Jump to content

Izbori u Francuskoj 2017.-te

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Муслимани ће привремено поштовати власт било које државе у којој живе, али то не значи да је теократија "неутралисана".

ил` ће применити "такију", која је по Аллаховом џ.ш. допуштењу, као начин "заштите" - "одобрена"...

Отуда "кетман", "кетмани" и "кетманизам" у данашњој политичкој терминологији, као (на световни начин кориштени) синоним за овакав начин "скривеног" деловања... 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 348
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Мислим, јасно да то звучи "апокалиптично" и тешко је да се прихвати... И мени било. Ал` ка седнеш да прочиташ лепо шта пише тамо, ни по бабу ни по стричевима, тако стоје ствари. И тако људи верују.

Ја, наравно, нисам за било какво насиље или слично - Боже сачувај - али је битно да се те ствари знају и отворено говоре, јер кад "знаш за јадац" онда и они знају да знамо, и нема фолирања. А ово што елите раде покушавајући да убеде своје народе у неке бајке о исламу и аутогол. Зато ће Француска, Данска и компанија тек имати проблема. Ово је тек увертира.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Аурор рече

У исламу се то не одваја.

Окле онда номинални муслимани интегрисани у западно друштво? Управо јер се то одваја када се спроведе правилан поступак интеграције. Док то не објасниш, не можеш озбиљно тврдити да ти је ова тврдња тачна.

пре 28 минута, Аурор рече

Не постоји "политички ислам" и онда одвојено "ислам као вера". Ислам има читав скуп прописа којим уређује друштво на овом свету, то се зове шеријат, у суштини је брутални и крајње примитивни тоталитаризам...

Погле горе - пракса и чињенице то негирају. Имаш муслимане који су муслимани као што су многи од нас православци - именом и са неким општим обичајима и праксама без наметања теократије. Некада давно је и "хришћанско право" из Библије коришћено као државно право, па је и то временом напуштено у његовим лошим и застарјелим нормама. Ислам није изузетак. Узми и прочитај Стари Завјет и видјећеш да се не разликује пуно од Кур'ана у том аспекту. Исте ствари уређује на исти или сличан начин. Него су Јевреји и Хришћани оставили застарјеле законе, док их муслимани и даље користе.

Проблем је у муслиманима који неће да се ратосиљају канцера у својој вјери, за разлику од нас који јесмо одавно.

пре 32 минута, Аурор рече

Ови Арапи по Европи - нити то могу, нити то хоће (у већини случајева), само заврше по неким гетоима...

Чак и када носе бурке и остало - ја то сматрам политичком поруком (сегрегације). :)

И објаснио сам ти зашто неће - због своје затворености са једне стране, и због шовинизма домаћина према њима. Могу сви они да се нађу на пола пута - али је проблем што не желе. И Европљани су криви за ово, не само муслимани.

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Па то је то. Циљ ислама где год се налази је да успостави теократију.

Идеја да либералне државе то могу да "неутралишу" је бесмислена. Муслимани ће привремено поштовати власт било које државе у којој живе, али то не значи да је теократија "неутралисана". Само је одложена за неко погодније време. И то није нека "теорија завере", него им је Мухамед лепо дао инструкције како да се понашају у "незабожачким земљама" - док не ојачају. Кад ојачају довољно, зна се.

Глупост је да либерална држава трансформише друштва у секуларније варијанте? Наравно да није глупост. Ево примјер. До прије 100-150 година нашој Цркви је било незамисливо да држава не поштује оно што она сматра моралним и не користи државну силу да то санкционише. А данас? Свештеници се данас мислим највише куну у секуларност јер виде да је огромна корист од ње пошто одваја вјеру од политике и државе, чувајући вјеру чистијом. Вјерници сами усвајају вриједности слободе, једнакости и владавине права када виде које им користи доноси. Опет, ни муслимани нису изузетак. Та, и они су људи ;) До прије 100 година, ТУрци су били теократе. А сада је Ердоган на иглене уши провукао референдум - а и то га није провукао на исламистичким крилима него националистичким.Дакле, секуларна држава ће натјерати муслимане да се трансформишу у умјереније људе.

А поготово ће то урадити они секуларнији. И да, ја овдје причам о трансформацији муслимана из талибана у секуларне муслимане, а вас двојица настављате причати о тим талибанима. "Мухамед им је рекао...", да и њега ће дословно пратити талибани, а не ови нормалнији и секуларнији муслимани.

А не можете доказати да је та трансформација немогућа, јер се одиграла - прије свега у Босни и у Турској ( али се ето исламизам полако враћа у Турску под велом национализма ), па онда ту имамо предратну Сирију као секуларну диктатуру гдје су опет муслимани били муслимани, а данас их преко 70-80% подржава свог секуларног диктатора. Други је проблем што су муслиманска друштва и народи заостали јер су били вијековима туђи робови, па су сада запали у исте велике комплексе малих нација као и прије дваес и кусур година.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Милан Ракић рече

ил` ће применити "такију", која је по Аллаховом џ.ш. допуштењу, као начин "заштите" - "одобрена"...

e0a943177ff83e749bbfabfae3e9e64f.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Ја, наравно, нисам за било какво насиље или слично - Боже сачувај - али је битно да се те ствари знају и отворено говоре, јер кад "знаш за јадац" онда и они знају да знамо, и нема фолирања.

А колико зна о томе просечни муслиман? 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ћириличар рече

Погле горе - пракса и чињенице то негирају.

Пракса и чињенице су јасни као дан... :) 

пре 4 минута, Ћириличар рече

Узми и прочитај Стари Завјет и видјећеш да се не разликује пуно од Кур'ана у том аспекту. Исте ствари уређује на исти или сличан начин. Него су Јевреји и Хришћани оставили застарјеле законе, док их муслимани и даље користе.

Стари Завет је нама опсолетан, могао би целог да га избациш, не би се ништа десило.

Ислам нема "Нови Завет" свој...

пре 6 минута, Ћириличар рече

И објаснио сам ти зашто неће - због своје затворености са једне стране, и због шовинизма домаћина према њима.

Основни разлог је културална инкомпатибилност.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ћириличар рече

Окле онда номинални муслимани интегрисани у западно друштво? Управо јер се то одваја када се спроведе правилан поступак интеграције.

Па може муслиман да се интегрише у западно друштво али или да престане да буде муслиман или да постане просечни бошњо. Пунокрвно практиковање ислама је неспојиво са цивилизацијом.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ћириличар рече

Та, и они су људи ;) До прије 100 година, ТУрци су били теократе. А сада је Ердоган на иглене уши провукао референдум - а и то га није провукао на исламистичким крилима него националистичким.Дакле, секуларна држава ће натјерати муслимане да се трансформишу у умјереније људе.

Многи савремени млади Турци јесу делије и потпуно цивилизацијски орјетнисани, али са једном битном кваком - атеисти су. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Окле онда номинални муслимани интегрисани у западно друштво? Управо јер се то одваја када се спроведе правилан поступак интеграције. Док то не објасниш, не можеш озбиљно тврдити да ти је ова тврдња тачна.

Већ сам објаснио. Њима је дозвољено да се "привремено интегришу" док заједница довољно не ојача да "преузме власт". То је један од предвиђених начина ширења ислама. Нисмо ми ту открили топлу воду. Кад они довољно ојачају, онда хришћанима дају три могућности: 1. да прихвате ислам, 2. да живе као "грађани другог реда" (како су наши преци живели под Турцима), 2. рат. И то је то.

пре 11 минута, Ћириличар рече

Дакле, секуларна држава ће натјерати муслимане да се трансформишу у умјереније људе.

Да, привремено. Али неће променити учења ислама и кад "дође време" они ће се поново "заинтересовати за веру".

пре 13 минута, Ћириличар рече

"Мухамед им је рекао...", да и њега ће дословно пратити талибани, а не ови нормалнији и секуларнији муслимани.

Брате... мили... Ствари које је Мухамед рекао у исламу су закон. И ту нема "дословно" и "пренесно". Тако како је речено, то је закон. Тачка.

Ти веруј шта оћеш, ал ово што си написао је муслиманима смешно.

пре 14 минута, Ћириличар рече

А не можете доказати да је та трансформација немогућа, јер се одиграла - прије свега у Босни и у Турској ( али се ето исламизам полако враћа у Турску под велом национализма ), па онда ту имамо предратну Сирију

То су само илустрације онога што сам чини ми се већ негде рекао - ислам може да се "држи под контролом" само у секуларним диктатурама. Зато је трагедија што је запад срушио Садама, Гадафија, сад руше Асада... То је катастрофална грешка. Они су држали те земље колико-толико цивилизованим.

Можеш ти да насилно трансформишеш "друштво", али трансформација ислама је немогућа. Чим се они "врате вери" чека те исто варварство које је Мухамед спроводио у VII веку.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

А колико зна о томе просечни муслиман? 

Па не зна пуно, али фора је у томе што ће се пре или касније многи од њих "вратити вери" и упознати сам тим дивним учењима... па кренути да их следе.

Не морају сви, довољно је 10%.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Не морају сви, довољно је 10%.

10% од милијарду и седамсто милиона (колико их има) је 170 милиона. :)  А реално је од њих конзервативно бар 50%, а "тврда линија" негде око двадесетак.  Реци да је ту од њиховог укупног броја, 2% спремно на терористичке радње (а тај број је већи), то је 34 милиона људи... То је огроман проблем.

Иначе, по истраживањима, 26% младих америчких муслимана мисли да су самоубилачки напади оправдани.

Подели на овим сајтовима

Кад се традиционачни православац "врати вери" он престане да се купа, иде около обучен у црне џемпере, носи бројаницу, крсти се помпезно кад прође поред Цркве, пости ко калуђер, понаша се ненормално итд. Ал углавном шкоди само себи и можда свом здрављу.

Кад се традиционални муслиман "врати вери" то мало другачије изгледа.

Само што неће људи да прихвате јер "звучи некоректно"... Прочитај брате-сестро. Прочитај.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...