Јелена011 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Da samo sto ti znas ukus hrane pa mozes da poredis, kako da znas da ce ti biti ukusniji i odnosi ako nemas iskustvo Odnosi s iskustvom veze nemaju, tacnije imaju relativno jer nekim ljudima je lakse da petsto puta padju i nauce sta zele, sta vole ko su. Ko to zna i bez vezbi gimnastike bice mu super, ko se krio iza morala i laznog stida tom ce sve biti valja se. Imamo zato veliki procenat anorgazmije kod zena, jer je telo i telesno problem i taboo. Pa zene misle da sve lepo pada s neba, ne pada. Za lepo i u tom delu valja se potruditi, upoznati sebe, drugog, otkrivati se, ne samo leci. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 буквално се односи на храну..постиш,и послије ти је сва храна укуснија,чуло укуса је изоштреније,и уопште више цијениш сваки залогај..тако исто и уздржање има своју љепоту и смисао и то знају они који имају такво искуство.. Послато са ST23i уз помоћ Тапатока Pa nije bas tako, oni ljudi koji piju vino redovno su sigurno mnogo bolji degustatori od mene koji ne pijem, jer su u stanju da procjene ukus koji ce se svidjeti vecem broju ljudi, mada je to individualno. Moja prijateljica jede skoro samo slatkise, ali to je takvo ispitivanje ukusa svake kocke cokolade, da je od toga umjetnost napravila, pokreti kad uzima, lomi, prinosi usnama, zvace, ne mozes vjerovati i njoj je svakim danom sve ukusnije[emoji2] Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока PredragVId је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 6 hours ago, Juan рече Ти си беше у браку и имаш децу? Не разумем, какве везе има твоје питање са темом, и какве везе са мојим коментаром / сентенцом / " Прегаоцу и Бог помаже " ? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 6 hours ago, Adelaida рече Nemci tek od 40-e god stupaju u brak...do tada verovatno samo piju pivo i jedu kobasice... И сексају се... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 9 minutes ago, Рапсоди рече Не разумем, какве везе има твоје питање са темом, и какве везе са мојим коментаром / сентенцом / " Прегаоцу и Бог помаже " ? Прво ти буди прегалац, па кад ти Бог помогне, пренеси искуство. Овако је мало глупо. Ко кад бих ја сад неком рекао да иде да се пентра по планинама и Бог ће му помоћи, а највиши врх на кога сам се пешке попео је Љубић брдо. Ayla and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 6 hours ago, Adelaida рече Nemci tek od 40-e god stupaju u brak...do tada verovatno samo piju pivo i jedu kobasice... I slusaju AC DC Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 2 hours ago, Иван ♪♫ рече Svi su ti kanoni nastali upravo zato što ljudi nisu umeli da se rukovode po savesti i pravili su haos (jeresi, raskole itd.). Браво....Иване, наравно као и заповести што Бог даде, јер заповести нису по принципу ето тако Бог хтео па даде заповести из ћефа.Јер Бог је љубав и њему не требају заповести, али требају нама, јер не умемо да се крећемо у оквирима љубави, већ само у оквирима заповести, а и банкине заповести често пробијамо, па нам увек неко други крив, за последице кршења истих... Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 26 minutes ago, Juan рече Прво ти буди прегалац, па кад ти Бог помогне, пренеси искуство. Овако је мало глупо. Ко кад бих ја сад неком рекао да иде да се пентра по планинама и Бог ће му помоћи, а највиши врх на кога сам се пешке попео је Љубић брдо. Ти си ме питао, а већ си знао одговор.Чему онда питање...? И није ти неко поређење...Карл Мај, је најбоље описао Индијанце кроз роман " Винету "....а исте није никада видео, а тек је пред крај живота, ето посетио Америку... Паметан се учи на туђим искуствима.... Е сад ти замисли када би свако писао, коментарисао или делио савете искључиво на основу свог искуства, бесмислено....али скроз.... Декарт ми је многоооооо, многооооо био занимљивији од Џон Лока..... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Meni uopste nije jasno sta se podrazumeva pod pojmom " blud " Ono pitanje sto je @Драгана Милошевић postavila " ne bludnicimo li u mislima, ili se to kao ne racuna u greh..." je super pitanje. racuna se Gago, dzabe nekome nevinost i uzdrzavanje od seksa pre braka ako je taj muskarac u mislima svukao i povalio pola grada, ili devojka u mislima " zgresila " sa pola grada, sela i sta ti ja znam. Isto im je. Onda bolje da su nesto konkretno radili. Prezirem licemerje u svemu. Misljenja sam da Bog gleda u nase srce i u dusu, a ne u to jesmo li se " ogresili" pre braka. I zamisli sad u braku dvoje ljudi, bili nevini, kad ona nimfomanka on opterecen seksom, prepotentan..bludnice dan i noc... ali to je ok, oni su u braku...ma dajte ljudi. Jelena011 je navela lep primer svojih prijateljica, muslimanki, kod njih je nevinost pre braka postovanje prema buducem partneru, iz ljubavi, a ne iz straha. Seks se ni u jednoj religiji ne smatra prljavim, gresnim ili sta ti ja znam kakvim ( kao sto moze da se ponegde pronadje pronadje u hriscanstvu) U tantrizmu imamo citavu umetnost vodjenja ljubavi. Duhovni seks, seksom do prosvetljenja...pa oni se seksaju da bi spoznali Boga... Pa ako sam Isus nije osudjivao bludnicu Mariju Magdalenu, Samaricanku koja je imala 5 muzeva i tad je zivela sa covekom koji joj nije muz, onu sto su hteli da je kamenuju jer je prevarila muza...ko smo pa mi ili bilo ko drugi da osudjujemo. Kako bilo ko moze sebi dati za puno pravo da upire prstom u bilo koga... Covek je gresno bice, samo ne gresimo svi na isti nacin... milijan75, Ayla , александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Ovudni postovi su prosto fantasticni. Narocito za one koji zele da bludnice i da istovremeno javno budu prepoznati kao vrli bracni, mnogodetni hriscani. Samo se vencaju u crkvi, odlaze na sluzbe i odnose koje imaju sigurno nije moguce nazvati bludom. Blago nama sa takvom duhovnoscu i duhovnom filoz(s)ofijom. Џуманџи, Ayla , Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Da vas podsetim: Kanoni nisu dogme i pisani su u datom trenutku s ciljem da se izbegne jeres ii raskol. Рапсоди, Лапис Лазули and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 27 minutes ago, Рапсоди рече Декарт ми је многоооооо, многооооо био занимљивији од Џон Лока..... Ма ОК је Деки, него чисто сумњам да ће Деки да утеши неког ко се залети јер ће му Бог помоћи, па онда схвати да се грдно зезнуо/зезнула... Милан Ракић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 23 minutes ago, Aquilius Cratus рече Blago nama sa takvom duhovnoscu i duhovnom filoz(s)ofijom. КРАЉУ!!! александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 18 minutes ago, Juan рече Ма ОК је Деки, него чисто сумњам да ће Деки да утеши неког ко се залети јер ће му Бог помоћи, па онда схвати да се грдно зезнуо/зезнула... Па не знам ко теши и ко даје савете мирјанима у римокатоличком свету, и на крају ко их исповеда / целибат обавезан и за бело и црно монаштво / баш ме живо интересује када имају дилему у вези са браком са ким се саветују... јер код римокатолика нико нема/ оно не би требао / искуство брака..... А што се тиче брака.....па брак је увек крстоносан, а ти што схвате да су се грдно зезнули... можда погрешно постављају ствари.....нек се моле за тог/ту/ за ког/коју/ мисле да су се грдно зезнули, молитва чини чуда.....ако верујеш у чуда.....а да и не учини чудо , ето ти сигурног пута ка спасењу , кроз трпљење... александар живаљев and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 2 hours ago, Ronald рече Ukoliko se svako vodi svojom savjescu, on vrlo brzo moze i da se udalji od Crkve, jer se taj kanon i navodi kao nekav putokaz za popravljanje i priblizavanje Bogu. Nema tu krajnosti i ja kad bih bio svestenik, trudio bih se da nekoga dobro upoznam i zajedno sa njim i sa Bogom odlucim, problem je sto ja nikome ne bih mogao nista zabranjivati, tako da i ne bih mogao biti svestenik jer bih pukao od sjekiracije razmisljajuci o svim tim ljudima. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Naravno sve individualno ko sto smo svi razliciti tako i metodi ispravljanja.Ali opet postoji nesto kao cilj sto vazi za sve.Samo hocu da kazem nije lako biti svestenik koji eto mora da propoveda i masovno ne samo pojedinacno,i sta ce nego da uzme nekakv cilj koji vazi za sve a to je celomudrenost sto povlaci cistotu svake vrste.Cisto sumnjam da su i ovi sto su pisali tekstove sa svojim vernicima radili drugacije nego individualno.Al da ne ulazim u to dalje.E a zato je upravo ovo i bitno postaviti cilj,sta je greh sta nije greh ,opsti stav ,putokaz,zastavicu na cilju,zato sto mnogima savest nije dovoljan gonic, da tako kazem Mislim niti sam svestenik niti znam kako je to obracati zabludelu pastvu niti sam neko ko moze da savetuje kritikuje,ali eto mislim da ipak ima smisla izneseno u tekstu,sa tim da je najvaznije kako se to shvata i kako posmatra u praksi. PredragVId, Војвода7, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука