Драшко Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 minute ago, verum est in beer рече Das ist Ehe Ehe, der ausgebrauchische Empfidung? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Управо сада, verum est in beer рече Ја ја, натирлих. Ah so Das ist jetz sehr möglich mit dieser neuer Forum-schriebengegen verum est in beer and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 23 hours ago, JESSY рече И ако кршиш ове законе, сигурно ћеш – са стопостотном гаранцијом – морати да платиш за то. Kada god imam opstipaciju ne posežem za medikamentima, posežem za ovakvim tekstovima. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 35 minutes ago, Драшко рече Was? Znači ako je prirodno nije blud? Ok...hvala Ne! Drasko! Cekaj! Stani, nije tako mislio! Vrati see... @verum est in beer jel vis sta si sad napravio?! Драшко, verum est in beer and Juanito је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
син милутин Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Кад погледаш колико у Цркви има неожењене и неудате "омладине" од 30 и више љета, помислиш да постојећа правила о сексуалним односима пре брака треба мало олабавити. Adelaida, Sanja Т., Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 4 hours ago, Ronald рече Ne govorim ja da ne treba postojati nikakva granica, vec da bi se kanoni trebali prosirivati, ali ne na nacin da se dozvoli sve, jer niko ne govori o nekom zaokretu u suprotnom smjeru,vec o evoluciji kanona koja bi ukljucivala i danasnje, savremene, kulturne, politicke i ekonomske uslove. Kako ja to vidim, pa spomenuo sam tinejdzere, neophodno je uzeti u obzir mnogo duzi zivotni vijek, obrazovanje i sve ostalo, odnosno uslove koje je neophodno stvoriti za koliko toliko normalan zivot, i sa druge strane to povezati sa sexualnim nagonom koji se javlja kod vecine ljudi danas u isto vrijeme kao i kod onih koji su zivljeli kada su se kanoni pisali i neophodno ga je kanalisati na ispravan nacin, u ovom slucaju kroz vezu, koja nece naravno ukljucivati nikakvo sexualno exbicionisanje, to se podrazumjeva valjda u hriscanstvu. Mnogo toga se promijenilo, kulturna evolucije je brza i ona diktira uslove zivota za razliku od bioloske koja se i nije mijenjala u zadnjih nekoliko vijekova. Potrebna nam je evolucija unutar Crkve, koja podrazumjeva razumijevanje savremenih kompleksnih uslova i njihovo implementiranje u kanone. Neophodno je govoriti i o homosexualcima kao i svima ostalim ,koji vole i koji takodje nisu u stanju da se uzdrzavaju citav zivot jer ih usamljenost i pozivanje na podvig kakav malo ko moze da podnese moze dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, depresije i tako dalje. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Roni to bi opet bila neka generalizacija tipa mladi eto trebaju da kanalisu sexualni nagon kroz vezu dok ne stvore uslove za zivot.A sta sa mladima koji eto mogu da se uzdrzavaju npr.Jeste ih sigurno jako malo ali opet.Hocu reci cemu opsta evolucija kanona kad se to resava direktno licnosnim odnosom sa duhovnikom.Ovaj moze onaj ne moze,svakom prema njemu.Eto ja znam primer mog duhovnika koji eto meni nesto ne blagosilja a drugome isto to blagosilja,pritom mislim da je tu savrseno dobro procenio.Nekome je strogost na korist u datom trenutku drugome na stetu.Ali on lepo i pazljivo rukovodi i apsolutno procenjuje prema osobi ,kanone mi pomene samo ako ga bas narocito pitam sam se nikada ne poziva na to.I cemu onda menjanje slova na papiru? Ronald, Bokisha, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Ja koliko sam cula od neudatih drugarica, njima duhovnici govore da pocnu malo da se sminkaju, da skrate suknjicu i to Jedna rece da se kaje sto je zgresila pre braka, sledi odgovor ispovednika: "Kakvi su muskarci danas, ne bih se ja mnogo kajao da sam na tvom mestu" Дејан, александар живаљев, 3006 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 4 minutes ago, Dijasporka рече Ja koliko sam cula od neudatih drugarica, njima duhovnici govore da pocnu malo da se sminkaju, da skrate suknjicu i to Jedna rece da se kaje sto je zgresila pre braka, sledi odgovor ispovednika: "Kakvi su muskarci danas, ne bih se ja mnogo kajao da sam na tvom mestu" Muke njihove(svestenika) gledaju jadni makar da naprave bilo sta od onog sto imaju... PredragVId, Драгана Милошевић, Dijasporka and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 6 minutes ago, *Jелена* рече Roni to bi opet bila neka generalizacija tipa mladi eto trebaju da kanalisu sexualni nagon kroz vezu dok ne stvore uslove za zivot.A sta sa mladima koji eto mogu da se uzdrzavaju npr.Jeste ih sigurno jako malo ali opet.Hocu reci cemu opsta evolucija kanona kad se to resava direktno licnosnim odnosom sa duhovnikom.Ovaj moze onaj ne moze,svakom prema njemu.Eto ja znam primer mog duhovnika koji eto meni nesto ne blagosilja a drugome isto to blagosilja,pritom mislim da je tu savrseno dobro procenio.Nekome je strogost na korist u datom trenutku drugome na stetu.Ali on lepo i pazljivo rukovodi i apsolutno procenjuje prema osobi ,kanone mi pomene samo ako ga bas narocito pitam sam se nikada ne poziva na to.I cemu onda menjanje slova na papiru? Ok. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Millennium Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Da se uključim iako sam nov, ali sam ovu i druge teme ispratio. Možda sečem konverzaciju, ali ne mogu da ne primetim da mi Srbi, često idemo iz krajnosti u krajnost. Za nas ne postoji sredina. Ne mislim konkretno na nekoga ovde, ali tako je u politici, veri, sportu itd. Teško je u današnje vreme zamisliti par koji se venčava a da pre toga nije imao odnose. Sigurno da postoji, ali to je zanemarljiv broj. Verujem da je menjanje partnera iz čistog zadovoljstva, ili upražnjavanje sexa iz tog razloga pogrešno. Nije samo stvar u grehu, već postoji zdravstvena, psihološka i sociološka crta u svemu tome. Sa druge strane, dvoje ljudi koji su u vezi koja može da preraste u brak treba da imaju odnose ako žele, i smatram da to nije ništa pogrešno. Dobro zna Gospod kakve nas je stvorio i sa kojim ciljem. Nekada, ne mogu da se ne zapitam, da li su neki stavovi crkvenih ljudi zaista pokušaj tumačenja Božije reči ili lični strah od života i onoga što on donosi sa sobom? Kako god, da ne dužim. Preterivanje u bilo čemu je pogrešno. Krajnost bilo kakve vrste je pogrešna. Uživanje u životu sa partnerom prema kojima se gaje iskrene emocije nije loše, i treba pored duhovne prigrliti i telesnu prirodu a ne bežati od nje. Jedino joj ne dozvoliti da nas odvede u propast. I na kraju da budemo iskreni. Koliko nas ovde je imalo odnose pre braka? Najverovatnije 100% ili eventualno 95%. P.S. Pozdrav svima. Nadam se dugom i lepom druženju Снежана, Adelaida, Данче* and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 8 minutes ago, Millennium рече P.S. Pozdrav svima. Nadam se dugom i lepom druženju Добродошао! Ayla , Лапис Лазули, Mилена КШ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Millennium Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Bolje vas našao Ayla , Драгана Милошевић, Mилена КШ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 31, 2016 Пријави Подели Написано Мај 31, 2016 8 hours ago, verum est in beer рече Зато се венчавајте и нема блуда Нисам провалила јеси ли саркастичан или не. Енивеј, нешто симпатично је рекао један теолог кад су га питали - шта мислите о данашњим браковима? - Легализација блуда. Couldn't agree more. александар живаљев, Драшко and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 31, 2016 Пријави Подели Написано Мај 31, 2016 8 hours ago, Millennium рече Da se uključim iako sam nov, ali sam ovu i druge teme ispratio. Možda sečem konverzaciju, ali ne mogu da ne primetim da mi Srbi, često idemo iz krajnosti u krajnost. Za nas ne postoji sredina. Ne mislim konkretno na nekoga ovde, ali tako je u politici, veri, sportu itd. Teško je u današnje vreme zamisliti par koji se venčava a da pre toga nije imao odnose. Sigurno da postoji, ali to je zanemarljiv broj. Verujem da je menjanje partnera iz čistog zadovoljstva, ili upražnjavanje sexa iz tog razloga pogrešno. Nije samo stvar u grehu, već postoji zdravstvena, psihološka i sociološka crta u svemu tome. Sa druge strane, dvoje ljudi koji su u vezi koja može da preraste u brak treba da imaju odnose ako žele, i smatram da to nije ništa pogrešno. Dobro zna Gospod kakve nas je stvorio i sa kojim ciljem. Nekada, ne mogu da se ne zapitam, da li su neki stavovi crkvenih ljudi zaista pokušaj tumačenja Božije reči ili lični strah od života i onoga što on donosi sa sobom? Kako god, da ne dužim. Preterivanje u bilo čemu je pogrešno. Krajnost bilo kakve vrste je pogrešna. Uživanje u životu sa partnerom prema kojima se gaje iskrene emocije nije loše, i treba pored duhovne prigrliti i telesnu prirodu a ne bežati od nje. Jedino joj ne dozvoliti da nas odvede u propast. I na kraju da budemo iskreni. Koliko nas ovde je imalo odnose pre braka? Najverovatnije 100% ili eventualno 95%. P.S. Pozdrav svima. Nadam se dugom i lepom druženju Sve lepo receno i slazem se,osim sledeceg,faktor ljudske prirode.Dacu primer.Rece meni bivsi ispovednik,sve je to lepo dvoje se vole i td.Ali je pitanje ko je na kakvom nivou duhovnom(naravno da tu ne misli na hodanje po vodi,vec prosto zrelost za zivot),mozda je jedno na nizem nivou od drugog i ne moze da napravi korak ka bilo cemu ozbiljnom vec se zadovoljava takvim stanjem "izmedju" i ovo drugo ce da strada pored njega,a to moze da potraje i nekoliko godina znam parove gde se tako vuku po 7,8,9 god.Cesce je slucaj (bar ove koje ja znam)da musko nema zrelost i hrabrost mada ima i gde zensko nema da se to i realizuje kao brak,vec ko deca igraju se zivota nesigurni sami u sebe svega se plase kao da ce im vreme dati neki garantni list i onda ova druga osoba strada duhovno jer je ona spremna na primer.E zato duhovnici gledaju da sacuvaju svaku dusu,jer njihov posao je dusa,nije suzbijanje bele kuge niti je maltretiranje bilo koga da nosi krst tezi nego moze,vec se najcesce izricu pravila tamo gde nema zrelosti.A gde je ima tu je i sloboda ovako kako si ti napisao ali to se onda vrlo brzo prenese u nesto ozbiljno,jer su ljudi to imali za cilj i sposobni su nemaju sta da cekaju i da ispituju nego zive. Zato u ovim tekstovima zaista vidim dobru nameru pastira a nikako nesto nepromisljeno,oni hoce da sacuvaju dusu jer im je to povereno i pitace ih za to. PS.dobrodosao na forum -Владимир-, Bokisha and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 31, 2016 Пријави Подели Написано Мај 31, 2016 (измењено) 9 hours ago, син милутин рече Кад погледаш колико у Цркви има неожењене и неудате "омладине" од 30 и више љета, помислиш да постојећа правила о сексуалним односима пре брака треба мало олабавити. To ce ih potstaci da sazru za brak pa nema :/ Измењено Мај 31, 2016 од *Jелена* Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука