Jump to content

Vučić: Mislim da sam pravi čovek za rešavanje pitanja Kosova

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 21 минута, Ћириличар рече

Ја нигдје нисам рекао да признавањем Косова ништа не губимо.

То што не ударам у бубњеве како не смијемо ништа дати не значи да држим Косово безвриједним. Оно што не губимо јесте идентитет, јер постојали смо ка оСрби прије Косова, постојали смо као православни хришћани прије Косова и постојали смо као мост истока и запада прије Косовоа и постојали смо као слободољубив народ прије Косова. Сигурно је да губимо дио наше историје, као што се десио са Крајином, и то није пријатан осјећај, али далеко од тога да нас након признавања "више нема као Срба него као робова" или осталих хиперемоционалних доживљаја. Када се са теорије преведе у праксу - ту смо, исти као јучер, стока која воли да бира аутократе.

Лако је њима тако говорити, када се имају само да брину о Цркви и српском националном теоријом, док је државна власт та која одлучује о судбини наше политике према Косову па због тога прича другу причу - поготово јер сноси и одговорност за резултате такве политике. СПЦ ту просто оперише под моралним хазардом - није у стању да сноси негативне посљедице својих ставова о Косову па се може свим црквеним великодостојницима да гуслају епику до миле воље. И то кажем без имало ниподоштавања. Једноставно је тако и СПЦ није јединствен случај. То је редовна појава нпр. код опозиционих странака које се деру на сав глас и заузимају најтврђе могуће ставове не би ли дошли на власт, а кад дођу на власт моментално се модификују ка некој умјереној линији, јер су престали оперисати у стању моралног хазарда и могу сносити губитак власти ако шта зезну.

А шта губимо? Знаш шта, нисмо требали ми никада ни да изађемо из турског ропства. Требали смо да потпишемо да смо им вечни робови па онда лепо да у машти будемо слободољубиви. Да,Крајишници губе свој идентитет. И пошто је Слоба издао Крајину а сви Срби слегли раменима данас се мало ко од млађих и сећа шта је то Крајина. Али овде је још горе, јер би тиме ми изгубили свест о томе шта значи жртва за слободу и ближњега. То је оно што је косовска поука. На томе се градила наша мисао о солободи. Народ који нема идеју о слободи постаје народ који бира између овог или оног тржног центра.

Најјајче ми је да ти као агностик причаш шта је то постојати као православни хришћанин.

А ово болдовано ми је супер. Брига о Цркви, ма то је шала. Праву бригу брину Вучић и Вулин. Ено оседеше мученици , све се презнојавају.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ћириличар рече

И Вучића пола државе пљује свакодневно, па човјек има моћ да освоји 50%.

Вучић реално има подршку можда 10%. У најбољем случају. То што он стално осваја власт је комбинација чињенице да је опозиција тешко компромитована владавином од 2000, а плус и тотално разједињена, и традиционално огромне апстиненције на изборима - коју овакво стање само још више повећава - па онда кад његови гласачи изађу (а излазе по страначкој директиви јер су, нормално, у странци искључиво из личне користи), лако му је да победи. И било ко други на његовом месту би исто тако стално побеђивао.

Подели на овим сајтовима

Па реално, кко је бољи од Вувузеле? Шутановац? Бошкић? Радуле? Јанковић који се извињава за лошу шалу? Једини који би можда могао бити бољи од Вучка јесте Јеремић, због свог искуства у међународној политици и недостатку мегаломаније. А опет, питање је колико би се знао снаћи у политикантским играњима, у којима Вучић просто доминира а јеремић жели да игра "по правилима пристојности".

Од Вучића је боља и моја баба. Има много људи који не могу да уђу  у игру и ово "ко је бољи нек се појави" је као намештен оглас за посао.

Да ли је по теби мегаломанија имати државну политику којој је циљ кад-тад вратити Косово и Метохију и никада потписати званично признање?

У међувремену се довијати на све могуће начине, правити дилове, ма шта год из широког асортимана. Ја не видим никакав проблем у томе. Шта је ту лоше? А ако нам траже, а траже по свој прилици, да потпишемо независност ради уласка у ЕУ, па јасно је да треба да се одрекнемо ЕУ.

Чега смо се све одрекли ради стварања прве и друге Југославије и изашли из обе сакати? Шта смо добили? Само муку.

Можеш мислити на шта ћемо личити после распада ЕУ?

Али не, ми смо мудри напредни Срби. Док не ставиш руку, обично  руку свог брата, педест пута на врелу рингу -ништа. Морамо још да се самоуништавамо.

Иначе, пошто си из Српске, како би ти реаговао да сада неко са Врачара на основу неког "реализма" пише да Српска треба да нестане и потпуно се утопи у Федерацију? Јел би мислио да је то суноврат?

А да, што се тиче одговорности према нашем народу. Па на Косову и Метохији живе још неки Срби. Признањем би пре или касније они били исељени и постали избеглице. Они који би остали би муку мучили да остану Срби, многи би се пошиптарили силом као што је то било у ранијим вековима. И сад то није губљење идентитет? Како може неко себе звати православним Србином а да га баш брига за браћу и за наше светиње које би Шиптари пре или касније отели?

Све што пишеш је магла и теорија.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Вилер Текс рече

Све што пишеш је магла и теорија.

Наравно, а кројење државне политике на епским пјесмама је реалистично.

Чињеница је да је Вучић један од ријетких политичара у понуди који има капацитете да држи власт ефективно. Сва мржња према њему то неће промијенити нити чињеницу да је опозиција пуна пајаца осим евентуално Јеремића и Јанковића који су могли да много боље одраде ствари, а који би евентуално могли бити бољи или макар исти као Вучић на власти гледе квалитета.

Да ли је по теби мегаломанија имати државну политику којој је циљ кад-тад вратити Косово и Метохију и никада потписати званично признање?

Брате, ајде да будемо коректни. Ја сам рекао да је Вучић мегаломан, а ти овдје говориш као да сам рекао да је политика непризнавања Косова мегаломанија. Мислим, смањи емотивни доживљај мало и прочитај шта сам писао, без учитавања.

Можеш мислити на шта ћемо личити после распада ЕУ?

На исто као сада? Квазифеудалну државу са народом жедним Великог Вође? Уосталом зашто је ово битно у расправи око оправданости жеље за очувањем Косова као територије Србије?

А да, што се тиче одговорности према нашем народу. Па на Косову и Метохији живе још неки Срби. Признањем би пре или касније они били исељени и постали избеглице. Они који би остали би муку мучили да остану Срби, многи би се пошиптарили силом као што је то било у ранијим вековима. И сад то није губљење идентитет? Како може неко себе звати православним Србином а да га баш брига за браћу и за наше светиње које би Шиптари пре или касније отели?

Правиш логичку грешку негирања претходне могућности ( или како се већ преводи са енглеског ). Претпостављаш да признавање Косова значи одрицање од народа доље, што није нужно случај. Опет, не видим како се то Србија одрекла Републике Српске када фактички има мало значаја са које је стране Дрине неки Србин, због сарадње Србије и Српске. Могуће је нешто слично уредити и за Србе на Косову. Но питање је колико то може помоћи с обзиром да су Срби стар народ, а Албанци млад. Наталитет ће евентуално одрадити своје, са или без признања, ако се ствари не промијене.

Иначе, пошто си из Српске, како би ти реаговао да сада неко са Врачара на основу неког "реализма" пише да Српска треба да нестане и потпуно се утопи у Федерацију? Јел би мислио да је то суноврат?

Опет правиш исту логичку грешку. Признавање Косова не значи нужно "нестајање Срба". зато ти питање нема смисла.

Али да одговорим ипак, разговора ради - попи*дим када чујем либерашке умнице како причају о нечему што немају појма исто колико попи*дим када слушам србијанске националисте како се играју мачева и витезова у одбрани Отаџбине јер исто као и ови појма немају шта се овдје дешава. Ови први би да Српска нестане, а ови други би да нас тргају из БиХ јер је то срБска част у питању. А обоје само чине читаву ситуацију гором.

пре 10 часа, GeniusAtWork рече

Вучић реално има подршку можда 10%. У најбољем случају. То што он стално осваја власт је комбинација чињенице да је опозиција тешко компромитована владавином од 2000, а плус и тотално разједињена, и традиционално огромне апстиненције на изборима - коју овакво стање само још више повећава - па онда кад његови гласачи изађу (а излазе по страначкој директиви јер су, нормално, у странци искључиво из личне користи), лако му је да победи. И било ко други на његовом месту би исто тако стално побеђивао.

Небитно, и даље се рачунају онолики проценти на изборима. Фер енд сквер.

Подели на овим сајтовима

Емоције, традиција и све остало на страну, чињеница је да је република Косово настала убијањем, отмицама, силовањем и протеривањем Срба и уништавањем њихове имовине и културног наслеђа, и да не само да за те злочине нико није осуђен, већ и виновници и организатори злочина учествују у власти те државе. Тако да, ако би Србија признала Косово, не само да би се одрекла великог дела своје територије, што је и најмање зло, него би амнестирала акт тероризма над својим граћанима и на својој територији и јавно признала да им не гарантује ни безбедност нити испуњење било каквих права. После тога Вучић може да набави 100 мигова, џаба му је. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, -Владимир- рече

Емоције, традиција и све остало на страну, чињеница је да је република Косово настала убијањем, отмицама, силовањем и протеривањем Срба и уништавањем њихове имовине и културног наслеђа, и да не само да за те злочине нико није осуђен, већ и виновници и организатори злочина учествују у власти те државе. Тако да, ако би Србија признала Косово, не само да би се одрекла великог дела своје територије, што је и најмање зло, него би амнестирала акт тероризма над својим граћанима и на својој територији и јавно признала да им не гарантује ни безбедност нити испуњење било каквих права. После тога Вучић може да набави 100 мигова, џаба му је. 

@Ћириличар е то је то. Ја можда не умем лепо да објасним. Ти си брате Ћириличар теоретичар и причаш као да је овде реч о шаху а не људима. 

Да, признање Косова значи урушавање нашег идентитета и терања у избеглиштво и нестанак оног народа који је остао на Косову и Метохији.

Све остало је  "шта би било кад би било". Ко је причао да се Србија одрекла РС? Ја сам рекао да се одрекла Крајине. И исто би се десило са Косовом и Метохијом, после 30 година београдска деца би заборавила шта је то! Јаки Срби, кад се одричу Косова.

Није то епика то је реалност. Али ти то не капираш јер само теоретишеш а заборављаш нпр. каква је то Црна Гора која се одрекла Његоша. Ево оваква, монтенегринска, комунистичка и јадна. А Његошева мисао је исто што и косовкска мисао. Е то ће се десити са Србијом, и овако је већ кљакава и коло воде буздовани, пинковци, потомци комуниста и остали са помраченим умом.  Признање би биоло шлаг на торту, тј само доказ колико смо дегенерисани.

пс: Ја нисам за "залетање", апослоунто сам за прагмантичност и довијање, али не по сваку цену. Јака прагматичност кад пристајеш на све.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Ћириличар рече

Али да одговорим ипак, разговора ради - попи*дим када чујем либерашке умнице како причају о нечему што немају појма исто колико попи*дим када слушам србијанске националисте како се играју мачева и витезова у одбрани Отаџбине јер исто као и ови појма немају шта се овдје дешава. Ови први би да Српска нестане, а ови други би да нас тргају из БиХ јер је то срБска част у питању. А обоје само чине читаву ситуацију гором.

Браво. И ја исто. 

Али имаш ли ти појма шта се дешава на Косову и Меотхији?  Мислиш ли да може нешто паметније да се уради од потписивања независности?

Нека је стање на терену такво да шиптари имају сву власт, а није јер север није њихов (север није Косово и Метохија, већ су комунисти то припојили,што видим да се у твом реализму заборавља, па се ти у истом залажеш за поклањање онога што никада није било КиМ историјски, а на "реал-историју" се позиваш само тако) што би било шта потписивали?Правимо се да имамо "радника на црно"...

Подели на овим сајтовима

Брате, ајде да будемо коректни. Ја сам рекао да је Вучић мегаломан, а ти овдје говориш као да сам рекао да је политика непризнавања Косова мегаломанија. Мислим, смањи емотивни доживљај мало и прочитај шта сам писао, без учитавања.

Он има мегаломанске идеје у смислу контроле и власти. Баш њега брига колика је земља којом влада док је власт апсолутна.

У реду. Можда то не мислиш, али ја стичем такав утисак јер нон стоп причаш да је непризнавање, о коме ја трубим као покварена плоча, уствари епика и поезија... Мислим ниси једини који тако мисли.

Шта је за тебе непризнавање? Реална опција или епика? Одговри ми конкретно и картко.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Џуманџи рече

А најјачи су они који су се одрекли Косовара:dobro:

А можемо мало и о  оним  грађанима Београда који су негодовали и колутали очима сваки пут кад виде некога ко је избегао из Крајине, Босне или Косова и Метохије. При том су ти исти грађани заборавили да су и они неки провинцијалци, да су и њихови некада били избеглице итд.

Нисмо се ми генрално као народ прославили у овим предходним деценијама. 

Подели на овим сајтовима

Jadan Vučko stvarno smo surov narod nesaosetjamo s njegove  državničke muke kao Rama drug njegov :cmizdrenje:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Рамо,Рамо друже мој,

да ли чујеш јецај мој?

Рама постаје противкандидат председнику за титулу краља патетике.

Подели на овим сајтовима

Za Ameriku Balkan vise nikada nece biti prioritet i naglo, koliko juce, pao je na poslednje mesto sto se tice ameickih interesa, pa ce i prvi osetiti smanjen budzet. Taman sad da demokrate opet preotmu vlast od Trampa, opet nikada vise u blizoj buducnosti nece biti prostora za vece mesanje Amerike u nasoj regiji. I analiticari konstatuju da su to prvi shvatili Albanci koji ZATO sada pokusavaju da NA GOMILI proguraju sve svoje NEOSTVARENE  ambicije. Vreme vise nije na njihovoj strani! Zbog toga, polako i neka srpska vlast ne zuri! Sto je neko lepo podvukao - Vreme ne pocinje i ne zavrsava se sa nama. Ne oduzimajmo mogucnost nasoj buducoj generaciji, koja, ne toliko zbog svoje moguce vece sposobnosti, vec zbog po nas povljnijih  istorijskih okolnosti  koje nastaju (citaj gore),  izdejstvovati povoljnije resenje po pitanju KiM. Sada bas treba odugovlaciti i kupovati vreme. 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 8/8/2017 at 12:52, -Владимир- рече

Za istim argumentom ceo svet ne dozvoljava da se RS ne ocepi od BiH. Umesto da se u Bosni prihvati realnost. 

Po tim kriterijama nijedna drzava na balkanu ne bi postojala.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...