Jump to content

Jer kada Bog naredjuje, cak i djavo mora da slusa!

Препоручена порука

пре 4 минута, Trifke рече

Pa kada osvajas nekog decka moras i ti da ulozis nesto truda. Makar da se udesis namirises i td. Pa onda da se pravis kako te ne interesuje iako umires od zelje da ti pridje i td. Imas ovo sto ti ja govorim kod starca Pajsija! :)  Greska kod starca Porfirija! 

Vazi potrazicu.

Al poredjenja su ti odlicna. Mislis da mi djevojke najlakse stvari kontamo na osnovu primjera musko-zenskih odnosa? :-)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Cimili88 рече

Vazi potrazicu.

Al poredjenja su ti odlicna. Mislis da mi djevojke najlakse stvari kontamo na osnovu primjera musko-zenskih odnosa? :-)

Pa i muskarci. Ne postoji za dzabe Pesma nad pesmama u Bibliji! ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Dobro sv se slažem, samo da nam vera sada ne počne da liči na moćne renđere.

Polako sa tim slikovitim primercima.

Nije Bog istrao djavdjava iz onih koji to ne žele, nego iz onih koji su to želeli i trudili se da ga isteraju.

Gospod ništa ne čini bez slobodne volje stvorenja.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Trifke рече

Pa na to da apostol Jakov vidi u njemu coveka kao sto smo i mi. Znaci nije nista posebno. Cak ako gledas njegov zivot on je bio jako ljut covek ali i kukavica i tako to. Znaci ne razlikuje se puno od nas! :)

I Petar je bio jako ljut i temperamentan čovek pa je opet njega Bog izabrao kao prvog kome će otkriti Isusa kao Hrista....Bog ne voli mlakonje

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

I Petar je bio jako ljut i temperamentan čovek pa je opet njega bog izabrao kao prvog kome će otkriti Isua kao Hrista....Bog ne voli mlakonje

Pa to ti pricam svi su oni onda bili kao i mi, znaci nista posebno. Ionako je Bog taj koji izabira kome ce sta dati i kako ce koga upotrebiti ,zar ne?

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Cimili88 рече

Dobro je, sad mi je lakse :D

Nikako dzabe, najljepsi dio Biblije! :sunce:

Setio sam se da sam i ovo trebao da ti napisem. Ti si se vec zaljubila u Hrista jer si pocela da se interesujes za njega i zanima te kako da dodjes do Njega. To interesovanje nisi sama stvorila nego je ono dano tebi. Dakle nema tvog ucesca. Ono sto je bitno da za nastavak tvog druzenja sa Bogom je da se oslanjas na Njega u svemu sto radis a ne na sebe i svoje sposobnosti. U sebi nikada ne trazi ono sto nemas. Bog je taj koji ce u tebi proiszvesti dobro. Potrebno je samo da ga ti trazis. Sam Gospod je kazao da bez Njega nemozemo ciniti nista! 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 8/27/2017 at 20:41, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dobro sv se slažem, samo da nam vera sada ne počne da liči na moćne renđere.

Polako sa tim slikovitim primercima.

Nije Bog istrao djavdjava iz onih koji to ne žele, nego iz onih koji su to želeli i trudili se da ga isteraju.

Gospod ništa ne čini bez slobodne volje stvorenja.

Daj mi molim te primere tog truda. Nije istina da nista ne cini bez slobodne volje . Ima milion primera da bas i nepita coveka sta hoce ili nece. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Trifke рече

Daj mi molim te primere tog truda. Nije istina da nista ne cini bez slobodne volje . Ima milion primera da bas i nepita coveka sta hoce ili nece. 

A da ti za početak od tih milijon navdeš jedan?

Ja imam svu Tajnu Večeru kao argument.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

A da ti za početak od tih milijon navdeš jedan?

pa eto recimo isceljnje od demona u Gadarini. No ovo ce biti poslednje sto ti napisah na ovu temu. Citaj brate pa ces mozda razumeti jer vidim , po onome sto pises, da bas i ne razumes ni ono najosnovnije. Toliko od mene. Pozdrav!

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

pa eto recimo isceljnje od demona u Gadarini. No ovo ce biti poslednje sto ti napisah na ovu temu. Citaj brate pa ces mozda razumeti jer vidim , po onome sto pises, da bas i ne razumes ni ono najosnovnije. Toliko od mene. Pozdrav!

Onda tjao.

Подели на овим сајтовима

Čovek je u slobodi Svete Trojice i Njihovnom međusobom ličnostvom odnosu stvoren u takvoj Tvorevini.

Juda primivši zalogaj je dopustio djavdjavu da udje u njega, Juda je još uvk svestan djavdjava kao što ga je i posednuti svestan i on tiho u sebi razgovara sa Bogom a isterivanjm i olakšanjem postane ono što je unutar tog čoveka i Boga dšavalo se, dakle to postaje svetlost i osmeh uspeha zajedničkog delovanja posednutog i Boga mu postaje svetlost da je posednuti imao unutar sebe želju i volju za tim da se oslobodi od demona.

Juda nije pokazao tu želju izvršio je samoubistvo po svojoj volji isto kao što je njegova volja bila da djavdjav uđe u njega.

Ako ovde neko misli da se šegači sa Svetlošću postupaka onda je to njegovo pravo mi nemamo pravo na to kao slobodna bića u svemu pa i u uslovljenom odnosu prema Bogu jer taj Bog jeste sloboda i to potpuna i Apsolutna.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...