Jump to content

Izbori u Francuskoj 2017.-te

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

• Одговори 348
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 часа, Ћириличар рече

Zasto je to neobicno? To je standardna kazna za dezerterstvo do prije par decenija bila posvuda.

Ali čudno je da religija to smatra grehom... To zapravo nije greh protiv čoveka nego 'islamske stvari'. :)

Meni to govori samo jedno - da je od starta bila ideja da se to širi mačem, ratovima i terorom i da je zato stavljeno da je to prestup za kapitalnu kaznu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Meni to govori samo jedno - da je od starta bila ideja da se to širi mačem, ratovima i terorom i da je zato stavljeno da je to prestup za kapitalnu kaznu.

Па није баш од старта. Мухамед је прво хтео да буде "пророк" кога ће сви да прихвате, али су га хришћани, а посебно јевреји "одували" кад је дошао да им "проповеда". Онда их је замрзео и почео "другу фазу" своје "мисије" која је била тако како кажеш - огњем и мачем. Због та два периода у његовом животу имаш неке наизглед "супротстављене" ајете (стихове) у Курану.

Е сад, он је ту супротност решио доктрином "аброгације" која каже да ако су дате две контрадикторне "објаве" по истом питању онда је важећа она која је хронолошки касније објављена. Јер Алах ето све може, па и да "промени мишљење". Кључ катанац! И онда су важеће све ове "агресивније" варијанте.

Ту треба имати у виду да поглавља Курана нису распоређена хронолошки, да би знао шта је објављено којим редом требају ти "помоћне" књиге, коментари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Због та два периода у његовом животу имаш неке наизглед "супротстављене" ајете (стихове) у Курану.

Još lepše objašnjava ovaj "pozitivan", peaceful deo priče (deo za obmanjivanje naivnih ili liberalnih) - hteo je da ga prihvate, priznaju i daju mu da vlada otprilike (kao istaknuti verski autoritet), a kad je video da od toga nema ništa - odlučio se na mač. :)

Islam = nacizam među religijama.

Подели на овим сајтовима

Ja sad shvatam da nigde nisam ceo svoj stav iznela, jer uvek nešto odgovaram na neke ekstremne stavove, pa na nekim temama bejah islamofil, a na nekima islamofob (ozbiljno, kad se pominje fatva za Ruždija ili opravdanost ubistva za 'uvredu verskih osećanja' ja ispadam najgori islamofob, šta ćeš). Pa da kažem ukratko:

Meni je i glede islama bitno da ne postoji 'platoničarska' ideja islama, već je svaka religija skup svojih istorijskih manifestacija... a ja se bar nikad neću zalagati za saudijske varijante kao 'jedini pravi islam'.

Elem, ako mene neko pita, postoji hijerarhija prioriteta: prvo zaštita najugroženijih (a to su prvo oni kojima preti pogubljenje i/ili surove kazne za ništa), sekularna država (znači, nikad nigde i nikako ne šerijat, ako se ja pitam i glasam) i podrška prvo onima koji napuštaju/kritikuju islam pa su zato ugroženi, ali zatim i onima koji su (realno, često manje) ugroženi jer se zovu Abdulah ili nose parče tkanine na glavi (uz tange ili bez njih, svejedno, oba su mi OK).

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Paradoksologija рече

Meni je i glede islama bitno da ne postoji 'platoničarska' ideja islama, već je svaka religija skup svojih istorijskih manifestacija...

Postoji islamsko učenje, to je islam. U praksi je sproveden u različitoj meri na različitim mestima.

Vrlo lako možeš da saznaš šta ono govori, ako treba, možemo i mi da pripomognemo. :)

a ja se bar nikad neću zalagati za saudijske varijante kao 'jedini pravi islam'.

Saudijci samo sprovode šta tamo piše, rade šta je radio muhamed, piše im na zastavi da "nema Boga do Allaha i muhamed je njegov glasnik" itd.

To je zapravo purest Islam.

podrška prvo onima koji napuštaju/kritikuju islam pa su zato ugroženi

A što su oni uopšte ugroženi?

Zato što islamsko učenje propisuje smrtnu kaznu za napuštanje "religije", a isto tako i za kritiku "proroka" (a njima je svaka kritika=vređanje, kao što su pokazali ovde na forumu, 3-4 godine pre nego što si došla :) ).

onima koji su (realno, često manje) ugroženi jer se zovu Abdulah ili nose parče tkanine na glavi

Neka mi neko doda maramicu da se isplačem... 

A šta je sa onima koji su ugroženi od Abdulaha? Ništa patetično saosećanje za njih? :)

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Аурор рече

A šta je sa onima koji su ugroženi od Abdulaha? Ništa patetično saosećanje za njih?

'Nači totalno ignorišeš sve prethodne stavke hijerarhijski iznad navedene samo da bi mi spočitao nešto što veze s mozgom nema? Ako Abdulah bilo koga ugrožava životno, fizički, emotivno, na bilo koji drugi način, onda to biva bitnije i hitnije. Ako Abdulah nikome ništa ne radi ali ga biju ili deportuju samo jer je Abdulah, tu dolazi na red ta stavka. Ako Abdulah ugrožava samo bezbednost ili prava radnika koje zapošljava, verovatno se više ne slažemo oko Abdulaha, evo ne znam...

пре 7 минута, Аурор рече

Abdulah uglavnom tretira žene kao stoku, a "malo tkanine na glavi" je upravo simbol te represije žena u islamskom svetu.

Ako Abdulah tretira žene kao stoku, pozabavimo se time. Ako pak ne, a ti možda tretiraš žene kao stoku više, da se pozabavimo tobom? Koja je granica?

Takođe, primorati nekog da nosi parče tkanine na glavi je krivično delo, jasno. Nositi parče tkanine na glavi ne bi smelo da bude. Inače opet kinjimo te iste žene. Pusti žene. Ako treba nekog, kinji Abdulaha koji tera ženu/sestru/ćerku da se oblači na određeni način. Ako ih tera.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Ako Abdulah tretira žene kao stoku, pozabavimo se time.

Nije da nisam pokušavao :smeh1:

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Ako Abdulah bilo koga ugrožava životno, fizički, emotivno, na bilo koji drugi način, onda to biva bitnije i hitnije.

Pa očigledno da nije ni hitno ni bitno, pošto ignorišeš sve što islam uči i što oni rade, jasno je da ne možeš to da prihvatiš... (samim tim, to mora da nije tako)

Ali znaš kako kažu: facts don't stop being facts just because they are ignored. :)

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Ako pak ne, a ti možda tretiraš žene kao stoku više

Sumnjam, stvarno...

Prema ženama super-nice ;)

пре 8 минута, Paradoksologija рече

Nositi parče tkanine na glavi ne bi smelo da bude. Inače opet kinjimo te iste žene. Pusti žene

Ja mislim da žene koje to nose po Evropi to rade da bi poslale nekakvu političku poruku.

Ili ih je naterao Abdulah...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Аурор рече

Ali čudno je da religija to smatra grehom... To zapravo nije greh protiv čoveka nego 'islamske stvari'. :)

Pa nije ni za religiju cudno da bude tako brutalna. Islam tu brutalnost ispoljava na ovaj nacin zbog svoje politicke dimenzije. Ali je do muslimana hoce li to sve slusati doslovno.

Opet - i mi smo odbacili ludosti ( i ne, nije Stari Zavjet nebitan, jer ga Isus nije ni ukinuo. Jos se Stari i Novi izucavaju kao jedna cjelina koja ne moze postojati bez oba ). Mogu to i ove handzarlije kad bi htjele. Al nece i sta ces... Remove kebab.

Tako da - nista spektakularno.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...