Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, cloudking рече

Opet umetnost svodis na estetiku i ideju, a ja ti pricam da je time ogranicavas.

Nikog ja ne ogranicavam da crta ruzno. Ne znam odakle ti to. Mislim da je ruzno ili lose - ali nikog ne ogranicavam.
Ja (licno) umetnost svodim na prenosenje ideje, i stil u kom prenosis tu ideju, kao i vestinu prenosenja. 

Mnogi imaju slicne ideje kao herman hesse ali samo je jedan herman hese umeo te ideje tako da ukrasi i iskaze kroz reci - da je zato jedan od najboljih pisaca.
Ili Kafka ili Kundera ili Gorki(koji je komunjara pa ga opet gotivim).

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Млађони рече

Dobro, ja cu i dalje da se zalazem da svako ima pravo da slika sta oce i kako oce ali se ujedno i slazem da svako ima pravo da prica da je to nesto smece i da ne valja i da ne razume umetnost. Isto tako i drugi imaju pravo da pricaju da je njihovo misljenje smece. 

prosto i jednostano, to je za mene sloboda i umetnost. 

Ja ti ne kazem da nemas tu slobodu nego da je to sto radis mnogo glupo. Kao prvo umetnost koja je subjektivna uguravas  u objektivni okvir, sto je neposteno prema samom konceptu umetnosti, i onda je napadas sa te poyicije.

Kao da izvadis ribu iz mora, stavis je na asfalt i onda pises blogove o tome koliko je riba glupa jer ne ume da hoda... jer ti imas pravo da izneses svoje misljenje jel da? E pa kad je misljenje glupo ljudi ce ti se smejati i uzvratice svojim istovetnim pravom da ismevaju tebe. Jing jang, sve cool.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja ti ne kazem da nemas tu slobodu nego da je to sto radis mnogo glupo.

E pa kad je misljenje glupo ljudi ce ti se smejati i uzvratice svojim istovetnim pravom da ismevaju tebe.

Odlicno, eto sve se slazemo. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Mnogi imaju slicne ideje kao herman hesse ali samo je jedan herman hese umeo te ideje tako da ukrasi i iskaze kroz reci - da je zato jedan od najboljih pisaca.
Ili Kafka ili Kundera ili Gorki(koji je komunjara pa ga opet gotivim).

A onda uzmes japanski haiku i budes u fazonu... tebraaaaa kakvo smeceee! :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

A onda uzmes japanski haiku i budes u fazonu... tebraaaaa kakvo smeceee! :D

ne znam kako si to zakljucio, meni je japanska haiku super. Japanska haiku trazi velik nivo vestine manipulisanja recima i simbolizmom. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

I ti i auror se nalazite u predvorju totalitarizma... samo sto ti jos grickas nokte u hodniku a on uveliko obija bravu...

Ne mozes reci za kaptialistu da je u predvorju totalitarizma, jer svi totalitarni rezimi imaju samo jednu stvar zajednicku. Bili su antikapitalisticki. Dok god je covek bilo koji nivo kapitaliste mozes biti siguran da je daleko od totalitarizma. 

najveci  uspeh levice je taj sto je uspela da odvoji totalitarizam od socijalizma. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, cloudking рече

Samo kazes MENI se ne svidja i nastavis dalje...

Onda se negira objektivnost, a važno je da se ona ovde vaskrsne... To je mnogo dublje nego što možda izgleda.

Tema nije politička, kako si rekao, više je metafizička.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

ne znam kako si to zakljucio, meni je japanska haiku super. Japanska haiku trazi velik nivo vestine manipulisanja recima i simbolizmom. 

@cloudking a da japanska haiku zvuci lose kad se prevede zbog unikatnosti japanskog jezika. On je pevljiv i bez rime. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Onda se negira objektivnost, a važno je da se ona ovde vaskrsne.

Bravo, on ti (po mom misljenju ne razume). post modernizam je ubio objektivnost, a to je izuzetno opasno. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Onda se negira objektivnost, a važno je da se ona ovde vaskrsne.

To je mnogo dublje nego što možda izgleda. Tema nije politička, kako si rekao, više je metafizička.

пре 2 минута, Млађони рече

Bravo, on ti (po mom misljenju ne razume). post modernizam je ubio objektivnost, a to je izuzetno opasno. 

Umetnost treba da bude objektivna?

umetost "ne mora" nista... vas dvojica morate na detoksikaciju pod obavezno :)

Подели на овим сајтовима

Zasto je subjektivna umetnost opasna?

Subjektivna umetnost nije, opasna je ideja da ne postoje objektivne vrednosti. Objektivno lepo, objektivno ruzno, objektivno dobro, objektivno lose. 
Sam razmisli zasto je to opasno. 

Подели на овим сајтовима

@Млађони Samo da znas, ubijas temu drugaru... ja sam samo odgovorio Riletu na pitanje a ti si nastavio sa komunikacijom u tom pravcu... da ne bude posle klaud zatrpava temu... ja nemam nikakvih interesa da ucestvujem o ovom nakaradnom festivalu ruganja umetnosti...

Подели на овим сајтовима

@Млађони Samo da znas, ubijas temu drugaru... ja sam samo odgovorio Riletu na pitanje a ti si nastavio sa komunikacijom u tom pravcu... da ne bude posle klaud zatrpava temu... ja nemam nikakvih interesa da ucestvujem o ovom nakaradnom festivalu ruganja umetnosti...

U pravu si, ispao sam kontraproduktivan. Dodacu ti samo nesto, i objektivno i subjektivno postoje. Svaki pravac koji tvrdi da jedno ili drugo ne postoji, posebno u umetnosti je opasan. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...