Natasa. Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 1 минут, Sofija_ рече Oblikovale su moje smirenje i za to im hvala I Remzi Bolton je oblikovao Sansu . Jeste hard core poređenje, ali nisam mogla da odolim . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 38 минута, Natasa. рече Otrgni se od mračne strane i vrati se buntovništvu Ja postujem starije ljude, kakvi god oni bili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 39 минута, Рапсоди рече Софија живи, мање виши у модерној Содоми и Гомори / случајно знам / и да није таква, каква је, по некима тврда православка , давно би је одували ветрови , почупали корење и разводнили ослабили и уништили оно што се тамо далеко врло лако губи.Она се тамо где су Срби прилично стигматизовани не стиди рећи ко је шта и одакле је. Не црвени се што је Српкиња и не окреће главу ко неки наши што одоше оДавле, па и на сами помен Србије и Срба, праве се Енглези већи од Енглеза. Већ својим радом и залагањем , слободно могу рећи, прави је суштински незванични амбасадор тамо где је Бог упутио и настанио. А и познаје једног људину из Хага...еееее и то је нешто.... Е да ви знате како Софи лепо поје, ја чула ... намах би јој, поготову мушки одмах сваки пост аминовали... Jao sejo mila, nemoj da me hvalis,niti da me branis, nema potrebe Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 13 минута, Natasa. рече Je l možemo da znamo u kom gradu ili bi to da zadržiš za sebe? ja zivim u Holandiji to sam vec nekoliko puta pomenula Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 reče jedan brat:" skapirao sam da sam se navukao na svoje misli" genijalno Paradoksologija, Лапис Лазули, Васијан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Treba uvesti da Vladike uvedu svoje žene u oltar,tj da se žene kao što je bilo u prvoj Crkvi.Tamo je jasno navedeno da Episkop treba da bude muž jedne žene a ne da živi u celibatu.Kad se već poziva na Pismo i žene i marame zašto se niko ne poziva na ovo recimo? Paradoksologija, Лапис Лазули and uros је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Pitaj Sofiju. Ne reci mi da si ovo ozbiljno rekao... gori vatra uzduž i poprijeko foruma, tj. teološko-kompromisnih tema ionako ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 19 часа, R2D2 рече Шта ви знате о развоју богослужења, о литургици? Или ово причате напамет? Шта сте прочитали о овој теми из озбиљне литературе која није Борба за веру или артемитске књижице које продају неуким и уплашеним људима којима је Литургијски живот само једна у низу позоришних представа? Ako dirigujem crkvenim horom a i sama pojem, trebala bih znati ponesto sto se tice literature, Sveto Pismo i Casoslov(svaki dan), sva dela Sv.Vladike Nikolaja(omiljena Recnik Vecnoga Zivota) Otac Tadej Vitovnicki(omiljena Bez Ljubavi nema zivota) zitija Svetih i jos ponesto Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 1 сат, Sofija_ рече Znaci ako kazes svoje misljenje(bez vredjanja i omalovazavanja)koje je drugacije od vecine, odma osudjujes? Ja protiv vladike Grigorija , niti protiv bilo kojeg drugog vladike nema NISTA, ali imam svoj stav i svoje misljenje, bez da vredjam i omalovazavam. kako znas cime sam ja potkovana? mada je zaista bolje praviti se tuta-muta i svi ce te voleti, ali nemoj slucajno da pokazes bilo kakvo znanje iz teorije o Bogu, jos ako si zena, dje ces medju muske teoreticare , ju i naopako (ovo je samo sala ) Artu je bio neprijatan i bezobrazan i pun sebe, ako cemo iskreno sve su stvari bitne Ma da, pravim se tuta-muta i opšte sam omiljena. Pazi, iznijela si osudu vladike Grigorija konkretno, plus svih onih 'koji novotarišu' a to su em vladike, em popovi... Ja ne znam o tome ništa osim što sam ovde pročitala, bila na starinskim liturgijama, bila na novim, meni na obe bilo divno, kad čitaju jektteniju za nekrštene pomolim se za moje nekrštene prijatelje i to je to. Meni na obe divno. Ničim ne osporavam autoritet sveštenika koji mi daje Tajne. Jedan koga sam malčice osuđivala i zaobilazila jer su o njemu kružili neki tračevi (ah, divni su prepodobni vjernici) me prijatno iznenadio, kad sam jednom htjela da se pričestim a samo je on bio tu, koliko je dobar čovjek i pun ljubavi. To ne može da se odglumi. Artu je inače veoma smiren, i momak skroz na mjestu, jedan od rjeđih na forumu koji podržava oca Rafaila npr. Ima svako svoj trenutak slabosti. Što se bitnosti tiče, jednom sam pitala jednog monaha, ali pravog divnog, ispunjenog D.Sv. o ekumenizmu i raskolu, i odgovorio mi je: "Suviše smo mi mali da o tome brinemo". Daleko od toga da se ja toga u potpunosti pridržavam, jer da to činim, ne bih pametovala po forumu uopšte, ali mi to služi kao jedan orijentir jer obično revnost (bila ona novotarska ili starotarska) odvuče u prelest, gordost, osuđivanje. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 2 часа, Sofija_ рече On 22. 1. 2017 at 19:49, st.anger рече Sestro Sofija, ako bi snishodljivost bila kancer, crkva bi odavno umrla Crkva nije samo zgrada, niti vladike i svestenici, crkva je sabrani narod koji se zajedno sa svojim pastirima moli Bogu, a sad se upitaj sta odbija verni narod od crkve/sabranja u njoj a sta privlaci narod da se sabere? Sestrice draga, izgleda mi da nisi shvatila moj komentar. Ja pričam o tvom pogrešnom shvatanju snishođenja, a ti mene učiš šta je crkva, pritom pridodajući sasvim treću stvar. Znaš ono, kao gluvi telefoni. I dosta tvojih komentara i odgovora je takvih. Ti ko maxim po diviziji:) Moj utisak,ali verovatno grešim. Vidi se da si ti jedna jaka žena, jake vere, puna dobrote, ljubavi prema svetoj crkvi, predanju, i to je stvarno za svako poštovanje. Ali pazi, neko reče: Sve se stvari lome zato što su slabe, samo se čovek lomi zato što veruje da je jak ... Ako ti svoju snagu i jačinu gradiš od spolja( marta) a ne uz Hrista iznutra(marija) onda može da dođe do ozbiljnijih duhovnih povreda, što bi rekao R čuvaj se i praštaj Лапис Лазули and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 1 минут, Дијана. рече Pazi, iznijela si osudu vladike Grigorija konkretno, plus svih onih 'koji novotarišu' a to su em vladike, em popovi. Dijo, znaci dobro je samo ako cutim? Zato sluzi tema, da se slozis sa necim ili ne, i da svako da svoj komentar. Osuditi je teska rec. O vladiki Grigoriju konkretno se pise sve i svasta, a to sta je i da li je istina, bolje znaju oni koji su oko njega i sami gradjani Trebinja( u slucaju ove teme) Najbolje ne pisati ovakve teme, nego samo one gde su svi istomisljenici i gde svi klimaju glavom. Sto se tice popova, svakakvih je bilo ovde kod nas, a najvise onih koji su voleli da "profitiraju" od parohije. Bolje da ne pricam Srecom mene nisu ojadili, ali mnoge ovde jesu. a SPC nije uradila NISTA. Znaci nijedan nije rascinjen, a narod se razocaran i u SPC i u popove rastrkao i razisao i sad smo saka jada, treba to poverenje ponovo vratiti u ovom teskom vremenu, tako da ne pricam bezveze Дијана. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 9 минута, st.anger рече Sestrice draga, izgleda mi da nisi shvatila moj komentar. Ja pričam o tvom pogrešnom shvatanju snishođenja, a ti mene učiš šta je crkva, pritom pridodajući sasvim treću stvar. Znaš ono, kao gluvi telefoni Moguce da se nismo razumeli, nemam sta da ti prastam Дијана. and goranger је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 18 минута, Дијана. рече Artu je inače veoma smiren, i momak skroz na mjestu, jedan od rjeđih na forumu koji podržava oca Rafaila npr. Ima svako svoj trenutak slabosti Verujem, Artu je mali dragi robotic razumem svacije slabosti(jer imam i svojih) zato se i ne ljutim Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 45 минута, Sofija_ рече Ako dirigujem crkvenim horom a i sama pojem, trebala bih znati ponesto sto se tice literature, Sveto Pismo i Casoslov(svaki dan), sva dela Sv.Vladike Nikolaja(omiljena Recnik Vecnoga Zivota) Otac Tadej Vitovnicki(omiljena Bez Ljubavi nema zivota) zitija Svetih i jos ponesto Imas neko profesionalno iskustvo, diplomu i kvalifikacije da govoris teoloski? Licno nemam, ali trudim se da misli i razmisljanja stavim u siroj perspektivi. Dakle, mi koji ne dirigujemo i ne pojemo trebali bi znati ponesto? Mislim da licne poruke na osnovu iskustava, misli i razmisljanja trebalo bi staviti u siroj perspektivi, tako da su relevantne drugima...na temi, koja inace sluzi i za citanje. Da pojednostavim. Tema je dosadna od 8-stranice. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 2 часа, Васијан рече Има, ал' највећи контраст видех код Рускиња. Код њих је битно да је марама на глави, а како су обучене, то нема никакве везе... Руси имају тај изражен таленат да држе форму необазирући се на суштину. Pričala mi je drugarica iz crkve, odavno - devojčica još bila, 16-17 godina, totalno jedno nevino, pobožno, slatko stvorenje, putovala u Moskvu jednom prilikom i htela da uđe u crkvu i nisu joj dali. Bila je pokrivene glave, ali su se ispod dugačkog kaputa jedva nazirale nogavice širokih zvoncara. Pantalone? Nikako. Васијан је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука