Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Кратос рече

On kaže da se to već desilo.Pitaj njega.

Није он рекао да си ти већ спасен, него ти. Питам тебе. Ко ти је то рекао?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Нисам ја рекао да сам ја прочитао хиљаде књига него да на ту тему постоје хиљаде књига.Немој да подмећеш.А што се тиче Златоустове литургије ипак је она веома битна у Цркви.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

SVI misliš na sve koji veruju u Hrista? 

Ti ako misliš da ćeš se spasiti u nekom drugom životu ti si stvarno onda u matriksu.

Pa ovaj život je život za spasenje u ovom životu zadobijaš ili ne zadobijaš spasenje, tebi je blejanje duša po nebu čekajući spasenje ,mozak odnelo :)) 

Ti stanje svetih na nebu nazivaš blejanjem...cccc

Ja mislim da će se svako spasiti tek nakon sveopšteg vaskrsenja i Božijeg suda.Bog odlučuje.

Al tebi je i simvol vere izgleda smejurija....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Јелена011 рече

Tvoje pitanje dobro zasto Bog i svi sveti gledaju kako se ljudi muce i pate, implicira da bukvalno si samo preneo nase poimanje sveta, vremena, prostora negde tamo i mislis da se odvija na isti nacin. Stvarno zvuci sadisticki da Bog i Sveti gledaju ljude kako se pate i jos navijaju. Pa zar ti to negde ne pali dugme za uzbunu da je mozda tvoje tumacenje negde manjkavo? I jos kako jelte Bog sve zna ispao bi u tvom tumacenju moguc sledeci dijalog:

- E ljudi, danas ce Kratos da popije korpu od one ribe, dodjite da gledamo, rece Bog

- cek, cek da ponesem maramice bice uzbudljivo, rekose Sveti

-vi se sprdate sa mnom, to je bre bolelo, rece Kratos

Samo sto tako samo mali Perica zamislja matematiku, ne postoji tako nesto u eshatonu

Исплака ме!, Умирем! 12:smeha::))12:smeha: То је као кад даш човеку да чита како Бог ходаше по врту предвече кад је пријатно... Мора Кратос чешће да чита моје текстове и да се не смућује тиме што ја волим католике... Зато га сотона баца мало тамо мало вамо... 

А сви добро приметисте: Ко рече Кратосу да је спашен? - Из Павлове ПРЕДЕСТИНАЦИЈЕ! - не промисла, како би неко хтео да замађе у преводу, не произилази да дигнемо све 4 увис; само је контемплацијска перспектива измењена, а ко зајебе у овој историји, нема шансе за поправни. И мораш да живиш свој живот. А ни после неће бити све 4 увис, само што ће се наш живот квалитативно изменити. Искрено, не капирам ни најмање Кратосов аргумент. Он као они марсељски и адрументски калуђери који нису укапирали Августина, па је он морао да напише де корепционе ет грација (о исправљању и благодати).  

Подели на овим сајтовима

Kratose, a di ce biti taj sud i vaskrsenje?

Jel ce Bog sve da nas smesti na jednu livadu?

Kako mislis tolike milijarde ljudi da se smeste, na koju fizicku povrsinu jos da svi vide i cuju Hrista u isto vreme i da se posle jos razdeljuju po vrstama?

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Ja mislim da će se svako spasiti tek nakon sveopšteg vaskrsenja i Božijeg suda.Bog odlučuje.

Al tebi je i simvol vere izgleda smejurija....

Meni nije smejurija ČEKAM VASKRSENJE MRTVIH I ŽIVOT BUDUĆEG VEKA. Zato što I JA SAM MORAM DA UMREM PRVO.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Јелена011 рече

Kratose, ne vredi ti meni podmetati tvoje tumacenje njihovih reci i tumacenja. Cim kazes "vec" to implicira vreme. Zato ti pokusah objasniti da prosto intuitivno skontas da ih ne kontas dobro.

Jos se zezas sa njima, a mozes lepo reci - cekajte ljudi kako vi to mislite, pa to meni nije jasno o cemu pricate. Jer ne samo da si ih pogresno shvatio, nego ti i nije jasno o cemu pricaju.

Kao sto rekoh, to vreme i taj prostor o kojem oni pricaju ne pocinje na kraju naseg vremena pa se vijugavo vraca u nazad pa malo sara levo desno.

I od proste recenice -alo ljudi ja sam bukvalista ne razumem na sta mislite kad kazete da smo spaseni, ti si njih protumacio na nacin na koji ti je jedino poznat i tvoje tumacenje uzimas kao da je njihovo.

Ne znam sta bih ti drugo rekla. Ja se slazem sa njihovim tumacenjem, vidis, ali ga ne tumacim kao ti. Ako ti to tumacis kako sam objasnila u prethodnom postu pa niko ziv se ne bi slozio sa tim.

Da te pitam, kad kazes "ja se plasim da ce me on ostaviti". U kom delu prostora i vremena smestas radnju te recenice? 

Što je najgore ja sam avu najbolje shvatio.

Ovo sad već ti meni podmećeš i učitavaš.Al evo pošto ti tvrdiš da si pametna evo ja ću da budem glup pa mi ti onda fino to lepo razjasni.Jedno prosto pitanje za tebe šta je eshaton?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Ti stanje svetih nazivaš blejanjem, jer iako sveti koji prođoše SUD moraju po tebi da čekaju ŽIVOT BUDUĆEG VEKA. Bleja brate.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

AJDE TI UZMI DA STVORIŠ CARSTVO ONAKO KAO ŠTO GA STVORI BOG, UZMI VASKRSNI KAO SIN ČOVEĆJI I KAO BOG NEMOJ DA ZNAŠ KO ĆE VASKRSNUTI SA TOBOM I DA TAKAV JOŠ NE POSTOJI NO ĆE TEK DOĆI DA SE SILNO IZNENADIŠ ŠTA SI STVORIO!

kAKAV JE TO STVARALAC KOJI ĆE SE TEK IZNENADITI I SAZNATI ŠTA JE VEĆ STVORIO ILI BOG NIJE JOŠ STVORIO SVET?

Mešaš babe i žabe.Jedno Božija perspektiva sveta koja je nadvremena,a drugo je ostvaranje spasenja sveta koje je u vremenu.Razgraniči te dve stvari.Bog zna budućnost ali ona još nije ostvarena.

Подели на овим сајтовима

И рече оно јагње, од малопре, слону: "не можеш плутати по води јер ја не могу плутати иако сам пуно мањи од тебе а воде има тако мало да ми једво папке покрива". И по логици јагњетовој не може слон пливати у плићаку.

А слон га погледа, сажали се на њега, и заплива

SwimmingElephant.jpg.17dc646b9e6ebd5c5e5de79b9c614c25.jpg

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Исплака ме!, Умирем! 12:smeha::))12:smeha: То је као кад даш човеку да чита како Бог ходаше по врту предвече кад је пријатно... Мора Кратос чешће да чита моје текстове и да се не смућује тиме што ја волим католике... Зато га сотона баца мало тамо мало вамо... 

А сви добро приметисте: Ко рече Кратосу да је спашен? - Из Павлове ПРЕДЕСТИНАЦИЈЕ! - не промисла, како би неко хтео да замађе у преводу, не произилази да дигнемо све 4 увис; само је контемплацијска перспектива измењена, а ко зајебе у овој историји, нема шансе за поправни. И мораш да живиш свој живот. А ни после неће бити све 4 увис, само што ће се наш живот квалитативно изменити. Искрено, не капирам ни најмање Кратосов аргумент. Он као они марсељски и адрументски калуђери који нису укапирали Августина, па је он морао да напише де корепционе ет грација (о исправљању и благодати).  

Predvece nego sta, de bre svi su oni ziveli po onom pesku i vrucincini :D pa da je bilo kako drugacije napisano ne bi skontali nego bi bilo a sto se Bog przi po suncu :D

Morate bre avo malo da se spustite i setite ako ste ikada bili bukvalista kako to izgleda :D kad vam jedan bukvalista kaze :D

Ljudi vas zaista bukvalno tumace, a i to bukvalno je nekako bukvalno bukvalno :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ti stanje svetih nazivaš blejanjem, jer iako sveti koji prođoše SUD moraju po tebi da čekaju ŽIVOT BUDUĆEG VEKA. Bleja brate.

Pa čekaju.Čitaj Otkrivenje.I sapate sa svetom,i pitaju Boga dokle više i sl....Ako je tebi to blejanje,ne bih te više zadržavao.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Mešaš babe i žabe.Jedno Božija perspektiva sveta koja je nadvremena,a drugo je ostvaranje spasenja sveta koje je u vremenu.Razgraniči te dve stvari.Bog zna budućnost ali ona još nije ostvarena.

MA NEMOJ SAD ĆEŠ DA MI KAŽEŠ DA HRISTOS NE POZNAJE ONE KOJE JE VASKSRAO SA NJIM I KOJE UZNESE NA NEBO SA NJIM?

EJ STVARALAC KOJI JE VEĆ STVORIO SVAKU LIČNOST NE ZNA KO JE SA NJIM A KO NIJE.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

MA NEMOJ SAD ĆEŠ DA MI KAŽEŠ DA HRISTOS NE POZNAJE ONE KOJE JE VASKSRAO SA NJIM I KOJE UZNESE NA NEBO SA NJIM?

EJ STVARALAC KOJI JE VEĆ STVORIO SVAKU LIČNOST NE ZNA KO JE SA NJIM A KO NIJE.

Ko kaže da ne zna?Aj pročitaj ponovo moj post.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...