Justin Waters Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 Ne kontam analogiju. Vlastela je ekvivalent tvorcu? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 1 minute ago, Justin Waters рече Ne kontam analogiju. Vlastela je ekvivalent tvorcu? Не. Човек воли лепоту, не само употребљивост. Онај ко може себи да приушти увек ће бирати лепоту изнад чисте функционалности. Лепота свемира је у његовој необухватности, недокучивости, и ту ниједна звезда, ниједан астероид није вишак, макар и само знали да постоји тамо негде. Кратос, Лапис Лазули, Рапсоди and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 11 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Шта значе за вас речи: Човеку је све дато и ради човека све постаде. ? Da bi covek Covekom postao. Kao lekcija, kao dar, kao milost, kao vaspitac. Ceo svet je vaspitac covekov na sve moguce nacine. "Tamo daleko" and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 Sve je stvoreno radi ovaploćenog Logosa,Bogočoveka,Isusa Hrista. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 15 minutes ago, -Владимир- рече Не. Човек воли лепоту, не само употребљивост. Онај ко може себи да приушти увек ће бирати лепоту изнад чисте функционалности. Лепота свемира је у његовој необухватности, недокучивости, и ту ниједна звезда, ниједан астероид није вишак, макар и само знали да постоји тамо негде. Uh :), nemoj uvoditi ovu misao jer bice u koliziji sa skromonscu koja je esencijalna vrlina jedna od najvrednovanijih u hriscanstvu. Nego taj argument ljepote i divljenja sam vec prodzagao sa Tomom, to stoji ali predivna tvorevina ne podupire tvrdnju da je stvorena samo radi covjeka. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 Izvinte sto upadam. Ali sam ovaj svet je izuzetno luksuzan.Samo nase telo je kruna luksza svega stvorenog. A to sa skromnoscu je samo jos jedna lekcija da covek, hriscanin shvati redosled i hijerarhiju da je preteznije telo od odela i dusa od tela. A ne da se lepota ponisti, lepota je bozanska kategorija i ima svoju punu funkciju i smisao osim forme. -Владимир-, "Tamo daleko" and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 On 9/14/2016 at 14:19, *Jелена* рече Da bi covek Covekom postao. Kao lekcija, kao dar, kao milost, kao vaspitac. Ceo svet je vaspitac covekov na sve moguce nacine. Da, nisam ni sumnjao da cu se dovde najpre sa tobom sloziti. I ja mislim, da je covek kad je pozvan u vecnu zajednicu sa Bogocovekom, gde Bog postade covek a covek pozvan da blagodatno postane Bog, doista doslo do promene prirode stvorenog prema coveku, gde tvorevina pocinje coveku da sluzi. To nam pokaza i Bogocovek, koji je iako Gospodar, dodje ovaplocenjem na zemlju, da bude sluga ucenicima svojim. (ukratko) Slava tebi Gospode. "Tamo daleko" and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 14 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Da, nisam ni sumnjao da cu se dovde najpre sa tobom sloziti. I ja mislim, da je covek kad je pozvan u vecnu zajednicu sa Bogocovekom, gde Bog postade covek a covek pozvan da blagodatno postane Bog, doista doslo do promene prirode stvorenog prema coveku, gde tvorevina pocinje coveku da sluzi. To nam pokaza i Bogocovek, koji je iako Gospodar, dodje ovaplocenjem na zemlju, da bude sluga ucenicima svojim. (ukratko) Slava tebi Gospode. Slava Gospodu! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 14 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече doista doslo do promene prirode stvorenog prema coveku, gde tvorevina pocinje coveku da sluzi. Hoces ovo malo pojasniti, kako je doslo do promjene prirode, i kako to tvorevina sluzi covjeku, sta to uopste znaci? Џуманџи and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 8 hours ago, Justin Waters рече Hoces ovo malo pojasniti, kako je doslo do promjene prirode, i kako to tvorevina sluzi covjeku, sta to uopste znaci? Pa priroda mu je postala manja prepreka. Priroda je coveku sve manje gospodar a sve vise sluga. Naucna i tehnicka dostignuca prosto vise nemaju granicu, coveku je skoro pa sve moguce. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Сад, не умем баш да се снађем..али отприлике, све је створено..да научимо да гледамо , да слушамо..има оно што око не виде...Тако некако Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Управо сада, Биљана 1234 рече Сад, не умем баш да се снађем..али отприлике, све је створено..да научимо да гледамо , да слушамо..има оно што око не виде...Тако некако Moja razmisljanja su vise isla u daljem pravcu, od nog u sta vec poverovah a to je, da je covk kruna stvaranja i da mu je radi obozenja dato da upravlja prirodom. Da mu stvoreno bude sluga a ne gospodar i da moze uzivati u blagodatima stvorenih darova. Jer cini mi se da nam je zaista mnogo toga dato na dar! Ono na sta bi sada koncentrisao svoje misli, jeste, da li smo mi svesni blagodati razumnog i slovesnog bica kakve nas stvori Bog i da li smo svesni odgovornosti da mi jesmo Gospodari ove planete. Gospodari nad zivom i nezivom prirodom, gospodari svih zivotinja a uskoro bicemo gospodari i prirodnih sila u to sam ubedjen. Pricam o zahvalnosti i ODGOVORNOSTI. Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 2 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Moja razmisljanja su vise isla u daljem pravcu, od nog u sta vec poverovah a to je, da je covk kruna stvaranja i da mu je radi obozenja dato da upravlja prirodom. Da mu stvoreno bude sluga a ne gospodar i da moze uzivati u blagodatima stvorenih darova. Jer cini mi se da nam je zaista mnogo toga dato na dar! Ono na sta bi sada koncentrisao svoje misli, jeste, da li smo mi svesni blagodati razumnog i slovesnog bica kakve nas stvori Bog i da li smo svesni odgovornosti da mi jesmo Gospodari ove planete. Gospodari nad zivom i nezivom prirodom, gospodari svih zivotinja a uskoro bicemo gospodari i prirodnih sila u to sam ubedjen. Pricam o zahvalnosti i ODGOVORNOSTI. Мени некако даљи правац разумљив, само мислим да неки пут прескачемо степенице..мислимо да све знамо велики су дарови..помислим Чува нас Господ у молитвама нашим..све више о томе размишљам... О одговорности је тешко разговарати на форумима ако у свеколиком људском роду данас не постоји одговорност често ни према самом себи, што је тужно уствари. И сад, слушам ја неку радио емисију..ишао неки човек на Свету Гору са благословом да сними серијал емисија ..и имао благослов, и лепо било време, и сетио се некоих драгих људи од пре, кад је био тамо, и имао телефонске бројеве и заказане термине..а кад дође тамо..не примише га сви са којима је желео да разговара..и он тужан а и разочаран нешто..и једино што нам успут пренео је како му је један монах дао један орах да понесе, сећајући се да је чуо за те наше далеке пределе..и оставио нам путник и намерник запис јутрења из једног манастира, сасвим случајно уствари..пошао је на јутарњу молитву без снимача звука, па се вратио па све тако Зашто ми је сад одједаред та емисија важна? Шта сад вели вамна свима ова форумашица..да није оно ми гором а она нашла па ће долом? Није, није, далеко било... Ето, чух да велика идеја све са великим планом у дубини крије сасвим једноставне ствари и питам се колико је данашњи човек уопште свестам, колико види где је прави проблем и где је могуће решење. Неки пут је људски род окупиран прироведањем,свиди нам се нека идеја па јој правимо обојке и шаре и свашта Отприлике тако мој слабашан ум..праштајте Volim_Sina_Bozjeg and Светислав Павловић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука