Jump to content

Програмирање - дигресије

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, WiseMan рече

To su mi rekli i na studije a i Microsoft inženjer sa MVA (Microsoft Virtual Academy) je isto rekao za "var", da tako brže učitava framework i samim tim se brže izvršava naredba.

Видиш, то би ми било баш интересантно да прочитам...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Видиш, то би ми било баш интересантно да прочитам...

Gledao sam lekciju na MVA koja se zove "C# Fundamentals for Absolute Beginners" i predavao je neki..um.. mislim da se zove "Bob" nisam siguran, ima sedu kosu, to jedino znam, i na tim njegovim lekcijama, dok objašnjava početnicima kako se programira u C#, usput pokazuje tako trikove ili jedan isti kod na tri načina i tako sam zapamtio to za "var". A što se tiče "byte" i to znam za sigurno da se tako štedi memorija i brže se učitava kod jer em sam slušao profesore na predavanjima (jednio na predavanjima za programiranje sam bio aktivan :D ) em evo još uvek čuvam knjigu sa studija, ako nekog zanima "VTŠ u Novom Sadu, Uvod u programiranje, Tanja Krunić". 

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, WiseMan рече

To su mi rekli i na studije a i Microsoft inženjer sa MVA (Microsoft Virtual Academy) je isto rekao za "var", da tako brže učitava framework i samim tim se brže izvršava naredba.

Не би рекао да је то тачно... Ево овај код:

int x = 5;
            var y = 6;

Компајлиран и кад погледаш MSIL, изгледа овако:

int x = 5;
    int y = 6;

Значи, нема никакве разлике.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Јасно да је byte мањи од int (4 бајта), само је то на данашњем хардверу стварно занемарљиво. Осим ако нема неку структуру са милионима слогова, онда има смисла.

Што се var тиче, то је само "шминка" коју компајлер преводи у одговарајући тип:

Beginning in Visual C# 3.0, variables that are declared at method scope can have an implicit type var. An implicitly typed local variable is strongly typed just as if you had declared the type yourself, but the compiler determines the type. The following two declarations of i are functionally equivalent:

var i = 10; // implicitly typed  
int i = 10; //explicitly typed  

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb383973.aspx

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Čisto da ne ispadne da nešto izmišljam, ovde sam čuo to za "var" , ali nažalost ne mogu da se setim koja je to lekcija po redu, verovatno negde među prvim jer se odnosi na promenljive. https://mva.microsoft.com/en-us/training-courses/c-fundamentals-for-absolute-beginners-16169?l=Lvld4EQIC_2706218949

A inače vidim da si ti, @Juanito rekao da ljudi ne mogu da naprave običnu "for" petlju. Interesuje me koji si im zadatak dao, na kojoj se stranici nalazi, pošto bih probao i ja da napravim tu "for" petlju koju si zadao forumašima, jer ni ja sam nisam siguran kako "for" petlje rade. Znam koja ima je svrha (da ne bih milijardu puta ispisivao jedan te isti kod) ali nikada ih nisam baš najbolje ukapirao, već tek onako... pff..solidno. Možeš li mi reći na kojoj je stranici zadatak?

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, WiseMan рече

A inače vidim da si ti, @Juanito rekao da ljudi ne mogu da naprave običnu "for" petlju. Interesuje me koji si im zadatak dao, na kojoj se stranici nalazi, pošto bih probao i ja da napravim tu "for" petlju koju si zadao forumašima, jer ni ja sam nisam siguran kako "for" petlje rade. Znam koja ima je svrha (da ne bih milijardu puta ispisivao jedan te isti kod) ali nikada ih nisam baš najbolje ukapirao, već tek onako... pff..solidno. Možeš li mi reći na kojoj je stranici zadatak?

Зезао сам се бре са Урошем. Она фора, свако има ако не родитеља, онда барем неког рођака који је ”пешачио по кијамету да би дошао до школе.” Па онда зеам Уркета како не може да напише петљу због обичног грипа. :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

И замолио би колеге да избегавамо увођење нових појмова који нису апсолутно неопходни, јер је у почетку и вако тешко.

Ако кренемо са тим "како све може" и "шта је најбоље", неће нам остати нико на теми...

Naravno, ali je red da se i to zna. Šta ako neko od forumaša se sutra zaposli kao C#/.NET dev i vidi "var, byte, char, float..." i ne zna šta to znači, a zaposlen je.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, WiseMan рече

Naravno, ali je red da se i to zna. Šta ako neko od forumaša se sutra zaposli kao C#/.NET dev i vidi "var, byte, char, float..." i ne zna šta to znači, a zaposlen je.

ОК, значи ми планирамо овде да учимо и радимо наредних годину дана и нико никад неће наићи на ј.... "var"?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Пошто се на темама за почетнике повремено "занесемо" и кренемо у више-мање споредне дискусије, овде пребацујем те ствари - да се студенти не би додатно збуњивали.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, WiseMan рече

мoмци, момци, момци!!!

разумем(о) да ви волите да се такмичите у диациплини "ко ће више да препишки", ал' молим вас немојте овде да се такмичите, јер ми смртници смо још на нивоу " jбт. Шта му је стриг, а шта петља, и зашто дођавола ове једначине изгледају овако чудно", мсм, као када   би дете које учиш да каже "мама" и "тата" учио да рецитује Горски вјенац на чистом свахилију...

Отворите си себи тему, па тамо причајте ружне речи и псувајте ко'лко оћете. 

:)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

То је лако, то ти је кад жена крене нешто да ти објашњава...

Прецизније - то је бесконачна петља... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...