Jump to content

Програмирање - лекција бр. 1

Оцени ову тему

Препоручена порука

Hvala Grizli - al mislim da sam kasno počela - ipak nastavljam sutra - ukapirala sam gde sam pogrešila (ovo što sam slikovito prijavila) - no moguće da previđam neke greške zbog neispavanosti, ajd proverim sutra kad budem (zaista) budna i javljam ako tad pođe naopako :D - mada da budem iskrena mnogo mi se više sviđa ovaj praktični vid nastave :ok: nego da sam sve to krenula da istražujem pa tek onda da se oprobam u pisanju.

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, uros рече

Ma kakva jezicka semantika, to mozemo da ostavimo Noamu Comskom da se time bavi (taman malo da se rastereti uz kompjuterske jezike), mi ovde ucimo da pravimo konkretne solucije za ljutu konkretnu produkciju. Da mlatimo lovu lepo ko sto Bog zapoveda!

Е мој прике, да знаш колико само плаћају поједине компаније штреберима који знају ту ”семантику” и праве компајлере... Може се рећи да ми овде учимо ”конкретне ствари” за сићу од десетак хиљада долара месечно у односу на ”семантичаре”.  :) 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Juanito рече

Е мој прике, да знаш колико само плаћају поједине компаније штреберима који знају ту ”семантику” и праве компајлере... Може се рећи да ми овде учимо ”конкретне ствари” за сићу од десетак хиљада долара месечно у односу на ”семантичаре”.  :) 

Naravno, i treba da ih placaju kad su to svecki mega carevi mozga. Ali isto tako treba i nas :) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Ајде да упростимо максимално моје питање. Низови ту нису битни, већ нешто друго.

int x = 0;
x = x + 1; 

Друга линија је валидан код у C#-у и у већини других програмских језика.

:)

јесте ми било у почетку нелогично, али сам некако презупчила у глави да ово нема везе са математиком и једначинама и да је у питању само другачија врста израза која користи исте симболе....

@Grizzly Adams

uradila sam neku integralnu verziju koju ću, noćas, sutra...prekosutra :) da dorađujem/prerađujem ...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Снежана рече

više ovako izgleda... :)

Резултат слика за računaljka drvena

Kad samo pomislis, to je jedino sto racunar zacijelo radi - premece bitove tamo-amo...

giphy.gif

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, drvce рече

Kad samo pomislis, to je jedino sto racunar zacijelo radi - premece bitove tamo-amo...

Веровао или не, то је мање или више једино што мозак ради док извршава задатке. :)

Подели на овим сајтовима

Веровао или не, то је мање или више једино што мозак ради док извршава задатке. :)

giphy.gifgiphy.gif

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Samo da ubacim ovaj primer, možda se nađe još neki biser poput mene. 

Dakle, ako hoćemo da nam string pokazuje navodnike, a da ga oni ne zatvore, jednostavno unsesemo \".

1.thumb.png.f448cb01b9e257fb565eb818f3345a5f.png

Mislim da je Grizzly negde otvarao i zatvarao string sa * pa između stavljao " " bez problema. Ali nisam sigurna da je bilo baš tako, a i meni to nije radilo, pa sam morala da izmozgam ovaj "hakerski" način... :D

@Grizzly Adams

Šefe, sad krećem da čitam "The if statement" iz Basics-a pa kad završim čitanje, prelazim na kasicu. :)

Ps.Možda ste ovo i spominjali negde, ali ja sam tek a 9 strani. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

E sad kako da mi ostane ova prva stavka a da nadodam ovu drugu ispod pojma nemam...:D

Untitled.png

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, БанеЛ рече

Мрднуо сам мало, thanks to @Grizzly Adams:pivo:

Мада, још сам далеко од циља. Нисам тоталисао. Додуше, код нас Тотал и тоталисање има потпуно другачији смисао. Које да му пра'им? 

proba2.JPG

Bravo brate ja to nikako ne mogu da uradim.Pomagaj.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Кратос рече

E sad kako da mi ostane ova prva stavka a da nadodam ovu drugu ispod pojma nemam...:D

Untitled.png

Сваки пут кад унесеш нови производ исписујеш цео екран поново тако да се на њему нађу и стари и нови производи. 

Подели на овим сајтовима

Сваки пут кад унесеш нови производ исписујеш цео екран поново тако да се на њему нађу и стари и нови производи. 

Al kako to da odradim?Znači da ostane ovo gore a da novi input se samo ispiše ispod ovog.Ja kako sam napravio on mi izbriše ovaj prvi i ispiše novi i tako u krug.Sve mi je to u onoj while(true) bloku i stalno vrti.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Кратос рече

Al kako to da odradim?Znači da ostane ovo gore a da novi input se samo ispiše ispod ovog.Ja kako sam napravio on mi izbriše ovaj prvi i ispiše novi i tako u krug.Sve mi je to u onoj while(true) bloku i stalno vrti.

Низови који чувају производе су ти унутар while петље?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...