Jump to content

Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Bojan* рече

Ono što je evidentno je da sve manje ljudi želi život sa obavezama. Pogotovo ne sa nekim ko se fizički ne uklapa u željeni model partnera.

Znaš kako, Neso, Bojane (ilikakogodsvejednoje) meni zaista fizički izgled čovjeka ne predstavlja uslov za emotivno vezivanje, ali niko i ništa me ne mogu natjerati da trpim emotivnog invalida. 
Sunce moje, može ti proći šta god, ali ukoliko ćeš početi da kmečiš, grinjaš, i od mog života da praviš pakao, nisi vrijedan moga vremena, pa me osudi i nazovi kako ti je god drago. 
Ne treba biti previše pametan da se zaključi da je tekst pisala žena, jer sam navela ko je autor, na kraju, ne bih pogriješila da sam samo stavila - Žena, jer svaka od nas će ti dati ovdje isti odgovor, sigurna sam.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 5.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Ayla рече

Znaš kako, ...

Možda su tebi emocije muškarca najbitnije, ali o tome koliko su one nebitne ženama u globalu, svedoči ogroman i sve veći broj partnerstava koja nemaju tendenciju da postanu nešto više od toga. Vi ćete možda reći da je u osnovi ljubav, ali svi znamo da nije, jer ljubav uvek vodi ka braku, a partnerstvo ne. Žene favorizuju upravo muškarce bez emocija. Emotivne doživljavaju kao slabiće, pa ih i to odbija pored mnoštva drugih stvarnih i umišljenih osobina. Tolerancija je na minimumu minimuma, a što je fizički izgled muškarca bolji, to mu se više pruža, više dopušta i oprašta.

Da, video sam ko je pisao tekst, ali sam samo naglasio pol, zato što je mnogo takvih ženskih tekstova koji zbune ljude i ostavljaju utisak da se radi o nečem komplikovanom, iako je suština sasvim jednostavna.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bojan* рече

Možda su tebi emocije muškarca najbitnije, ali o tome koliko su one nebitne ženama u globalu, svedoči ogroman i sve veći broj partnerstava koja nemaju tendenciju da postanu nešto više od toga. Vi ćete možda reći da je u osnovi ljubav, ali svi znamo da nije, jer ljubav uvek vodi ka braku, a partnerstvo ne. Žene favorizuju upravo muškarce bez emocija. Emotivne doživljavaju kao slabiće, pa ih i to odbija pored mnoštva drugih stvarnih i umišljenih osobina. Tolerancija je na minimumu minimuma, a što je fizički izgled muškarca bolji, to mu se više pruža, više dopušta i oprašta.

Da, video sam ko je pisao tekst, ali sam samo naglasio pol, zato što je mnogo takvih ženskih tekstova koji zbune ljude i ostavljaju utisak da se radi o nečem komplikovanom, iako je suština sasvim jednostavna.

Saglasna sam sa autorom teksta. Potpisala bih ga i ja. 
Ja sam jedna od "tih i takvih" žena, i ne komplikujem ja tu ništa, već tvoja sujeta i nesigurnost ti ne dozvoljava da vidiš samu suštinu, koja i jeste jednostavna.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ayla рече

Sunce moje, može ti proći šta god, ali ukoliko ćeš početi da kmečiš, grinjaš, i od mog života da praviš pakao, nisi vrijedan moga vremena, pa me osudi i nazovi kako ti je god drago. 

То је себично. Треба остати са другом особом без обзира на све. Трпљење је уздизање.

Ја бих остао и трпео. Мада можда нису сви толико узвишени ко ја па превише тражим од других, не знам.

• Оплаках :)) 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bojan* рече

Лупеташ. Све је то психологија, брате. Чиста психологија. Физички изглед није небитан, али није ни пресудан. Да је пресудан не би толико њих ружних (објективно ружних) имали и девојке и жене и све. 

А жене, ма не жене, нико не воли оне који кукају и и кмече како их жене не воле, не разумеју јер су ,,ружни", итд. Кукњава је нешто горе, кад жене кукају, то могу и да разумем, жене су увек биле и биће угроженији пол, реално брате, никакав закон то не може да промени, ја сам тога свестан; али кад мушко кука и кмечи, ништа горе. То ми је стварно, оно. Наравно и мушкарци имају проблеме, имају муке али требало би, по природи, да се са тим боре и изборе. Треба да се сналазе, прилагођавају, итд. Најгоре је да седну ко неке бабе и кукају и ништа не мењају. Мушкарцу који има проблеме треба помоћи у сваком смислу, а први начин је да му кажеш да не кука и кмечи. Кад кажем ,,кука", не мислим да не треба да се неком пожали, да искаже осећања и изнесе своје проблеме- али тај начин на који ти то, рецимо, овде излазеш је стварно очајно. Ко Владислав Ђорђевић, онај борац против феминизма или чега већ. 

Тако да, кад то промениш биће боље. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Православни Србин рече

Кукњава је нешто горе, кад жене кукају, то могу и да разумем, жене су увек биле и биће угроженији пол, реално брате, никакав закон то не може да промени, ја сам тога свестан;

I žene neka smanje kuknjavu. Ne vidim razlog bar sada, evo smo zaštićene kao bijeli medvedi.
One žene koje biju svoje bitke ne kukaju. One se bore. Nemaju kad mučenice glas da puste.
Tako da bih molila i jedne i druge, bez njanjanja i cvilenja.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

I žene neka smanje kuknjavu. Ne vidim razlog bar sada, evo smo zaštićene kao bijeli medvedi.
One žene koje biju svoje bitke ne kukaju. One se bore. Nemaju kad mučenice glas da puste.
Tako da bih molila i jedne i druge, bez njanjanja i cvilenja.

Наравно. Моја тетка, рецимо, има грдне проблеме, са мужем, свекром, итд. Али нико о томе ништа не зна (сем нас, фамилије и то ужи круг) јер се жена ником не жали и не кука. 

Треба се пожалити, свакако, али онима које волиш и са ким искрено можеш да разговараш, човеку је то потребно. Али кукњава на сав глас не само да не ваља него не доприноси ничему. 

Што се тиче закона и заштићења, јесте, али ти закони су само омогућили да неке безобразне (да не употреебим неки гори израз) жене нешто изманипулишу и злоупотребе. Али, не знам колико су баш смањили проблеме са којима се женски род суочава. 

ПС: Нисам феминиста, напротив, само гледам да будем реалан. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Православни Србин рече

ПС: Нисам феминиста, напротив, само гледам да будем реалан. 

Nisam ni ja,  zloupotrebljava se taj izraz, stav ili kako god.
Samo me pomjera to insistiranje na trpljenju u odnosima. Ako se mora trpiti, to nije ljubav i nisu zdravi odnosi.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ayla рече

Nisam ni ja,  zloupotrebljava se taj izraz, stav ili kako god.
Samo me pomjera to insistiranje na trpljenju u odnosima. Ako se mora trpiti, to nije ljubav i nisu zdravi odnosi.

Posvetila sam temu tome :).

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bojan* рече

:smeh1:

Kako ti bre ne dosadi više :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Natasa. рече

:smeh1:

Kako ti bre ne dosadi više :smeh1:.

Ima on materijala za citav roman:smeh1:

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, ronin рече

Ima on materijala za citav roman:smeh1:

Što je najgore-nema. Vrti jedno te isto, kao mnogo loša rejv žurka...posle koje te boli glava i muka ti je :smeh1:. Meni je postao komičan, ali ne razumem kako neko ima toliko snage i vremena za toliko trolovanja. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

vremena za toliko trolovanja.

kada bi to vreme utrosio na nesto drugo npr. da nadje devojku bilo bi mu mnogo bolje, trolovanje je izgleda zivotni poziv:smeh1:

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...