Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 Шта значе за вас речи: Човеку је све дато и ради човека све постаде. ? Биљана 1234 and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 6 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Шта значе за вас речи: Човеку је све дато и ради човека све постаде. ? Lijepa jedna misao, ali ne znam koliko drzi vodu u potpunosti. Volio bih da znam kakve veze covjek ima sa galaksijom MACS0647-JD recimo udaljene 13.8 milijardi svjetlosnih godina. Osim sto je moze osmotriti, ne znam kako bi ova galaksija bila u sluzbi covjeka. Volim_Sina_Bozjeg and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 10 minutes ago, Justin Waters рече Lijepa jedna misao, ali ne znam koliko drzi vodu u potpunosti. Volio bih da znam kakve veze covjek ima sa galaksijom MACS0647-JD recimo udaljene 13.8 milijardi svjetlosnih godina. Osim sto je moze osmotriti, ne znam kako bi ova galaksija bila u sluzbi covjeka. Možda, da bi astronom, osmotrivši je, uzdahnuo: "Slava Tebi Hriste Bože, za ovu lepotu!" Volim_Sina_Bozjeg, Милан Ракић, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 1 hour ago, Toma рече Možda, da bi astronom, osmotrivši je, uzdahnuo: "Slava Tebi Hriste Bože, za ovu lepotu!" To je jedna mogucnost koja ne potvrdjuje da je radi covjeka onog koji zivi na planeti zemlji, jer to ne iskljucuje da ne postoji neki drugi humanodni astronom na nekoj naseljivoj planeti koji se isto tako divi gledajuci kroz neki svoj hubble teleskom zvjezdana prostranstva. Volim_Sina_Bozjeg and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 3 minutes ago, Justin Waters рече To je jedna mogucnost koja ne potvrdjuje da je radi covjeka onog koji zivi na planeti zemlji, jer to ne iskljucuje da ne postoji neki drugi humanodni astronom na nekoj naseljivoj planeti koji se isto tako divi gledajuci kroz neki svoj hubble teleskom zvjezdana prostranstva. (Da se nadovežem na tvoju hipotezu, ako ne braniš) I da onda i taj humanoidni (!) astronom uzdahne: "Slava Tebi ___________________ (upisati Hristovo Ime na novo-humanoidnom jeziku) za ovu lepotu"! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 Slazem se za to taj argument stoji, ali se ipak protivi standardnom modelu po kome je sve sto postoji - stvoreno samo radi covjeka koji zivi na jednoj malo planeti u nastanjivoj zoni jedne zvijezde koju zovemo sunce. Toma, Volim_Sina_Bozjeg and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 Standardni model postoji sve dok se ne pojavi novi model, koji onda može uzrokovati novu standardizaciju. Imamo ovakve zakone o saobraćaju i važiće sve dok se ne pojave lebd-mobili, a kada oni počnu leteti - revidiraćeno praksu, zakone, razmišljanje.... E sad, šta nam valja činiti do pojave 'novih humanoida', ovde na ovom plavom biseru zvanom Zemlja? Ja jopet propagiram ovo: "Slava Tebi Hriste Bože, za ovu lepotu!" Volim_Sina_Bozjeg and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 2 hours ago, Justin Waters рече Lijepa jedna misao, ali ne znam koliko drzi vodu u potpunosti. Volio bih da znam kakve veze covjek ima sa galaksijom MACS0647-JD recimo udaljene 13.8 milijardi svjetlosnih godina. Osim sto je moze osmotriti, ne znam kako bi ova galaksija bila u sluzbi covjeka. Прочитах негде размишљање по којем би Бог испао не свемогућ када би човек угледао ограничен свемир, његову границу. Због тога је бесконачност универзума на славу Божију, а човеку је то на корист. Друга теорија говори да ће људи моћи да путују свемиром након Васкрсења, као и да су то могли пре Пада.... Volim_Sina_Bozjeg and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 33 minutes ago, Toma рече Imamo ovakve zakone o saobraćaju i važiće sve dok se ne pojave lebd-mobili, a kada oni počnu leteti - revidiraćeno praksu, zakone, razmišljanje.... Ево, појавила се летећа кола: https://www.facebook.com/techinsider/videos/568360233362337/ Toma and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 3 hours ago, Justin Waters рече Lijepa jedna misao, ali ne znam koliko drzi vodu u potpunosti. Volio bih da znam kakve veze covjek ima sa galaksijom MACS0647-JD recimo udaljene 13.8 milijardi svjetlosnih godina. Osim sto je moze osmotriti, ne znam kako bi ova galaksija bila u sluzbi covjeka. U službi je oboženja, čovečije spoznaje sile i veličanstva Božijih kreativnih moći. "Tamo daleko" and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 3 hours ago, Justin Waters рече Lijepa jedna misao, ali ne znam koliko drzi vodu u potpunosti. Volio bih da znam kakve veze covjek ima sa galaksijom MACS0647-JD recimo udaljene 13.8 milijardi svjetlosnih godina. Osim sto je moze osmotriti, ne znam kako bi ova galaksija bila u sluzbi covjeka. Па могао је Бог да држи човека и у тегли, али није. Господ кад поклања, поклања достојан поклон. Цео свемир, огроман и недокучив. Лапис Лазули, Volim_Sina_Bozjeg and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 Zvuči mi egocentrično i previše obavezujuće. Takodje imam utisak da se odnosi na muškarca, užas! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 Treba uzeti u obzir ko je to reko i kad je rekao\napisao i u kom kontekstu . Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 2 hours ago, Ignjatije рече Прочитах негде размишљање по којем би Бог испао не свемогућ када би човек угледао ограничен свемир, његову границу. Због тога је бесконачност универзума на славу Божију, а човеку је то на корист. Друга теорија говори да ће људи моћи да путују свемиром након Васкрсења, као и да су то могли пре Пада.... Ne znam sad kog je datuma to tumacenje, ali razumjevanje hriscana prvog milenijuma, a izmedjuostalog pred-hriscana - judejaca starog zavijeta je bilo ipak da je tvorevina ogranicena po dimenzijama da se tako izrazim. Vidimo to po narativnim opisima iz knjige postanja, a takodjer i po tumacenjima otaca prvih vijekova poput sv.Vasilija u sestodnevu koji je samo potvrdjivao to. Dakle to ih nije obeshrabrilo da vjeruju u svemoguceg Boga. S druge strane ako je potrebno da svemir bude neogranicen da bi time Bog svjedocio svoju moc, onda je to malo u suprotnosti sa samim postulatima vjere da tvorevina ne moze biti neogranicena jer bi bile time ravna Bogu. Stajaliste savremene nauke, prem da bez jasnog dokaza, stoji na tome da svemir pre svega nije neogranicen od pocetka, jer da jeste mi danas imali poptuno drugaciju sliku pred ocima, plus to pitanje neogranicenost i ogranicenosti je vrlo relativno zbog toga sto sam prostor kojim perecepiramo to je nesto sto se rasteze - siri tokom vremena, kao i samo vrijeme. Dakle svemir se ubrzano siri, a kuda se siri i sta je iz toga je potpuno nepojmljivo. 1 hour ago, Kratos рече U službi je oboženja, čovečije spoznaje sile i veličanstva Božijih kreativnih moći. Pa bas i nije neko nadahnuce, pogotovo sto ove stvari poput udaljenih zvijezda i galaksija nisu dostupne svim ljudima osim onim koji imaju sredstava da ih istrazuju i otkriju, a ipak kako vidimo manjina ili gotovo niko od njih nije zadivjen na taj nacin da pripise svo to porijeklo Bogu. 59 minutes ago, -Владимир- рече Па могао је Бог да држи човека и у тегли, али није. Господ кад поклања, поклања достојан поклон. Цео свемир, огроман и недокучив. Pa u principu, narativni opisi u knjizi postanja pokazuju da su ljudi ranije i vjerovali da je covjek u tegli, malo siroj naravno. Kranje grancie te tvorevine je svod, na kome su dva vidjela i zvijezde i to je to, sve ispod je zemlja. Takva predstava dakako ukazuje na poklon kome covjek moze pristupiti tj imati koristi. Veliko vidjelo osvjetlljava dan radi covjeka, malo vidjelo osvjetljava noc radi covjeka, zvijezde pokazuju vrijeme i znake vremena covjeku. Svod ih sve drzi zajedno. Medjutim, puno tog u univerzumu ne koristi samom covjeku. To ima svakako nekakvu svrhu samo nije radi covjeka. Zato je cudan taj poklon koga ne mozes ni otvoriti i vidjeti sta je u njemu. Cak teoretski ta najudaljenija galaksija koju sam spomenuo u prvom postu vjerovatno ni nepostoji vise. Ono sto smo mi vidjeli teleskopom bjese nekad prije 13 milijardi godina, sta je danas tamo pitaj Boga. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 27 minutes ago, Justin Waters рече Medjutim, puno tog u univerzumu ne koristi samom covjeku. To ima svakako nekakvu svrhu samo nije radi covjeka. и Две комоде. Друга савршено користи човека, прва у односу на цену и утрошено време, јако мало, занемарљиво. Па ипак, властела која је могла да бира, радије је бирала ону мање корисну. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука