Jump to content

Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 5.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Пре сат времена, Smaragdni kamičak рече

81264510_1657751887700140_32265497969279

Kakva konfuzija: brat i sestra pa muz i zena. Ko incest.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Smaragdni kamičak рече

Не бих да кварим, хд, али ова изјава је прилично неспретна, те и нетачна. 

Мушкарац и жена никада не престају да буду брат и сестра пред Богом, па ни венчањем, све док Га обоје прихватају за вечног Оца. 

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Ne vidim nikakvu konfuziju ni nespretnost. Brak je velika tajna, slika Hrista i Crkve. A tajne se projavljuju na čudesan, nezamisliv, nadumni način. :)

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

Што рече један духовник- табу је само оно што Бог прогласи табуом, а не људи. Код првих људи није било инцеста јер је био благослов да се размножи људски род, а сада би то био инцест, како пише Мојсије у 3. књизи чини ми се. Кад се венчамо у Цркви онда Бог то благосиља и нема више, после може да се волеемо :) 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

Значи, по вашем цењеном мишљењу, сви који су имали неблагословене интимне односе (пре венчања) су практично били у инцесту.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Smaragdni kamičak рече

Ne vidim nikakvu konfuziju ni nespretnost. Brak je velika tajna, slika Hrista i Crkve. A tajne se projavljuju na čudesan, nezamisliv, nadumni način. :)

Ponašanje većine ne govori u prilog tome ni približno, a nedavno su objavili da broj razvoda premašuje broj sklopljenih brakova čak za 4%.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Natasa. рече

Joj al ste zakomplikivali običan, Bogom dan, seks :smeh1:.

Možda je nekad bio običan, ali ovo orgijanje danas, daleko je od običnog. Kontracepciju i tzv. "seksualne slobode" sigurno nije dao Bog. To su ljudski izumi.

Ljudi su zloupotrebili mnogo toga što je Bog dao, uveli su razne svoje ispravke, promenili svrhu i smisao, jer misle da sve znaju bolje.

Zato sada imamo posledice.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Smaragdni kamičak рече

Ako se momak ponaša kao brat, devojka gubi interesovanje za njega, ostavi ga i nađe nekog drugog muškarca, koji se ne ponaša kao brat.

A ako do braka i dođe, najčešće ne ulazi u brak kao devojka, nego kao žena, koja iza sebe već ima "iskustva".

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Bojan* рече

brat

I ako se devojka ponaša kao sestra, muškarac gubi interesovanje. Ko hoće da se seksa sa sestrom/bratom jebote nije ni čudo što ste sami :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Natasa. рече

I ako se devojka ponaša kao sestra, muškarac gubi interesovanje. Ko hoće da se seksa sa sestrom/bratom jebote nije ni čudo što ste sami :smeh1:.

Devojke se ne ponašaju kao sestre. Možda jedna od sto hiljada.

Ja govorim sa pozicije pravoslavnog vernika, a većina žena izbegava stvarne vernike, posebno ako nisu visoki i zgodni. Zato smo sami.

Drugim rečima, ako želiš pravu pravoslavnu hrišćanku za brak, ima da se namučiš prvo dok je nađeš, a zatim još je teže da je zainteresuješ za sebe, a najteže da je zadržiš. Zadnju reč ipak imaju ženski hormoni. Zgodnim muškarcima to ide lako i brzo, bez ženskih uslova, ali često i bez braka na kraju.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...