Ignjatije Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 2 hours ago, Adelaida рече ovim botovima vise sve jedno na koje i cije proteste idu..za sendvic idu bilo gde...a mozda su jadni i pogresili miting... Да сам финансијски у бољем стању отишао бих за заставом СРС. Био би добар зез а можда би изаш'о и на телевизор, Adelaida and Плутон је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 6 minutes ago, Ignjatije рече Да сам финансијски у бољем стању отишао бих за заставом СРС. Био би добар зез а можда би изаш'о и на телевизор, На који протест? Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 13 minutes ago, 3 тарабе рече Stvarno me ne interesuje tvoja adresa i lični podaci, ne znam što se uzbuđuješ i sve to navodiš. To možeš i da slažeš, zašto bih ti vjerovala. A čak i da živiš u BiH, zašto kad ti se ne sviđa? Znam ja sve, ja nisam rekla da je situacija u zemlji divna i krasna, teško je, naravno, kao i svuda, ali ja stvarno nemam volje da diskutujem o tome, jer nema svrhe. Zašto me i dalje citiraš i repliciraš? Nema potrebe. Ali ja nemam potrebe da lazem, niti se uzbudjujem, heheheh, skoro uvijek sam miran i raspolozen. Takodje nisam rekao da mi se ne svidja da zivim u BiH, Brcko divan grad jedini u kojem postoji multieticnost, najmirniji u zadnjih 15. godina, sa budzetom od preko 100 miliona KM (ali i lopinama) medjutim nastrojen sam kriticki prema svakom onom zlu koje utice na zivot i slobodu gradjana a pogotovo kada dolazi od njihovih predstavnika. Isto tako sam i prema mojim clanovima porodice koji su su bili uticajni komunisti zivljeli u Bg i trube kako Cg treba da se odvoji od Srbije ne zbog nekakve decentralizacije ili liberalizacije, vec zbog ljubavi prema komunizmu i podrske njihovom pioniru Milu Djukanovicu. Moralne vrijednosti su mi ispred svega, to nije danas, juce, nego uvijek i ne bojim se nikakvih diktatora, i uvijek cu se boriti protiv njih, bilo da je u pitanju Milosevic, Karadzic, Djukanovic Vucic itd. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 11 minutes ago, Ignjatije рече Да сам финансијски у бољем стању отишао бих за заставом СРС. Био би добар зез а можда би изаш'о и на телевизор, Sad mi rekose da je Dodik davao 50 KM, mogao si da vidis Adelaida је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 5 minutes ago, Плутон рече На који протест? Ако бих ишао сам онда код Додика. Више сниматеља, мања шанса да ме неко дира, а и скандал већи уколико озбиљније заинтересујем новинаре. Уколико бих ишао са још неким и нашао још једну заставу, са неким храбријим и луђим, онда на оба скупа. То би тек била сензација Али немам пара да се замлаћујем таквим стварима, иначе бих направио неку захебанцију, мало да атмосферу зачинимо још мало. Јооој. Каква би реакција Бошњака и Хрвата била тад.... Младићев син код Додика, Караџићева кћер код опозиције, радикали на оба скупа.... Претећи четнички елементи на обе стране.....А у реалности кахва, рахатлук и ладна пива, уз Митра Мирића Adelaida and Плутон је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 @3 тарабе Svi smo mi podlozni kritici, svuda u zivotu, na forumu, u javnosti...svi pa i Ratko Mladic Sto bi on bio izuzetak. Ne shvataj stvari licno, ipak ti nisi Ratko Mladic, a ni on sam nije najispravniji niti je bez greha. ( mislim da niko,na forumu, sem tebe, nije koristio u opisu Ratka Mladica rec " kreten " ) Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 17 minutes ago, Adelaida рече @3 тарабе Svi smo mi podlozni kritici, svuda u zivotu, na forumu, u javnosti...svi pa i Ratko Mladic Sto bi on bio izuzetak. Ne shvataj stvari licno, ipak ti nisi Ratko Mladic, a ni on sam nije najispravniji niti je bez greha. ( mislim da niko,na forumu, sem tebe, nije koristio u opisu Ratka Mladica rec " kreten " ) Jesam ja Adel, njega, Milosevica i Karadzica nazvao kretenima, to je tepanje, a Milosevic nije nista manje do monstrum. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 1 minute ago, Ronald рече Jesam ja Adel, njega, Milosevica i Karadzica nazvao kretenima, to je tepanje, a Milosevic nije nista manje do monstrum. Idi i ne gresi vise. АлександраВ, Драшко, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 8 minutes ago, Adelaida рече Idi i ne gresi vise. Ali Adel i ti to mislis, samo sto ja koristim priliku da to kazem i naglasim jer ne zelim nista uljepsavati Драшко and Adelaida је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 1 hour ago, Ronald рече Sad mi rekose da je Dodik davao 50 KM, mogao si da vidis Ми српски радикали се не продајемо за шаку марака, биле оне конвертибилне или не. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 26 minutes ago, Ignjatije рече Ми српски радикали се не продајемо за шаку марака, биле оне конвертибилне или не. Radikali se prodaju, ali se ti ne prodajes, sto ima veze sa tvojim moralom Podsjetio si me na jedan razgovor kad sam putovao za Cg prije prethodnih izbora i razgovaram sa troje ljudi koji iz sve snage pljuju Djukanovica ali ce glasati za njega jer je svima sa strane obezbjedio 80 eura, iz ovih malo udaljenijih krajeva BG i dalje. I meni govore da sam blesav sto mi ne pada na pamet da uzmem taj novac i glasam za dikatora i ne vide nikakv problem u tome sto oni uzimaju i glasaju i ako znaju da je dno. Patologija http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 5 hours ago, Ђоле Пролеће рече Пре свега, ако пажљиво прочиташ моје реплике на твој пост лако ћеш уочити да њихов садржај није антидржавни и зато је бесмислено да ми учитаваш такво размишљање. Нигде нисам рекао да ратова не би било, штавише, у осврту на 1. свет. рат (па и други) јасно сам назначио да се он није могао избећи јер је ратна машинерија раније била покренута и очито се није могла зауставити. Оно што теби измиче у твом размишљању јесте начин на који се остварује државна прича у 21. веку. Држава као правно-политички и економски систем, онаква каква је постојала у 19. веку, више није могућа. Цивилизација се радикално променила. Ми живимо у глобалном свету, да тако кажем, свету ИТ-а, који се радикално разликује чак и од нама блиског времена којем смо били сведоци. Међузависност је већа него икад. У таквим околностима сваки облик етноцентризма је штетан. Живот једног малог државотворног народа попут нашег нису само екстремне историјске ситуације као што су устанци и ратови за ослобођење. То су само критичне тачке и кратки периоди цивилизацијских ломова, и мали народ мора гледати како да га ти догађаји што мање коштају (ако мора да учествује), а још је боље ако је у стању да избегне учешће. Рат је општа деструкција од које се мали народи и демографски и морално и економски тешко опорављају. А нама је читава модерна историја испресецана ратовима. Анахрони модел о коме ја говорим је управо то искреирано стално присутно стање опасности од асимилације и губитка државе и слободе везане за њено постојање. Ми и у миру живимо устанке и ратове. Ми смо стално под Турцима и стално нас напада АУ. Све и да је то тачно, јер по овим терениима увек муљају разне белосветске битанге и пробисвети, историјско искуство нас учи да и у таквим ситуацијама Србија није била онај раније поменути пијани миш. Али код нас се то потпуно занемарује, скроз се губи из вида оно што се догађало између тих критичних ситуација. А догађало се то да се Србија прилагођавала свету у којем живи, модернизујући се у складу са европским моделима и важећим тендецијама. Пратила је трендове чак и у време кад није била формално независна. У овом нашем савременом свету то је императив и било какво одвајање од главних токова је погубно. Ако је неучествовање и ограђивање од општих политичких токова, тобож неки гарант опстанка у чувања идентитета, ја се онда питам да ли су Мађари, Румуни, Чеси или Словаци луди и шта им то фали... Izvini, ali ovo mi deluje kao čist agitprop. Morate ovo, morate ono, morate da primite novu civilizaciju, nova pravila, novi new world order, a morate zato što morate. Tačka. Klasično pranje mozgova... Ne, ne moram! I neću. Jer ako jedno moram, to jeste da se borim za svoje interese. Ako smatram za svoj interes i svoj dobitak da imam nacionalnu državu, onda ću da je imam. Ako, pak, smatram da valja ulaziti u tesnije međudržavne zajednice, onda ću i to da imam. Ali uvek ja ostajem suveren i svoju suverenost ne prepuštam nikome. I ja odlučujem šta su moji interesi, ne odlučuju drugi. I'm free, ja sam slobodan, nisam ničiji rob. I ovde ne radim ništa anahronično, naprotiv, ovde sam apsolutno u toku sa vodećim državama planete, svejedno da li su u pitanju SAD, Rusija, Kina, UK, Francuska... Svi oni gledaju prvo svoj interes i interes svoje nacionalne države a svoju suverenost čuvaju po svaku cenu. Drugo je pitanje da li imam jednake mogućnosti kao oni. Ako nemam jednake mogućnosti, ako moram da taktiram, ako moram da se uzdržim, ako moram neke stvari da prihvatim koje meni nisu po volji, onda recimo to tako. Ali nemojmo od toga da pravimo jedini pravoverni blagoslov uz najveću dužnost da se njemu pokažemo dostojni. Danas sam radio. Mrzim taj posao. Ali dok nemam drugi, moram taj posao da radim. I nikome ne tajim da je za mene to jedan u... gadljivi posao i da ima i da sam radio stoput boljih poslova. Kad dođe novi, prvo što mu kažem jeste: "Idi što pre, najbolje danas, sad odmah! Niti valja posao, niti valja preduzeće.." Ali sada nemam drugi izbor i moram ovaj posao. I još uvek ga radim. Za razliku od onih koji su govorili sve najbolje o tom poslu i kako je to jedna velika šansa, pravi blagoslov, bolje nije moglo da im se desi. Došli su posle mene i otišli su pre mene.. i sede kući. Dok ja i dalje radim. Pretpostavljam da dobro radim taj posao, inače bi i ja ostavio ili "bio ostavljen". Ali ne moram sebe i druge da lažem kako je taj posao raj na zemlji iako je suprotno onome što uče savremeni "job counselors" i da moraš da veruješ u posao kao da ti se ispunio najveći san. I ništa drugo ne čitam kod tebe^^ Ali dobro, moja je realnost Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Добро. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Učestvuješ li na stranim forumima i na stranim jezicima kada si toliki globalista? Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 51 minutes ago, Dragi рече Učestvuješ li na stranim forumima i na stranim jezicima kada si toliki globalista? Да си мало пратио шта пишем и шта мислим сконтао би колико фулаш у својој процени о мојим "глобалистичким" светоназорима. А основни проблем је у томе што ти читаш оно што теби одговара, извлачећи из мојих ставова оно што ти мислиш да сам ја рекао а све због предрасуда које учитаваш у њих. Друго, не мање важно, ја сам пре свега православни хришћанин, што би значило да сам и васељенски па ми се тешко може спочитавати глобализам, а тек онда Србин, и нисам Јудејац, што значи да тамо где српство (у виду идеологије) одудара од Јеванђеља прво у конкуренцији са другим нема ама баш никакве шансе. И са тим у вези треће, као додатак, за разлику од твог моје поимање нације није перениалистичко и заветно. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука