Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

И сиђе на њега Дух Свети у тјелесном облику као голуб, и чу се глас са неба говорећи: Ти си Син мој љубљени, ти си по мојој вољи.

Po Kratosu i Bokiju golubovi bi sa pravom rekli> Ovaj Golub sto sidje kao Sveti Duh, on nije prvi golub jer postoje golubovi pre njega i taj golub je samo golub nije on nedeljivo od toga i Sveti Duh, jer se eto uzeo taj golub u vremenu a ne pre vremena.

To je obican golub kojeg jase sveti duh.... tako bi govorili golubovi kratos i boki.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

И сиђе на њега Дух Свети у тјелесном облику као голуб, и чу се глас са неба говорећи: Ти си Син мој љубљени, ти си по мојој вољи.

A Sin moj ljubljeni je po kratosu i bokiju usvojeni čovek Isus a ne jedinorodni Sin Boga Živoga, te stoga Majka Božja nije po njima rodila Boga nego čoveka kojeg je kasnije Bog usvojio.

Zato čuvaju kosti raspadljive jer misle da od tih kostiju Bog jedino može da napravi novo telo.

A Bog i od kamena može da podigne decu izraailjevu. Oni to negiraju.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

To je obican golub kojeg jase sveti duh.... tako bi govorili golubovi kratos i boki.

12:smeha: Не звала се ја Рапсоди ако си ти читав.....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Vedran рече

АМИН!

@Volim_Sina_Bozjeg, ти, ја и многи људи добре воље :sunce: овде тако разумеју Павла: Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав (1Кор 13, 12-13). То је Павлово предодређење по коме постојимо већ. Нека мало медитирају... Иначе, на ову тему би ваљало писати на оном другом посту о есхатолошким телима. Али како имам ликове који ме уредно прогоне, увек би да обнове исте теме. Овде је у питању Грација. Човек је био егзорциста, па се и мени на фб профилу јавише поседнути... Веле, да када је мирио људе по Падови да га је током ноћи ђаво бацао у ваздух. Нешто слично као наш Силуан.  

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Августин рече

Кратос има јеврејски менталитет он још увек чека Месију не зна да је дошао.Зато је материјаслиста и натуралиста.

:)) Izgleda da su u sveti oci po tvom nakardnom kriterijumu bili jevrejskog mentaliteta i materijalisti i naturalisti kad čekanje drugog Hristovog dolaska metnuše u Simvol Vere.:ani_biggrin:Aj lupetajte još malo....12:smeha:

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Bokisd рече

Da, ......to bese od sv. Maksima Ispovednika.

Није, млого сте неписмени. То прво имамо у Оригена, од њега у Амброзија, а затим у Августина. Тек је на репу Максим.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Рапсоди рече

12:smeha: Не звала се ја Рапсоди ако си ти читав.....

Ne znam šta mu je,čim mu neko dirne u eshatološku jeres totalno prolupa,ne zna ni on više šta piše.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Јелена011 рече

Ne razumem, mislis da je proslavljen bez sopstvenog tela ili me pitas posto stoji znak pitanja?

Dakle on ne spava, Hrist je vaskrsao Svetog Vasilija ali kao duha, bez tela, ako sam te dobro shvatila? Dok mu telo lezi "ovde", on je bez tela, dakle samo dusa koji obitava tamo negde?

Duh ne vaskrsava,vaskrsava samo telo,duša je u Nebeskom Hramu,Crkvi gde je Hristos prvosvešenik.Nije proslavljen još uvek,niko sem Hrista.To negde je duhovna sfera ili kako kaže Simvol Vere,svet nevidljivi.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ovaj Golub sto sidje kao Sveti Duh, on nije prvi golub jer postoje golubovi pre njega i taj golub je samo golub nije on nedeljivo od toga i Sveti Duh, jer se eto uzeo taj golub u vremenu a ne pre vremena.

ово је дубоко!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Ne znam šta mu je,čim mu neko dirne u eshatološku jeres totalno prolupa,ne zna ni on više šta piše.

Po plodovima (ideja) poznacete ih (njihovu istinitost)

Kratose uzaludna je rasprava. Kad god se dodje do neke bitne tacke, reci ce ti da si bukvalista, da si materijalista, da nisi dovoljno filozofski ili teoloski obrazovan da tumacis i razumijes nesto. 

Rece vladika Atanasije preksinoc na svom predavanju:

"Ne veruju u besmrtnost duse, Bog neka im oprosti".

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Na pravoslavnu nisam. 

Jesi,ono što Bog čuva od raspadanja a to su tela svetaca ti omalovažavaš.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Vedran рече

Ако није,  следствено томе закључак би требао да буде да је Он оваплоћен по лику нашем. 

Дошао у нашу кућу, постао један од нас (почаствовали га том чашћу), ми творци!

Kako se kaze, vec je u predvecnom savetu Bozijem po predznanju i promislu zamisljeno ovaplocenje Hristovo. Ako se taj nacrt dogodio pre vremena, znaci, nije stvoren po nasem liku, jer je nacrt u u umu Bozijem pre vremena, a covek je stvoren u vrermenu. Sasvim logicno.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Жика рече

Шта је било са Силуаном?

Ђаволи ударали на њега, стајали му пред иконом кад се молио, пао на земљу и они играли коло око њега... Онда му се јавио Хр и рекао да само гордељивци тако страдају и да држи свој ум у аду и да не очајава. Кад га је послушао, демони су га оставили на миру (у овом облику) 

Подели на овим сајтовима

ДРУГАРСКИ ПОЗИВ СВИМА. КО ХОЋЕ О ОВОМЕ ДА РАСПРАВЉА, НЕКА ИДЕ НА ТЕМУ 

ОВО ЈЕ НЕХУМАНО... ДА НЕ КАЖЕМ ДА ЈЕ ПРОТИВ ПОСТА. ТАКОЂЕ, НЕКА ПРОТИВНИЦИ СТПРЉИВО ПОНОВО ИШЧИТАЈУ ТАЈ ПОСТ, А НЕ ДА ПОНАВЉАЈУ КАО ПАПАГАЈИ ВЕЋ РЕЧЕНО, А НА ШТА ЈЕ ВЕЋ ОДГОВОРЕНО. ДАКЛЕ, БЕЗ ОНАНИСАЊА. КАНОНИ ЗАБРАЊУЈУ ОНАНИСАЊЕ ТОКОМ ПОСТА.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...