Jump to content

Усвајање деце од стране хомосексуалних парова

Препоручена порука

• Одговори 564
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

9 minutes ago, Juan рече

:D 

А шта је уопште ”надполна христолошлка љубав”? Можеш ли да ми покажеш неки пример? Зар није то нешто што је неко дефинисао у складу са својим погледом на свет тако да се само одређени односи у то уклапају. И онда све што се не уклапа ”није могуће” као да је та ”надполна љубав” неки закон природе, а не нечији произвољни идеал. А и кладим се да ће сто православаца да ти да двеста тумачења ”христолике надполне љубави”. Једино заједничко тим тумачењима ће бити то да само односи које они упражњавају могу да воде таквој љубави, а остали односи не могу.

Don't shoot the messenger. :) Coek pitao koje je teolosko obrazlozenje. Ja sam mu dao ono zvanicno jer za ono moje licno, "ezoterno", za koje smatram da hriscanstvo ima dubok problem sa bilo kakvim odstupanjem od tradicionalnog musko zenskog seksa bi me razapeli i liberali i konzervativci. :)

Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, Ћириличар рече

Уосталом, Црква и хришћанско учење се никада није бавило усвајањем јер је оно већ било регулисано римским правом, па мислим да црквени одговор може бити највише моралне природе, више као савјетовање него као прописивање.

Pa, ja sam i pitala za stav, stav sigurno nije propisivanje zakona, ne znam da li se ljudi iz dosade prave blesavi ovde, ili sta :D 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Da ovde ljudi imaju dovoljno novca od sopstvenog, poštenog rada, da komotno plate sve račune, hranu, stan, pokriju sve potrepštine za decu, idu na letovanje, zimovanje, druženja van kuće, gejevi i nacionalizam im ne bi pali napamet. Živeli bi svoje živote i gledali svoja posla. To su sirotinjske teme. Kad možeš normalno da živiš od svog rada bez preteranog stresa, koga briga za politiku i pedere.

Подели на овим сајтовима

31 minutes ago, Ћириличар рече

Па јер је Бог створио Адама и Еву, а не Адама и Стеву :D Ал' озбиљно. Црквени брак би ваљда требао бити стремљење односу којег су имали Адам и Ева када их је Бог створио, а ту је хетеросекусалност битан, да не кажем суштински елемент у хришћанском учењу. Или укратко - хришћанско учење је да таква форма брака долази од Бога. 

Макар ја то тако видим.

A kako prihvatas hipotezu geneticara, na primer da je muskarac nastao od zene a ne zena od muskarca jer je muskarac zapravo modifikovana zena. U evoluciji takodje imas slucajeve samooplodnje, ali i samooplodnje uz prisustvo oba pola. Kako bi se to uklopilo u ovo metafizicko shvatanje stvaranja. Steve Jones i njegova knjiga Y- porijklo muskrca:

"Y – Porijeklo muškarca najnovija je knjiga slavnog britanskog genetičara Stevea Jonesa, i u nas poznatog iz BBC-ove serije U krvi. Jones je sjajan pisac sa suptilnim smislom za humor, a u ovoj knjizi nas upoznaje s prirodom muškosti. A ona, za nas laike, krije podosta iznenađenja. Čisto genetički gledano, muškarci su svojevrsna greška prirode, nastala malom izmjenom na ženskom genskom kodu. Mi smo, pokazuje Jones, tek paraziti na ženama i služimo im jedino kao sredstvo za postizanje genetičke raznovrsnosti.

Između ostalog, Jones u ovoj knjizi razmatra što u biološkom smislu muškost uopće znači, i uspoređuje različite evolucijske strategije kojima se u prirodi služe mužjaci i ženke. U društvenom smislu, Jones uspoređuje fizička, socijalna i ekonomska ulaganja i dobiti od podizanja muške, odnosno ženske djece u različitim zemljama i kulturama. “Muška ljubav” možda “počinje kao kemija, ali završava na fizici, kao usklađeni rad pumpi, ventila i tekućina”. Jones prikazuje mehanizam erekcije i objašnjava što se događa kad on zataji (i što po tom pitanju čine lijekovi poput Viagre i druga pomagala)."

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Pa, ja sam i pitala za stav, stav sigurno nije propisivanje zakona, ne znam da li se ljudi iz dosade prave blesavi ovde, ili sta :D 

Још једно добро питање :D

1 hour ago, Natasa. рече

Da ovde ljudi imaju dovoljno novca od sopstvenog, poštenog rada, da komotno plate sve račune, hranu, stan, pokriju sve potrepštine za decu, idu na letovanje, zimovanje, druženja van kuće, gejevi i nacionalizam im ne bi pali napamet. Živeli bi svoje živote i gledali svoja posla. To su sirotinjske teme. Kad možeš normalno da živiš od svog rada bez preteranog stresa, koga briga za politiku i pedere.

Буржујчићи којима су родитељи све новчано обезбиједили те оповргавају. Њима су главе теме управо гејеви и љуцка права, прављење сајтова за збрињавање кучића, вегунство, вегетаријанство и остала љуцкоправашка паламуђења. Зашто? А шта да раде са живота ионако?

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, obi-wan рече

"И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их." (Post., 1,27)

Sto uopste ne implicira brak, jer ne kaze ''stvori ih musko i zensko da se vole i budu u braku i radjaju decu'' , nego samo da ih je stvorio. A brak sledi nakon toga i ne vidim zasto ne bi bio izmedju mm i žž jer i jedan i drugi mogu biti zasnovani na istinskoj hriscanskoj ljubavi. 

Подели на овим сајтовима

27 minutes ago, Aquilius Cratus рече

nije moguce tu ljubav dalje izvesti u nadpolnu hristolosku  ljubav

Хвалим те Боже, коначно да се нађе један такмац Оби Вану! Сад имамо двојицу који знају шта је све Богу могуће и немогуће. У јеа, само јако! :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

A kako prihvatas hipotezu geneticara, na primer da je muskarac nastao od zene a ne zena od muskarca jer je muskarac zapravo modifikovana zena. U evoluciji takodje imas slucajeve samooplodnje, ali i samooplodnje uz prisustvo oba pola. Kako bi se to uklopilo u ovo metafizicko shvatanje stvaranja. Steve Jones i njegova knjiga Y- porijklo muskrca:

"Y – Porijeklo muškarca najnovija je knjiga slavnog britanskog genetičara Stevea Jonesa, i u nas poznatog iz BBC-ove serije U krvi. Jones je sjajan pisac sa suptilnim smislom za humor, a u ovoj knjizi nas upoznaje s prirodom muškosti. A ona, za nas laike, krije podosta iznenađenja. Čisto genetički gledano, muškarci su svojevrsna greška prirode, nastala malom izmjenom na ženskom genskom kodu. Mi smo, pokazuje Jones, tek paraziti na ženama i služimo im jedino kao sredstvo za postizanje genetičke raznovrsnosti.

Između ostalog, Jones u ovoj knjizi razmatra što u biološkom smislu muškost uopće znači, i uspoređuje različite evolucijske strategije kojima se u prirodi služe mužjaci i ženke. U društvenom smislu, Jones uspoređuje fizička, socijalna i ekonomska ulaganja i dobiti od podizanja muške, odnosno ženske djece u različitim zemljama i kulturama. “Muška ljubav” možda “počinje kao kemija, ali završava na fizici, kao usklađeni rad pumpi, ventila i tekućina”. Jones prikazuje mehanizam erekcije i objašnjava što se događa kad on zataji (i što po tom pitanju čine lijekovi poput Viagre i druga pomagala)."

Па ејсам ја рекао да прихватам хришћанске постулате о овоме? Само сам износио аргументе друге стране :p

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Ћириличар рече

Па ејсам ја рекао да прихватам хришћанске постулате о овоме? Само сам износио аргументе друге стране :p

Ma znam, bacio sam pogled kad su raspravljali o tvom agnoticizmu prije koji dan, pa zato pitam tebe, heheheheh:D Pa stvarno je pitanje sta kako tumaciti, ili se moze govoriti o Adamu i Evi koji nisu dio ovog svijeta, odnosno metafizickim, ali onda je i taj brak metafizicki, zbog toga je komplikovano.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Humbert Humbert рече

Хвалим те Боже, коначно да се нађе један такмац Оби Вану! Сад имамо двојицу који знају шта је све Богу могуће и немогуће. У јеа, само јако! :D

:D

Ne bih rekao da bi se Obi slozio sa time. Po njemu sam jos uvek padavan koji mnogo naginje dark jedi filozofiji pa nemam jos takve direktne uvide. :D

Подели на овим сајтовима

38 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Zato sto kad neko ulazi u homoseksualnu ljubavnu vezu to u umu pokrece odredjene procese iz kojih nije moguce tu ljubav dalje izvesti u nadpolnu hristolosku  ljubav. 

O otkud ti, bogati, znas sta u umu pokrece ulazak u homoseksualnu vezu, a? :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

53 minutes ago, obi-wan рече

"И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их." (Post., 1,27)

Pa cekaj, jel stari zavet pisan "u duhu vremena" i treba ga gledati iz "perspektive tadasnjih drustvenih prilika" ili to vazi samo za citate iz SZ koji ti se ne svidjaju?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...