Jump to content

Препоручена порука

• Одговори 220
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Снежана рече

као и увек нијансе су у питању, које драстичну разлику смислу дају...

има ли твоја прича поЈенту??? :)

reko sam ti ako si citala kad sam pisao, pojenta je da je trpljenje dobro za dusu, jos ako neko moze da nosi dosta bice dosta i natovaren jer ima potencijal i nece samo on da profitira, profitirace i onaj kraj njega jer na dobrotu niko nije imun, dobrota mjenja okolinu i to jos kako,  samo ograniceni ili slabi ljudi misle da je dobrota slabost, dobrota je sila ogromna i gadja ljude u srce i um.

ADMINISTRACIJO odabijte odmene molim lijepo, nemoguda odgovaram na teska, pitanja, ne mam papire dasam pametan, akovas zvajznem sovim kisobranom zanebesace vamse odma

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, kordun рече

vi ljudi zivite u nekom svijetu boljem od mene i svaka vam cast, meni je licno drago ako je tako, svega mi!

Већина људи не може да прихвати било какву муку као "каљење" баш из разлога што је патња бесмислена. Адам се није требао васпитавати кроз патњу, него кроз пријатељски договор (отуда оно "не једи са дрвета..."), зато живот и јесте постао крст свима (без обзира на вероисповест) и ретки су који га доживљавају као дар.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, kordun рече

Pametna si ti Jelena, mada bi ja zenama zabranio da budu pametne, ne sluze zene da sa njima bistris politiku...

ali ajde ti meni onako bratski kazi jel Hristos gledao u zivotu da mu bude fino ili je gledao da pomogne, izadje u susret, cak i ako je to znacilo muku, sad te ja pitam ako nam je Hristos pokazao primjer i trazio od nas da svako ponese svoj krst cemu teznja da tog krsta ne bude, evo ja ne razumijem, al ti ces vec znati odgovoriti pa cekam.

U dobru i u zlu,ali ne jedno prema drugom, vec jedno uz drugo,kroz dobro ili zlo.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Џуманџи рече

Већина људи не може да прихвати било какву муку као "каљење" баш из разлога што је патња бесмислена. Адам се није требао васпитавати кроз патњу, него кроз пријатељски договор (отуда оно "не једи са дрвета..."), зато живот и јесте постао крст свима (без обзира на вероисповест) и ретки су који га доживљавају као дар.

pa kad nesto ne ide milom ide silom, znas da je batina iz raja izasla, niej tacno da je patnja besmislena, itekako ima smisla kad neko ne valja i to se vidi na svakom koraku, o tome su pisali mnogi iz crkve, bas me iznenadjujes, otkud ti da to ne znas a obrazovana si na tom polju.

reci Hristu da je njegova patnja besmislena.

ja znam da ne valjam, al sta je sa vama nemam pojma, pocinjete me brinuti

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, kordun рече

reci Hristu da je njegova patnja besmislena.

Naravno da je besmislena, jer potiče iz našeg besmisla, odnosno odvojenosti od Boga. Da nismo taki kaki smo, okrutni, surovi, zli, otpali od dobrote Božije, ne bi Raspeća ni bilo - Ovaploćenja direkt u eshaton, što da ne?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Paradoksologija рече

Naravno da je besmislena, jer potiče iz našeg besmisla, odnosno odvojenosti od Boga. Da nismo taki kaki smo, okrutni, surovi, zli, otpali od dobrote Božije, ne bi Raspeća ni bilo - Ovaploćenja direkt u eshaton, što da ne?

ma pusti ti hipoteticka pitanja, znas ti dobro ko smo mi i u kom svijetu zivimo, ja pricam o ovom nasem svijetu, ostali svjetovi nisu predmet mojih spoznaja za sada. nemam ja para za herojin da imam pogled na druge planete

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, kordun рече

pa kad nesto ne ide milom ide silom, znas da je batina iz raja izasla, niej tacno da je patnja besmislena, itekako ima smisla kad neko ne valja i to se vidi na svakom koraku, o tome su pisali mnogi iz crkve, bas me iznenadjujes, otkud ti da to ne znas a obrazovana si na tom polju

Ко образован, ја тек учим да нос бришем рукавом, а не столњаком. :D

Није то, него си ти реалан и указујеш на неминовност која се овде прећуткује а то је следеће: ако неко не пати од батина - патиће од болести, издаје, лажи, ропства, отимачине имовине итд, итд.

Тј. све време говориш да је било која патња неминовна, да је нужност и то је нажалост 100% тачно, само што су се други ухвтили једног примера (таква је тема, па зато).

Проблем је што је патња неизбежна као и смрт, то је нужност и зато је зло. Није то оно првобитно намењено човеку, та није Христос џабе плакао за Лазаром, нити се безвезе тресао од страха у врту пред хапшење. 

Оно где се слажемо је да се патња може*** претворити у победу, у инат смрти. ;)

У суштини сви исто говорите...

Едит: *** = зачкољица - може се преокренути у победу, али се то не дешава тако често. Човек је нежно биће...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, kordun рече

pojenta je da je trpljenje dobro za dusu,

Јесте, али није свака мука од Бога. тачка.

10 minutes ago, kordun рече

ADMINISTRACIJO odabijte odmene molim lijepo, nemoguda odgovaram na teska, pitanja, ne mam papire dasam pametan, akovas zvajznem sovim kisobranom zanebesace vamse odma

Не зови администрацију, ја сам ти и отац и мајка, у осталом, трпи, свака власт је од Бога дата.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Снежана рече

Не зови администрацију, ја сам ти и отац и мајка, у осталом, трпи, свака власт је од Бога дата.

:))

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Снежана рече

Јесте, али није свака мука од Бога. тачка.

rado bi te zgazio kamiJonom, ne valjam, u dusi sam truo, prrastaj

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Живана рече

:))12:smeha: Ziv bio Kordune sita se ismejah ko i uvek!

Jedno ladno za tebe!

piti-piva-pozitivni-ucinky-na-zdravi-cuk

Za nas ostale ništa?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Paradoksologija рече

Za nas ostale ništa?

Tebi sok mnogo si ih popila ove sedmice,  salim se, Kordunu treba koje pivo, nije lako izdržati rasprave sa ženama. Volio bih da vidim Korduna kad se iznervira, mogu misliti nervoze, hahaha:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...