grigorije22 Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Ako je Zemlja okrugla i okrece se kako to da se sva voda ne prolije u svemir? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 A da li ste se zapitali ko zapravo najviše dobija ako je zemlja okrugla...ili skoro okrugla ? Hm ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 3 часа, Kratos рече Nije isto.Bg-NY traje 9 sati pri povratku duže. пре 3 часа, cloudking рече Sad sam to hteo da napisem. let koji je suprotan smeru okreranja zemlje, traje krace. @Ignjatije kako se "vadite" iz toga? Авионом скоро увек управљају авио компаније са земље, а када истражимо ко њих контролише лако је схватити ко манипулише брзином авиона. Независни пилоти знају да дужина лета траје исто када они сами управљају целим летом. Нема са те велике висине ни назнака да су изнад кугле, него изнад равнице. А бре, читао сам на интернет, који је зада једини слободни медиј, мада знају да бришу поруке, уклањају сведоке, прогоне нас... Само ТОР браузер, брадерси. И наравно: благоутробије, здравље и Православље! Јанко and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lara Croft Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 33 минута, Zoran Đurović рече Гениталан дијалог! Ово ћу схватити као намеран Lapsus Clavis Zoran Đurović and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Посетите сајт СЕКТОЛОМАЦ за апологетику Православља и критику јеретичких учења... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 9 минута, Lara Croft рече Ово ћу схватити као намеран Lapsus Clavis Види се да ниси равноземљашица! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lara Croft Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 23 минута, grigorije22 рече Ako je Zemlja okrugla i okrece se kako to da se sva voda ne prolije u svemir? Гравитација, рођаче, гравитација. То ти је оно кад брод баци сидро, па сидро падне на дно океана и држи брод у месту да не отплови... Или кад скочиш са зграде па се распрснеш као лубеница... А то се сасвим лепо да видети на примеру плиме и осеке. Месечева гравитација није довољно велика (у односу на Земљину) да "одлепи" Земљине океане и привуче их себи, али је ипак довољно велика да ПОДИГНЕ ту океанску водену масу (плима) или да је СПУСТИ (осека). Zoran Đurović, Pisum and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Посетите сајт СЕКТОЛОМАЦ за апологетику Православља и критику јеретичких учења... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 9 часа, Lara Croft рече Гравитација, рођаче, гравитација. То ти је оно кад брод баци сидро, па сидро падне на дно океана и држи брод у месту да не отплови... Или кад скочиш са зграде па се распрснеш као лубеница... А то се сасвим лепо да видети на примеру плиме и осеке. Месечева гравитација није довољно велика (у односу на Земљину) да "одлепи" Земљине океане и привуче их себи, али је ипак довољно велика да ПОДИГНЕ ту океанску водену масу (плима) или да је СПУСТИ (осека). Ako gravitacija zaista postoji, kako to da biljke rastu u vis? Zoran Đurović and Pisum је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 1 минут, grigorije22 рече Ako gravitacija zaista postoji, kako to da biljke rastu u vis? Дај, Лара је помислила да си од оних, да се не зезаш . Јанко, grigorije22, Lara Croft and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 39 минута, Srdjan рече Свака част на стрпљењу. Није ми јасан профил ликова који тврде овако нешто... Неко добро зарађује на томе... Нема везе шта је, само да привуче пажњу, људе... а где су људи, ту може нешто и да се прода... http://www.cafepress.com/theflatearthsociety http://www.cafepress.com/theflatearthsociety.1490133452 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 2 минута, Srdjan рече http://www.cafepress.com/theflatearthsociety http://www.cafepress.com/theflatearthsociety.1490133452 Требало би да ја ипак мало разрадим ону дебилну тезу да смо у дводимензионалном свету... Намлатио бих се пара! Рапсоди, aстрофизичaр, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lara Croft Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 18 минута, grigorije22 рече Ako gravitacija zaista postoji, kako to da biljke rastu u vis? Лепо, захваљујући негативној гравитопизми, која је такође "крива" и за то што ми растемо Бог је све лепо удесио и за свако живо биће обезбедио све што им је потребно да постоји и расте. Тако на пример, Бог је удесио да свака биљка у себи има хормон ауксин, хормон који делује двоструко: он одређује ПРАВАЦ у коме ће се биљка "растезати" (расти). Биљка има потребу да се растеже кореном у дубину, ради хранљивих састојака, али и у висину, ради сунчеве светлости. Хормон ауксин растеже стабло биљке у висину, а корен биљке у дубину, и тако биљке расту и у вис у и дубину. То што постоји гравитација, то не значи да ће све нужно бити "залепљено" за земљу. Човек може да скочи, авион и птице лете, биљке расту... Не зато што гравитације нема, већ зато што је гравитациона сила ДОВОЉНО јака да држи све на површини Земље, тако да ништа не достигне прву космичку брзину на природан начин (без ракетног погона), и довољно слаба да омогући лет или скок или раст биљака. Да Земља има гравитацију Јупитера, ми бисмо били високи нпр. 25 цм, уместо 170. То не значи да би висина биљака и људи на планети са 7 пута јачом гравитацијом од Земље била НУЛА, већ само мања него на Земљи. Zoran Đurović and Pisum је реаговао/ла на ово 2 Посетите сајт СЕКТОЛОМАЦ за апологетику Православља и критику јеретичких учења... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Jao ravnozemljasi, kakva komedija. Jednom drugom prilikom sam citao diskusiju na profilu onog adventiste Milosa Bogdanovica, pa je jedan ravnozemljas konstatovao, ako je zemlja okrugla, zasto onda avioni iz Kejptauna za Novi Zelnad idu preko Dubaija? Jer kad se pogleda njihova ravnozemljaska mapa moze se povuci linija izmedju Juzne Afrike i Novog Zelanda. On je valjda mislio da poslije Dubaija aviona nastavlja preko Sibira ravno do Novog Zelanda. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 9 часа, Lara Croft рече Лепо, захваљујући негативној гравитопизми, која је такође "крива" и за то што ми растемо Бог је све лепо удесио и за свако живо биће обезбедио све што им је потребно да постоји и расте. Тако на пример, Бог је удесио да свака биљка у себи има хормон ауксин, хормон који делује двоструко: он одређује ПРАВАЦ у коме ће се биљка "растезати" (расти). Биљка има потребу да се растеже кореном у дубину, ради хранљивих састојака, али и у висину, ради сунчеве светлости. Хормон ауксин растеже стабло биљке у висину, а корен биљке у дубину, и тако биљке расту и у вис у и дубину. То што постоји гравитација, то не значи да ће све нужно бити "залепљено" за земљу. Човек може да скочи, авион и птице лете, биљке расту... Не зато што гравитације нема, већ зато што је гравитациона сила ДОВОЉНО јака да држи све на површини Земље, тако да ништа не достигне прву космичку брзину на природан начин (без ракетног погона), и довољно слаба да омогући лет или скок или раст биљака. Да Земља има гравитацију Јупитера, ми бисмо били високи нпр. 25 цм, уместо 170. То не значи да би висина биљака и људи на планети са 7 пута јачом гравитацијом од Земље била НУЛА, већ само мања него на Земљи. To nije istina. Gravitacija je pritisak sa Sunca a ne privlacenje sa Zemlje. Naime, Sunce svojom spiralom drzi Zemlju i ostale planete u bestezinskom stanju tako sto odasilje spiralu koja se kao sraf navija na Zemlju i pritiska sve prema njoj. A posto su drevni narodi obozavali Sunce egpcani su verovali u boga RA, jasno je da iza te price stoje demoni. Pisum and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Управо сада, grigorije22 рече To nije istina. Gravitacija je pritisak sa Sunca a ne privlacenje sa Zemlje. Naime, Sunce svojom spiralom drzi Zemlju i ostale planete u bestezinskom stanju tako sto odasilje spiralu koja se kao sraf navija na Zemlju i pritiska sve prema njoj. A posto su drevni narodi obozavali Sunce egpcani su verovali u boga RA, jasno je da iza te price stoje demoni. Ово је достојно равноземљаша! Како је измисли, љубоморан сам! Pisum, Lara Croft and grigorije22 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Goodbye Написано Децембар 11, 2016 Гости Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Pomaže Bog svima koji su prisutni I čitaju ovu temu! Vidim da je obimno obrađena tema izgleda zemlje a povezano sa Svetim pismom I to je baš nešto što je I mene zanimalo pa Vam stoga hvala! Ne ulazeći u to da li je neka grupacija sekta ili ne, bitnije od toga mi je šta neko priča I da li je to proverljivo. Da ne dužim I da ne pišem kilometer teksta, moj stav je, nakon toga što sam razmotrio sve činjenice vezane za oblik I mehaniku kretanja zemlje, da ona definitivno nije globus kao I da se ne kreće, makar ne brzinama koje su nama (svima) predočene tokom školovanja. Meni je uistinu uzelo 3 dana dok nisam pohvatao ono što je bitno da shvatim šta je posredi tako da ću staviti ovde, ako nemate ništa protiv, I linkove koji, su meni makar, bili korisni u toj spoznaji. https://www.youtube.com/watch?v=lk9qFLHdPDs https://www.youtube.com/watch?v=LBSuWTyiVWM https://www.youtube.com/watch?v=0pUR6fGzvlc U prvom linku su date najbitnije informacije, dok je drugi interesantno pogledati a treći je već (istinom inspirisan) humor vezan za tu temu... Kao što sam već pomenuo, meni makar, je bitno da li je nešto proverljivo, pa ću iz svega onoga što sam pogledao izvući samo nekoliko stvari koje automatski negiraju predstavu zemlje koja nam je predočena. 1. U prvom linko je dato, ali čak I da nije većini je lako proveriti da ne postoji zakrivljenost zemlje. Dokaz koji je pribavljen putem eksperimenta na kanalu je nedvosmislen dokaz toga. Da se ne bih vezao za taj kanal na kojemu inače nikad nisam bio, lakše je taj eksperiment uraditi na otvorenom moru. Svakako da elementarna matematika sasvim lako pokazuje da te zarivljenosti nema! 2. Predstava o suncu, njegovom položaju, kretanju ne samo sunca nego I zemlje I meseca je nešto čiji smo svedoci svaki dan. Ukratko padanje sunčevih zraka po uglom na zemju je (po malo) nemoguće ako je sunce udaljeno 149 600 000 km što je, meni makar, teško I pojmiti izuzev da je predaleko. Igra prelamanja zraka bi se mogla razmotriti ali I to pada u vodu pošto nam je sunce (bez deformacija) vidljivo. 3. Što se tiče meseca, on je (uvek) isti, ili je makar ista strana koju mi (svi) vidimo, a vide ga u toku 24h I svi stanovnici zemlje... izuzev ako nije puno obačno :-) ... I kao što rekoh da pišem previse, meni kao pravoslavnom hrišćaninu nije to životna okupacija ipak ono što govori ta saznanja, a nekome je teško prihvatiti, da su nas lagali o mnogim stvarima koje su očigledne... Pošto je Gospod istina, onda me eto to zanima samo u tom pogledu kao I to da su zemlja, sunce i mesec napravljeni radi čoveka jer (do)daje neki značaj celoj priči o ljubavi Božjoj prema čoveku. Nije ova tema ali je isti koren, ljudima je lako konstatovati da kiša pada, možda nekima I nije :-) ali većini verovatno jeste, ipak teško je shvatiti da smo prskani iz vazduha svaki dan, da nam je hrana (namerno) zatrovana ni za šta drugo potrebnim, hemikalijama, da vakcinacija uzima velike žrtve I tako redom. Ignorišite ovaj posljednji komentar ako Vam smeta. Zbogom svima! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука