Jump to content

Сајбер напади на болнице у свету изведени вирусом НСА?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Давор73 рече

Нисам стручњак за линукс али мислим да нема нерањивог система. Него једноставно, исплативије је писати вирусе за виндозу, 70% и више људи су на њему па је и учинак за толико већи. А приде је и сам по себи што рече М Кузмановић  најобичнији ЦИА спајвер.

Нема шта да будеш стручан, на линуксу не може ни систем да ти се апдејтује ако не укуцаш администраторску шифру. :) Једини начин да добијеш вирус је да га лично скинеш са интернета, лично покренеш његову инсталацију и на крају то потврдиш администраторском лозинком. Значи у принципу као онај црногорски вирус који ти каже да сам направиш неку штету и да га ископираш неком другом. :D

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Mилена Трифковић рече

Da li se problem pojavio i kod nas u Srbiji zna li neko?

Premijer je sazvao hitan sastanak u Nemanjinoj i licno je napisao nekoliko hiljada linja koda kojim je taj problem trajno resen. Prethodna vlast je ostavila nebranjene racunare, ali ni ovaj napad nije uspeo da slomije nasu privredu. "Mogu da pisu viruse narednih deset godina, ali ja cu marljivo da kodiram jer to narod od mene trazi." izjavio je nesto iza ponoci nas Predsednikdabude.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Далеко да није рањив, али је Линукс много безбеднији. Било је ту и Хартблидова и свачега.

Убунту Гноме је кева :)

Подели на овим сајтовима

Сличан проблем око криптовања садржаја се десио прошле године и имао сам то гадно искуство да спашавам неке речунаре чији су наивни корисници (иначе људи са којима сарађујем) управо знатижељно хтели да отворе атачмент из мејла "којји су послали сами себи" ??? Колико наиван је неко требао бити да се пита када види мејл пошиљаоца као свој мејл и још рандом назив атачмента...? Умрежени рачунари, нередовни бекапи, срећом све битне фајлове су слали мејлом па смо успели да скрпимо оно најбитније...

Иначе користим линукс више 5 година... дуго сам се задржао на Убунту дистрибуцији а после тога и још увек актуелан Минт (заснован на убунту само малко лакши)... Радим на истом лаптопу купљеном крајем 2011... рецимо од 2012. активно који онолико пута исплатио себе... Прошле године сам га надоградио... мислим да сам на једној теми то спомињао. Замена процесора и харда са интел P6100 (2x2GHz) на i5 M520 (2x2.4GHz) и SSD уместо харда... 

Елем, само сам два пеха имао... први пут сам лично зезнуо :) (Убунту), после ми је хард отказао па сам одлучио успут да испробам Минт...

Битно је како владате системом (и за Win важи) али нема ни приближно проблема када то упоредим са периодом употребе Win-a што се тиче вируса, тројанаца и остале гамади.

Једино сам у почетку морао малко учити и прилагођавати се...

Подели на овим сајтовима

Ја сам био у опенСУСЕ кампу такође отприлике 5 година. Сада ми је битније имати пали-вози систем, па ми Убунту са Гномом дође супер, пошто нисам љубитељ Јунитија (који ионако иде к врагу, што сам и претпоставио).

Подели на овим сајтовима

C_s_Ih_Zy_Xc_AAd_pj.jpg

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Jao ne! Moramo konačno da regulišemo internet, pooštrimo kontrolu i nadzor i uvedemo nužna ograničenja kako se ovakve stvari više ne bi dešavale!

Potreban nam je Internet Patriot Act.

Подели на овим сајтовима

Ја само чекам акције и реакције ,,надлежних". Ово би комотно могао да буде 9.11 сајбер простора, класичан фолс флег. Видећемо шта ће се из свега изродити. Претпостављам да ће само озаконити своје криминалне активности и забадање носа где год се може што и овако раде.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

А лепо сам им говорио да не дирају буцкa :))

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Џуманџи рече

Afkoooorss bre, kako se nismo toga odma` setili... :0212_rolleyes: ...bas su mastoviti ovi Ameri - Korejci im uzeli virus ispred nosa, i napali ceo svet... :0205_whistling:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Џуманџи рече

U kom smislu?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pre ce da bude da je uopsteno osvestao prostoriju, ne nesto drugo. A onda "novinari" i`cedili deo vesti i napravili uobicajenu bljuvotinu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...