Jump to content

Снажна жена

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пре 1 минут, JESSY рече

како ја схватам читав текст, жене се жале да има све мање мушкараца који ће им бити ослонац, подршка, да заједнички деле бриге и проблеме исл.

с друге стране , оне су принуђене да буду снажне, или да изигравају снажност...да би мушкарцу показале шта управо очекују од њега...дају им до знања да све морају саме, да су мушкарци све размаженији, неодговорнији итд

питају се која је онда сврха брака, заједнице ако је све на њој....и то су све примери разговора жена са психијатрима...

мсм, мало сам генерализовала и фигуративно писала...али ја сам га тако некако схватила...

Има и тога, а и овога што сам последње написала...ма свега има, али је једно сигурно. Више се не зна ко је ко и зашта је задужен - а и таква реченица постоји у једном од текстова. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, JESSY рече

управо зато и кажем размажени....без одговорности...мамина и татина деца...заборављају да су сада самостални и независни људи који живе у озбиљној заједници у којо је потребно много труда да би она опстала...

Да...то. Е, и ту су једнаки...на.жалост.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Сања Т. рече

ко и зашта је задужен

о томе одлучују појединци, тј договарају се у заједници

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Сања Т. рече

Да додам.

Иако мушкарац зна за своје обавезе, лако може да посустане и у зрелим годинама. Не мора жена да буде јака, не мора чак ни свекрва. Некад је довољна и добронамерна ташта или таст. Желећи да помогну ћерки, постепено изгурају зета. Све у најбољој намери! Да се деца не муче ;)

Šta je dobro došlo od tazbine, beži bre :ani_biggrin:. Čim se meša svekrva/tašta, to ne može na dobro da izađe.

Ne volem
ujne, strine, šogore, komšiluk
nataknem ih na čiviluk 
od njih ništa dobro nije došlo!!! :dedica:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, JESSY рече

о томе одлучују појединци, тј договарају се у заједници

Слажем се, донекле.

Ако жена може све, шта се онда тражи од мушкарца? Нека се договори жена сама са собом, треба ли јој помоћ,заштита и подршка или не? И треба ли јој више него мушкарцу? Ако мисли да може све сама, нека глуми хероја и даље...и нека се не жали.

Оно што је мени занимљиво , је да мушкарац увек негде добије слободно време, које жени увек недостаје.  Због чега је то тако? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Šta je dobro došlo od tazbine, beži bre :ani_biggrin:. Čim se meša svekrva/tašta, to ne može na dobro da izađe.

Ne volem
ujne, strine, šogore, komšiluk
nataknem ih na čiviluk 
od njih ništa dobro nije došlo!!! :dedica:

Јесте, али док је младо и не уме да се одупре. Док се освесте, брак се већ завршио. На крају, опет они криви- размажени, напуштени...

Ма свега има...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Сања Т. рече

Јесте, али док је младо и не уме да се одупре. Док се освесте, брак се већ завршио. На крају, опет они криви- размажени, напуштени...

Ма свега има...

Sve sam ja to na početku rasterala :dedica:

:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Сања Т. рече

мушкарац увек негде добије слободно време, које жени увек недостаје.  Због чега је то тако? 

мислим да би свака жена морала да се избори за то...ако чека да јој мушкарац понуди помоћ, од тога нема ништа....

значи, од самог почетка заједнице стално разговарати, договарати се, делити све...

један од разлога је и последица менталитета и географског положаја где живимо....:D

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, JESSY рече

један од разлога је и последица менталитета и географског положаја где живимо....

Е, вала....свака ти је ка Његошева! :smeh1:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...