Jump to content

Izbori u Francuskoj 2017.-te

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 9 минута, Аурор рече

His Royal Highness nije mislio da to ne važi za žene. Samo sam rekao da se kada se kaže ženska moralnost, odnosi na to.

Ako me razumeš.

(P.s. S obzirom da je Francuskinja, možda ne bi trebalo mnogo očekivati u tom pogledu :) )

Jedina alternativa je bila da se njih 150 bije sa Mladićevima, gde ne bi imali nikakvih šansi i gde bi verovatno svi izginuli...

Za koga?

A šta su tačno "tripovi, predrasude i fobije" kad su (Arab) Muslims i islam u pitanju, baš me zanima? :)

Bilo je tamo i mudžahedina i islamista, moj brat od strica je ratovao protiv njih...

Nemoj da misliš.

Kad ko kaže 'ženska moralnost' - uopšte, za početak? Ako ne provaljuješ, ovo je prvi put da me je tvoj izbor reči realno iznervirao. Ne, ne razumem, ne razumem uopšte ni najmanje.

Pa ne znam, onih Spartanaca trista se potuklo i izginulo... za koga? Za koga bi se mogli boriti holandski vojnici u Srebrenici? Za ljude koje su nenaoružane pogubili, eto za koga. Malo li je? Verovatno ne bi svi tako uradili ali je malo bezveze da svoj osećaj krivice leče na drugima.

Predrasude? Pa recimo, kad vide ovo

1af6231b5a45fc43af42fa4ba0c4b0b9.jpg

okreću glavu kao da su videli osobu sa teškim invaliditetom.

Bilo je tamo svega i svačega. Mnogi četnici koji su se klali sa 'moje' strane ni malo ne liče na 'nas' - odnosno, obične, svakodnevne, stvarne Srbe. To sam htela reći. Oni koji kao nisu mogli jedni sa drugima često se nisu mogli raspoznati na ulici.

I neću prestati da mislim, hvala na predlogu. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Одговори 348
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Paradoksologija рече

2. a prosečnog Holanđanina ćeš uhvatiti na to kako se oni osećaju prema njihovim muslimanima - ja sam ovu moju koleginicu/drugaricu vodila kad je bilo izricanje presude Karadžiću u Hagu, i pokazala joj Bošnjake tamo skupljene i objasnila joj da su to naši muslimani i da se apsolutno njihovi tripovi, netrpeljivosti, predrasude i strahovi ne mogu primeniti, jer mi smo isti.

Не могу они то да разумеју ни за хиљаду година најмање. Треба ли подсетити да су до пре неколико деценија били формално одељени једни од других. Та њихова чувена толеранција је ”не сметаш ми све док не морам да имам апсолутно ништа с тобом”. Зато и јесте јако штетно што таква екипа сад жари и пали  светом, заводи ”ред”, уводи ”демократије”, приморава националне владе да уводе којекакве којештарије у школе и испирају мозак деци потпуно другачијег менталног склопа... Можда они и јесу искрени (народ, политичари сигурно следе голе интересе), али не разумеју да су потпуно различити од остатка западне цивилизације. Међу нама осталима има разлика и шароликости, али све је то некако на крају ”слично”, сконташ се брзо, нађеш нешто заједничко. Они су прави марсовци. Такође греше они који мисле да ми можемо нешто много да преузмемо од њихових система јер се ти системи заснивају на том специјалном менталитету. Евентуално од Немаца пошто су они негде између, кад реално погледаш. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Paradoksologija рече

Kad ko kaže 'ženska moralnost' - uopšte, za početak? Ako ne provaljuješ, ovo je prvi put da me je tvoj izbor reči realno iznervirao. Ne, ne razumem, ne razumem uopšte ni najmanje.

Не схватам шта је толико ту страшно, кад нисам ништа лоше ни мислио...

То сам иначе први пут чуо од своје мајке кад сам јој рекао да се нека коју знамо (која иначе нема мајку...) на'ватала са неким типом тек тако, на прву. Рекла је да није имао ко да је научи ту женску моралност и остало ми је у памћењу.

пре 14 минута, Paradoksologija рече

Pa ne znam, onih Spartanaca trista se potuklo i izginulo... za koga?

Холанђани сигурно да не би жртвовали (на суштински хришћански начин) своје животе у потпуно узалудном покушају да у оној ситуацији спасу Бошњаке.

И да су се борили као Спартанци, крајњи исход би 99% био исти, само би се и они нашли на списку мртвих... 

пре 18 минута, Paradoksologija рече

ljude koje su nenaoružane pogubili, eto za koga. Malo li je?

Ненаоружано је онде убијено 1000-1500 људи (жене и деца су пуштени) од укупног броја жртава. Остали су се наоружани пробијали ка Тузли пар дана након пада Сребренице (то су војници 28. Дивизије тзв. "Армије БиХ") и у том повлачењу су изгинули у борбама са Војском РС.

Стварно се тешко може рећи да је то био геноцид, иначе...

пре 22 минута, Paradoksologija рече

I neću prestati da mislim, hvala na predlogu. 

Таман посла да бих то хтео. :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Евентуално од Немаца пошто су они негде између, кад реално погледаш. 

Један Немац ког сам упознао са другарима је баш слично причао као ти сад. Како људи тамо ништа неће да имају са тобом, не јаве ти се у згради комшије, не гледају те чак, слабо се друже...

Каже да су овде људи много отворенији, а ми га ухватили да пије пиво и да се зеза са нама као да се знамо сто година :)

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Аурор рече

A šta su tačno "tripovi, predrasude i fobije" kad su (Arab) Muslims i islam u pitanju, baš me zanima? :)

Део њиховог проблема са Арапима није уопште због ислама, али како да разумеш кад нећеш уопште ни да слушаш било шта ван тих мема. Добар део тих Арапа уопште нису никакви верници, него најобичнији џибери некултурни, ситни кримоси, неваспитани до изнемоглости итд. А има и финих људи, замисли, који не могу да се интегришу у ту културу из потпуно истог разлога из кога ја не могу - немогуће је осим да испереш себи мозак и заборавиш буквално све шта си. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Da li si siguran? Si video sta se desilo sa sTrumphom? Pogazio je sve zivo sto je obecao, a sta je sve obecavao i kako se ponasao sad je jos neizvjesnije na sta je sve spreman. 

Mislim da uopste nije pogazio, nego igra predstavu da svima bude uz konac.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Izvinite sto i ovde stavljam ovu poruku, vazno je, dosta vas ce da vidi. Ne morate da komentarisete, ali molim vas posaljite poruku, i sirite medju prijateljima.

Dete je tesko bolesno od leukemije, trecina novca otprilike je skupljena, hvatamo zalet za jos...

18301285_10211752134616327_2209834966685

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Аурор рече

Један Немац ког сам упознао са другарима је баш слично причао као ти сад. Како људи тамо ништа неће да имају са тобом, не јаве ти се у згради комшије, не гледају те чак, слабо се друже...

Каже да су овде људи много отворенији, а ми га ухватили да пије пиво и да се зеза са нама као да се знамо сто година :)

Немци су много гори од Холанђана за то необавезно ћаскање са комшијама, помагање људима на улици (ту су Холанђани заправо љубазни и фини) итд. Изразито су мрачни у јавности док Холанђани глуме тако неко псеудо-смирење и псеудо-срећу јер је тако ”нормално”, не смеш да покажеш да си тужан због нечега, љут или не дај Боже да ти нешто није потаман. Али је ипак мало лакше постати пријатељ с Немцем него с Холанђанином. Логично, први људи на које неко ко се пресели у страну земљу налети су људи с посла. Холанђани се не друже с људима с посла. То се не ради јер је таква традиција, баш као што ти нећеш да имаш секс са колегиницом (и не претерујем, толико је исључиво да изузетака практично нема). Моја теорија је да им је то остала из тоба подељености протестаната и католика кад су економски сарађивали али је било какво дружење било строго забрањено. Немци се друже са колегама с посла, нема те оштре поделе на приватно и пословно. И Немци су разноврснији, има заиста свакаквих, има више екстрема на обе стране спектра. Холанђани су потпуно уједначени.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ћириличар рече

Isto su zlo kao i desnicari tipa Le Pen...

Meni se cini da ipak nisu bas isti. Mozda i nisam u pravu, ali tako mi izgleda.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Paradoksologija рече

Predrasude? Pa recimo, kad vide ovo

1af6231b5a45fc43af42fa4ba0c4b0b9.jpg

okreću glavu kao da su videli osobu sa teškim invaliditetom.

Искрено, ја баш оваквим цурама не могу да не гледам у прелепе очи. Многе од њих су ведре, насмеју ти се. А овакве мараме само нагласе лепо лице. 

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Paradoksologija рече

Без нервирања, комбинација хмељ + алкохол увек помаже, клинички тестирано.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Без нервирања, комбинација хмељ + алкохол увек помаже, клинички тестирано.

Ja volim (čak) i bezalkoholno pivo... :) 

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...