Нифада Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 8 часа, Вилер Текс рече Не знам шта значи дама. Обично то жене схватају као неко пренемагање и глумљење лудила... Довољно је да буде нормална у сваком смислу. Исто важи и за мушкарца. Мнеи лично припадне мука од "дама и господина" Dama je žena sa stavom i stilom,ne prenemaže se,jer nema razloga za to.To je suštinski pogled na damu.No,u svetu se uvek žena oslovljava sa gospođa ili gospodjica,i to je i do onog ko je oslovljava.Kod nas ljudi inače imaju problem sa tim terminom jer su iz vremena drugova i drugarica naglo prešli na tu terminologiju a još im je u svesti ili podsvesti ostalo ono što su ranije slušali kako su to termini za buržoaziju ,i odnose se isključivo na materijalni status.Reč gospodin inače dolazi od Gospod (in). Veliki Marko and Flojd је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 1 сат, Нифада рече Dama je žena sa stavom i stilom,ne prenemaže se,jer nema razloga za to.To je suštinski pogled na damu.No,u svetu se uvek žena oslovljava sa gospođa ili gospodjica,i to je i do onog ko je oslovljava.Kod nas ljudi inače imaju problem sa tim terminom jer su iz vremena drugova i drugarica naglo prešli na tu terminologiju a još im je u svesti ili podsvesti ostalo ono što su ranije slušali kako su to termini za buržoaziju ,i odnose se isključivo na materijalni status.Reč gospodin inače dolazi od Gospod (in). mi srbi nemamo svoju rijec za damu, to je germanizam, tacnije engleska dvorska titula i holivudski mit, a gospodin je izvedenica za muskarca koji gospodari zenom, aj zdravo... da ne bi sad svaka susa bila dama Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 5 часа, Muramasa рече Ako, i treba. Kosu možeš da središ jednim brijačem, kao Win Diesel iz Fast and Furious. Stomačić i ostatak tela ide malo teže i postepeno. I on ima stomacic. Samo gornji deo da nabudzim, ili bolje reci da se vratim na staro kao nekada sto sam bio dok sam bio mladji. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 8 часа, Broken рече @kordun nije normalan u glavi, nemoj da ga slusas. Istina je drugacija. Tacno je da postoje babe, tri babe...kao iz neke bajke. Srecem ih na stazi za trcanje ali one ne trce nego hodaju. Zblizili smo se ali nije onako kako izgleda. Ne zelim nista od njih, narocito ne zelim njihove nekretnine. Sad me izbegavaju ili samo umislio. Mada, mislim da su nasle drugog. Наравно. Извини на неумесној шали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 6 часа, Нифада рече Dama je žena sa stavom i stilom,ne prenemaže se,jer nema razloga za to.To je suštinski pogled na damu.No,u svetu se uvek žena oslovljava sa gospođa ili gospodjica,i to je i do onog ko je oslovljava.Kod nas ljudi inače imaju problem sa tim terminom jer su iz vremena drugova i drugarica naglo prešli na tu terminologiju a još im je u svesti ili podsvesti ostalo ono što su ranije slušali kako su to termini za buržoaziju ,i odnose se isključivo na materijalni status.Reč gospodin inače dolazi od Gospod (in). Не знам ја те термине. Мушкарци и жена могу бити достојанствени и господствени а приче о стилу, форсирању манира и инсистирање на томе ми је комично. Кад је неко господствне све остало излази као последица тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 5 часа, kordun рече mi srbi nemamo svoju rijec za damu, to je germanizam, tacnije engleska dvorska titula i holivudski mit, a gospodin je izvedenica za muskarca koji gospodari zenom, aj zdravo... da ne bi sad svaka susa bila dama Од Господа. Од кад је Кордун талибанска земља? Нифада је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 @Muramasa Ae na trening, pucamo penale u po gajbu piva. ? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 1 минут, Вилер Текс рече Од Господа. Од кад је Кордун талибанска земља? isto ti to, gospod gospodari nama, mi zenama, ne kvari mi koncepciju Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 20 часа, Liga Džentlmena рече Trazio sam bio neke odgovore i Bog ti posalje sve odgovore u najboljem trenutku. Mene je mucilo to sto je prestala da mi se javlja i ja sam mislio da nema vejde. Elem, ja se pojavim na nekom mestu gde se pojavi i ona. E sad, ona izgleda mnogo bolje uzivo nego na slikama. E sad ja joj nisam prisao, bila mi frka i nisam bio siguran 100 posto da je ona. Izgleda tri puta bolje uzivo nego na slikama a nisam je prepoznao. Medjutim, ona mi se javi posle nekog vremena i ja sam pomislio da joj je stalo cim se javlja. Ali ona mi se javila da nece nista samnom. E sad, sto se javila kad nije htela nista. Elem posle suse stvari odvijale kako su se odvijale itd. I mene je micilo sta se ustvari tu izdesavalo( ona je svo vreme pokusavala da mi nesto kaze, kao i ja njoj a nisam znao sta je htele). I trazio sam odgovor a Bog mi je dao. Zove me drugar koji ima bas iskustva sa zenama i ja mu se pozalim. I on mi kaze: Time sto joj nisi prisao, ti si joj dokazao da ona od tebe ne moze da se osloni ni za sta u buducnosti, jer ako nemas hrabrosti da joj pridjes neces da imas hrabrosti ni da budes sa njom. Pitam, a sto mi se javila, sto mi je pisala ako vec ne zeli nista . ( obicno kad se javi devojka sama znaci da zeli nesto). A on kaze da se javila da mi da do znanja da si ispao cava ( nisi ispao muskarac) u njenim ocima i da zbog toga ne zeli nista sa tobom... ( zreba da citas izmedju redova i nikako da je osudjujes, to su njeni razlozi i to je oke). Tako da, momci ako nemate dovoljno samopouzdanja ( makar da imate isto koliko ona ima) da joj pridjete nemojte ni da joj pisete niti da bilo sta pokusavate. Prosto ne mozes da se mnogo menjas zbog nekoga a jos manje da budes ono sto nisi, ako te prihvati takvog kakav si oke. Ako ne i to je oke. Natavoucenije: Covek treba da voli sebe takav kakav jeste i da se ne predstavlja onakvim kakav nije u stvarnosti vec da bude to sto jeste. A zena treba da zavoli sebe takvu kakva ( ali iskreno) jeste da bi je iskreno voleli drugi, znaci ds trazi paznju od sebe same a ne od drugih. Shvatite koja ste liga, I trazite devojke iz svoje lige da se ne bi mucili ni vi a ni ona. Slava Bogu na tome. Не бих да ти солим памет јер ни ја нисам бољи у неким ситуацијама,код мене је мало другачија ситуација имам тег из прошлости који вучем за собом и тег према будућности који су уско повезани са мојим тренутним стањем по питању "мушко женских односа". Рећи ћу ти само нешто дигни главу крени даље,треба времена сигурно да се то преброди али биће боље. Бог је за сваког од нас спремио неки рецепт Flojd је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 47 минута, Mali Marko рече Не бих да ти солим памет јер ни ја нисам бољи у неким ситуацијама,код мене је мало другачија ситуација имам тег из прошлости који вучем за собом и тег према будућности који су уско повезани са мојим тренутним стањем по питању "мушко женских односа". Рећи ћу ти само нешто дигни главу крени даље,треба времена сигурно да се то преброди али биће боље. Бог је за сваког од нас спремио неки рецепт Pa kakav je to teg? Pa vidi, nisam dobar u prilascima ali se odlicno snalazim kada je devojka koja mi se svidja u drustvu nekog koga poznajem, tada sve ide opustenije i spontanije... Slava Bogu brate moj, sve u svoje vreme. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 42 минута, Vegeta рече Nije moj sport, a ni pivo ne pijem. Oduvek sam bio antitalenat za sve sa loptom. Ja sam rođen za tešku atletiku i fajt. I ja sam bio u tvojim godinama. Sad sam vise za ove lezernije sportove. Godine cine svoje pa menjas i interesovanja prema sportu. Al je najbolje ozeniti se u tvojim godinama a u mojim sa sinom pucati penale i igrati fudbal. Sve treba raditi na vreme. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 5 часа, Вилер Текс рече Не знам ја те термине. Мушкарци и жена могу бити достојанствени и господствени а приче о стилу, форсирању манира и инсистирање на томе ми је комично. Кад је неко господствне све остало излази као последица тога. Ti se ozari hriscanskim manirima, i pokazi se da si pravi hriscanski gospodin. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 1 hour ago, Liga Džentlmena рече Pa vidi, nisam dobar u prilascima ali se odlicno snalazim kada je devojka koja mi se svidja u drustvu nekog koga poznajem, tada sve ide opustenije i spontanije... Slava Bogu brate moj, sve u svoje vreme. Девојци једноставно мораш да приђеш,мораш да започнеш комуникацију са њом на било кој начин Слушај сад приђеш јој и питаш дал јој је тата лопов? Онда јој одговориш које/или сада знам ко је скинуо сјај са звезда и ставио у твоје очи јесте глупо али пролази за почетак комуникације. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 2 часа, Mali Marko рече Девојци једноставно мораш да приђеш,мораш да започнеш комуникацију са њом на било кој начин Слушај сад приђеш јој и питаш дал јој је тата лопов? Онда јој одговориш које/или сада знам ко је скинуо сјај са звезда и ставио у твоје очи јесте глупо али пролази за почетак комуникације. Znam kako funkcionise,pogledas se pa kao ti se nasmesi ili te duze gleda, pridjes, pitas je da li mozete da se upoznate, pruzis ruku i predstavis se, i pocnes neobaveznu temu npr sto je lepo ovde, da li cesto dolazis, kako ti se cini j tako, ili ako si harizmatican i nasmejan moze i :od svih devojaka ti si me bas zainteresovala, ima nesto u tvojim ocima sto zelim da dokucim itd. To je najbolji pocetak komunikacije, a ove sto si naveo su fore su za kljnce 7-8 razred. To je prosto jace od mene kada je prilatak u pitanju. Mnogo je lakse kad imas br pa se dogovorite gde da se nadjete i onda je to drugacije. Svi smo mi razliciti... Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 15, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2018 пре 13 часа, kordun рече mi srbi nemamo svoju rijec za damu, to je germanizam, tacnije engleska dvorska titula i holivudski mit, a gospodin je izvedenica za muskarca koji gospodari zenom, aj zdravo... da ne bi sad svaka susa bila dama Реч дама има значење у српском језику-госпођа,госпођица,отмена жена и сл.Израз дама користи се и за краљицз у шаху Сама реч дама је софистицирана,децентна,лепа,као и значење које носи.У свим језицима имамо позајмљених речи. Да би неко разумео значење речи господин мора и сам бити то,значи или господин или неко ко господари над женом,а за то већ постоје други изрази. Flojd and Veliki Marko је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука