Trifke Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 Iz nekog razloga nije htela da mi se ptvori druga staranica zato temu postavljam ovde. http://beograd.in/u-kovertu-sam-kumi-na-svadbi-stavila-20-evra-jer-nisam-imala-vise-mlada-je-otvorila-pred-svima-htela-sam-da-propadnem-u-zemlju-a-onda-sok/ Svesna sam bila da je to malo novca iz više razloga, bogata svadba, a i bila sam kuma, ali stvarno nismo mogli više. Ja ne radim, a muž ima samo 250 evra platu, jedva preživljavamo. Najgori trenutak je bio kada je nakon što je sakupila koverte sa novcem odlučila na mikrofon sve da otvori i pročita kolko je ko dao. Prvi puta da neko javno čitao… Kako je otvarala koverte tako je čitala cifre od 100, 200 pa i 500 evra. Mene kao kumu je ostavila za kraj. Dovoljno sam se loše osećala sama sa svojom savesti, ali… Kada je otvorila moju kovartu, ja i muž smo već od stida i sramote počeli da se crvenimo, a moja prijateljica je na mikrofon rekla PRED PREKO 500 ZVANICA da je od svoje najbolje prijateljice, svoje kume dobila 500 evra. Bila sam šokirana, muž i ja smo se pogledali i ništa nam nije bilo jasno. Nakon nekih par minuta moja kuma mi je prišla i našu kovertu zapakovanu vratila i rekla da zna da nisam u najboljoj situaciji i da želi da mi vrati moj novac, jer moje iskreno prijateljstvo joj je vrednije od svog novca ovog sveta, a da je na mikrofon pročitala da sam joj dala 500 samo zbog zlih i pokvarenih ljudi koji su čekali da bude manje. Zaplakala sam od sreće… ali kada sam došla kući shvatila sam da je ona kovertu ipak otvorila jer je pored mojih 20 evra bilo još 500 evra. NAJBOLJA PRIJATLEJICA, volela bih da smem da joj napišem ime, ali ne bi bilo u redu jer bih je razotkrila u laži, ali kada pročita ovo znaće o kome se radi… HVALA TI I ZNAJ DA SAM PONOSNA JER TE IMAM ZA PRIJATELJICU… Данче*, БанеЛ, Nesha78 and 5 осталих је реаговао/ла на ово 7 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 Ок све то како је поступила према куми, али читање ко је колико дао ми је бљак. Нека да ко колико хоће. Princess Bella, Trifke, Justin Waters and 4 осталих је реаговао/ла на ово 4 3 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 10, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2017 пре 2 минута, БанеЛ рече Ок све то како је поступила према куми, али читање ко је колико дао ми је бљак. Нека да ко колико хоће. na zalost to je obicaj a meni se ovde svidja iz razloga koji je navela Phoebe је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 Управо сада, Trifke рече na zalost to je obicaj a meni se ovde svidja iz razloga koji je navela Овамо не, колико знам. Никад нисам био на таквој свадби, крштењу, испратници итд. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 10, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2017 Управо сада, БанеЛ рече Овамо не, колико знам. Никад нисам био на таквој свадби, крштењу, испратници итд. ja sam bi na svadbama. Ni ja to ne volim ali u ovom kontekstu mi se svidja. Phoebe and БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 пре 17 минута, Trifke рече Iz nekog razloga nije htela da mi se ptvori druga staranica zato temu postavljam ovde. Пребачено у пдф Брак, породица Trifke је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 baš bajkovito zvuči ova priča...prosto neverovatno da tako nešto danas postoji, da neko zna da ceni prave vrednosti, da to sprovede u delo... šta reći osim БанеЛ, Trifke and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 a što se tiče ovog običaja da se preko mikrofona čita koliko je ko doneo, ja sam blago rečeno sablažnjena... gde li se to dešava, kakvi su to običaji...nikad čula...ali verujem da postoje...kad malo bolje razmislim i ne treba da me čudi... ИгорМ and Phoebe је реаговао/ла на ово 1 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 пре 24 минута, JESSY рече gde li se to dešava, kakvi su to običaji...nikad čula...ali verujem da postoje... Garant ovo je neka priča iz Makedonije, tamo ima ovakvih običaja, pokupili od roma, šiptara i turaka. Ja sam bila na romsku i na šiptarsku svadbu, tako da čitaju se pokloni...od Đeljana televizor, od Ibra spavaća soba, od Safeta materijal za haljinu..itd. Џуманџи, Trifke, АлександраВ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 3 1 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 Јес' да сам против отварања оваквих тема, али нмг да заобиђем: 1 hour ago, Trifke рече a da je na mikrofon pročitala da sam joj dala 500 samo zbog zlih i pokvarenih ljudi koji su čekali da bude manje. ... И свадбе са много званица се и даље организују. One simply can't explain it... Чунга Лунга, Phoebe and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 Ne verujem u ovu priču. Ali da ima nakaradnih običaja,ima. Čula sam za ovaj,ali nisam doživela. U mom kraju je običaj da se novac skuplja na jabuku ili mladenci krenu s pozdravljanjem pri čemu mlada sipa svakom gostu rakiju koju mora da platiš,naravno. To nije u sklopu teme,ovde se radi o tome ko je šta doneo na poklon. Vrlo neprikladnih običaja ima da ti se prosto smuči svadbeno veselje. Nešto najružnije što sam čula od jednog mladenca nakon svadbe,bilo je: "Isplatila nam se svadba." Џуманџи and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 пре 2 часа, JESSY рече a što se tiče ovog običaja da se preko mikrofona čita koliko je ko doneo, ja sam blago rečeno sablažnjena... gde li se to dešava, kakvi su to običaji...nikad čula...ali verujem da postoje...kad malo bolje razmislim i ne treba da me čudi... Има код Кустурице. То су углавном ромске свадбе. JESSY, Чунга Лунга and Phoebe је реаговао/ла на ово 1 1 1 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 Мени је ово читање исто као и читање у неким црквама, колико је ко приложио. Баш безвезе! Шта има кога да интересује колико је ко дао... АлександраВ, Trifke and geronymo је реаговао/ла на ово 2 1 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 11, 2017 Пријави Подели Написано Август 11, 2017 Prica je izmisljena vjerovatno. Lijepa jeste i istice veliko prijateljstvo, ali nikad nigdje ne pise na svim kovertama ko je dao tako da sakupljanje koverti i naknadno citanje nema smisla. Postoji drugi obicaj na kome sam bio, u jednom seli kod Banja Luke, kada bude slatka obicino neko i rodbine ili prijatelj ili neki poznati veseljak ili saljivdzija s mikrofonom ide od gosta do gosta i uzima koverte pitajuci ga za povezanost sa mladencima i onda otvara i glasno cita sadrzaj. U ovom slucaju kuma se nebi izvukla od sramote. Obicaj je dakako odvratan i bezobrazan jer ljude stavlja pod pritisak da daju vise novca i sramoti one skromne koji jedva imaju da daju. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Princess Bella Написано Август 11, 2017 Пријави Подели Написано Август 11, 2017 U Nisu se na crkvenom vencanju skuplja prilog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука