Jump to content

3 KLJUČNA UZROKA NEUROTIČNOSTI

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, st.anger рече

da li verujete u pokajane roditelje?

мислиш у оне који су схватили да су грешили и да су се покајали и самим тим помогли у решавању проблема?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, JESSY рече

мислиш у оне који су схватили да су грешили и да су се покајали и самим тим помогли у решавању проблема?

ima dece koja su blagoslovena zbog roditelja

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana Bjelan рече

ima dece koja su blagoslovena zbog roditelja

у ком смислу?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Рапсоди рече

Моје мишљење је да  врло често  знамо узроке  неуроза али да немамо могућности  да мењамо било шта око себе. Тако да је једино решење да мењамо нешто у себи, у свом ментално мисленом склопу, кад већ не можемо  ништа око себе . Нажалост узроци су ти на које већином не можемо да утичемо  , па нам остаје једино да се прилагођавамо последичном стању.А ко не може да се прилагоди или да утиче на узрок проблема томе нажалост једино остаје да пије лекове и успава проблем.  

Odlicno receno I u stvarnosti - najcesce je upravo tako kako ste rekli! Pri tom, ipak se ne slazem da na "uzroke" ne mozemo uticati I da nam ostaje jedino da se prilagodjavamo posledicama. Moliti se da nam Gospod podari pokajanje I snagu za nosenje svog krsta, kako bi I nasa deca rasla u Pravoslavnom duhu, oslanjajuci se na Njega Koji Zivot daje I vodi kroz nase putesestvije.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, JESSY рече

веома користан, али не може да реши проблем...

slazem se, al barem da se ne zalimo i ne pogorsavamo situaciju. Nekad treba stvarno biti povrsan. Ne znam da li me razumes. Ja kad sam god imala problem i kazem hajde sad to odmah da resimo pokazalo se kao ne uvek ispravno. Treba puno strpljenja i sposobnosti da se iskulira. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ana Bjelan рече

Ja kad sam god imala problem i kazem hajde sad to odmah da resimo pokazalo se kao ne uvek ispravno.

nisam mislila konkretno na neki problem, vec na stanje, stanje neuroze koja je tu pored nas...optimisticki i sportski duh mogu da doprinesu ali ne i da otklone, izlece ...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, JESSY рече

nisam mislila konkretno na neki problem, vec na stanje, stanje neuroze koja je tu pored nas...optimisticki i sportski duh mogu da doprinesu ali ne i da otklone, izlece ...

pa pitanje je koliko stvarno mozemo da uticemo na druge, samo na sebe

Подели на овим сајтовима

Na primer dete koje je u hraniteljstvu pokazuje tipicne znake neuroze. Njemu je potrebna ljubav i osecaj da ono vredi. To je do tebe da mu pruzis, a da li ce on biti zahvalan i da li ce se tvoj trud oko njega isplatiti ne zavisi samo od tebe, al mogu da kazem kad dajemo ljubav rezultati se vide. Otac Tadej ili vec ne znam koji duhovnik, ali mislim da je bas on je upravo o tome govorio, da je on docekivao svakog sa velikom ljubavlju i svescu o svim slabostima koje covek ima. I tako ih je primao kod sebe kad je trebalo da ih posavetuje. Takvu ljubav i nama daje Bog uprkos nasim slabostima.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ana Bjelan рече

koliko stvarno mozemo da uticemo na druge, samo na sebe

tacno, i zato cemo se mi svi roditelji truditi da ispratimo savete Jerotica....

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

ja bih ovu knjigu propisala kao najbolji udzbenik za sve koji se spremaju za roditeljstvo, sve je tu, pravoslavna psihologija, primeri iz prakse, devijantna ponasanja, posledice, ne znam zasto je ljudima tesko da citaju duhovnu literaturu gde su problemi objasnjeni jednostavno i na interesantan nacin a cita se kao ljubavni roman u jednom dahu....samo sto te ovo tera na razmisljanje i rad na sebi:)

АНОМАЛИЈЕ РОДИТЕЉСКЕ ЉУБАВИ – Игуман ЕВМЕНИЈЕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, emilija рече

АНОМАЛИЈЕ РОДИТЕЉСКЕ ЉУБАВИ – Игуман ЕВМЕНИЈЕ

sjajna knnjiga....

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...