Jump to content

Усвајање деце од стране хомосексуалних парова

Препоручена порука

4 minutes ago, Ћириличар рече

Само да Твртко није изненада умро... сви бисте говорили "пита" и знали да је бурек само с месом.

E to ne vazi toliko za mene, znas i sam da sam isbosne pa tako da u krugu porodice redovno baratam terminom pita :D 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 564
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

12 minutes ago, Ћириличар рече

Само да Твртко није изненада умро... сви бисте говорили "пита" и знали да је бурек само с месом.

За мене је бурек и са сиром и са месом и са чим хоћеш. А ви у Босни зовите како хоћете , не браним. Ја сам толерантан. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, -Владимир- рече

За мене је бурек и са сиром и са месом и са чим хоћеш. А ви у Босни зовите како хоћете , не браним. Ја сам толерантан. 

А ми у праву :D

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Deja Vu рече

Pa ta seksualna razlicitost bas i nije toliko bitna, mada ni generalno bilo kakva. Ona se moze uzeti kao stanje gde prihvatamo drugog kakav je, ali se  toliko naglasava kao da ljudi koji su slicni ili sa istim stavovima i ponasanjem ne mogu biti u nekom sukobu i nuzno se bolje slazu. Znam po sebi recimo :D 

Nisam mislila na seksualnu razlicitost, vec na usmerenost ka razlicitom. Ja ka Sapiru, recimo. :D Musarac i zena su kompatibilni zato sto je muskarac stvoren da istupa prvi, a zena da bude manipul... navigator. :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Ћириличар рече

А ми у праву :D

Мислим да је било доста распеаве о гејевима за један дан. Сад мало о буреку и осталим рукотворинама од теста. 

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, Deja Vu рече

Pa sad ajd da kazemo da su Oci sve oko Crkve definisali kao nacin kako nesto postici tj. dostici i da je Brak kao Sveta Tajna jedan od nacina za to, zar se ne cini pogresno nekoga zaustaviti da kroz tu Tajnu dosegne nesto, a bas hoce na taj nacin? Al ajd nisu ni druge Svete Tajne toliko opste i one zahtevaju neke uslove, diskutabilna je vec ona o Svestenstvu za žene. Ubedjen sam da i sam vidiš u kom grmu leži zec, da to nema nikakve veze sa nebeskim nego sa zemaljskim glupostima. 

Al ajd videcemo sta ce nasi potomci uraditi, hoce li kad civilizacija napreduje na nivou gde ce homo brak biti normalna pojava, sazivati sabore o tome da crkveni brak sada obuhvati i njih i kad feminizam više ojača u pravoslavnim zemljama da diskutuju za to da žene mogu biti sveštenici. 

Улазиш на клизав терен са овим питањима. Ни ја не видим разумљиво објашњење за резервисаност брака само за једну жену и једног мушкарца, али је исто тако чињеница да је само такав брак света тајна и да у историји Цркве не постоји ниједан ауторитет који би џеленџовао такво схватање (ако грешим молим вас одмах ме исправите). Проблем је што ако св. тајне не прихватимо у оном облику у којем су дате и ако не прихватимо да су оне и питања око којих постоји једногласност кроз историју Цркве дело Духа Светог, не остаје нам ништа ван сумње, не остаје па скоро ниједно учење које не бисмо могли преиспитати.  Каква би то Црква онда била, колико би била Црква Откровења и даље питам се.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Deja Vu рече

Sto uopste ne implicira brak, jer ne kaze ''stvori ih musko i zensko da se vole i budu u braku i radjaju decu'' , nego samo da ih je stvorio. A brak sledi nakon toga i ne vidim zasto ne bi bio izmedju mm i žž jer i jedan i drugi mogu biti zasnovani na istinskoj hriscanskoj ljubavi. 

Bas u stvari implicira brak, jer ti ljudi nisu stvoreni da lutaju sami za sebe, nego da stupe u svezu savrsenog jedinstva, koje nazivamo brakom. Brak je i dosao kao jasna posledica razdvajanja muskog i zenskog, i stalne i izuzetno snazne ceznje jednog za drugim koja je iz tog razdvajanja proistekla.

Dakle, drugim recima, brak nije tek puki izbor ljudi, nego je utkan u samu nasu prirodu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, -Владимир- рече

Мислим да је било доста распеаве о гејевима за један дан. Сад мало о буреку и осталим рукотворинама од теста. 

Kis pita ... Mmmmm ...  :D

Usvojice se i taj zakon ... a narod sa njim nece imati nista ... 

Uvek ce biti onih koji ce ostavljati decu ... i onih koji ce zeleti da ih usvoje ... I ako se proceni da su ti muskarci , ili jos bolje , te zene ... sposobne da se brinu o deci i da im pruze paznju , ljubav i dom ... tako ce i biti ... Mislim da je to ok , kao i to  da se to nece desiti u skorijoj buducnosti ... Veca je verovatnoca da ce gej parovi zeleti svoju biolosku decu ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

27 minutes ago, -Владимир- рече

I politicki korektan :smeh1:

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, -Владимир- рече

Burek je sa sirom, sve ostalo je cista jeres!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Џуманџи рече

Nisam mislila na seksualnu razlicitost, vec na usmerenost ka razlicitom. Ja ka Sapiru, recimo. :D Musarac i zena su kompatibilni zato sto je muskarac stvoren da istupa prvi, a zena da bude manipul... navigator. :D

A mislis kao ne mogu dva ''navigatora'' zajedno? :D Da te cuju lezbo pa da te razapnu. 

To stoji sto si navela, mada nije toliko generalno ali je prisutno u vecini, samo sto brak u hriscanskom smislu ne treba da bude to, nego nadilazenje toga, te navigacije. Tako da komplementarnost u tom smislu nema veze sa hriscanskom komplementarnoscu.  I opet razlicitost vazi za bilo koji ljudski odnos. 

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Срђан Шијакињић рече

Улазиш на клизав терен са овим питањима. Ни ја не видим разумљиво објашњење за резервисаност брака само за једну жену и једног мушкарца, али је исто тако чињеница да је само такав брак света тајна и да у историји Цркве не постоји ниједан ауторитет који би џеленџовао такво схватање (ако грешим молим вас одмах ме исправите). Проблем је што ако св. тајне не прихватимо у оном облику у којем су дате и ако не прихватимо да су оне и питања око којих постоји једногласност кроз историју Цркве дело Духа Светог, не остаје нам ништа ван сумње, не остаје па скоро ниједно учење које не бисмо могли преиспитати.  Каква би то Црква онда била, колико би била Црква Откровења и даље питам се.

Нема то везе . Црква је у принципу брод за спасење од смрти и улазак у вечни живот. И благослови оно што је у том циљу корисно. Једноставно не постоји  разлог због чега би црква уопшре разматрала геј брак. Јер како ће се неко спасти од смрти геј сексом ? Које би било теолошко објашњење ?

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Humbert Humbert рече

Хвалим те Боже, коначно да се нађе један такмац Оби Вану! Сад имамо двојицу који знају шта је све Богу могуће и немогуће. У јеа, само јако! :D

Ol aj niid iz tu komplit `iz treining... a onda ce da bude "oll heil dart Cratus!"

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, obi-wan рече

Bas u stvari implicira brak, jer ti ljudi nisu stvoreni da lutaju sami za sebe, nego da stupe u svezu savrsenog jedinstva, koje nazivamo brakom. Brak je i dosao kao jasna posledica razdvajanja muskog i zenskog, i stalne i izuzetno snazne ceznje jednog za drugim koja je iz tog razdvajanja proistekla.

Dakle, drugim recima, brak nije tek puki izbor ljudi, nego je utkan u samu nasu prirodu.

Kako misliš brak je utkan u našu prirodu? U prirodi ne postoji brak već različita partnerstva, ali to nije apsolutno već dio evolutivni procesa, što ne znači da u budućnosti opet ne bi evoluirali ka bespolnom razmnožavanju itd.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Pa, ja sam i pitala za stav, stav sigurno nije propisivanje zakona, ne znam da li se ljudi iz dosade prave blesavi ovde, ili sta :D 

Имаш брак и имаш монаштво, оно између је недефинисана област. Можеш бити духовни родитељ ако си сам/а, или можеш бити старатељ. Усвојити дете и представљати се као родитељ није 100% искрено, по мом мишљењу, а ми треба да тежимо савршенству...

П.С. Не таласај много :D

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...