Jump to content

Премијерка Србије Ана Брнабић

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 22. 6. 2017. at 10:56, александар живаљев рече

Сјећаш се ваљда да је статус Цркве био предвиђен за "другу рунду" бриселских преговора? Без учешћа саме Цркве, додуше, која је 2013. де факто дала мандат Вучићу да је представља.

Expand  

Није, о томе се ради. То никад није ни било званично предвиђено. Мислим да није чак званично ни предложено, ваљда јер су наши били свесни да Албанци о томе никад не би ни разговарали. Тешко да би Црква, и онда а и сада то одбила, због тога што јој постојећи оквир, а који је почео од 2012. године на КиМ са завршетком надгледане независности, драстично унижава права која је имала од Ахтисаријевог плана до 2012. године, а односи са албанским властима не постају бољи како време протиче.

О томе се свако мало прича од стране начих политичара кад треба да поентирају код домаће јавности, али о томе се ниакд није разговарало, а тешко да ће у догледној будућности и да се разговара с обзиром на то ко је доле победио.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 251
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 22. 6. 2017. at 11:07, RYLAH рече

Мислим да није чак званично ни предложено, ваљда јер су наши били свесни да Албанци о томе никад не би ни разговарали.

Expand  

и мени се чини да си у праву. али народ није тако обавјештаван.

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2017. at 10:32, александар живаљев рече

Ја то тумачим да свештеноначалије, нажалост не схвата да је "суверенитет" Цркве старији и континуиранији од државног суверенитета на Космету

Expand  

On 22. 6. 2017. at 10:56, александар живаљев рече

Иначе ће се Црква претворити у паравладину установу која се са владом дописује преко Блица.

Expand  

Чисто да убацим споредни коментар.

Ако ћемо реално, Црква је од увођења вишестраначја у Србији била индиректни дио државе. Претпостављам да постој природна тежња у СПЦ ка томе, због своје јединствене историје носиоца националног идентитета и суверенитета од пада под Османлије до ослобођења. Стога ме ово ништа не чуди. Сваки вођа Србије је тражио некакав вид подршке од СПЦ у јавности - или макар се тражило несупротстављање власти ако је превише либерашка. Иринеј и Вучић су прави тандем заправо.

Подели на овим сајтовима

Са једне стране - фино објашњење на шизење "премијерка нам је Рват'ца!". Са друге стране - види се како власт пази шта се прича по интернетима :smeh1:

"MOJ DEDA JE HRVAT, JA SAM SRPKINJA" Ovo je porodični "rodoslov" Ane Brnabić

Nedeljnik | 22. 06. 2017 - 09:39h

Anin deda po ocu je Hrvat sa Krka, a baka Srpkinja iz Gorobilja kod Požege. Baka i deda sa majčine strane su iz Babušnice. Zato Ana voli da se našali da je četvrtina njenih korena vezana za Hrvatsku.

Ana Brnabić
Foto: Rade Prelić / TanjugAna Brnabić
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Kada je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da je Ana Brnabić kandidat za premijera, slavilo se čak i na - Krku. Hrvatski mediji javljali su se iz sela Stara Baška na tom ostrvu, čiji su meštani bili ponosni što će "njihova Anica" zauzeti tako važnu poziciju u Beogradu. Nedeljnik je istražio veze Ane Brnabić i Hrvatske.

Deda Ane Brnabić po ocu zvao se Anton i rođen je u Staroj Baški na Krku. Deda se kao vrlo mlad pridružio partizanima i posle Drugog svetskog rata ostao je kao vojno lice, potpukovnik, u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (JNA). Njenu baku upoznaje u užičkoj Požegi. Oni kao porodica nikada nisu živeli u Hrvatskoj.

Anin otac se zvao Zoran i rođen je 1950. godine u Užicu. Gimnaziju je završio u Valjevu, a studije u Beogradu, gde je nastavio da živi i radi. I oni su kao porodica uvek živeli u Beogradu, a na Krk su išli tokom letnjih raspusta, osim tokom devedesetih godina prošlog veka.

Deda Ane Brnabić po očevoj strani je Hrvat
Foto: Dimitrije Goll/Tanjug / RAS SrbijaDeda Ane Brnabić po očevoj strani je Hrvat
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Otac buduće premijerke se nikada nije izjašnjavao o nacionalnosti. Njegov otac je, dakle, bio Hrvat, a majka Srpkinja iz Gorobilja kod Požege gde i danas živi deo Anine porodice za koji je jako vezana.

Anina majka je Srpkinja. I baka i deda sa majčine strane su iz Babušnice. Tako da, sve u svemu, Ana voli da se našali da je četvrtina njenih korena vezana za Hrvatsku.

Ana se inače izjašnjava kao Srpkinja, i uvek ističe da je Srbija njena domovina i da je veliki patriota, zbog čega se i vratila u zemlju nakon šest godina boravka u inostranstvu. Bez obzira na sve političke opterećenosti iz prošlosti, Ana je uvek naglašavala da voli Krk, a posebno Staru Bašku gde je provela neke od najlepših trenutaka u detinjstvu, i gde ima mnogo prijatelja.

- Srbija je moja domovina, u Beogradu sam rođena. Moj deda po ocu je sa Krka i ja Krk volim, a naročito to selo i ljude odakle mi je deda. Tamo imam mnogo prijatelja - neke od mog rođenja, a neki su prijatelji moje porodice već generacijama. Moji koreni vezani su za Srbiju. Baka po ocu je iz Gorobilja kod Požege gde i danas živi deo moje porodice za koji sam jako vezana. I baka i deda sa majčine strane su iz Babušnice. Najveći deo života provela sam u Srbiji koju jako volim i u koju sam se vratila posle studija u Engleskoj, jer sam oduvek želela da svoj život i karijeru ovde gradim - kaže za Nedeljnik Ana Brnabić.

Njen deda je prodao staru porodičnu kuću na Krku i izgradio novu 1980. godine. Ta kuća je sada u vlasništvu Ane Brnabić. Tamo je sa bratom Igorom provodila letnje raspuste, letovala je svake godine, osim devedesetih godina.

Извор:Блиц

Подели на овим сајтовима

Ja iskreno mislim da ce se njenim dolaskom na mesto premijera otvoriti takozvana Pandorina kutija... najpre ce u cilju sto brzeg ulaska u EU doci do menjanja ustava gde se u preambuli Kosmet pominje kao sastavni deo RS, potom ce ubrzo uslediti i priznavanje, a tek posle svega toga, kada nas potpuno denacionalizuju i evropizuju dolaze na red i homoseksualna prava i slobode! Vucic preko nje planira da ostvari sve to, a da pri tom on direktno ne umesa prste, kako bi politicki neokaljan mogao ponovo figurirati na politickoj sceni. Jadna Burn(a)bitch verujem nije ni svesna sta je ceka...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2017. at 14:32, Tristatri рече

Интересантно како ће јој странци читати презиме! Нпр. шта ће да јој раде кад буде код премијера британије а он каже БРН.А.БИЧ

Expand  

Па боље и то него Курц. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2017. at 14:56, vitomirperic рече

Pandorina kutija..

Expand  

u kojoj kad izadju sve ludosti i gadosti....ostaje NADA

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2017. at 15:12, Juanito рече

Па боље и то него Курц. :smeh1:

Expand  

Мораће га једном примити :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2017. at 14:54, Ћириличар рече

Deda se kao vrlo mlad pridružio partizanima

Expand  

јесте 1944, тада је решио да промени ознаку на капи. 

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2017. at 20:15, Ћириличар рече

Izvor za podatak?

Expand  

четничка емиграција:D

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...