Снежана Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 44 минута, Neša_ рече Sad bi ti ja rek'o recept jednog mog poznanika koji vodi firmu u Francuskoj, ali ne želim da ljutim Snežu od sabajle (optužiće me za spamovanje). ` Хајде реци, па нек иде живот. goranger, Данче*, aliluja and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 16 часа, emilija рече Tamo daleko, pozdrav:) Ja sam s ovog linka "skinula" tekst na USB, odnela u kopirnicu i napravili su mi ukoricenu knjigu....imam tako citavu biblioteku, ne znam da li ove knjige ima u prodaji ali odstampati sam - i to jeste neko resenje:) Pravo ste srce! Ni ne slutite koliko ste me obradovale sa ovom podrskom! Ne ocekujem magicna resenja citanjem ove knjige, ali su mi saveti bliznjih preko potrebni u ovom periodu! пре 15 часа, JESSY рече evo to je ova knjiga evo ti link gde se moze kupiti... http://www.mikroknjiga.rs/store/prikaz.php?ref=86-83815-83-8&pismo=latinica Jessy, narucujem tri primerka, za sebe I za moje bliznje! Beskrajno hvala! Gospod na pomoc svima koji traze... emilija and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
EshatoloskiIkonizator Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 20 часа, Иван ♪♫ рече Možeš da obrazložiš? Odakle ti ovo, šta znači i zašto si uveren da je tako? O tome govori Karl Gustav Jung u svom delu "O kolektivnom nesvesnom" kada prepričava kako je to uvideo lečeći jednu pacijentkinju od histerije (koja je prouzrokovala gubitak govora). Takođe povezuje opšti problem i neuroze u delu "Put ka individuaciji". Nisam dovoljno kompetnetan da objašnjavam, jer ni sam dovoljno ne razumem neuroze (možda ih i ja imam, vrlo verovatno) ali jasno je prema stručnjacima da se neuroze pojavljuju tamo gde čovek pokušava nešto vanserijski da promeni, ili da toliko pokušava sebi da prilagodi okolinu, ugalvnom tamo gde nema potencijala za tako nešto. Jung je zakljucio da se u detinjstvu dešavaju problemi koji kasnije izazivaju neuroze i da u nastavku života mi infantilnim pokušajima nastojimo da ih prevazidjemo, ne uvek zrelo i smisleno i zbog toga često nailazimo na zid kome nema kraja. Mislim da ih je najbolje rešiti uz pomoć stručnjaka ili bar spustiti na najniži nivo na kome mogu da se kontrolišu a ne da upravljaju našim sistemom. Psihijatar Kaspel kada mi je u razgovoru dodirnuo ruku osetio je da se oznojila, njegov kometar je bio: "neuroza". Sigurno toliki strucnjak nije samo na osnovu toga došao do takvog suda nego je svestan da svaka psihička reakcija ima svoju telesnu projavu. Иван ♪♫ and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 10, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 8 часа, Neša_ рече način da super brzo zaradiš pare па рецимо код кинеза или у пекарама....ту стално траже раднике.... Neša_ је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 21 часа, "Tamo daleko" рече Pri tom, ipak se ne slazem da na "uzroke" ne mozemo uticati I da nam ostaje jedino da se prilagodjavamo posledicama. У већини случајева не можемо утицати. Ако је узрок неурозе нешто што вучемо из детињства, ми не можемо променити нешто што се десило у прошлости а што је утицало на нашу неурозу. Ми можемо променити свој мислени склоп, молитвом можемо променити доста тога, рецимо ублажити последицу неурозе, хиршћанским , литургијским животом залечити исту.Има доста сличних примера.А наравно слажем се да некада можемо утицати на узроке изазивача неурозе . Рецимо не одговара нам послодавац, тежак човек, лоше утиче на наш ментални склоп....можемо променити послодавца и на неки начин утицати на узрок неурозе. А некада чак нисмо у могућности ни то. emilija, JESSY, PredragVId and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 16 минута, Neša_ рече Kada njegova žena (nebitno koja) pred njim vidno ispolji neko nezadovoljstvo, on, od intenziteta tog ispoljavanja, istog momenta proceni kolika suma novca je u pitanju, odbroji i stavi na sto i ne upuštajući se u raspravu, sa osmehom je pita: da li to vredi toliko. Žena odmah zaćuti, smiri se i svima opet lepo kao i pre. Verujem da je tvoj prijatelj celog sebe investirao u taj novac...i da je to jedini nacin na koji sebe moze da pruži...u toj novčanici je sav zivot njegov...a on ga deli sa zenom koju je sebi izabrao .. koja može prihvatiti taj način na koji on sebe-njoj moze da dâ... Ne vidim gde su nejasnoće tu.. Снежана and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 @Neša_ Ма, тако је Нешо, брате! Вааади, ваааади пааааре! Негде сам прочитао да на ту песму падају бакшиши далеко било! Ништа, Нешо, иди вежбај певање, па јави како иде! Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 10, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2017 пре 51 минута, Neša_ рече @aliluja Ono što vidim kada dođe, odaje utisak srećnog čoveka koji drži situaciju pod kontrolom. дефиниција срећног човека по Твтку - пун пара, купује "љубав" и "мир", женио се три пута Баш држи ситуацију под контролом aliluja, Natasa., -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Фебруар 11, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 On 9.2.2017. at 19:09, Ana Bjelan рече Moja sestra na primer uvek ima pozitivnu tendenciju i kad je najgore ona se samo skoncentrise na ono pozitivno i gura napred. Uvek izadje kao pobednik. Nesto kao Novak Djokovic :), ali bila je i dobar sportista, tako da sportski duh je ostao kod nje On 9.2.2017. at 19:24, JESSY рече веома користан, али не може да реши проблем... Тако је, не може да реши. Помаже док се не деси велики, лични удар. Тада само Свети Дух помаже. Ако се Господа тада не сетимо и Исусово име не призовемо, тешко да нас било која позитивна мисао може обуздати. У тренуцима када наилази или наиђе неуроза, најбоље се бацити на молитву. Бити упоран док не прође. Ово говорим за црквене људе.За нецрквене сте већ написали. Сагледавање себе, покајање, исповест и пажња над собом , је хигијена која се одржава, да се избегне улазак у неурозу. JESSY, Ana B., aliluja and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Фебруар 11, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 1 hour ago, Neša_ рече Da nije na prodaju, ne bi ni mogao da kupi. Rešio se i svoje i njene neuroze na jednostavan i efikasan način. Не, није се решио семена, већ само плода, који ја називам хистерија. Зато што парама може да смири хистерију, али неуроза остаје...унутра, у дубини....не види се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 11, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 пре 14 часа, Neša_ рече @aliluja Ono što vidim kada dođe, odaje utisak srećnog čoveka koji drži situaciju pod kontrolom. meni vise lici na coveka koji je progutao dinamit i strogo vodi racuna da nedje ne nachepi na shibicu:D JESSY, Lady Godiva, Neša_ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Фебруар 11, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 11, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 Da nije na prodaju, ne bi ni mogao da kupi. Rešio se i svoje i njene neuroze na jednostavan i efikasan način. то се каже "нашла крпа закрпу". Него, замисли да не дај Боже изгуби то своје богатство, да ли би и онда био апсолутни владар ситуације? Sent from my 5022X using Pouke.org mobile app Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Фебруар 11, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 Možda, ali pretpostavljam da takve situacije i nisu retka pojava, samo što ih rešavaju svako na svoj način, slično ili drugačije. On zrači nekom vedrinom (a zašto i ne bi?), nezavistan je, inteligentan, svestan da foliranja ima mnogo ... Da je od onih koji nemaju dovoljno novca verovatno ne bi imao porodicu. Možda ni devojku. Možda slično kao ja... Daleko mu je bolje ovako kako jeste. Ne vidim ga tako.Uglavnom, zalosno je sve to. Sent from my GT-N7100 using Pouke.org mobile app -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Фебруар 11, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 Drugačije je uživo. [emoji4] Nagledala sam se i uzivo.Ne placa samo taj tvoj, ima ih koliko hoces Sent from my GT-N7100 using Pouke.org mobile app Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука