Снежана Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 Управо сада, Kratos рече Kakve sad abrove? Па не преносиш добро то што Писмо вели Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 Управо сада, Снежана рече Па не преносиш добро то што Писмо вели Zar ne reče Hristos ako me ljubite zapovesti moje držite?Na koji način čovek pokazuje ljubav prema Bogu ako ne kroz držanje zapovesti? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 58 minutes ago, Kratos рече Zar ne reče Hristos ako me ljubite zapovesti moje držite?Na koji način čovek pokazuje ljubav prema Bogu ako ne kroz držanje zapovesti? Samo da ne zaboravimo koje to zapovesti se ističu kao one o kojima vise sav zakon i proroci. Nisu te stvari u suprotnosti, ali samo ako prihvatimo ljubav prema Bogu i bližnjem kao osnovu svih drugih zapovesti, a ne obratno. Zašto je lajtmotiv Jevanđelja da Hristos krši zakon da bi ispunio Zakon? Valjda da shvatimo tu dinamiku. A ne da kažemo 'dobro, sad smo ukinuli to da ne sme da se leči subotom, ali ne smem beskućniku da operem veš na crveno slovo'. Баба and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 12 minutes ago, Paradoksologija рече ali ne smem beskućniku da operem veš na crveno slovo'. .. kod ovog sam se zamislila... i setila se da ni crkvena kuhinja ne kuva nedeljom i praznicima... Od ovog bi se mogla napraviti tema da svi zajedno razmislimo...sta nam naš unutrašnji zakon kaže... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 2 hours ago, Ayla рече Da li naši izbori, za koje tvrdimo da su dobri, zaista i jesu dobi, ili da li neki naši loši izbori mogu učiniti dobro? Verujem da u koliko ničega zlog prema drugome nema u našem postupku koliko god on izgledao dobar ili moguće loš.. sud o tome(da li je to dobro ili loše) će se doneti na osnovu raspoloženja našeg srca... tj. na osnovu one energije koja iz njega izlazi dok činimo određeno delo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 2 hours ago, Kratos рече Što sam ja odgovoran što je Adam poslušao onu vešticu Evu i sunovratio nas sve i smrt i greh?Ja nisam imao mogućnost da biram Satanail je povukao veliki broj anđela sa sobom... u pad... i izpraznio deo Carstva Nebeskog.. Pošto se Carstvo Nebesko osvaja i brani sa mukom i borbom... recimo da smo mi ti vojnici... Na neki način smo se upoznali sa borilačkom strategijom.. posle pada... jer je pre toga nije ni bilo.. Možda bi ipak trebali da pokušamo da nađemo nešto dobro u nečemu naizgled lošem...i da prestanemo bacati loptu na Adama a pogotovo Evu... Verujem da čovek treba osetiti i upoznati svoga neprijatelja kako bi znao na koji način može da ga savlada... A da bi nekog osetio.. upoznao... neophodno je staviti se u njegov položaj.. u ovom slučaju to je "greh"... Da bi nešto savladali u nama samima.. i toga se odrekli.. preduslov da se to odricanje dogodi je da kao prvo to posedujemo.. Važno bi bilo biti upoznat sa slabostima svoje prvobitne vojske..(praoci) kako bi i to imali u vidu.. a ne osudjivati ih.. kad im je i sam Hristos oprostio.. spustivši se u ad... da ih izbavi.. dok mi sa osudama još nismo prestali.. Recimo da treba da se popuni Carstvo Nebesko i da smo mi Hristovi ratnici na zemlji koji treba da se uzdignemo i donekle nadoknadimo broj naše braće koji su zajedno sa Satanailom pali.... i već sve dobija neki bolji smisao, samim tim da je osudjivanje drugih u našim srcima postalo sve tiše... "Tamo daleko", Кратос and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 2 hours ago, Kratos рече Što sam ja odgovoran što je Adam poslušao onu vešticu Evu i sunovratio nas sve i smrt i greh?Ja nisam imao mogućnost da biram Свевидећи Бог, пошто је свевидећи и унапред видећи , могао је да предвиди да се на Адамовом месту налазио било који други, па и ти Кратос, да би урадио потпуно исто као Адам. 2 hours ago, Kratos рече .I gde je tu bila naša sloboda izbora?Cvrc.Nema je. У Адамовом избору. Цврц.Има је . "Tamo daleko" and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 ne znam vise dje procitah da su 'zelje i odluke' dvije stvari koje sazdaju zivi svijet. covjekovi izbori i ponude Gospodnje nisu bas crno-bijela slika, nego isprepletana mreza u kojoj se svako nadje i trazi nacin da je razmrsi. ono sto sam cuo od svetih otaca, koji su vrlo direktni po pitanju onog pitanja 'kako da se spasem' jeste da treba naci mjeru u svemu, to je ono sto oni nazivaju smirenje, skladan odnos sa svijetom. a to je, pogadjate i ono najteze. ni u jevandjelju se ni na jednoj stranici ne srece recept. to je otvorena knjiga. i da ono sto je nekom moze da bude na spasenje, drugom ne mora. to je malo nezgodno, ali to je zivot. receno je u pjesmi: 'People will tell you where they've gone They'll tell you where to go But till you get there yourself you never really know Where some have found their paradise Others just come to harm' Paradoksologija and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 3 hours ago, Жељко рече Да ли тиме што обичан и наиван човек несвесно служи Вучићу то може да има неке последице? Super je ti odgovor svakako, ali to sve što navodiš su materijalne posledice nekih radnji i okolnosti, a ja sam više mislio na natprirodne posledice. Zato sam i dao onakav primer. Natprirodne posledice u smislu: Hrist ti to zameri ili razboliš se od neke bolesti ili ti se desi nešto loše, pri čemu nema nikakve materijalne uzročno-posledične veze između toga šta si ti uradio (npr. podelio deci slatkiše) i toga šta ti se loše desilo. Na primer kao što neki ljudi veruju da će ti se nešto loše desiti ako ti crna mačka pređe put. Da li u tom smislu može nešto loše da ti se desi ako nesvesno "služiš djavolu". Баба је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 1 hour ago, Рапсоди рече Свевидећи Бог, пошто је свевидећи и унапред видећи , могао је да предвиди да се на Адамовом месту налазио било који други, па и ти Кратос, да би урадио потпуно исто као Адам. У Адамовом избору. Цврц.Има је . Ne bi,odoleo bi čarima te veštice. Niko od nas nema taj izbor.Mi ga nasleđujemo bez da smo pitani.On ga je imao mi samo trpimo posledice. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 2 hours ago, Paradoksologija рече Samo da ne zaboravimo koje to zapovesti se ističu kao one o kojima vise sav zakon i proroci. Nisu te stvari u suprotnosti, ali samo ako prihvatimo ljubav prema Bogu i bližnjem kao osnovu svih drugih zapovesti, a ne obratno. Zašto je lajtmotiv Jevanđelja da Hristos krši zakon da bi ispunio Zakon? Valjda da shvatimo tu dinamiku. A ne da kažemo 'dobro, sad smo ukinuli to da ne sme da se leči subotom, ali ne smem beskućniku da operem veš na crveno slovo'. Ja zakon shvatam na duhovan način.Kada Hrista pita onaj bogataš kako da uđe u carstvo nebesko on kaže drži zapovesti zar ne?Bog se otkriva čoveku kroz zapovesti a čovek pokazuje ljubav prema Bogu tako što ih se drži.Te dve zapovesti su su zapravo rezime onih 10.i krajnje su jednostavne i proste i kaže se lepo u Svetome Pismu da zapovesti Njegove nisu teške. Православни Србин је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 5 hours ago, Kratos рече Zar ne reče Hristos ako me ljubite zapovesti moje držite?Na koji način čovek pokazuje ljubav prema Bogu ako ne kroz držanje zapovesti? Лично мислим да не треба то схватити као нека, ето, правила, које ако прекршимо, Бог ће да нас казни. Не, ја то посматрам на следећи начин: ако имаш неки циљ, онда имаш и пут како да до циља дођеш. Ако је нама Хришћанима циљ обожење тј. заједница са Богом, онда благочестив живот (а он се састоји од што бољег испуњавања Божијих Заповести и живљења у складу са њима) јесте пут којим стижемо до циља. Наравно, ми грешимо, као што се на сваком путу, увек посустаје, пада, итд. Али није то ништа страшно, свакоме се деси да падне или посустане, али важно је не одустати, важно је наставити тим путем све до циља. Дакле, ми грешимо, али се и кајемо и настављамо тим путем, што боље можемо. Јер, нама је заповеђено да тежимо ка савршенству ,,будите савршени као што је савршен Отац ваш Небески". Тако ја гледам на то. Рапсоди and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 U ovom slučaju, ne mislim da je služenje satani, samo bezazlena dečja igra. Ne držim u kući slatkiše, ali bi im ponudio neko voće. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 Може чинити дела која одговарју сатанизму. Подвођење под верску службу Сатани је нешто друго. Паганин може несвесно чинити хришћанска дела. Служба Богу или Сатани свесно се доста разликује од несвеног. Утицаја има на људе деловање демона и анђела када се чине дела која њима одговарају. Искуства многих са магијом, враџбинама, медитацијом, дрогама, перверзијама... разних људих(укључујући и мене) док нису били верници у Бога или Сатану, говоре о утицају злих сила. Таквих искуства је много. Иако несвесни да раде дела нечастивог, ипак су потпали под његов утицај. Он их препознаје као своје. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 8 hours ago, Kratos рече Zar ne reče Hristos ako me ljubite zapovesti moje držite?Na koji način čovek pokazuje ljubav prema Bogu ako ne kroz držanje zapovesti? racuna se ono sta si ti postao, a ne koje zapovjesti si odradio, ne dozvoli da ove zene sa foruma sto se bave politikom ispadnu pametne, pa dje ces to raditi, dajes im krila i rogove ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука