Jump to content

Који предбрачни односи се називају блудом и због чега?

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 minute ago, Ronald рече

Znas kako kažu u Bosni je tinejdžer do 39:D

Знао сам да сам Босанац :)))

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Ronald рече

Saša Vojvoda

Ja znam dvoje ljudi koji su ušli u brak nevini i crkveni su, pa njihov brak ti je nešto najbliže totalnoj katastrofi, muka je to gledati.

Kvalitet braka ne zavisi od predbracnih odnosa, ne mogu se ta dva pojma nikako dovesti u vezu, vec brak zavisi od zrelosti supruznika.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Иван ♪♫ рече

Kvalitet braka ne zavisi od predbracnih odnosa, ne mogu se ta dva pojma nikako dovesti u vezu, vec brak zavisi od zrelosti supruznika.

Saši odgovaram jer mu je čudno kako dvoje ljudi koji su nevini i Crkveni mogu imati probleme u braku, a iskreno meni je to smijesno, jer mogu biti totalno nezreli:)

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Ronald рече

Ali možda ga oni zadobiju, a ja koji nemam sexualne odnose ne jer evo ti primera,  kod mene u teretani je po svim "hrišćanskim kriterijumima" teška bludnica i sad ja nju čekam da završi i razmisljam o njoj jer je znam i divim se njenoj vrlini jer je godinama nikad nisam čuo da je nekoga ogovarala, zamisli to, te osobe me inspirišu. Opusti se malo, tvoja razmišljanja su kruta, i misliš da je sve crno ili bijelo, Bog je ljubav i voli svakog covjeka. 

Bog voli covjeka koji se pokaje, a ne covjeka koji se bori protiv Boga i njegovih zapovijesti a takvih je mnogo... cak i ovdje na forumu.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Ali Jeco zar od većine nećeš čuti kako je blud otrov za dušu i tako to.

Roni, ali ja se slazem potpuno sa time da je blud los za dusu.

To sto razlog i motiv za to vidim u drugome tj ne mislim da je seks pre braka apsolutno gresan i prljav, a odjednom postaje magicno svet, ne znaci da je blud nesto sto "ma nema veze". Ja nisam hipik, te fore Bog me voli pa mogu da se ponasam kako me "srce" vodi, to okaci macku o rep.

Ljubav bez istine je laz, ljubav nije osecanje srca, ja nisam iz te price.

Samo ne vidim da je seks prljav, gresan i nekako niskopobudan, i u braku i van braka moze biti blud, ali to seksanje pravdati ne znam cim mi je podjednako bljaks. Seks mimo braka ne postoji, seks je odnos dvoje ljudi koji voleci se i uzivaju jedno u drugom. Ovo sad radi uzivanja nije bas riscanski ako cemo pravo.

Ali ne stoji ni ta fora da je seks prljav, bljaks, pa onda prica o cednosti samoj sebi cilj, pa ocekivanje nevinosti od zene dok muskarac mora da nauci jelte da se seksa pre braka, te kalkulacije, sve su to izvitoperenja ljubavi. Muskarac koji kalkulise sa zenom i broji joj partnere je veci bludnik od nje, samo sto je bludeo dusom. Al reci da nema veze, da je sve jedno, da nije bitno...ne ide.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Sasa Vojvoda рече

Bog voli covjeka koji se pokaje, a ne covjeka koji se bori protiv Boga i njegovih zapovijesti a takvih je mnogo... cak i ovdje na forumu.

Sale Bog voli jer je Bog Ljubav,uvek,Bog voli i najgoreg gresnika.Ali covek se sklanja od Boga ,covek ne voli Boga.Nikada Bog ne ostavlja coveka on je tu pred vratima srca,sedi jadan na pragu i ceeeeekaaaaa,cesto i ne doceka na stetu samog coveka naravno.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

26 minutes ago, Ronald рече

Znas kako kažu u Bosni je tinejdžer do 39:D

A od cetrdesete! Ihaaaa !:smil443643319dc3d::trubac::pucpuc2:

Подели на овим сајтовима

Ех, ишчитах шест странива ове теме.

И питам све праведнике: шта кад човек из неког разлога није за брак, ни за манастир; да ли аутоматски следује уздржавање целог живота?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Драгана Милошевић рече

И питам све праведнике: шта кад човек из неког разлога није за брак, ни за манастир; да ли аутоматски следује уздржавање целог живота?

Ono sto sam vremenom shvatila Gole nista nije automatski u odnosu sa Bogom,vec sve sloboda i ljubav i strogo individualno:) Necemo mi jedni drugima ni suditi niti nagradjivati jedni druge na strasnom sudu.Znaci u se i u svoju savest,tu Gospod sedi i ceka rasirenih ruku,koliko ko moze pa polako.Bog ne tera bicem nikoga a ljudi moraju da pricaju.

Подели на овим сајтовима

Управо тако. Свако по својим моћима.

Зар не блудничимо у мислима ? Но, то се као не рачуна? :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

Roni, ali ja se slazem potpuno sa time da je blud los za dusu.

To sto razlog i motiv za to vidim u drugome tj ne mislim da je seks pre braka apsolutno gresan i prljav, a odjednom postaje magicno svet, ne znaci da je blud nesto sto "ma nema veze". Ja nisam hipik, te fore Bog me voli pa mogu da se ponasam kako me "srce" vodi, to okaci macku o rep.

Ljubav bez istine je laz, ljubav nije osecanje srca, ja nisam iz te price.

Samo ne vidim da je seks prljav, gresan i nekako niskopobudan, i u braku i van braka moze biti blud, ali to seksanje pravdati ne znam cim mi je podjednako bljaks. Seks mimo braka ne postoji, seks je odnos dvoje ljudi koji voleci se i uzivaju jedno u drugom. Ovo sad radi uzivanja nije bas riscanski ako cemo pravo.

Ali ne stoji ni ta fora da je seks prljav, bljaks, pa onda prica o cednosti samoj sebi cilj, pa ocekivanje nevinosti od zene dok muskarac mora da nauci jelte da se seksa pre braka, te kalkulacije, sve su to izvitoperenja ljubavi. Muskarac koji kalkulise sa zenom i broji joj partnere je veci bludnik od nje, samo sto je bludeo dusom. Al reci da nema veze, da je sve jedno, da nije bitno...ne ide.

Ja ne razumijem sta je to ljubav sa istinom Jeco? Mene je zanimalo na pocetku, zasto i kako dvoje ljudi da se uzdrzava ako su zaljubljeni sa 18. hoce na fakulet i tako dalje, mislim ne znam kako jedino da nemaju sexualne odnose dok ne zavrse fakiltet i ne nadju posao. Nisam govorio o ljudima koji non stop mijenjaju partnere itd.

Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

I ja se to pitam Dragana, mnogo ljudi nije ni za brak, a ni manastir, mnogi zbog usamljenosti slazu sebe i udju u brak ili zbog toga sto se tako kao treba.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Драгана Милошевић рече

Управо тако. Свако по својим моћима.

Зар не блудничимо у мислима ? Но, то се као не рачуна? :0205_whistling:

Ne racuna se kod sela,jer selo ne brine o dusi selo brine da se zabavi,a kod Gospoda je malo drugaciji racun.

Selo je i za Hrista vikalo : Raspni ga!

Подели на овим сајтовима

Problem je sto to mnogo puta nisu Bozije zapovijesti vec one koje su ljudi donijeli.

Подели на овим сајтовима

О томе хоћу да причамо.

Да се ухватимо за корен греха не за плод.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...