Deja Vu Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 1 minute ago, Aquilius Cratus рече Pa to sve vec i jeste okutlizam i prizivanje demona. Eto vec su naviknuti, sad ih samo drokajcis i otvoris konacno kapiju pakla, nemoj da te savest grize Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 1 minute ago, Deja Vu рече Eto vec su naviknuti, sad ih samo drokajcis i otvoris konacno kapiju pakla, nemoj da te savest grize Jes pa da te odnose onaj ciji je pokrov istkan od nevidljivih glasova. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 10 minutes ago, Aquilius Cratus рече I salje na njivu. I kritikuje žene da su kilave jer ne radjaju na njivi, kako njihove babe . Sad sam se deprimirala jer sam se setila gde živim i što nisam na vreme otišla iz ove rupe. Joj kako bih ja volela svoju zemlju iz Njemačke ili Švecke...pa dodjem na neku svadbu, opije me sevdah i naručujem pesme o rodnoj grudi, suze lijem, proklinjem tudjinu...i naravno nikad se ne vratim u istu Лапис Лазули, Aquilius Cratus, Deja Vu and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 Miki Stamenkovic je na temi "Koji predbracni odnosi se nazivaju bludom", napisao u zadnjoj recenici: "Иначе у класичној литургици брак се наводи као једина света тајна која нема своју садржину већ је благослов фактичног природног стања и почео је да се као света тајна практикује негде у осмом веку". Nisam mogao ovo da provjerim, nisam nasao knjigu, a Miki mi nije odgovorio na poruku. Medjutim ako je tacno zasto se cekalo toliko dugo, ako vec imamo znanje o braku dato od Boga i da li je blagoslov faktickog prirodnog stanja i da li zbog toga nema tezinu kao ostale Svete tajne? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 1 hour ago, Natasa. рече I kritikuje žene da su kilave jer ne radjaju na njivi, kako njihove babe . Sad sam se deprimirala jer sam se setila gde živim i što nisam na vreme otišla iz ove rupe. Joj kako bih ja volela svoju zemlju iz Njemačke ili Švecke...pa dodjem na neku svadbu, opije me sevdah i naručujem pesme o rodnoj grudi, suze lijem, proklinjem tudjinu...i naravno nikad se ne vratim u istu Тако причају само жене које нису добре домаћице и које не знају питу да развуку :p Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 1 hour ago, Ayla рече E, da sam ja ovo pitala, odmah bi me, bar troje, prozvali preko statusa. Pravda za mene! Од којих сам прва ја! Верујем у твоју зрелост и храбро изноење ставова, упркос прозивкама Broken, Ayla and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 7 minutes ago, Ћириличар рече Тако причају само жене које нису добре домаћице и које не знају питу да развуку :p Koga bre zabole za pitu . U moru sirotinjskih tema, najsirotinjskija opaska mi je - Kome ćeš ti slavski kolač da mesiš? Ronald је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 1 minute ago, Фрида рече Од којих сам прва ја! Верујем у твоју зрелост и храбро изноење ставова, упркос прозивкама Znam ja to... čak sam jednom, meni veoma dragom forumašu, objasnila da se i ne čudim prozivkama. Različiti smo, i naravno da ih očekujem, jer otvoreno iznosim stav, a on se vrlo kosi sa prepodobnim dušama, a opet, i ja vjerujem. Gledam da ne uvrijedim, a sad, Bože moj, ako nekoga dodirne formulacija, žao mi je...nisam mogla naći sinonim. Dragi ste i dobri, ja sam na vašoj teritoriji, e ne vi na mojoj, zato i cijenim odbranu koju koristite. Sanja Т., АлександраВ and Broken је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 1 hour ago, Natasa. рече Koga bre zabole za pitu . U moru sirotinjskih tema, najsirotinjskija opaska mi je - Kome ćeš ti slavski kolač da mesiš? Кога брига за питу!?!? У Босну ти је улаз званично забрањен, а ако си већ у њој, протјеривање!!! АлександраВ and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 (измењено) 39 minutes ago, Deja Vu рече Dakle mislim van toga, kada uzmemo sve o Hristu i hriscanstvu kao religiji ljubavi, zakljucak bi bio da seksualnost nema nikakvu vaznost za brak. Jedino (deluje mi) objasnjenje je u razlicitosti. "Drug prema njemu" (Adamu) je Eva zato sto je razlicita, premda je "kost njegove kosti i telo njegovog tela". Verovatno je u istoriji bilo brakova izmedju strejt muskaraca i gej zena i obrnuto, sto ne znaci da je ijedan od tih brakova uopste isao u pravcu postajanja 'jednog tela', s' obzirom na neusmerenost ka ovom drugom. Измењено Септембар 18, 2016 од Џуманџи Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 17 minutes ago, Aquilius Cratus рече Ja ne mislim da je tu ista moguce dokazati kako jeste mimo otackog ucenja. Mnoga otaka ucenja jesu pogresna ali ovde nije toliko pitanje toga sta jeste a sta nije nego cemu tezis. Ako hoces to najbolje je drzati se konvencionalnog stava i prakse. Ja ne mislim da postoji ista sto bi objektivno makar sugerisalo da su oci manje ili vise u pravu po ovom pitanje nego je to vise "manual" za kako dostici nesto. Pa sad ajd da kazemo da su Oci sve oko Crkve definisali kao nacin kako nesto postici tj. dostici i da je Brak kao Sveta Tajna jedan od nacina za to, zar se ne cini pogresno nekoga zaustaviti da kroz tu Tajnu dosegne nesto, a bas hoce na taj nacin? Al ajd nisu ni druge Svete Tajne toliko opste i one zahtevaju neke uslove, diskutabilna je vec ona o Svestenstvu za žene. Ubedjen sam da i sam vidiš u kom grmu leži zec, da to nema nikakve veze sa nebeskim nego sa zemaljskim glupostima. Al ajd videcemo sta ce nasi potomci uraditi, hoce li kad civilizacija napreduje na nivou gde ce homo brak biti normalna pojava, sazivati sabore o tome da crkveni brak sada obuhvati i njih i kad feminizam više ojača u pravoslavnim zemljama da diskutuju za to da žene mogu biti sveštenici. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 9 minutes ago, Ћириличар рече Кога брига за питу!?!? У Босну ти је улаз званично забрањен, а ако си већ у њој, протјеривање!!! Nisam u Bosni, a i ne smeta mi zabrana ulaska. Dosta mi i Srbije Лапис Лазули and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 22 minutes ago, Ћириличар рече Тако причају само жене које нису добре домаћице и које не знају питу да развуку :p I koje onda tu pitu nazovu burek sa sirom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 1 hour ago, Deja Vu рече I koje onda tu pitu nazovu burek sa sirom. Само да Твртко није изненада умро... сви бисте говорили "пита" и знали да је бурек само с месом. Deja Vu and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 10 minutes ago, Џуманџи рече Jedino (deluje mi) objasnjenje je u razlicitosti. "Drug prema njemu" (Adamu) je Eva zato sto je razlicita, premda je "kost njegove kosti i telo njegovog tela". Verovatno je u istoriji bilo brakova izmedju strejt muskaraca i gej zena i obrnuto, sto ne znaci da je ijedan od tih brakova uopste isao u pravcu postajanja 'jednog tela', s' obzirom na neusmerenost ka ovom drugom. Pa ta seksualna razlicitost bas i nije toliko bitna, mada ni generalno bilo kakva. Ona se moze uzeti kao stanje gde prihvatamo drugog kakav je, ali se toliko naglasava kao da ljudi koji su slicni ili sa istim stavovima i ponasanjem ne mogu biti u nekom sukobu i nuzno se bolje slazu. Znam po sebi recimo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука