Jump to content

Izbori u Francuskoj 2017.-te

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 17 минута, obi-wan рече

Meni se cini da ipak nisu bas isti. Mozda i nisam u pravu, ali tako mi izgleda.

Makron:"On je samo lutka elita iz Brisela i Amerike kojo ga podrzavaju radi svojih interesa!". Sto je tacno, javno su ga podrzavali na izborima.

Le Pen:"Ona je samo korisna budala koja ide Putinu i Rusiji na ruku i koji hoce da je iskoriste zarad svojih strateskig igara protiv Amerike i EU!". Sto je i tacno, Putin joj je dao onomad kredit, a gode mu jos ljudi poput Vildersa, Erdogana i slicnih jer prkose Briselu i slabe EU.

Meni samo smeta to licimjerje kod desnih populista kada se deru kako su nezavisni i zele jaku i nezavisnu naciju - a onda bi prema svom mentoru radili sve sto rade liberasi prema Americi, tj. bili bi pijuni nekog drugog. Isto kao kad se prosvijeceni elitisti kunu u postenje i demokratiju, a onda se okrenu od toga kad im godi.

Nema... Biras otrov koji te manje truje i moras hladnokrvno sagledavati situaciju upravo jer su svi skoro gamad. A ovdje je sada stanje takvo da Francuska nije UK i da EU postoji upravo da se Francuska i Njemacka vezu, a Evropa pacifikuje ( sto je i uspjelo - ocigledno ). Dok je Evropa mirna, bolje i po nas - manje suprotstavljenih interesa da se lome preko nas pa da opet umisljamo da smo nesto kao bitni i skacemo za puske.

Nego, sada je pitanje sta ce biti sa EU? Status quo i srljanje u raspad, ili reforma? Ako bude reforma - kakva reforma? Jako sam pesimistican za EU u tom pogledu. A volio bih vidjeti ukidanje evra i ogranucavanje moci Njemacke tako da svi budu ravnopravniji nego sad, pa da se ima i debata izmedju drzava, a ne njemacke naredbe i francusko klimanje. Al jok, "reformi" ako bude, bice da se sve centralizuje, pa onda da vidimo haos tek sa novim pokusajima stvaranja drzave koja jos nije sazrela da se rodi.

wp_ss_20170507_0006.png

Подели на овим сајтовима

• Одговори 348
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 10 минута, Аурор рече

Преко те јесам, чак смо и океј...

Живела у Лондону 2 године пре "нас", дечко био 17-18 година старији од мене. :)

Pa to nije "decko" vise, nego covjek naspram koga si ti ckode xD

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Аурор рече

Преко те јесам, чак смо и океј...

Живела у Лондону 2 године пре "нас", дечко био 17-18 година старији од мене. :)

that+is+disgusting.jpg

(morala sam :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Juanito рече

Искрено, ја баш оваквим цурама не могу да не гледам у прелепе очи. Многе од њих су ведре, насмеју ти се. А овакве мараме само нагласе лепо лице. 

Pa u sta ces drugo da gledas :smeh1:

Ja se iznerviram svaki put kada padne jak pljusak, ja bez kisobrana, a onda vidim neku muslimanku bezbriznu ispod mahrame debljeg sloja, srecna sto je njena vjera stiti da ne pokisne. A ja uzdisem kako cu biti ko mokro pasce cim zakoracim van busa :|

Al ozbiljno sad, nekim djevojkama stvarno lijepo stoji jer su prelijepe u licu. Samo sto bi bile ljepse sa pustenom kosom, al steta - nisam Vucic pa da mogu zabraniti pokrivanje zena :(

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Stop.

Hitting.

Yourself.

:)

Pa zezam te. Zbog onog što si ti postavlio na ovoj istoj temi. Ja nisam stvarno gadljiva, za razliku od tebe, mladog medicinara...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Paradoksologija рече

Praviću se da ovo nisam pročitala :D 

A sta to sad Kvasu nedostaje? Prvo Jelen, pa sad Kvas.

Ti si neki zesci jeretik?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Па отприлике... :)

Ово је било пре 3-4 године, тачно је скоро био два пута старији. 

Realno, tesko je biti konkurencija u toj situaciji :)

Oh well... Zemske su to.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Ja nisam stvarno gadljiva, za razliku od tebe, mladog medicinara...

Таман посла...

Свашта видимо ми медицинари, да не причам, не бисте веровали.

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Pa zezam te

Ма знам, него ја тако узмем брату руку кад није добар, ударам га и говорим: Stop. Hitting. Yourself. :)

Баш сам scumbag...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Свашта видимо ми медицинари, да не причам, не бисте веровали.

Једном сам на дигестивној видео човека који није био жут него буквално зелен... Погледаш лишће напољу, потпуно иста боја (билирубин преко 500). 

Мислим да је дијагноза била склерозирајући холангитис.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ћириличар рече

A sta to sad Kvasu nedostaje? Prvo Jelen, pa sad Kvas.

Ti si neki zesci jeretik?

Bezalkoholno pivo je bar gorko i ima ukus piva.

Kvas je... Sladunjav 7896634

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Ћириличар рече

Pa u sta ces drugo da gledas :smeh1:

Била мама скоро у посети и седели смо тако у неком кафићу. Она гледа около неко време и на крају рече (више за себе): ”А шта значе овим муслиманкама мараме кад им се танге оцртавају испод уских панталона?”

Едит: мислим да је то било баш у Паризу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...