АлександраВ Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 „То је нешто што забрињава све јер се одједанпут геополитика помешала са геостратегијом, а она са тактиком. И ти потези који се врше у правцу Македоније, у правцу Републике Српске, у правцу Србије са доласком тих мрачних емисара, а ла Сервер, а и неких других, јесте нешто што изазива нервозу код њих јер је потреба за осигурањем свог положаја на Балкану пре него што крену даље ка стезању тог укупног обруча према Русији, доста хитне природе“, каже Јовановић. И зато је Западу, а пре свега Америци, циљ да све земље на Балкану увуку у евроатлантске организације, не само у ЕУ, него и у НАТО. Такве акције сличне су акцијама против Русије већ виђеним у Украјини, потом акцијама са распоређивањем војних снага на Балтику, онда са подизањем антиракетних штитова… све то заједно са санкцијама и демонизацијом не само председника Русије, већ Русије као такве. http://rs.sputniknews.com/analize/20160513/1105659864/amerika-zeli-da-stegne-obruc-oko-rusije.html#ixzz48YivLAyG Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 Овај претпосљедњи са те листе Сорошевих плаћеника, Обрен Петровић, од Добоја намјерава направити турску касабу. Он се "страног" новца напримао и у спрези са политичким Сарајевом је одавно, а све да би се сачувао од евентуалног затвора због ратних злочина (јер је у ратно доба био начелник полиције у Добоју). А ни Бакиру Изетбеговићу (који је драг Петровићев гост) то, изгледа, не представља проблем - сарађивати са оним који је у рату, 'ајде да се дипломатски изразим, имао, још увијек неразјашњену улогу. Он РС "поштује", али обожава БиХ. Учланио је Добој у "Заједницу општина турског свијета", још прије годину ил' дв'је и још народу говори како се у истој заједници налазе и неке општине из Србије, па шта то онда има нама да смета (а не говори да су ти његови србијански пандани - Сјеница и Нови Пазар нпр., јер Неготин и Бор нису сигурно). Није сваки Петровић - Његош. Но, ни то што су новци примљени нам не говори шта се тачно тражи од ове "господе". Можда је циљ заиста само рушење Додика, а не изазивање крвавих сукоба у РС. Управо сам слушао Додика у "Дневнику" и није нешто узрујан, нити потресен због свега, него тврди да ће сутра РС само доказати да се у истом дану, у истом граду, могу одржати два таква догађаја и све то без икаквих немира. И даље је присталица тога да одложи свој контрамитинг уколико то опозиција учини са својим митингом, али они како је одавно већ јасно - неће ни да чују за одлагање. 36 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Дошао ми је зет, прве информације (из БН) кажу да су протести организовани на силу и да интимно, на терену, никога не интересују, ником се живом не иде. Иста ситуација ти је свугдје, барем у тим градовима ближим Бања Луци. У Добоју се за протесте организују тако што све оне који су учлањени у странке на лијеп начин приморавају да се сутра запуте пут Бања Луке не би ли увећали број присталица митинга/контрамитинга, небитно о којој се странци ради, обје се баве истом работом. Наравно да се ником не иде, за сутра су сви медији најавили невријеме (овако или онако). А медијима треба вјеровати, или ипак не... Па прочитајте само почетне ријечи свих тих наслова - Драматично. Крваво. Хаос. Катастрофа. Страва и ужас. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 1 hour ago, АлександраВ рече Ево их и Руси Податке о планираним крвавим сукобима у Републици Српској властима у Србији послали су и руски обавештајци. Према тим наводима, западни моћници спремају серију насилних протеста, прво у Бањалуци и Скопљу, а на крају и у Београду! http://oslobodjenje.rs/stiglo-upozorenje-iz-moskve-sprema-se-haos-na-balkanu-i-u-beogradu-sa-ciljem-da-se/ Kad kazu Rusi to onda mora da je istina, how yes no. Sutra se nista nece desiti. Vladajuci SNSD ima zakupljen glavni trg, opozicija ide u park Mladen Stojanovic. АлександраВ, Ronald and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 Чим је Обрен Петровић умијешан нису чиста посла. Он је наредио рушење цркве коју су подигли избјегли Срби у Которском , а дозвољава градњу више џамија. Караконџула and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 Ево га и овај се јавио Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да је МУП Србије у комуникацији са МУП-ом Републике Српске и да се размењују информације. Истакао је да се примењују мере и да су откривени припадници више народа како покушавају да дођу у Бањалуку и изазову инциденте. http://srb.news-front.info/2016/05/13/sprecheno-120-osoba-iz-srbije-da-odu-u-banaluku/ Џуманџи, Justin Waters and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 Evo da malo pojasnim kako ce to suta biti. Crveno je glavna saobracajka kroz centar grada koja ce biti blokirana vjerovatno i na duzem potezu nego sto sam naznacio. Zuto je trg Krajine na kome ce vlast odrzati miting. Plavo je park Mladen Stojanovic na kome ce opozicij odrzati protest. Zeleno je trg Republike Srpske na kome se nalazi zgrada vlade. Kao sto se moze vidjeti opoziciji odgovara ova lokcija jer naon odrzanih govora mogu mirno krenuti kratkom relacijom da izraze svoj protes ispred zgrade vlade koju ce sasvim sigurno cuvatu vrlo jake snage bezbjednosti. Razdaljina izmedju mjesta na kome ce vlast imati miting i parka gdje ce biti opozicija ima jedno 1,5 km praznog prostora koje ce obezbjedjivati jake policijske snage. Dakle ni jedni ni durgi nemaju nikakvih dodirnih tacaka niti imaju razloga da to cine. Policije ce biti i na punktovima sirom grada kao i za vrijeme otvaranja Ferhadije, tako da zaista sutra se nece nista dogoditi osim dva skupa sa puno ljudi kji ce se razici kad zavrse program. Плутон, GeniusAtWork, Ronald and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 2 hours ago, АлександраВ рече Ево их и Руси Податке о планираним крвавим сукобима у Републици Српској властима у Србији послали су и руски обавештајци. Према тим наводима, западни моћници спремају серију насилних протеста, прво у Бањалуци и Скопљу, а на крају и у Београду! Jaoj...ne daj Boze da nas Rusi brane... Opet cu da se iznerviram... АлександраВ and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 У комшилуку већ почели сукоби власти и опозиције: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=05&dd=13&nav_category=167&nav_id=1131168 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 2 hours ago, Ђоле Пролеће рече Дошао ми је зет, прве информације (из БН) кажу да су протести организовани на силу и да интимно, на терену, никога не интересују, ником се живом не иде. И да постоје озбиљне могућности за нереде. Е сад... 30 minutes ago, АлександраВ рече Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да је МУП Србије у комуникацији са МУП-ом Републике Српске и да се размењују информације. Истакао је да се примењују мере и да су откривени припадници више народа како покушавају да дођу у Бањалуку и изазову инциденте. Pa cekajte ljudi, ako nece da ide narod iz Republike Srpske, ko onda hoce? Koji su ti pripadnici vise naroda koji idu u Banja Luku? Rusi? Turci? Kinezi? АлександраВ and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 4 hours ago, Ђоле Пролеће рече Ово су све тешке заблуде и фалсификати који се Србима из кругова усијаних глава продају и намећу кроз културно-националне програме скоро 200 год. а које је српски народ крваво платио. Временско развлачење и апсолутизовање једног истог анахроног модела који би увек, у свим ситуацијама, требало следити, без обзира на епоху и историјске околности, а који Србе одржава у стању константне тензије и страха. Државотворне идеје и идеје о националном ослобађању нису продукт устаничких вођа, већ српске емиграције, интелектуалне и црквене, а њени опипљивији корени срећу се још у време Темишварског сабора, па и раније, и последица су управо уплива либералних и просветитељских идеја у грађански и трговачки слој српског друштва у Мађарској, све до Трста, а које су увежене са Запада свој простор у Аустрији добиле захваљујући Јосифу II. Сам устанак није никакав инцидент, већ је био смишљен са почетним циљем да се макну вехабијске дахије, а организован у сарадњи Срба, Турака и Аустријанаца где су главни канали конспирације између осталог били Алекса Ненадовић, Петар Ичко, Хаџи-Мустафа, Митезер, Стратимировић, архимандрит Јован, итд. Карађорђе није био међу водећим људима тог трговачко-шверцерско-слободнозидарског лобија, и мада је и сам био трговац био је ситна риба, шлепајући се уз оца Хајдук Вељка. Кад су сви ти канали прекинути и откривени дошло је до чувене сече кнезова. Дакле никакво дизање раје ко из земље траве јер више није могла глобе плаћати и трпјети турскога зулума. А кад су почеле да лете главе, у Србији је међу водећим људима уследио општи метеж и бежанија, укључујући ту и Карађорђа који је са Главашем у самом старту намислио да кида преко Дрине па се предомислио. Тако да је устанак заправо избио једном другом линијом од предвиђене, са спонтаним окупљањем оних који су претекли сечу кнезова и није букнуо одједном у свој својој снази већ постепено, сукцесивно, од кнежине до кнежине, од нахије до нахије. Остало су рефлектори и ред карпет. А и под тим рефлекторима права историја српског устанка се заправо одвијала на маргини, у фуснотама и између редова мејнстрима, уз мољакање свих живих да помогну, са бројним дипломатским посланствима од Цариграда до Беча, Русије и Француске, укључујући и врло озбиљан Ичков мир, који је, гле чуда, понуђен баш у тренуцима када се велика турска војна сила прикупила и кренула на Србију. Све оно друго остварено је искључиво захваљујући памети Милоша Обреновића, који је, чиниш 'волико, сконтао да Грци хоће туђим челом зид да пробију. А национална идеја формулисана у Начертанију је био легитиман програм, ал' за 19. и почетак 20. века. И преточен је у ову тешку заблуду коју помињеш звану Југославија коју би, с обзиром на њене резултате по Србе, требало да заборавимо во вијек и вијеков, осим да је се сећамо по злу, као грешке коју више никад не бисмо смели да поновимо, бар до неких бољих времена у далекој будућности кад мржња буде ишчезла са ових терена. A koje su to teške zablude i anahroni modeli zbog čega narod uvek plaća glavom? Misliš da ratova ne bi bilo, i da nas ne bi ubijali da nismo imali svoju državu? Misliš da smo tri do pet vekove pod turskoj vlasti živeli svi u miru i blagostanju, jeli med i mleki samo da nismo povraćali, da nije bilo zuluma, tiranije, da nije bilo vojnih pohoda, porobljavanja i beganja na sve strane iako nismo imali državu? Ni Jevreji nisu imali svoju državu i gledali su da se integrišu koliko god moguće pa ih je Hitler opet vodio u konc logore. Danas Jevreji imaju svoju državu i čvrsto su ubeđeni da im je ona jedini štit, dok nijedna druga opcija, istorijski stoput proverena tako oni, ne nudi garanciju da neće da budu ubijani i proganjani. Zar je Srbima potrebno novo vekovno ropstvo, tiranija, zlo i nepravda svih vrsta, da bi ponovo znali da jedino jaka i narodna država nudi kolko tolko jednu prihvatljivu sigurnost u ovome svetu sa kojom može da se živi i da se opstane? Pa kada i pored takve države stalno biva ratova i progona, a kamoli bez nje? Vuk prvo grabi ovcu koju pasi sama po livadi, tek onda navaljuje na sve one ovce u osiguranom tovaru. Ovo nije anahroni model, to je prirodni zakon ovog sveta koji se ne daje izmeniti. Da je anahroni model čuvati se stranaca govorili su i mama i tata u Austriji što su primili izbeglicu i poverili mu da im čuva malu, četvorogodišnju ćerkicu, a isti izbeglica je onda dva meseca silovao istu devojčicu. Zar je ovo bilo potrebno da se mama i tata opamete, ili će biti da i dalje nisu u stanju da shvate misleći da su takve tragedije samo jedinstven slučaj? Ma koje zlo donela srpska država, ono ne može da se uporedi sa zlom koje smo pretrpeli bez nje. I ovo Srbi treba vazda da znaju i da zahvale Bogu što im je dozvolio jednu državu. Žao mi je što su se neki toliko nasitili Srbije da im je privlačnija svaka druga alternativa. Samo što nijedna alternativa neće da bude njihova, uvek će da budu gosti u njoj, najbolje tolerisani, nikada prihvaćeni ravnopravno. Ja moram da znam, ja sam dijasporaš. I bilo gde da odem, da li u Austriju, Nemačku, Francusku, Englesku, dok imam jedan ić u prezimenu i jedno tuđe ime, uvek bivam i ostajem stranac. Zar hoćete moju sudbinu da delite da urazumete da svoju domovinu imate jedino u Srbiji? Jedino u Srbiji vi ste domaćini i domaćice, svoji na svome, gde možete da kažete: Ovo je moje! Ova šuma, ova livada, ona reka, ono brdo tamo, to pripada meni, to je moje, Draganovo, Milanovo, Sanjino, Biljanino.. Svuda vani vi ste samo stranci i ono neće nikada da bude vaše. Koliko se mora biti naivan verovati da će Karl i Franz, Jean ili Mary da podele vekovno svoje jednako sa Draganom, Milanom, Sanjom i Biljanom iz Srbije? Što banka naređuje? I banke će da prođu, kao sve što prolazi, samo je pitanje vremena... Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 9 minutes ago, Adelaida рече Jaoj...ne daj Boze da nas Rusi brane... Opet cu da se iznerviram... Ти, сестро, мало да се смириш. Толику русофобију на овако мало страна не видех за целог свог форумског живота овде. Иди код натоваца нека те бране кад загусти овде. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 1 minute ago, Ignjatije рече Ти, сестро, мало да се смириш. A ti brate da obratis malo paznju na svoje reci upucene meni. ( kako se drugima obracas to me ne zanima, medjutim, ne dozvoljavam da se meni obracas na taj nacin ) 1 minute ago, Ignjatije рече Толику русофобију на овако мало страна не видех за целог свог форумског живота овде. Иди код натоваца нека те бране кад загусти овде. Nemam ja Rusofobiju, niti Natofiliju...ne pripadam ni jednoj stranci, niti sam simpatizer bilo koje stranke. Meni Rusija nije " majka" niti je Putin moj predsednik. A ni Nato alijansu ne gotivim nista manje... Милан Ракић, Justin Waters, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 Босић заборавља да је СДС кренуо 1990. године са омасовљавањем чланства из црквених сала и порти, после Литургија, нарочито о великим празницима. Онда им је годио благослов Цркве. Dragi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 2 hours ago, Ignjatije рече Ти, сестро, мало да се смириш. Толику русофобију на овако мало страна не видех за целог свог форумског живота овде. Иди код натоваца нека те бране кад загусти овде. А у чему је твој проблем дечаче, те такав тон? Ако желиш, реци шта ти смета, али ово си сада и на овакав начин интерпретирао и конац! Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 1 hour ago, Чавез рече Па дечко је у праву, девојчица мрзи Путина и Русе и то се види из авиона и зато је тако реаговао. А ако неко може да пише ружно о Патријарху није ни чудо да овако пише о Русима нашој правсолавној браћи? Sta tek ocekivati kad neko ruzno pise o forumskoj pravoslavnoj braci? Џуманџи, Драшко, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука