од милијардерске компаније није исто као 17% од неког пекара, али обома остаје више новца у џепу него што је то код нас случај ). Него је проблем што порез као у Русији не могу приуштити мале земље које немају високе приходе од нечега, као Русија од нафте.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...