александар живаљев Написано Мај 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 Волио бих да је тачна ова вијест да је Преосвећени Арсеније изабран за епископа нишког, заиста и добар духовник и одговоран пастир. Драго би ми било и због епископа Теодосија кога су клеветали да се полакомио на "велики град". Orthophill and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 10:43, Vedran рече Владика Фотије је Епархијом далматинском управљао у време када се подизала из пепела, буквално. Његов подвиг је велики, за који ће, сигуран сам, примити плату од Цара Славе. Expand Ех, да нам је још таквих Архијереја... Zoran Đurović, Ђорђе Р and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Мај 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 SABOR SPC Vladike izabrale novu "vladu" Autor: Beta | 24.05.2017. 13:17 Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) danas je završio zasedanje izborom novog Sinoda i imenovanjem vladika na upražnjena eparhijska mesta. Sabor SPC, Foto: SPC U novi Sinod - "crkvenu vladu", izabrane su vladike Milutin iz Valjeva, Justin Žički, Fotije i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije. Sabor je doneo odluku da i zvorničko-tuzlanski episkop Hrizostom od danas bude mitropolit dabro-bosanski. Episkop Fotije će iz Dalmatinske episkopije preći u Tuzlansku, umesto Hrizostoma. Vladika Atanasije Raketa će preći iz Bihaćko-petrovačke i preuzeti Mileševsku eparhiju koja je bila upražnjena, kao i Niška eparhija posle izbora patrijarha, koju će sada preuzeti vikarni episkop Arsenije. Episkop Antonije sa dosadašnje dužnosti starešine Podvorja SPC u Moskvi preuzeće i dužnost patrijarškog vikarnog episkopa. Do promena je došlo i u evropskim eparhijama pa će Sergie iz Nemačke preći u Bihaćko-petrovačku eparhiju, a vladika Andrej će pored Austrijske eparhije biti i administrator svoje dosadašnje eparhije. Izvori novinske agencije Beta u SPC tvrde da u poslednjih deset godina nije bilo mirnijeg sabora od danas završenog. Oni navode i da je to bio najkraći sabor jer je završen posle devet dana zasedanja. Orthophill, Јадранка-Дервента, Ђорђе Р and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 11:24, александар живаљев рече Vladika Atanasije Raketa će preći iz Bihaćko-petrovačke i preuzeti Mileševsku Expand РАКЕТА ће да прелети из Бихаћко-петровачке у Милешевску! Јадранка-Дервента, Баба, Драгана Милошевић and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 11:24, александар живаљев рече Episkop Antonije sa dosadašnje dužnosti starešine Podvorja SPC u Moskvi preuzeće i dužnost patrijarškog vikarnog episkopa. Expand Значи Антоније из Москве долази у БГ? Наши новинари су баш добри! Свака част! Ово нисам успео да сазнам ни преко тајних канала. Zoran Đurović, александар живаљев, Жичанин and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 11:24, александар живаљев рече Vladika Atanasije Raketa Expand александар живаљев, Ведран*, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 11:42, Жичанин рече Хороепископа и Епархије у Егзилу... Expand За то ће се побринути артемити. Још ће они хорорепископа да направе. Ђорђе Р, Zoran Đurović, александар живаљев and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Мај 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 11:39, Vedran рече Значи Антоније из Москве долази у БГ? Expand Вјероватно је замисао да координира са Русима израду мозаика у олтару Храма Светог Саве, за то још нијесу објезбеђена средства, а већа су од оних за куполу. Ведран*, Zoran Đurović and Orthophill је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 12:01, александар живаљев рече Вјероватно је замисао да координира са Русима израду мозаика у олтару Храма Светог Саве, за то још нијесу објезбеђена средства, а већа су од оних за куполу. Expand Да није нека грешка у питању? Он јесте тренутно викарни Епископ Патријаршије. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Igor Djurovic Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 12:12, Васијан рече Да није нека грешка у питању? Он јесте тренутно викарни Епископ Патријаршије. Expand Изгледа да су процјене да ће више требати сада у архиепископији ... Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Мај 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 12:12, Васијан рече Да није нека грешка у питању? Он јесте тренутно викарни Епископ Патријаршије. Expand Могуће. Наравно да већ јесте поодавно патријаршијски викар. Но, не проговорисмо ништа о избору новог митрополита дабробосанског г. Хризостома. С једне стране, ја то видим као његово избављење од Качавенде с којим очито није могао да се носи, с друге стране, као чињеницу да је "губитник" на Сабору испао епископ Григорије. Он није био лично заинтересован за сарајевску катедру, али је најављивао владику "Сарајлију", очигледно алудирајући на епископа Максима. Можда је читава "фуртутма око еволуције" због тога и настала Васијан, Orthophill, Ђорђе Р and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 12:24, александар живаљев рече Но, не проговорисмо ништа о избору новог митрополита дабробосанског г. Хризостома. С једне стране, ја то видим као његово избављење од Качавенде с којим очито није могао да се носи, с друге стране, као чињеницу да је "губитник" на Сабору испао епископ Григорије. Он није био лично заинтересован за сарајевску катедру, али је најављивао владику "Сарајлију", очигледно алудирајући на епископа Максима. Можда је читава "фуртутма око еволуције" због тога и настала Expand Ајме! Тај серијал се зове "Игра трончића" александар живаљев, Васијан and ronin је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 12:24, александар живаљев рече Могуће. Наравно да већ јесте поодавно патријаршијски викар. Но, не проговорисмо ништа о избору новог митрополита дабробосанског г. Хризостома. С једне стране, ја то видим као његово избављење од Качавенде с којим очито није могао да се носи, с друге стране, као чињеницу да је "губитник" на Сабору испао епископ Григорије. Он није био лично заинтересован за сарајевску катедру, али је најављивао владику "Сарајлију", очигледно алудирајући на епископа Максима. Можда је читава "фуртутма око еволуције" због тога и настала Expand Ведран* and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 А поделу Архиепископије Београдско - Карловачке, изгледа, дочекаће наши праунуци . Не знам шта да кажем... Баба, Ведран*, Ромејац and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 24, 2017 Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 On 24. 5. 2017. at 12:40, Васијан рече А поделу Архиепископије Београдско - Карловачке, изгледа, дочекаће наши праунуци . Не знам шта да кажем... Expand Унуцима да поручиш у тестаменту да "иду у владике". Видиш да нема кадрова ни упражњене да се попуне камол и да се праве нове упражњене александар живаљев, Васијан, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука