Natasa. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 1 минут, Muramasa рече Jedan od mojih ujaka u CG mi je davno dao vrlo koristan savet: babi uvek treba reći "Da, baba, tako je, u pravu si", a posle raditi kako treba, a ne nužno kako baba kaže. Pa to i ja kažem. Kakvo slušanje, 90% vas samo klima glavom i ne čuje ništa. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 1 минут, Muramasa рече Time hipoteza o ženama kao čuvaricama vere pada u vodu. To ti je danas tako, govorila sam o modernim vremenima. Jevreji i muslimani ne dozvoljavaju svojim ženama da se udaju za drugu vjeru, Jevreji i ne uzimaju druge žene, tj. ne smatraju porod jevrejskim ako nije majka Jevrejka. Katolkinje redovno mužu nametnu vjeru, pa i muslimanke, bar ovde na našim prostorima, naročito pravoslavcu, jer su uglavnom pravoslavci (tačnije Srbi) odnarođeni i bezbožni. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 4 минута, Дијана. рече I u njih se zaljubljivali, a sami oženjeni... To dosta govori o njima. Ludilo ide u krug http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 7 минута, Дијана. рече Čekaj, ako je odlučio knez, onda su pripadnici plemena 'dobrovoljno' svi se krštavali. Nešto ne znam da je prvo širenje hrišćanstva išlo ognjem i mačem. RKC nakon šizme, druga stvar... Eh taj RKC http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 1 hour ago, -Владимир- рече ПС: Тролујете тему о троловима. О ироније. Pa gde ćemo -Владимир- and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 gordi Vatikan, zli katolici... Natasa. је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 17 минута, Muramasa рече Problem je što većina Srba ni ne ulazi dublje u to u šta veruje ili ne veruje, pa mu je zato lako da promeni. Ja sam kao dete verovao, a onda sam odlučio da više ništa ne guram pod tepih, nego da vidim koliko se to uklapa sa mnom. Religija i veći broj ideologija se jednostavno nisu uklopile. Zato su za mene podjednako neprihvatljive žene bilo koje bliskoistočne vere. Da, većina Srba mlako vjeruje ili mlako ne vjeruje. Ni jedno ni drugo nije čvrsto intelektualno-emocionalno ubjeđenje, kod većine. Zato kod Srba uglavnom ni ne važi to o premoći muškarca u multietničkoj kombinaciji. To sam lično vidjela. Ako se oženio muslimankom, djeca nisu krštena. Ako se oženio katolkinjom, porodica je katolička. Ako se Srpkinja udala za muslimana, mora biti muslimanka, tj.u najmanju ruku će djeca biti muslimani. Ako se slučajno udala za katolika (što je kod nas iznimno rijetko, jer Hrvati paze, neće ni avanture da imaju da se ne bi slučajno zaljubili), podrazumijeva se da prihvata vjeru... Tvoj slučaj je zanimljiv. Zaboravi na 'indoktrinaciju', tradicionalizam, roditeljski pritisak, formalnosti... biće ti lakše. I mani se predrasuda o hrišćanstvu da bi opravdao taj svoj duboko emocionalni negativistički stav, svega ti... Oslobodi se svega toga. Nije mi baš najjasnije zašto se ti bojiš ženske dominacije. Zašto bi njeno vjersko ubjeđenje uticalo na tebe. Zašto bi bilo potrebno da se unaprijed kontroliše ishod nekog odnosa, i jedna ličnost totalno ukalupi na osnovu jedne ipak nedominantne karakteristike. Ti si previše inteligentan za to. Oslobodi se sveg tog pritiska. Npr. imam tvrde vjerske stavove koje niko i ništa ne može promijeniti. Otkrila sam vjeru svojim srcem, i umom, nakon ateističke indoktrinacije putem djetinjskog-školskog odgoja. Ona je dio moje ličnosti i mog života. Bilo bi lakše ako bi hipotetički partner dijelio moja vjerska ubjeđenja (prepodobni pravoslavac ), ali ako ne pokušava da nameće svoja, a prihvata moj način života, ne sputava me u tome, a volim ga, poštujem (hipotetički govoreći), ne bih odbacila čovjeka zbog religije/ateizma, nacionalnosti, kulture (koju manje-više sam nije ni birao). To je glupo i uskogrudo. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 1 сат, Muramasa рече Nisu za mene samo prepodobne pravoslavke neprihvatljive. Podjednako su za mene neprihvatljive i katolkinje i jevrejke i muslimanke i opet, nije samo vera u pitanju, nego i ideologija - nikada neću biti sa devojkom koja je SJW, libtard, levičar ili bilo koje druge ideologije koja pljuje po kapitalizmu. Osim ideologije, postoje i neprihvatljivi načini života, kao što su veganke, sungazer i antivax idioti... A šta bi ti? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 Управо сада, Natasa. рече A šta bi ti? Mislim da se za sada ideološki najbolje uklapa Milo Janopulos! Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 9 минута, Paradoksologija рече Mislim da se za sada ideološki najbolje uklapa Milo Janopulos! No homo Stvarno @Muramasa, šta bi ti? Je l može pravoslavka običaja radi. Ne unosi se u veru, ništa ne nameće, ispoštuje pokoji običaj. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 10 минута, Natasa. рече A šta bi ti? За њега је дивља амазонка ратница. Па да пева цео живот: Ја самурај, а ти амазонка, леле дуње ранке. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 1 минут, Natasa. рече No homo Stvarno @Muramasa, šta bi ti? Je l može pravoslavka običaja radi. Ne unosi se u veru, ništa ne nameće, ispoštuje pokoji običaj. Moram malo da trolujem Ali, realno, pustite čoveka na miru, još živi sa roditeljima a svi biste da ga ženite i to ni manje ni više nego pravoslavkom! Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 3 минута, Ignjatije рече Па да пева цео живот: Ја самурај, а ти амазонка, леле дуње ранке. Od poukashki vernici, ce pravim opanke! -Владимир-, Natasa. and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 2 часа, Muramasa рече Nisu za mene samo prepodobne pravoslavke neprihvatljive. Podjednako su za mene neprihvatljive i katolkinje i jevrejke i muslimanke i opet, nije samo vera u pitanju, nego i ideologija - nikada neću biti sa devojkom koja je SJW, libtard, levičar ili bilo koje druge ideologije koja pljuje po kapitalizmu. Osim ideologije, postoje i neprihvatljivi načini života, kao što su veganke, sungazer i antivax idioti... Ima baš takva neka da ti zapadne u životu i to ima da bude mix svega ovoga što si pobrojao. Рапсоди and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 7 минута, Paradoksologija рече Moram malo da trolujem Ali, realno, pustite čoveka na miru, još živi sa roditeljima a svi biste da ga ženite i to ni manje ni više nego pravoslavkom! Ma kakva ženidba, i to još pravoslavkom . Kad već toliko potencira šta ne dolazi u obzir kod devojke, nek' kaže šta ustvari 'oće. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука