Jump to content

Програмирање - лекција бр. 1

Оцени ову тему

Препоручена порука

ОК, супер одзив! Свиђа ми се енергија... ;)

За ове што им је прорадило, довољно је да јавите овде да ради све како треба. Да не би чекали, слободно пробајте све што приметите да може. Нема везе да ли баш све разумете или можда и не успете. Само после поставите питање - куцајте и отвориће вам се... ;) Тражим неку добру књигу или туторијел за почетнике, ал ми се не свиђа ово што сам до сада нашао. Јавићу чим нађем.

@florenntina

Ајде да видимо шта те кочи. Дај мало детаљнији опис шта се дешава. Можда слику екрана.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 19. 3. 2017. at 17:37, Grizzly Adams рече

Тражим неку добру књигу или туторијел за почетнике, ал ми се не свиђа ово што сам до сада нашао. Јавићу чим нађем.

Expand  

Ево га, овај је добар: http://csharp.net-tutorials.com/basics/hello-world/

Почиње са овим што смо већ урадили па наставља даље где треба. Пробајте да изгурате поглавље "The Basics" до краја и питајте одма шта није јасно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Videh ivu temu i dobi ideju da počnem sina (12 godina) da poučavam programiranju. Našo QBASIC koji iradi pod Win 7 (dosovski). Mislim da je to dobro za početak.

On 9. 1. 2020. at 12:45, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Expand  

Подели на овим сајтовима

QBASIC је по мало застарела технологија. Предлажем да пробате да пратите примере из ове теме, чак и ако не знате енглески можда може да се схвати.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 19. 3. 2017. at 18:41, Grizzly Adams рече

QBASIC је по мало застарела технологија. Предлажем да пробате да пратите примере из ове теме, чак и ако не знате енглески можда може да се схвати.

Expand  

Nije malo zastarela ali čini mi se da je za apsolutni početak deteta dobra. Bolje će osetiti šta to mašina radi. Neću ga dugo zadražavati na QBASICU.

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 19. 3. 2017. at 19:31, R2D2 рече

Je ovo?

Expand  

Ne.

10 PRINT 2+3

5

Press any key to exit

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 19. 3. 2017. at 19:57, R2D2 рече

NIsam razumeo...

Samo sam ubacio text Zdravo svete :)

Expand  

Izvinjavam se, mnogo se izvinjavam. Nesporazum. :D

Mislio sam da meni pišeš.

Expand  

Подели на овим сајтовима

за све кориснике Линукса најбоље решење је MonoDevelop. 

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys 3FA7E0328081BFF6A14DA29AA6A19B38D3D831EF
echo "deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list
sudo apt-get install monodevelop

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 19. 3. 2017. at 13:20, obi-wan рече

Hmmm, a moze li bez logovanja i smaranja oko naloga?

Expand  

Не знам да ли мора. Раније за експрес верзије је било потребно, јер се добијао лајсенс ки на мејл адресу.  У сваком случају то и није неко смарање већ користан поступак који траје минут - два а доноси низ бенефита слично као кад отворите гугл налог.

Што се тиче Монодевелопа или Ксамарин студија за Линукс и Мек није исто што Вижуал Студио за Прозоре. Свакако да Ксамарин студио имате и за Прозоре. Ту не постоји ГУИ подршка за рад са ВинФормс, мада без проблема компајлира и извршава такве програме. Постоји подршка и ГУИ за ГТК па можете правити ГТК десктоп апликације што баш и не препоручујем. Свакако можете да скинете и инсталирате Code нов Микрософтов едитор намењен за рад са .NET Core, али у том случају заборавите на рад са десктоп апликацијама. Ево линк ка оригиналној Микрософт документацији : https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/articles/core/

Погледајте доле лево када отворите страницу са линка. Ту вам је линк ка ПДФ фајлу где се налази комплетна документација за .НЕТ Кор са свим букмарцима на сва поглавља, са комплетним објашњењимаи примерима на преко 3 хиљаде страна. 

"Свуда пођи, себи дођи." - Владимир М. Миливојевић  deka.gif

Подели на овим сајтовима

On 19. 3. 2017. at 17:37, Grizzly Adams рече

ОК, супер одзив! Свиђа ми се енергија... ;)

За ове што им је прорадило, довољно је да јавите овде да ради све како треба. Да не би чекали, слободно пробајте све што приметите да може. Нема везе да ли баш све разумете или можда и не успете. Само после поставите питање - куцајте и отвориће вам се... ;) Тражим неку добру књигу или туторијел за почетнике, ал ми се не свиђа ово што сам до сада нашао. Јавићу чим нађем.

@florenntina

Ајде да видимо шта те кочи. Дај мало детаљнији опис шта се дешава. Можда слику екрана.

Expand  

Otkocilo :). Dobila sam i kao i R2D2, samo na engleskom. Sada idem dalje, da zamenim... HVala!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...