Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 1 minute ago, Juan рече Ратови вођени на Балкану су као групне туче између одељења или између школа, по правилу ни због чега, а организоване од стране најгорих могућих билмеза које онда остали прате као овце. Паметан се тога клони и нико нема било какву моралну дужност да у том лудилу учествује. У центар. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 10 minutes ago, Juan рече Или лепо одузмеш политичарима законску моћ да насилно неког регрутују и онда неће изазивати ратове јер они сами никада не би ратовали, једино знају да жртвују туђе животе. А ако неко стварно нападне изненада и без икакве кривице политичара, људи ће се сами бранити, ретко ко ће просто да побегне и остави кућу, жену, децу, родитеље (нарочито људи у земљама у којима легално могу да поседују оружје). Cak i da doneses takve zakone te zakone tumace oni kod kojih su duge cevi. A to su isti oni koji pokrecu i organizuju ratove. Tako da to nije resenje. Resenje je u tome da kriticna masa stekne uverenje da ni pod kakvim uslovima nece ratovati kad ih drzava gura/zova u to. Onda ce to prestati biti opcija jer ce politicari shvatiti da nakon hiljda i hiljda godina ljudi vise nisu (bas tolike) ovce. Grizzly Adams, Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 8 minutes ago, Juan рече Ратови вођени на Балкану су као групне туче између одељења или између школа, по правилу ни због чега, а организоване од стране најгорих могућих билмеза које онда остали прате као овце. Паметан се тога клони и нико нема било какву моралну дужност да у том лудилу учествује. У начелу да, само што то кад се сведе на ниво неког тамо сељака (не у негативном контексту) из Х места у Босни или Крајини, који се ништа није питао ни око чега и који се једно јутро пробудио са информацијом да "њихови иду од преко реке" и да жену и децу треба да спакује и пошаље негде а да ће остали да остану да чувају куће, то баш и није тако једноставно зар не. Није баш да је глупак само зато што није хтео да остави људе које зна цео живот да на њих пуцају док он седи на безбедном. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 7 minutes ago, Срђан Шијакињић рече У начелу да, само што то кад се сведе на ниво неког тамо сељака (не у негативном контексту) из Х места у Босни или Крајини, који се ништа није питао ни око чега и који се једно јутро пробудио са информацијом да "њихови иду од преко реке" и да жену и децу треба да спакује и пошаље негде а да ће остали да остану да чувају куће, то баш и није тако једноставно зар не. Није баш да је глупак само зато што није хтео да остави људе које зна цео живот да на њих пуцају док он седи на безбедном. Па онда треба образовати тог сељака, а не остатак света равнати с њима. Кад неписмени реднек из Тексаса зна да може да каже не Вашингтону (и има чиме да каже), онда ваљда може то исто да научи и ”сељак из Х места у Босни или Крајини”. Aquilius Cratus, Justin Waters and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 7 minutes ago, Juan рече Па онда треба образовати тог сељака, а не остатак света равнати с њима. Кад неписмени реднек из Тексаса зна да може да каже не Вашингтону (и има чиме да каже), онда ваљда може то исто да научи и ”сељак из Х места у Босни или Крајини”. Знам и слажем се, али усадити те идеје у наше људе, на Балкану, који за тако нешто никад нису чули, би све и да има воље за тако нечим, трајало ко зна колико... А нажалост ратови овде могу да избију сваки час (надам се да параноишем мало). Мислим у начеле је све то тако, а у реалности нико нема вољу да образује било кога, увек имаш део народа који је спреман направи проблеме (усијаних глава има и у боље уређеним друштвима), после чега креће проклети домино ефекат, и ето опет копликованих избора пред људима... Трагедија. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Muškarci bi trebalo / zlu ne trebalo / da znaju da rukuju oružjem , a kako bi drugačije to naučili ako ne, preko obaveznog služenja vojnog roka . Nije dobra ideja služenja po uzoru na inostrane modele, od kuće, radnim danima, pa doma spavanjac. Bez obzira na savremene načiine ratovanja, gerilski način , nikada neće skroz biti ukinut.A da ne pominjem da vojska muškarca nauči ipak nekim stvarima, koje ne može naučiti ni u školi niti doma. Ovo sve pod uslovom dobre organizacije u istoj. I naravno po mogućstvu neke skromne zarade za svakog vojnika. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 1 minute ago, Рапсоди рече Muškarci bi trebalo / zlu ne trebalo / da znaju da rukuju oružjem , a kako bi drugačije to naučili ako ne, preko obaveznog služenja vojnog roka . Recimo od privatnih instruktora koji su placeni za to. Kao u USA. Vojska neobavezna a gomila ljudi zna mnogo bolje da rukuje daleko vecin arsenalom oruzja nego vecina ljudi koji su u svojim zemljama sluzili vojsku. Protiv gerilski ratnika/terorista se bore specijalci! Sve ostalo je zlikovacko guranje neobucenih i neiskusnih mladih ljudi da budu ubijeni kako bi se njihova smrt koristila za psiholosku manipulaciju stanovnistvom. Grizzly Adams and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Руковање оружјем је као и свака друга вештина - захтева стално вежбање и усавршавање. Ту "обавезни војни рок" не помаже ништа, већ једино ако се поседује и рекреативно користи оружје код куће, у породици. Може и кроз клубове, приватне инструкторе и сл. као што каже Акви. А ко оружје види само на "обавезном војном року", тај је за пар година већ све заборавио и може само да упуца себе у ногу кад следећи пут буде узео пушку у руке... Aquilius Cratus and Ronald је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 2 hours ago, Срђан Шијакињић рече а се слажем краткорочно или можда и средњорочно, али мислим да се не може предвидети шта може бити за 15 или 20 година. Није ми незамисливо да нас практично било која држава из окружења, сем ЦГ и можда Румуније нападне. Ја пре мислим да ћемо, у том временском року, и ми постати члан НАТО. Да не буде забуне, нисам за улазак тамо - писао сам о томе и овде на пар тема како и зашто - али мислим да је то једина реалност која нас очекује ако размислимо хладне главе. Пошто су све "елите" које управљају овде одлучно за наш улазак у ЕУ, а то може да се деси само ако прво уђемо у НАТО. Све друго су приче за малу децу. И нас ту нико неће ништа да пита. 2 hours ago, Срђан Шијакињић рече није незамисливо да нас нападне и нека одметнута НАТО држава (ко је поменуо Турску?) Има препрека између њих и нас, неће то тако лако да може Ronald је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 2 minutes ago, Aquilius Cratus рече Recimo od privatnih instruktora koji su placeni za to. Kao u USA. Vojska neobavezna a gomila ljudi zna mnogo bolje da rukuje daleko vecin arsenalom oruzja nego vecina ljudi koji su u svojim zemljama sluzili vojsku. Protiv gerilski ratnika/terorista se bore specijalci! Sve ostalo je zlikovacko guranje neobucenih i neiskusnih mladih ljudi da budu ubijeni kako bi se njihova smrt koristila za psiholosku manipulaciju stanovnistvom. Mi nismo još u mnogim stvarim ni prići Americi. Ne treba gomila/ po slobodnom izboru, oću ili neću / da zna, nego svi vojno sposobni muškarci. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Управо сада, Рапсоди рече Mi nismo još u mnogim stvarim ni prići Americi. Ne treba gomila/ po slobodnom izboru, oću ili neću / da zna, nego svi vojno sposobni muškarci. Necemo ni biti ako ne pocnemo razmisljati kao oni. Oni nisu takvi zbog neke genetike ili druge misterije nego sto misle na jedan spicifican nacin. A to moze svako ko hoce i svako ko je dovoljno pametan da vidi koje to oni stvari rade bolje od nas. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 59 minutes ago, Juan рече Или лепо одузмеш политичарима законску моћ да насилно неког регрутују и онда неће изазивати ратове јер они сами никада не би ратовали, једино знају да жртвују туђе животе. А ако неко стварно нападне изненада и без икакве кривице политичара, људи ће се сами бранити, ретко ко ће просто да побегне и остави кућу, жену, децу, родитеље (нарочито људи у земљама у којима легално могу да поседују оружје). Не иде то тако. Нисмо ми стара Грчка, па да у случају рата сваки грађанин дође са оружјем и оклопом ,којим се сам опремио, на договорено место. Да је тако као што причаш, сад би ти у Холандији био ухапшен што квариш расну чистоћу браком са неаријевком, тј. ако би се уопште и родио. Рат често не може да се избегне, и војска мора да постоји, али би било пожељно да буде професионална. Бар главним делом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 1 minute ago, Aquilius Cratus рече Necemo ni biti ako ne pocnemo razmisljati kao oni. Oni nisu takvi zbog neke genetike ili druge misterije nego sto misle na jedan spicifican nacin. A to moze svako ko hoce i svako ko je dovoljno pametan da vidi koje to oni stvari rade bolje od nas. Da počnemo da razmišljamo u svemu kao oni Naravno da treba prihvatiti mnoge stvari koje su oni odradili fantastično, kao na primer sprovođenje kaznene poreske politike / iliti utaje poreza / što kod nas nema šanse da zaživi još jedno sigurno 2 veka i joooooš mnogo drugih stvari po ugledu na Amere, ali ajde ovo prvo da sačekamo da žaživi pa da pričamo o milion tih drugih stvari koje bi trebalo da radimo po ugledu na njih. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 33 minutes ago, Рапсоди рече ali ajde ovo prvo da sačekamo da žaživi pa da pričamo o milion tih drugih stvari koje bi trebalo da radimo po ugledu na njih. Па не може ништа да "заживи" док га не "зачнеш"... А зачетак њиховог просперитета су управо идеје о којима причамо. Ако не променимо те идеје, ништа се неће променити, нити "заживети". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 5 minutes ago, Grizzly Adams рече Па не може ништа да "заживи" док га не "зачнеш"... А зачетак њиховог просперитета су управо идеје о којима причамо. Ако не променимо те идеје, ништа се неће променити, нити "заживети". Зашли смо у минско поље . Наш народ да се не лажемо никада неће размишљати као Амери / бар не овде у земљи Србији / у Америци вероватно да. Е Гризли леба ти, како ти мислиш да решиш / да почнеш да решаваш / прво мито и корупцију. Без обзира на владајућу политичку гарнитуру / усуђујем се рећи и Двери / увек ће се наћи неки / велика већина / тамо постављених инспекторчића који ће бити корумпирани. Код нас овде то једноставно тако функционише .Просто је тај мито и корупција негде срасла са нама да једноставно нема начина по том питању да нешто скорије урадимо / дај Боже икада / без обзира на све законске регулативе, прописе, казнену политику итд..... И како мислиш рецимо, сиву економију / јадни ти људи - већина њих / да истребиш. Такви смо ти ми СРби, шта ћеш . А тај њихов просперитет мени лично не одговара када мора, јадан јадан Бил Гејтс и најобичнију оловчицу да " поседује " на лизинг. Ма изем ти ја тај и такав њихов просперитет. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука