Grizzly Adams Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 Ау, ови су стварно претерали... а волео сам Старбакс... Starbucks Unveils New Satanic Holiday Cups SEATTLE, WA—Starbucks Corporation has unveiled its annual holiday design for the 2016 Christmas season, and it features a prominent inverted Satanic pentacle. http://babylonbee.com/news/starbucks-unveils-new-satanic-holiday-cups/ uros, АлександраВ and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 @Grizzly Adams malo ulja na vatru, a :+P https://en.wikipedia.org/wiki/Babylon_Bee Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 7 hours ago, Avocado рече Super je ti odgovor svakako, ali to sve što navodiš su materijalne posledice nekih radnji i okolnosti, a ja sam više mislio na natprirodne posledice. Zato sam i dao onakav primer. Natprirodne posledice u smislu: Hrist ti to zameri ili razboliš se od neke bolesti ili ti se desi nešto loše, pri čemu nema nikakve materijalne uzročno-posledične veze između toga šta si ti uradio (npr. podelio deci slatkiše) i toga šta ti se loše desilo. Na primer kao što neki ljudi veruju da će ti se nešto loše desiti ako ti crna mačka pređe put. Da li u tom smislu može nešto loše da ti se desi ako nesvesno "služiš djavolu". Ма види није Бог цепидлака. Знао он колико ми појма немамо шта све Вучић ради да би задржао власт и којим се све методама користи и како је суптилна његова пропаганда. Зна Бог колико је човек слаб и мали и зато и јесте дошао на овај свет да му понуди помоћ. Знајући дакле људске слабости и немоћ да се одупре Вучићу и другим Вуцима, Бог не замера човеку што несвесно служи вуковима. Он,тј. Бог је чак и рекао: "Опрости им Оче јер не знају шта раде". А и ово је рекао више вако педагошки, него што је било неопходно да то измоли од Оца. Поента је пре свега да човек помогне самом себи прихватајући ту помоћ од Бога, тј ту благодат. У томе је сва философија хришћанска. Све остало је дизвинеш дрљање доконих људи. Највећи међу светитељима су говорили да су мреже демонске, читај МАТРИКС, тако испреплетене у овоме свету да човек просто нема шансе то све да повата. Али то Бог од човека ни не очекује. Дакле, просто српски и ришћански речено сви људи на планети од најгрешнијих тамо оних из Пентагона до попова на Светој Гори греше. Чим греше, значи да служе владару овога грешног света. Истина не греши свако једнако и није код свакога исти интензитет. Неки се труде да не греше али опет несвесно греше, па и светитељима се дешавало да греше па да се кају после. Дакле сви људи без разлике су у МАТРИКСУ, неки дубље, неки плиће, неки су више дошли до спознаје, некима је просто тако добро и боле их баш да ишта мењају. Зато Хрићанство ни не нуди решење кроз закон, јер што каже Павле: Законом се нико не оправда. Јер ти законом постижеш да рецимо мање грешиш, или барем тако мислиш, али си и даље у МАТРИКСУ. За вађење из МАТРИКСА не вреди закон, не помажу правила нити уздржавања, нити било какав механизам, јер све те технике и механизми су опет део матрикса, мислим унутра су у њему. Ту помаже само нешто извана. Да дође неки НЕО донесе пилуле за лилуле и да ти да солуцију. Наравно матрикс је шарен и људи су навикнути на њега и зато су неофити тако сјебани. Avocado, Sanja Т., Кратос and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 10 minutes ago, Жељко рече Ту помаже само нешто извана. Да дође неки НЕО донесе пилуле за лилуле и да ти да солуцију. Последица прародитељског греха јесте претварање Бога у спољни ауторитет, у Закон.Следећи корак је, логично, прекршај против Закона-Бога, што човека ставља ван Бога.Било је неопходно Оваплоћење Сина Божијег да би се човек поново нашао унутра- у Богу.Требало је да "Богомладенац-Исус" открије право Лице Бога Оца у јеванђелској причи о блудном сину, где ауторитет-правду не представља Отац, него старији син.Отац само хита у сусрет своме детету. Павле Евдокимов Sanja Т., Аурор, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 4 hours ago, Grizzly Adams рече Ау, ови су стварно претерали... а волео сам Старбакс... Starbucks Unveils New Satanic Holiday Cups SEATTLE, WA—Starbucks Corporation has unveiled its annual holiday design for the 2016 Christmas season, and it features a prominent inverted Satanic pentacle. http://babylonbee.com/news/starbucks-unveils-new-satanic-holiday-cups/ I meni su se svidjali na pocetku a onda sam primetila ( ili istripovala) da se debljam od njihove kafe. Dosta je jaka ( uzimala sam onu srednje jacine posto ovu najslabiju cesto nemaju) pa moram da stavim vise secera i vise krema, mozda zbog toga. Posle sam presla na Tim i kada izbegnem sve one sarene sveze krofne dok cekam kaficu, sve bude super https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 4 hours ago, Grizzly Adams рече Ау, ови су стварно претерали... а волео сам Старбакс... Starbucks Unveils New Satanic Holiday Cups SEATTLE, WA—Starbucks Corporation has unveiled its annual holiday design for the 2016 Christmas season, and it features a prominent inverted Satanic pentacle. “It is our company’s mission to destroy Christianity” - hahahah.. U koju lovu da ce ovo da se pojavi na naslovnoj strani BorbeZaVeceru? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 10 hours ago, Grizzly Adams рече Ау, ови су стварно претерали... а волео сам Старбакс... Старбакс кафа је неприхватљиво очајна и постаје, чини ми се, све гора из године у годину. Наручих летос кад сам био тамо обичну филтер кафу. Контам, шта могу ту да зезну. Кад оно чист угаљ. Кафа препечена, а уз то је спремају са кључалом водом. Изгориш језик, пола сата држи температуру. Сва срећа да сад цвета овај "трећи талас" са гомилом малих кафеа у којима раде уметници и велики љубитељи кафе. Старбакс треба тужити за душевни и телесни бол и уништавање добре арабике која са климатским променама које су измислили Кинези постаје све скупља и тежа за гајење. Grizzly Adams and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 On 2.11.2016. at 16:51, Avocado рече Ovo je iz teme o Noći veštica (link), ali mangupi me nagovorili da otvorim novu temu, pa eto: Da li se po hrišćanskom verovanju može služiti Satani bez svesti i volje i trpeti negativne posledice zbog toga? Konkretno, eto da uzmemo da je Noć veštica zaista Satanin praznik i da uzmemo da je davanje slatkiša deci koja ti kažu "trick or treat" zapravo prinošenje žrtve Satani, a neki pravoslavac nema pojma o tome i jednostavno podeli deci slatkiše jer to i drugi rade ili to veče ode na žurku prerušen u Betmena jer su ga prijatelji pozvali na takvu žurku, a posle toga nastavi da normalno živi svoj pravoslavni život... da li će mu Hrist to zameriti? Da li će mu se nešto loše desiti jer je eto "zajedničario sa carstvom smrti" iako nije uopšte imao pojma da to radi niti bilo kakvu volju da se odrekne Hrista i pravoslavlja? Ne pitam da bi se raspravljao, ocenjivao takvo verovanje ili nešto slično, nego me zaista interesuje u šta verujete (u odnosu na ovo konkretno pitanje)... i ako ne postoji neki teološki stav, stav Otaca i slično, interesuju me vaša lična mišljenja tj. verovanja... Ili ti da odeš na naeki američki proestantski sajt sa ovim pitanjem, tamo ćete bar ozbiljno shvatiti. "Tamo daleko" and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 23 hours ago, cloudking рече I oce li bog kazniti te ljude koji cine greh nesvesno (ali ga ipak cine)? Oni su kaznili sami sebe upravo ostajanjem u grehu, ukoliko ga ne poznaju i ne odstupe od njega. Pakao je mesto/stanje samoizgnanstva, nije nekakvo Bozije izivljavanje na ljudima, kao sto - pretpostavljam - ti mislis. I sve ovo (iznad receno), naravno, uz neizbezne finese i pojedinosti koje prate svakog coveka ponaosob, a o kojima Bog neprestano i do kraja vodi racuna, uvek trazeci ma i najmanji nacin da svakog coveka po mogucstvu opravda i urazumi. Tako ni oni koji nikad nisu imali dodira sa Crkvom, ili barem nekim sistemom vrednovanja koji lici na hriscansku veru, opet nece da imaju izgovor ako cine nekakvo bezakonje i ostaju u njemu. Jer ako nista drugo i nemaju ili ne znaju, imaju barem sopstvenu savest, koja nije nista drugo nego bozanski pecat/logos stvaranja u svakom coveku, i koji i jeste tu da nas podseca i usmerava na Istinu i sve sto ide uz poznanje Istine. A da je ovo sto kazem tacno, i sam apostol Pavle svedoci govoreci da i oni "koji nemaju Zakona (Bozijeg, otkrivenog), po prirodi čine ono što Zakon zahteva, i onda su oni, koji nemaju Zakona, sami sebi zakon", upravo zato jer "pokazuju da je delo Zakona napisano u njihovim srcima, što svedoči njihova savest i njihove misli koje se međusobno optužuju i brane" (1. Rim 2, 14-15). Sanja Т., "Tamo daleko", Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 5 minutes ago, obi-wan рече Oni su kaznili sami sebe upravo ostajanjem u grehu, ukoliko ga ne poznaju i ne odstupe od njega. Pitanje je - Može li neko služiti satani, a da nije svjestan toga? Znači, polazi se od pretpostavke da osoba nije svjesna svoga grijeha...ne zna da griješi. Kako će poznati nešto i odstupiti od istog, ako nije nije svjesno toga? ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Da li Đoković svesno služi satani ako praktikuje kundalini jogu i umesto molitve se koristi meditacijom?Sigurno je upoznat dobro sa pravoslavnim učenjem al je opet izabrao istočnjačka učenja i filozofiju. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 9 hours ago, Жељко рече Ма види није Бог цепидлака. Знао он колико ми појма немамо шта све Вучић ради да би задржао власт и којим се све методама користи и како је суптилна његова пропаганда. Зна Бог колико је човек слаб и мали и зато и јесте дошао на овај свет да му понуди помоћ. Знајући дакле људске слабости и немоћ да се одупре Вучићу и другим Вуцима, Бог не замера човеку што несвесно служи вуковима. Он,тј. Бог је чак и рекао: "Опрости им Оче јер не знају шта раде". А и ово је рекао више вако педагошки, него што је било неопходно да то измоли од Оца. Поента је пре свега да човек помогне самом себи прихватајући ту помоћ од Бога, тј ту благодат. У томе је сва философија хришћанска. Све остало је дизвинеш дрљање доконих људи. Највећи међу светитељима су говорили да су мреже демонске, читај МАТРИКС, тако испреплетене у овоме свету да човек просто нема шансе то све да повата. Али то Бог од човека ни не очекује. Дакле, просто српски и ришћански речено сви људи на планети од најгрешнијих тамо оних из Пентагона до попова на Светој Гори греше. Чим греше, значи да служе владару овога грешног света. Истина не греши свако једнако и није код свакога исти интензитет. Неки се труде да не греше али опет несвесно греше, па и светитељима се дешавало да греше па да се кају после. Дакле сви људи без разлике су у МАТРИКСУ, неки дубље, неки плиће, неки су више дошли до спознаје, некима је просто тако добро и боле их баш да ишта мењају. Зато Хрићанство ни не нуди решење кроз закон, јер што каже Павле: Законом се нико не оправда. Јер ти законом постижеш да рецимо мање грешиш, или барем тако мислиш, али си и даље у МАТРИКСУ. За вађење из МАТРИКСА не вреди закон, не помажу правила нити уздржавања, нити било какав механизам, јер све те технике и механизми су опет део матрикса, мислим унутра су у њему. Ту помаже само нешто извана. Да дође неки НЕО донесе пилуле за лилуле и да ти да солуцију. Наравно матрикс је шарен и људи су навикнути на њега и зато су неофити тако сјебани. Slažem se sve.Al kako onda protumačiti recimo ovaj stih iz Pisma: Znamo da nijedan koji je rođen od Boga, ne greši, nego koji je rođen od Boga čuva se, i nečastivi ne dohvata se do njega. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 59 minutes ago, Ayla рече Pitanje je - Može li neko služiti satani, a da nije svjestan toga? Znači, polazi se od pretpostavke da osoba nije svjesna svoga grijeha...ne zna da griješi. Kako će poznati nešto i odstupiti od istog, ako nije nije svjesno toga? Odgovor je: moze. To sto nije svestan toga moze da bude olaksanje, ali ne moze da bude opravdanje, upravo zbog postojanja savesti u coveku. A pitanje poznanja je greha (i posledicnog odstupanja od njega) je vec sasvim drugo pitanje, zavisi od mnogo cega, a posebno od toga koliko je covek vec ogrehovljen (= zaslepljen grehom, zatrpan grehom). Zato Bog i jeste uvek Pokretac ljudskog pokajanja - jer za tako nesto mi ljudi sazmi za sebe nismo sposobni. "Tamo daleko" and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Управо сада, obi-wan рече Odgovor je: moze. to sto nije svestan toga moze da bude olaksanje, ali ne moze da bude opravdanje, upravo zbog postojanja savesti u coveku. A pitanje poznanja je greha je vec sasvim drugo pitanje, zavisi od mnogo cega, a posebno od toga koliko je covek vec ogrehovljen (= zaslepljen grehom, zatrpan grehom). Mislim da Tatin sud milostiviji od ljudskog. Zna On bolje od nas, zato i prašta. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 minute ago, Ayla рече Mislim da Tatin sud milostiviji od ljudskog. Zna On bolje od nas, zato i prašta. So? Ovde niko nije doveo u pitanje milost Boziju, pricamo o svesnom i nesvesnom u cinjenju greha, i o poznanju takvog stanja. АлександраВ, "Tamo daleko" and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука