Flojd Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Ствар је приоритета колико је ко навикнут (размажен) из каквог је гнезда потекао, тиме се одређује коме колико треба. Ova recenica mi se svidja posto je istinita: Skromnost jednako racionalnost. Skroman covek je u svemu racionalan. Sve je stvar vaspitanja. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 57 минута, Mali Marko рече 1 hour ago, Liga Džentlmena рече Mislim da je Vladika Nikojal rekao: " Ko brine taj ne veruje". Znaci bitnoj je samo da se prepustite pa kako vam Bog da.... Али не можеш да седиш и да гледаш у плафон као у оној причи из првог основне "7 готована" мораш да будеш упоран. Речено је "не брините се шта ћете јести и шта ћете пити и у шта ћете се оденути, јер све то незнабошци иште", а апостол Павле каже "ко не ради, нека и не једе". Прво не пориче друго. Зато мислим да сте обојица у праву, само то треба објединити. А са Маријаном се не би у потпуности сложио када је реч о избору партнера. Моје мишљење је да ако се девојци свиди момак и ако он поседује све људске квалитете, а материјално није ситуиран то, не би требало представљати препреку за будућу везу. Важно је да тај момак има жељу, вољу и да поседује радне навике, да је одговоран према животним обавезама и да зна да се носи са проблемима. Тако ће брзо све доћи на своје. У најмању руку имаће се за све што им је непходно. А са вером у Бога и труда да се живи по вољи Његовој, често и много више од тога. Битно је да мушкарац зна жену да заштити, да је чува, да је разуме и да је воли и милује до те мере да је спреман увек да се жртвује за њу и за њихову породицу. Жена мора да се осећа поред мушкарца сигурном, а да то нема везе са материјализмом. Flojd, Натан, Neša_ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 @Petar-M Брак је много више од свиђања и љубави, али ниси ти ништа другачије рекао од мене, тако да ја ћу се са тобом слажити, али сад ће Нешица устати па ће покопати и твоје и моје мишљење заједно. ништа не брини Ariadna је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 1 сат, Маријана91 рече Матерлијализам? Жене су увек била материјалисти, а што, зато што је жена од Бога дата да буде стуб куће и да располаже средствима, а мушкарац је тај који ће средства да доноси у кућу (да ради и зарађује) , то што су се данас појавиле спонзоруше које гледају да нађу добростојећег мушкарца да би уграђивале силиконе и остала чуда, то не значи да треба да нас сврстате у истии кош. Наравно да ми у животу не треба лезилебовић који не ради ништа и не зарађује ништа. Ствар је приоритета колико је ко навикнут (размажен) из каквог је гнезда потекао, тиме се одређује коме колико треба. Тако да Нешице драги, ово време што проводиш овде, лопату у руке или волан или багер или иди преко шта ти ја знам, граби, ломи, бори се, ни једна женка неће да ствара своје гнезно у месту где су услови неповољни за живот њених пилића, колико је то у животињском свету заступљено толико је и у људском Али Неша говори из хришћанске перспективе и покушава да вам објасни да материјалном, као критеријуму за удају, ту нема места. Само један пример наведите код нас у Православљу где се материјални, друштвени, или било који други статус, наводи као услов за улазак у брак. Нема. Говори се само о врлинама. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Ви сви у ствари тролујете нашега Нешу. Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 5 минута, todor рече Ви сви у ствари тролујете нашега Нешу. Никако, зна Нешица да га ја увек браним Ја само хоћу да га пробудим да уради нешто са својим животом и да не тражи кривца у другоме и даа не мисли да су све жене тако плитке и да је све тако црно. Бог налаже позитивну енергију и сам Господ је рекао ''Радујте се!'' Neša_ and Ariadna је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 2 минута, Маријана91 рече Никако, зна Нешица да га ја увек браним Ја само хоћу да га пробудим да уради нешто са својим животом и да не тражи кривца у другоме и даа не мисли да су све жене тако плитке и да је све тако црно. Бог налаже позитивну енергију и сам Господ је рекао ''Радујте се!'' Тешко да ћеш да пробудиш икакву радост у њему ако му говориш да су паре ипак важне. Треба супротно. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 20 минута, todor рече Тешко да ћеш да пробудиш икакву радост у њему ако му говориш да су паре ипак важне. Треба супротно. Нигде ја нисам поменула новац, већ рад, вољу, борбу, па и жртву. И рекла сам да свако има своје приритете, девојка која је скромно живела код својих родитеља и васпитавана да буде скромна сигурно јој неће требати куле и градови, већ исто оно што је имала код њих. Не каже се безвезе пара иде на пару, не бих да се понављам, али како смо навикли (или колико смо размажени) тако и тражимо да наставимо живети. А Неша превише генерализује говори како све девојке траже само новац. Онда је и свим мушкарцима једино битна добра позадина и позамашно попрсије. -Владимир- and Veliki Marko је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 3 часа, Маријана91 рече зато што је жена од Бога дата да буде стуб куће и да располаже средствима, Располаже мојим парама? Може, ал онда мора да буде послушна и да ми се не меша у послове. Е да, и да ми измасира леђа кад тражим. Лубеница and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 8 минута, Вукашин Ковачевић рече Располаже мојим парама? Може, ал онда мора да буде послушна и да ми се не меша у послове. Е да, и да ми измасира леђа кад тражим. Наравно да треба и једно и друго и треће. Човек је глава, а жена тело. И кад се тело не меша у послове главе нема проблема, а исто тако и глава треба да води тело на прави начин. Вукашин Ковачевић and Petar-M је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 15 минута, Neša_ рече Ko drži lopatu, taj nije interesantan devojkama, a ja je držim često, kao što držim i volan i borim se oduvek Нешо брате ајмо у менаџере или неке женске фризере, да се не патимо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 13 минута, Neša_ рече Meni se dovoljno žena poveravalo i otvoreno su govorile o mnogim stvarima. Могу да замислим какве су ти се жене поверавале, кад имаш такво црно мишљење. У каквом ли се ти то друштву крећеш Нешице Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 3 часа, Petar-M рече Речено је "не брините се шта ћете јести и шта ћете пити и у шта ћете се оденути, јер све то незнабошци иште", а апостол Павле каже "ко не ради, нека и не једе". Прво не пориче друго. Зато мислим да сте обојица у праву, само то треба објединити. А са Маријаном се не би у потпуности сложио када је реч о избору партнера. Моје мишљење је да ако се девојци свиди момак и ако он поседује све људске квалитете, а материјално није ситуиран то, не би требало представљати препреку за будућу везу. Важно је да тај момак има жељу, вољу и да поседује радне навике, да је одговоран према животним обавезама и да зна да се носи са проблемима. Тако ће брзо све доћи на своје. У најмању руку имаће се за све што им је непходно. А са вером у Бога и труда да се живи по вољи Његовој, често и много више од тога. Битно је да мушкарац зна жену да заштити, да је чува, да је разуме и да је воли и милује до те мере да је спреман увек да се жртвује за њу и за њихову породицу. Жена мора да се осећа поред мушкарца сигурном, а да то нема везе са материјализмом. To je sustina. Hvala za citat. Ariadna је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 3 часа, Маријана91 рече @Petar-M Брак је много више од свиђања и љубави, али ниси ти ништа другачије рекао од мене, тако да ја ћу се са тобом слажити, али сад ће Нешица устати па ће покопати и твоје и моје мишљење заједно. ништа не брини Почиње се од свиђања (то је почетак упознавања) а завршава се са љубављу (то је већ брак). - а од љубави нема ништа више ;-) Нека, човек има право на своје мишљење :-) Flojd and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 6 часа, Neša_ рече Meni se dovoljno žena poveravalo i otvoreno su govorile o mnogim stvarima. Tako da to nije nikakav problem. Сигурно си дошао до различитих закључака, барем што се мене тиче два пута мерим а једном сечем. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука