-Владимир- Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 Објасни ми. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 7 minutes ago, -Владимир- рече Објасни ми. Ajmo ovako... jel hriscanska vera "najcistija, najveca i jedina istinita"? Jeste. (kao ja se slazem s tim sad) Razlika izmedju vernika i ostalih je onda samo u informaciji, jer niko normalan ne bi okrenuo ledja necemu sto je istinito. Dakle sve sto je dovoljno za misionarenje vere jeste primer. A primer dobijamo od vas koji jeste vernici. Dakle Ti praktikujes svoju veru, ja te vidim (dodji i vidi) i kazem sebi... "au covece, pa ovo je to sto je meni falilo citavog zivota". Onda ti se priblizim i zajedno krecemo da otkrivamo Hrista ti kroz mene ja kroz tebe. Sablon funkcionise toliko besprekorno i izuzetno je efikasan da su za njega i znali cak i ljudi koji su pisali sveto pismo koje nazivate jos i imenom Biblija, jos pre 2000, godina... Medjutim... To u praksi iz nekog razloga ne funkcionise. Ili vera uopste nije toliko istinita koliko vi mislite ili vi jednostavne svoju sopstvenu veru u tolikoj meri na kapirate da vam ti jednostavni koncpeti prosto lete iznad glave dok vi u prasini i blatu vatate bube i silom ih utrpavate ljudima niz gusu uz povike "JEl ukusno? A? Pogle kolko je ukusno! JEdi ajde, jedi bre.... brze malo... ajmo, ajmo!!! Eh kolko nam je lepa ova nasa blatnjava vera"... i tako se valjamo svi u blatu dok nas klaudking posmatra sa vrha oblaka i vrti glavom u neverici Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 2 minutes ago, cloudking рече Ajmo ovako... jel hriscanska vera "najcistija, najveca i jedina istinita"? Jeste. (kao ja se slazem s tim sad) Razlika izmedju vernika i ostalih je onda samo u informaciji, jer niko normalan ne bi okrenuo ledja necemu sto je istinito. Dakle sve sto je dovoljno za misionarenje vere jeste primer. A primer dobijamo od vas koji jeste vernici. Dakle Ti praktikujes svoju veru, ja te vidim (dodji i vidi) i kazem sebi... "au covece, pa ovo je to sto je meni falilo citavog zivota". Onda ti se priblizim i zajedno krecemo da otkrivamo Hrista ti kroz mene ja kroz tebe. Sablon funkcionise toliko besprekorno i izuzetno je efikasan da su za njega i znali cak i ljudi koji su pisali sveto pismo koje nazivate jos i imenom Biblija, jos pre 2000, godina... Medjutim... To u praksi iz nekog razloga ne funkcionise. Ili vera uopste nije toliko istinita koliko vi mislite ili vi jednostavne svoju sopstvenu veru u tolikoj meri na kapirate da vam ti jednostavni koncpeti prosto lete iznad glave dok vi u prasini i blatu vatate bube i silom ih utrpavate ljudima niz gusu uz povike "JEl ukusno? A? Pogle kolko je ukusno! JEdi ajde, jedi bre.... brze malo... ajmo, ajmo!!! Eh kolko nam je lepa ova nasa blatnjava vera" У праву си, нажалост. Што рекох већ, постали смо ни врући ни хладни. Част изузецима. cloudking and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 1 hour ago, cloudking рече Ajmo ovako... jel hriscanska vera "najcistija, najveca i jedina istinita"? Jeste. (kao ja se slazem s tim sad) Razlika izmedju vernika i ostalih je onda samo u informaciji, jer niko normalan ne bi okrenuo ledja necemu sto je istinito. Dakle sve sto je dovoljno za misionarenje vere jeste primer. A primer dobijamo od vas koji jeste vernici. Dakle Ti praktikujes svoju veru, ja te vidim (dodji i vidi) i kazem sebi... "au covece, pa ovo je to sto je meni falilo citavog zivota". Onda ti se priblizim i zajedno krecemo da otkrivamo Hrista ti kroz mene ja kroz tebe. Sablon funkcionise toliko besprekorno i izuzetno je efikasan da su za njega i znali cak i ljudi koji su pisali sveto pismo koje nazivate jos i imenom Biblija, jos pre 2000, godina... Medjutim... To u praksi iz nekog razloga ne funkcionise. Ili vera uopste nije toliko istinita koliko vi mislite ili vi jednostavne svoju sopstvenu veru u tolikoj meri na kapirate da vam ti jednostavni koncpeti prosto lete iznad glave dok vi u prasini i blatu vatate bube i silom ih utrpavate ljudima niz gusu uz povike "JEl ukusno? A? Pogle kolko je ukusno! JEdi ajde, jedi bre.... brze malo... ajmo, ajmo!!! Eh kolko nam je lepa ova nasa blatnjava vera"... i tako se valjamo svi u blatu dok nas klaudking posmatra sa vrha oblaka i vrti glavom u neverici Funkcionise, samo ti nisi upoznao nekog ili saznao o nekome ko u praksi primenjuje tu veru i koja funkcionise i daje rezultate. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 3 minutes ago, Deja Vu рече Funkcionise, samo ti nisi upoznao nekog ili saznao o nekome ko u praksi primenjuje tu veru i koja funkcionise i daje rezultate. Da bi funkcionisalo mora da ima merljive rezultate. Pojedinacni slucajevi su primeri za razonodu, statisticke greske bez znacajnijeg uticaja. Pa ja sam ovde na forumu sreo par osoba koje su me odusevile svojim odnosom prema religiji. Ne bih imao nista protiv da svi ljudi na planeti budu kao oni (osim mene, naravno, ja bih ostao ateista, al poenta je da mi ne bi smetalo ) U sustini ovo sto si napisao ukazuje na jos jedan aspekt koji nikako ne ide u prilog samoj veri... kad je tako "istinito" ne bi smelo da se desava tako retko. Kao istinita, najcistija vera a mora se debelo potrudis da slucajno nabasas na nekoga ko tu veru otkriva na pravi nacin... Nisu tu cista posla. Da se ponovim, il ne valja vera il ne valja nesto drugo Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 17 minutes ago, cloudking рече il ne valja nesto drugo "Човек... како то гордо звучи" Suncokret54 and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 1 hour ago, Deja Vu рече Funkcionise, samo ti nisi upoznao nekog ili saznao o nekome ko u praksi primenjuje tu veru i koja funkcionise i daje rezultate. Pa znači da vjera onda ne funkcioniše onako kako bi trebalo, jer da funkcioniše bilo bi mnogo više ljudi koji kapiraju suštinu vjere, zar ne? No, može biti i da su ljudi jednostavno sebični i bandoglavi. Nikad ne reci nikad. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 14 minutes ago, cloudking рече Pojedinacni slucajevi su primeri za razonodu, statisticke greske bez znacajnijeg uticaja. Iako statistika ima veliku primenu u zivotu i nauci, za ontologiju i egzistencijalizam je bitna ko prosecna visina muskaraca u Svazilendu. 17 minutes ago, cloudking рече kad je tako "istinito" ne bi smelo da se desava tako retko To sto se nesto desava retko apsolutno nikakve veze nema sa istinitoscu, a pogotovo ne sa Istinom. Jer frekvencija i ucestalost su jedno, a istinost i istina nesto sasvim drugo. Tako je dovoljan jedan jedini primer koji pokazuje da se hriscanska vera moze primeniti u praksi i da daje rezultate, to automatski znaci da je to istinito cim se jel te u stvarnosti dogodilo. Bas kao npr. sto se ununoktijum javlja vrlo vrlo retko to ne znaci da je ''neistinit'' sto se tice postojanja. Dovoljno je da se u jednom jedinom eksperimentu pojavi ununoktijum i to ce biti dokaz da je iskaz o njemu istinit. Isto tako kada neki hriscanin kaze da je moguce voleti sve ljude na svetu i citav svet, a ne mrzeti nikog, pa onda taj iskaz potvrdi samo sa jednim primenom, to je dokaz da je hriscanska vera istinita i da je nebitno koliko se to cesto desava. Malo je ruzan primer, al sta da se radi. Ћириличар, Suncokret54 and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 27 minutes ago, Ћириличар рече Pa znači da vjera onda ne funkcioniše onako kako bi trebalo, jer da funkcioniše bilo bi mnogo više ljudi koji kapiraju suštinu vjere, zar ne? No, može biti i da su ljudi jednostavno sebični i bandoglavi. Nikad ne reci nikad. Upravo to. Da bi neko uopste mogao da zivi hriscansku veru, treba da ulozi mnogo energije, vremena, resursa kako bi to postigao. Bas kao u svemu ostalom sto se radi, a vecina ljudi uglavnom nije takva jer zele prosecan zivot sa malo truda. Evo primer sa ovim ununoktijumom. Ili ajd Higsov bozon. Da bi neko uopste pokazao da je Higsov bozon moguce u praksi dovesti u postojanje, treba da izgradi citavu onu skalameriju na granici Svice i Franacuske, da ulozi mnogo para, vremena, energije, znanja, znoja i zivaca. A samo jedan jedini primer se pojavio koji se vrlo vrlo retko desava, pa nikog nije briga za to. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 23 hours ago, Александар Милојков рече Сестро слатка (ако си женско, извини ако ниси), ти можеш руку под руку са Стојадином. Мислим, баш бисте фино формирали мотку са два краја. Верујући људи, они који нису схватили, па били они и владичанског чина, МОРАЋЕ да схвате да је људска слобода Богом дано ПРАВО. Мораће да схвате да људи ИМАЈУ ПРАВО да се слободно окупе и кажу шта мисле. Имају право да шетају, говоре, пишу... Свако онај ко жели да их у томе на силу спречава је само једно - тоталитарни ум, да не кажем фашисоидни ум. 23 hours ago, Александар Милојков рече Хришћанин који се боји туђе слободе, хришћанин који има потребу за наметањем стега забрана другима и другачијима, заправо имају кризу властите вере. А поента је - остати свој и пустити туђе. Бити слободан и пустити друге да буду слободни. Или, живи и пусти друге да живе. Основна догма хришћанства је - човек је слободан и та га слобода чини човеком. 23 hours ago, Александар Милојков рече Тачно. Окренеш се на другу страну и не гледаш и не слушаш. Одеш у природу, гледаш цвеће и слушаш цвркут птица. И нико ти неће сметати. Ако те буду на силу терали да гледаш "параду", јави да те бранимо. Ви кажете / иди у природу, отприлике паси траву и мириши цвеће , и шта те брига, живи и пусти друге да живе . Ја размишљам о будућим проблемима са којим ћемо се неизоставно суочити ако ћутимо сада и пустимо друге не да живе/ ко им брани да живе / већ да нам намећу идеје и стварају климу за много друге горе ствари које су само след , и које ће се свакако десити као одговор на наше ћутање и на нашу толеранцију. Када ове друге /педосфилске и друге накарадне организације / буду тражили своје слободе и своја окупљања, да ли ћете ми и и тада рећи : " МОРАЋЕ да схвате да је људска слобода Богом дано ПРАВО. Мораће да схвате да људи ИМАЈУ ПРАВО да се слободно окупе и кажу шта мисле. Имају право да шетају, говоре, пишу... Или, живи и пусти друге да живе." Јер ипак треба признати да су њихове идеје / идеологија, политика / много више од пуке шетње, говора и безазлених окупљања. Ви кажете : “ Основна догма хришћанства је - човек је слободан и та га слобода чини човекoм ”. Не слобода га још не чини човеком, одговорност га чини човеком , и оно што проистиче из тих слободних поступака одлучује о томе да ли је неко човек или не. Уосталом боље ми да се бунимо , бранимо и стопирамо , него да им Врховни пошаље сумпорну кишу . Шта ви ,мислите као теолог и неко ко добро познаје проблематику наших религиозно историјских збивања, како би текао ток наше Српске историје да Свети Симеон тада Стефан Немања није сузбио богумилску јерес...а био је и више него толерантан..... И не разумем како ви мислите да је могуће остати свој а пуститити туђе . Као да сте ми рекли, уђи слободно у мој дом , унеси другу климу у њега преуреди га како желиш, а то ће ипак и даље бити мој дом..... П.С.Ако гледате сиријале о Џемсу Бонду, можда су вам се измешале пароле. " Живи и пусти друге да живе " . Колико се сећам, наслов једног филма из серијала је " Живи и пусти друге да умру. " Плаво Небо, АлександраВ and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 2 hours ago, Deja Vu рече Iako statistika ima veliku primenu u zivotu i nauci, za ontologiju i egzistencijalizam je bitna ko prosecna visina muskaraca u Svazilendu. To sto se nesto desava retko apsolutno nikakve veze nema sa istinitoscu, a pogotovo ne sa Istinom. Jer frekvencija i ucestalost su jedno, a istinost i istina nesto sasvim drugo. Tako je dovoljan jedan jedini primer koji pokazuje da se hriscanska vera moze primeniti u praksi i da daje rezultate, to automatski znaci da je to istinito cim se jel te u stvarnosti dogodilo. Bas kao npr. sto se ununoktijum javlja vrlo vrlo retko to ne znaci da je ''neistinit'' sto se tice postojanja. Dovoljno je da se u jednom jedinom eksperimentu pojavi ununoktijum i to ce biti dokaz da je iskaz o njemu istinit. Isto tako kada neki hriscanin kaze da je moguce voleti sve ljude na svetu i citav svet, a ne mrzeti nikog, pa onda taj iskaz potvrdi samo sa jednim primenom, to je dokaz da je hriscanska vera istinita i da je nebitno koliko se to cesto desava. Malo je ruzan primer, al sta da se radi. Хигсов бизон? Ел се то маже на леба? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 1 hour ago, Deja Vu рече Iako statistika ima veliku primenu u zivotu i nauci, za ontologiju i egzistencijalizam je bitna ko prosecna visina muskaraca u Svazilendu. To sto se nesto desava retko apsolutno nikakve veze nema sa istinitoscu, a pogotovo ne sa Istinom. Jer frekvencija i ucestalost su jedno, a istinost i istina nesto sasvim drugo. Tako je dovoljan jedan jedini primer koji pokazuje da se hriscanska vera moze primeniti u praksi i da daje rezultate, to automatski znaci da je to istinito cim se jel te u stvarnosti dogodilo. Bas kao npr. sto se ununoktijum javlja vrlo vrlo retko to ne znaci da je ''neistinit'' sto se tice postojanja. Dovoljno je da se u jednom jedinom eksperimentu pojavi ununoktijum i to ce biti dokaz da je iskaz o njemu istinit. Isto tako kada neki hriscanin kaze da je moguce voleti sve ljude na svetu i citav svet, a ne mrzeti nikog, pa onda taj iskaz potvrdi samo sa jednim primenom, to je dokaz da je hriscanska vera istinita i da je nebitno koliko se to cesto desava. Malo je ruzan primer, al sta da se radi. To što neki hrišćanin zaista voli sve ljude na svetu i čitav svet i ne mrzi nikog, je dokaz da je tvrdnja da je to moguće istinita, a ne dokaz da je hrišćanska vera istinita. Jer između hrićanske vere i te tvrdnje ne stoji znak jednakosti, hrišćanstvo obuhvata i druge ideje, a takođe druge vere obuhvataju i tu ideju... Ako verovanje u hrišćanskog Boga, učestvovanje u hrišćanskim ritualima i prihvatanje dogmi hrišćanstva predstavlja model, način tj. "pravi put" za to da čovek dođe u takvo stanje, onda je hrišćanstvo očigledno loš i neefikasan model tj. način za postizanje tog cilja... shodno tome ne deluje kao model koji je smislilo sveznajuće biće... takođe, recimo Đainizam je evidentno bolji i efikasniji način za postzanje tog cilja, pa ako već to shvataš na nivou istinitosti... ispada da je Đainizam "istinitiji"... cloudking је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 33 minutes ago, Рапсоди рече Шта ви ,мислите као теолог и неко ко добро познаје проблематику наших религиозно историјских збивања, како би текао ток наше Српске историје да Свети Симеон тада Стефан Немања није сузбио богумилску јерес...а био је и више него толерантан..... Nije baš ni da nam je istorija nakon toga bila med i mleko... pa me baš interesuje šta bi nam se to strašno desilo da Stefan Nemanja nije tolerantno u krvi, ognju i mučenju zatro bogumile? Цитат И не разумем како ви мислите да је могуће остати свој а пуститити туђе . Као да сте ми рекли, уђи слободно у мој дом , унеси другу климу у њега преуреди га како желиш, а то ће ипак и даље бити мој дом..... Hoće, samo što je Srbija tvoj dom tačno onoliko koliko je i dom svakog Srbina homoseksualca i dom svakog građanina Srbije koji ne deli tvoje svetonazore... ni promil više ni manje... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 Пошто видим да је дебата поводом ове теме отишла у правцу одобравања слободе изражавања кроз геј параде и слично, јер, као бајаги то бране само тоталитаристи, да не кажем фашисти, савест ми налаже да у најкраћем облику изнесем своје мишљење. Шта је Бог урадио са Содомом и Гомором? И тамо је постојала слобода изражавања блуда, разврата и сваког сличног греха па да ли је Бог благонаклоно гледао на све то.. Толико о вашој слободи изражавања. Не браним никоме да своје геј испаде задржи за себе, нити сам поборник физичког насиља над таквим лицима, али се питам зашто држава не заштити основну ћелију друштва, а то је породица. Основни циљ геј лобиста јесте да своју геј пропаганду шире као нешто сасвим нормално и да на тај начин то њихово размишљање постане и размишљање нових генерација. Познато ми је и да на Богословском факултету постоје теолози који заступају становиште да ни глобалног потопа није било за време Ноја, већ да је то било локалног карактера па ме не чуди и ово размишљање о слободи изражавања. Ето, и Велики потоп.. због чега ли га је Господ изазвао.. Сам Господ је рекао: Еванђеље по Луки 18:8: “Хоће ли Син Човјечији, када дође, збиља наћи веру на земљи?” А какве механизме поседује наша држава да заштити децу, породицу, од те слободе изражавања, ''шетања'' и од тога слично.. Ово су одредбе Устава Републике Србије у најкраћем облику: УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Слобода мишљења и изражавања: Члан 46 ..Слобода изражавања може се законом ограничити, ако је то неопходно ради заштите права и угледа других, чувања ауторитета и непристрасности суда и заштите јавног здравља, морала демократског друштва и националне безбедности Републике Србије. Слобода окупљања : Члан 54 ..Слобода окупљања може се законом ограничити само ако је то неопходно ради заштите јавног здравља, морала, права других или безбедности Републике Србије. Право на закључење брака и равноправност супружника : Члан 62 ..Брак се закључује на основу слободно датог пристанка мушкарца и жене пред државним органом.. Брак и односи у браку и породици уређују се законом.. Права и дужности родитеља : Члан 65 Родитељи имају право и дужност да издржавају, васпитавају и образују своју децу, и у томе су равноправни.. Посебна заштита породице, мајке, самохраног родитеља и детета : Члан 66 Породица, мајка, самохрани родитељ и дете у Републици Србији уживају посебну заштиту, у складу са законом.. Здравствена заштита : Члан 68 Свако има право на заштиту свог физичког и психичког здравља. Деца, труднице, мајке током породиљског одсуства, самохрани родитељи са децом до седме године и стари остварују здравствену заштиту из јавних прихода, ако је не остварују на други начин, у складу са законом. Здравствено осигурање, здравствена заштита и оснивање здравствених фондова уређују се законом. Република Србија помаже развој здравствене и физичке културе. Ето, а што се тиче осталих правних аката, довољно је прочитати Породични закон па да се види шта је основа нашег друштва, наших грађана, било да су они Католици, Муслимани, Православци или грађани било које друге Вере или нације и да ту основу, ПОРОДИЦУ, треба заштитити свим могућим правним средствима, од сваког облика противприродне накарадности, а не подржавати њихове заговорнике као да имају право да шире такве ставове који могу негативно утицати на децу која и немају баш могућности за правилно васпитање. Ivan Marković and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 25, 2016 Пријави Подели Написано Август 25, 2016 Na koji način bilo koji gej ugrožava tvoju porodicu? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука